Türk İş Dünyası - 2008

ENERJİ

ASO-SEM ve KALYON Akademi Arasında Yenilenebilir Enerji Alanında Nitelikli Eleman İçin İşbirliği

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, yenilenebilir enerji alanında nitelikli personel yetiştirilmesi konusunda yol haritasının belirleneceği Kalyon PV Solar Akademi ve ASO Sürekli Eğitim Merkezi (ASO-SEM) işbirliği ile düzenlenen çalıştaya katılarak bir konuşma yaptı.

Kalyon Akademi de gerçekleşen çalıştaya Özdebir’in yanısıra, Kalyon PV İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ersan Tüfekçi, ASO-SEM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Tütek ve Kalyon PV Solar Akademi Müdürü Yusuf Arayıcı, ASO-SEM Müdürü Ruhi Kılıç katıldı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada ekonominin temel girdilerinden olan enerjinin üretimi, verimliliği ve Ar-Ge çalışmalarının inovasyon için altyapı sağlayacağını ifade ederek, “Özellikle yenilebilir enerji alanında yüksek mesleki yeterlilikler kazanmış nitelikli personel konusunda işletmelerin desteklenmesi ülkemiz sanayisi için vazgeçilmez önemdedir” dedi.

Özdebir, Dünyada yaşanan iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında hayata geçirilmeye çalışılan Avrupa Yeşil Mutabakatı ile 2050 yılına kadar üretimin her türlü döngüsünde sera gazı etkisinin ve karbon sıfır emisyonun hayata geçirilmesinin hedeflendiğini belirterek, söz konusu düzenlenmelerin geleceğe dönük ihracat yol haritasında paradigma değişimine yol açacağını ve köklü değişiklikler getireceğini ifade etti. Türkiye’nin ihracatının yüzde 50’sini Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yaptığını dile getiren Özdebir, “Gelecek on yılda AB ülkeleri başta olmak üzere ihracat yaptığımız ülkelerle rekabet yapabilir. Ucuz enerjinin rekabette belirleyici rolü daha da artacaktır” dedi.

“Yüksek mesleki yeterlilikler kazanmış nitelikli personel konusunda işletmelerin desteklenmesi ülkemiz sanayisi için vazgeçilmez önemdedir”


Ekonominin temel girdilerinden olan enerjinin üretimi, verimliliği ve Ar-Ge çalışmalarının inovasyon için altyapı sağlayacağını belirten Özdebir, “Özellikle yenilebilir enerji alanında yüksek mesleki yeterlilikler kazanmış nitelikli personel konusunda işletmelerin desteklenmesi ülkemiz sanayisi için vazgeçilmez önemdedir” diye konuştu.


Özdebir, ASO olarak teknoloji geliştiren, katma değerli ürünler imal eden, gelecekte ihracatın motoru olması hedeflenen, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren firmalara büyük önem verdiklerini söyledi. Yenilenebilir enerjilerden biri olan güneş enerjisinin uzun vadeli bir gelecek için güvenilebilecek temiz bir enerji kaynağı olduğuna dikkati çeken ASO Başkanı Özdebir, şöyle devam etti:
“Bir güneş enerjisi santrali güvenilir, uygun maliyetli, kirlilik içermeyen ve sürdürülebilir bir enerji üretir. Ülkemizin teknolojik kapasitesi, güneş enerjisi konusunda teknoloji üreten ülkeler ligine çıkabilecek potansiyeli taşımaktadır. Ülke olarak coğrafi ve iklim koşullarımız açısından da hem kendi pazarımız hem dış pazar açısından avantajlı bir konumdayız.”
Özdebir, 2018 yılında Türkiye elektrik üretiminin yüzde 37,3’ünün kömürden, yüzde 29,8’inin doğalgazdan, yüzde 19,8’inin hidroelektrikten, yüzde 6,6’sının rüzgârdan, yüzde 2,6’sının güneş enerjisinden, yüzde 2,5’inin jeotermal enerjiden ve yüzde 1,4’ünün diğer kaynaklardan sağlandığı bilgisini verdi.

“Türkiye, iklim değişikliğiyle mücadele hedeflerine dayalı olarak yerel kaynakların kullanımını en üst düzeye çıkarmayı planlamaktadır”
Özdebir, Türkiye’nin enerjide dış kaynaklardan bağımlılığını azaltmak için Ulusal Yenilebilir Enerji Eylem Planı’nın geliştirildiğini ve uygulandığını hatırlatarak, “Türkiye, iklim değişikliğiyle mücadele hedeflerine dayalı olarak yerel kaynakların kullanımını en üst düzeye çıkarmayı planlamaktadır” dedi.

“Türkiye’nin 2023 yılı hedefi, yenilenebilir enerji kaynaklarının toplam kurulu gücü içindeki payını yüzde 30’un üzerine çıkarmaktır”

Türkiye’nin ulusal enerji kompozisyonunda yenilebilir enerjinin payını artırmayı hedeflemesinin yanı sıra yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmak için devlet tarafından hedefler belirlendiğini dile getiren Özdebir, “Türkiye’nin 2023 yılı hedefi, yenilenebilir enerji kaynaklarının toplam kurulu gücü içindeki payını yüzde 30’un üzerine çıkarmaktır” diye konuştu.

Kalyon PV İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ersan Tüfekçi de ingot, kütük, hücre ve modül olarak dört ana fabrikada dört farklı ürün üretiminin yapıldığını söyledi.

Üretim dinamiklerinin benzerlerinden farklı olduğu bir fabrikalarda üretim gerçekleştirdiklerini ifade eden Tüfekçi, “400 milyon dolarlık bir yatırımla toplamda 100 bin metrekare alanda hizmet veriliyor. Ürünlerin yerlilik oranı yüzde 75 seviyesinde. Bu fabrikanın 345 milyon dolar ithalat ikamesi bulunuyor. Bu fabrikayı yaparak bu öz sermayenin Türkiye’de kalmasını sağladık. 100 milyon dolarlık da bir ihracat hedefimiz var.” değerlendirmesinde bulundu.

ASO-SEM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Tütek ise ASO-SEM’in çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Konuşmalardan sonra ASO Başkanı Özdebir, Kalyon PV İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Tüfekçi ile birlikte fabrikanın üretim tesislerini gezerek incelemelerde bulundu.

DÜNYA

Shell Ülke başkanı Ahmet erdem ; Edep Yahu

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

BUNUN ADI TİCARET OLAMAZ ….. 

Bazı Yöneticiler SHELL.’DEKİ Konumlarını ve yetkilerini Kötüye kullanarak Gözlerine kestirdikleri bayilere Tuzak kurarak benzin istasyonunu ele geçirmek için her türlü kumpası kuruyorlar. Bayinin Benzin istasyonunu GASP ediyorlar.

Shell’in  İçindeki kravatlı Çete Sahte belgelerle 52 yıllık Shell bayisine  Kumpas  kuruyorlar bayiye Akaryakıt alımını kesip 4 yıl istasyonu kapatıyorlar bayiyi felç ediyorlar   ve bayiyi icraya düşürüyorlar

52 yıllık Shell Bayisinin  benzin istasyonunu satışını istiyorlar . bayinin benzin istasyonu değeri 100.000.000.00 TL bu rakamı kelepir fiyata getirmek için  aynı güzergâhtaki 52 yıllık Shell bayisine kumpas kurmak için anlaştıkları benzin istasyonunu değeri 150.000.000.00 TL Benzin istasyonunun fiyatını düşürerek  25.500.000.00 TL den satışa çıkartarak hepsi emlak da ilan verdiriyorlar.

  Shell in  Avukatı mahkemeye Hepsi Emlak’taki   25.500.000.00.TL İstasyonu öne sürerek icradaki istasyonun değerini 100.000.000.00 TL değerindeki istasyonu Ahmet erdem ve ekibi kumpas kurarak 22.000.000.00 .TL düşürüyorlar 

Bunu Shell Türkiye başkanı Ahmet erdem ve ekibi yapıyor(SHELL İN İÇİNDEKİ KIRAVATLI ÇETE ) …

Shell bayisi 52  yıl shell bayiliği yaptık shell de Böyle bir çete görmedim dedi

Yazıklar olsun size  bayinin 52 yılda nice zorluklarla yaptığı benzin istasyonunu kumpas kurarak elinden almaya çalışıyorlar.. Bayinin benzin istasyonunu GASP ediyorlar 

AHMET ERDEM .. BU ŞEKİLDE KAÇ BAYİNİN  BENZİN İSTASYONUNA KUMPAS KURDUNUZ ?

OKUMAYA DEVAM ET

AKARYAKIT

Ahmet Erdem Shell Türkiye Ülke Başkanı ;Hak Hukuk Kanun Tanımıyorsunuz .

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Mağdur Shell&Turcas bayileri Dayanışma Platformu

Güç ve kuvvete sahip olup zalimlik yapanlar, bilsinler ki elbet buda geçer Ya Hû!

Ahmet erdem ,52 yıllık shell bayisine kumpas kurmaya utanmıyormusun?

Ahmet Erdem Shell Türkiye Ülke Başkanı ve Shell&Turcas A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı : Hak Hukuk Kanun Tanımıyorsunuz .

Bazı Yöneticiler SHELL.’DEKİ Konumlarını ve yetkilerini Kötüye kullanarak Gözlerine kestirdikleri bayilere Tuzak kurarak benzin istasyonunu ele geçirmek için her türlü kumpası kuruyorlar. Bayinin Benzin istasyonunu GASP ediyorlar.

Bu yaptıklarınız ANAYASAYA ,İNSAN HAKLARINA ,ADALET VE HUKUKA KANUNLARA AYKIRIDIR

SİZİ ESEFLE KINIYORUZ .

Mağdur Shell&Turcas bayileri Dayanışma Platformu

OKUMAYA DEVAM ET

AKARYAKIT

FETÖ’ye bağlı Takım elbiseli teröristler” Petrol imamı kim

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

FETÖ’ye bağlı Takım elbiseli teröristler” Şehirlerdeki   kıymetli mülkleri nasıl ele geçiriyorlar  bu teröristlere  kimler yardım ediyor .Akaryakıt istasyonu sahiplerine nasıl kumpas kuruluyor ,dağıtım şirketindeki yöneticiler bu işe nasıl katkı sağlıyorlar .Bu rant nasıl paylaşılıyor  .Akaryakıt istasyon sahibini nasıl kıskaca alıyorlar .Petrol imamı ,Şehirlerdeki kıymetli mülkleri nasıl ele geçiriyorlar ,

OKUMAYA DEVAM ET

YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

TAKVİM

Ağustos 2021
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

HER ŞEY GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

TOGG | Türkiye’nin Otomobili

TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni #TANAPtamam

GENÇ GAZETECİLER BURADA

GÜÇLÜ TÜRKİYE

TÜRK AKIM PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ

TÜRKİYE YÜZYILI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisini #MilliEnerjideYeniMüjde

ENERJİ PETROL MEDYA GRUP – YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

DÜNYA9 saat önce

FETÖ’nün bilişim militanları Marka Ve Patent işlerine neden önem veriyorlar ?

DÜNYA1 gün önce

“Devletimizin bekasına, milletimizin canına kasteden tüm terör örgütlerine karşı başarılı bir mücadele yürüttük”

DÜNYA1 gün önce

“Altyapısı ve üstyapısıyla Diyarbakır’ı bölgesinin yıldızı hâline getirmek için uğraştık”

DÜNYA2 gün önce

ELMADAĞ’A BANLİYÖ SEFERLERİ BAŞLADI

DÜNYA3 gün önce

“Tüm renkleriyle, tüm farklılıklarıyla Türkiye’yi kucaklayan bir anlayışla 85 milyona aşkla hizmet ediyoruz”

DÜNYA4 gün önce

“Uluslararası kurum ve kuruluşlar İsrail yönetiminin barbarlığını seyrediyor”

DÜNYA4 gün önce

“Ankara, sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, kültür ve sanatıyla ülkemizin parlayan yıldızıdır”

DÜNYA5 gün önce

FETÖ’ye bağlı Takım elbiseli teröristler “Akaryakıt istasyonu sahiplerine nasıl kumpas kuruyorlar”

DÜNYA6 gün önce

“Savunma sanayinde her gün yeni bir başarıya imza atıyoruz”

DÜNYA6 gün önce

“Türkiye’yi, Cumhuriyet tarihinin en güçlü siyasi, ekonomik, askerî, sosyal seviyesine çıkardık”

DÜNYA1 hafta önce

Emine Erdoğan, huzurevi sakinleriyle iftarda bir araya geldi

DÜNYA1 hafta önce

“Çalışanımızı, memurumuzu, emeklimizi enflasyona ezdirmeme ilkemize her şart altında bağlıyız”

DÜNYA1 hafta önce

FETÖ’ye bağlı Takım elbiseli teröristler” Şehirlerdeki kıymetli mülkleri nasıl ele geçiriyorlar”

DÜNYA1 hafta önce

“Güçlü bir orduya sahip olmak, bizim için tercihten öte mecburiyettir”

DÜNYA1 hafta önce

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Programında bir araya geldi

DÜNYA1 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni’ne katıldı

DÜNYA2 hafta önce

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, STK temsilcileriyle iftarda buluştu

GÜNCEL2 hafta önce

“Türkiye’yi, dünyanın en etkin sağlık hizmetlerinin sunulduğu ülke konumuna getirdik”

DÜNYA2 hafta önce

Kripto FETÖ’cüler  ; “KİRLİ ELLERİNİZİ İNSANLARIN ÜZERİNDEN ÇEKİN MERHAMETSİZLER”

DÜNYA2 hafta önce

“Türkiye Yüzyılı güneşinin doğuşuna kimse mani olamayacaktır”

DÜNYA2 hafta önce

“Gazze’deki katliamların tekrar etmemesi ve bölgenin ihyası için garantör olarak sorumluluk üstlenmeye hazırız”

DÜNYA2 hafta önce

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, GAZETECİLERLE İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

DÜNYA2 hafta önce

“FETÖ’nün Bilişim Militanları akıl sınırlarını da zorlayan kurdukları tuzaklarla örgüte maddi kaynak yaratmaya devam ediyorlar

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit aileleri ile iftarda bir araya geldi

DÜNYA3 hafta önce

FETÖ’nün bilişim militanları | İnsanlara kumpas kurarak adli sicil kayıtlarını kirletmek için her türlü yolsuzlukları yapıyorlar

DÜNYA3 hafta önce

“İstanbul’un giderek ağırlaşan trafik ve ulaşım sorununu hafifleteceğiz”

DÜNYA3 hafta önce

“İzmir’in yatırım eksiklerini tamamlayarak, şehrimizin kayıp yıllarını hep birlikte telafi edeceğiz”

DÜNYA3 hafta önce

FETÖ’nün bilişim militanları Marka Ve Patent işlerine neden önem veriyorlar ?

DÜNYA3 hafta önce

Türk Hava Yolları, “İz Bırakanlar” Serisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Özel Bölümünü Yayınladı

DÜNYA3 hafta önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Geleceğe Miras Myra ve Limanı Andriake Projesi”ni tanıttı.

GÜNCEL3 hafta önce

BAKIRKÖY-BAĞCILAR KİRAZLI METRO HATTI YARIN AÇILIYOR

DÜNYA3 hafta önce

GİRESUN YATIRIMLARLA BÜYÜYOR

DÜNYA3 hafta önce

“Her kesimden insanımızın sıkıntılarını çözecek programa ve kararlılığa sahibiz”

DÜNYA3 hafta önce

“Gazze’de yaşananlar tahammül sınırlarını aşmıştır”

DÜNYA3 hafta önce

“Rusya’nın da dâhil olacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırız”

DÜNYA3 hafta önce

“Hedefimiz, ülkemize kazandırdığımız hizmetlerin zirvesi olarak gördüğümüz Türkiye Yüzyılı hedefini başarıya ulaştırmaktır”

DÜNYA3 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her açıdan daha huzurlu, daha aydınlık, daha müreffeh bir geleceği inşa etmenin çabasındayız”

DÜNYA3 hafta önce

FETÖ’nün bilişim militanları ; “KİRLİ ELLERİNİZİ İNSANLARIN ÜZERİNDEN ÇEKİN MERHAMETSİZLER”

DÜNYA3 hafta önce

Emine Erdoğan, “Tarımda Kadın Emeği Zirvesi” programına katıldı

DÜNYA3 hafta önce

“Depremle sarsılan şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz”

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mesajı

DÜNYA4 yıl önce

Metin Aslım : İş ve Cemiyet Hayatının Sevilen Siması

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Emel USLU ATİK ;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Aysu YAVUZ

İYİ Kİ VARSIN3 yıl önce

İyi ki varsın Nurten ÖZTÜRK

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın ZEHRA KARAKAŞ BEGEN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Beril ÇAVUŞOĞLU

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nuray ÖZÇELİK;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hüseyin ÇEŞMECİOĞLU :

DÜNYA2 yıl önce

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı temeli atıldı

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nalan Gazezoğlu

DÜNYA3 yıl önce

Sektöre Yön verenler ; Eda DEMİRHAN

GÜNCEL3 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Berfu GÜVEN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Gül ALCANSOY;

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Prof. Dr. Başak SOLMAZ

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın AYSUN ŞAHANOĞLU KABA ;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nazlıhan ALKAN

DÜNYA2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hüseyin ÇALIŞKAN

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Hande ORTAY

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Yusuf Burak ASLANPINAR;

İYİ Kİ VARSIN3 yıl önce

İyi ki varsın Semra Aman Akyürek

ENERJİ3 yıl önce

Tekfen Holding “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” ödülünü üçüncü kez aldı!

ENERJİ3 yıl önce

İyi ki Varsın Mehmet Gültekin

Enerji petrol Medya Ceo -Mehmet Ali Setencioğlu ,
MAVİ YOLCULUK5 yıl önce

TEKNE KİRALAMA | İZMİR ÇEŞME ALAÇATI

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Doç. Dr. Esin Yalçınkaya

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Semra İĞTAÇ

GÜNCEL3 yıl önce

Başarımız, Başarınız olacak HANTEK KALIP

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Sadık KUTANOĞLU

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki varsın Özgür AKIN

DÜNYA1 yıl önce

İyi ki varsın, Haşim İzol

DÜNYA4 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Esra KANDEMİR

DÜNYA3 yıl önce

Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belli oldu

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki varsın Ebru Milat Sezgin

DÜNYA2 yıl önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Yatırım Forumu’na katıldı

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Sibel Şeref KANCAOĞLU ;

DÜNYA3 yıl önce

Sektöre yön verenler, Ahmet ÇALLI

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Vahide Ayşit

YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

GÜÇLÜ TÜRKİYE
GÜÇLÜ TÜRKİYE

GENÇ İŞ DÜNYASI

seers cmp badge