GÜNCEL
HATAY’ ın Güçlü Kadınları

Haber Burada
2 sene önceTarih
İsim
Levent Kandemir



Türk edebiyatında “Millete Mektuplar” adlı eseri ile roman ve deneme yazarı olarak tanınan Ülkemizin saygın Yazarı ünvanı kazanmış ve “Millete Mektuplar” eseri sayesinde okurlarından tam not almış, gazeteci ve yazar Ufuk Cavlı nın “Kadın gücünü ön plana çıkarmak, kadın farkındalığını yaratmak için 33 Kadın 33 Hayat 33 Başarı Hikayesi alt başlığı ile güçlü ve idealist kadınların yaşamlarına yer veren Proje kapsamında,
Mersin İlinde Belgesel çekimlerinin ilki gerçekleştirilen 33 Kadın,33 Hayat, 33 Başarı Hikayesinin çekimlerinin ikincisi Eylül ayı başlarında Hatay da başladı. Önümüzdeki aylarda devam edecek olan Belgesel; Kıbrıs, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Erzurum, Kars ve İzmir illerimiz de sürdürülecek .
Hatay İlinde gerçekleştirilecek olan Belgesel yaklaşık olarak Kasım ayı sonlarında tamamlanıp GALA tanıtımı sonrasında sonlandırılacaktır. Bu Belgesel in ana temasında
Hatay’ da yaşayan çeşitli meslek gruplarında ki kadınlarımızın yaşam hikayelerinde başarılarında Kadının Gücünün ön plana çıkartılması var.
Ayrıca Hatay’ ın güçlü kadınları Belgeseli Yöresinde yaşayan ,diğer kadınlarımız ve genç kızlarımıza ilham kaynağı olmasının da ayrı bir önemi var.
Bu yazı Dizimizde Hatay ‘ın iş,Sanat,Eğitim,Ziraat,Sağlık ve bir çok alanında isimlerinden bahsettirmeyi başaran ;
Hatay’ın güçlü Kadınları Belgeselinde başta İyi ki varsın Hüsniye Mirioğlu dediğimiz İş İnsanı olmak üzere, diğer Güçlü Kadınları olarak çekimleri yapılacak olan Hatay Belgeselinde ;
Nur Yanık Organizatör ,Elif Ovalı Çiftçi/ Öğretim Görevlisi, Melisa Özkaya Kara -Y.Ziraar Müh. Öğretim Görevlisi,,Nursel Örak-Eğitimci,Ferhan Kuseyrioğlu-Çiftçi / Hanım ağa, Sanem Akpınar-İş İnsanı,Zehra Mirioğlu-Girişimci/İş İnsanı,Tuğba Topal-Sigortacı ,Vicdan Özkaya Eraslan -İş İnsanı,Karsu Dönmez-Müzisyen/ Sanatçı ,İlke Ekmekçi-Müzik Eğitmeni, Fatma Önal Önlen İş İnsanı Girne Mansuroğlu-Defne Belediye Bsk. Yrd. Münevver Ezelsoy- Çiftçi, Zekiye Yiğitbaşı-HBB Spor Kulübü Başkanı, Ayşegül Abacı-Girişimci/İş İnsanı , Müfide Halaceli Turuc, Rahel Elvasvili Butros-Aktivist , Zuhal Mansfield-Sanayici,- Lemye Şahin-İş İnsanı, Batya Kebudi-İş İnsanı , Yasemin Mistikoglu-İş İnsanı , Yeşim Ugutmen-İş İnsanı , Nihal Öztoprak-İş İnsanı , Sakine Şahutoglu-Turizmci , Dr.Derya Yaluk Yaşar-TIP
Başarılar dileyerek sonsuz Teşekkürlerimizi sunuyoruz.




DÜNYA
Emine Erdoğan, New York’ta “Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru” programına katıldı

Haber Burada
2 saat önceTarih
Eylül 22, 2023İsim
Genç Gazeteciler


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde bulunan Türkevi’nde düzenlenen “Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru” isimli etkinliğe katıldı.
Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde bulunan devlet başkanı eşleri, BM’in üst düzey yöneticileri, diğer ülke diplomatları ve New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın hazır bulunduğu programda konuşan Emine Erdoğan, “İnsanlık ailesini, Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalayarak yarın değil, bugünden değişimin bir parçası olmaya davet ediyorum” dedi.
“Bugün, ülkemde ektiğimiz sıfır atık tohumunun gölgesinin, dünyayı ferahlatacak bir çınara dönüşmesine tanıklık ediyoruz” diyen Emine Erdoğan, “İklim krizi için kritik eşik, kapımıza dayandı ve bugün, konuşma, değerlendirme faslını geride bırakıp acil eylem planlarını uygulamak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.
“Ortak evimiz dünya, iklim değişikliğinin en önemli sorunumuz olduğu gerçeğini her geçen gün daha şiddetli bir şekilde hatırlatıyor” ifadesini kullanan Emine Erdoğan, geçen haftalarda Türkiye, Libya, Yunanistan, Bulgaristan ve Gürcistan’da yaşanan alışılmışın dışındaki büyük afetlere dikkat çekti.
Emine Erdoğan, dünyada, saniyede 127 ton gıda üretildiğini, bunun 41 tonunun tüketilmeden heba edildiğini, 820 milyonu bulan nüfusun açlıkla boğuştuğunu söyledi.
Programa katılan Surinam, Bosna Hersek, Seyşeller, Sırbistan, Bulgaristan, Litvanya, Zimbabve ve Sierra Leone’nin devlet başkanlarının eşleri de Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalayarak sıfır atık gönüllüsü oldu.
“HER DAKİKA DÜNYAMIZDA 1 MİLYAR ADET PET ŞİŞE KULLANILIYOR”
Emine Erdoğan, artan plastik kullanımına işaret ettiği konuşmasında, dünya genelinde dakikada 1 milyar adet pet şişe kullanıldığını ve bu atıkların çok büyük bir kısmının denizlere, okyanuslara karışarak canlı yaşamını tehdit ettiğini belirtti.
Her yıl üretilen 2 milyar ton evsel atığın, 2050’de 4 milyar tonu bulacağı öngörüsünü paylaşan Emine Erdoğan, “Tüketim hızının bu denli yüksek olması sadece atık problemine neden olmuyor, aynı zamanda doğal kaynaklarımızın tükenmesine de yol açıyor” dedi.
Emine Erdoğan, Türkiye’de atık konusunda başlattıkları seferberlik hareketiyle 6 yıl sonunda, 650 milyon ton ham maddenin kullanımını önleyerek döngüsel ekonomiye katkı sunduklarını belirterek, bu sürede 2 bin futbol sahası büyüklüğünde arazinin ve 2 milyonu aşkın ailenin yıllık su ihtiyacına eşdeğer su kaynağının korunduğunu dile getirdi.
“DÜNYAYI KİRLETEN ÜLKELERİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİYOR”
Emine Erdoğan, Türkiye’deki bu kazanımların dünyadaki gidişatı durdurmaya yetmediğine, özellikle dünyayı kirleten ülkelerin elini taşın altına koyması gerektiğine dikkat çekti.
Bu doğrultuda 77. Genel Kurul sürecinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Sıfır Atık hareketinin temelini teşkil eden bir iyi niyet beyanı imzaladıklarını hatırlatan Emine Erdoğan, “Bizler bu beyanı gelecek nesillere temiz bir dünya bırakabilmek için hazırladık. Bu nedenle insanlık ailesini, beyanı imzalayarak yarın değil bugünden değişimin bir parçası olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’na taraf olduğuna değinen Emine Erdoğan, 2020’ye kadar Yeşil İklim Fonu’na aktarılması gereken 100 milyar dolarlık taahhüdün hâlâ yerine getirilmediğinin altını çizdi.
Emine Erdoğan, “Ülkem, çevre krizleriyle mücadele etmek için tüm imkânlarını seferber ediyor. Fakat ne yazık ki pek çok ülke, alınan ortak kararları yerine getirmekte isteksiz davranıyor” ifadesini kullandı.
“Gelişmiş ülkelerin dünyaya verdikleri zararın mağduru olan Afrika ülkeleri, küçük ada devletleri ve az gelişmiş ülkelerin telafisi olmayan kayıp ve zararlarına karşı duyarsız kalıyor” diyen Emine Erdoğan, iklim krizinin bu anlamda uluslararası bir samimiyet ve güven sınavı olmaya devam ettiğini söyledi.
NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI’NDAN EMİNE ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR
Türkevi’ndeki etkinliğe katılan davetliler arasında bulunan New York Belediye Başkanı Eric Adams, insanların, doğayı hasta edecek atıkları engellemeden sağlıklı beslenme şansının da olmayacağını belirterek, “İki annemiz var. Biri bizi doğurdu, diğeri yaşattı. Emine Hanımefendi’nin çabaları da bunu açıkça ortaya koyuyor. Gezegene en yüksek seviyede emisyon ve yıkıcı davranışlar üretmeye devam ederek, kaynakları dünya çapında paylaşma yükümlülüğümüze sadık kalamayız” şeklinde konuştu.
New York Belediye Başkanı Adams, Emine Erdoğan’a hitaben “Ve bu yüzden öncelikle size teşekkür ederim. Çocuklarımıza miras kalsın diye bizi ayakta tutan annenin hayatını sürdürme yükümlülüğümüz olduğuna dair bilgeliğiniz ve anlayışınız için, vizyonunuz için teşekkür ederim” ifadesini kullandı.
DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile bir araya geldi

Haber Burada
3 saat önceTarih
Eylül 22, 2023İsim
Genç Gazeteciler

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile Türkevi’nde görüştü.
DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta “13. Concordia Yıllık Zirvesi”ne katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “13. Concordia Yıllık Zirvesi”nde yaptığı açıklamada

Haber Burada
4 saat önceTarih
Eylül 22, 2023İsim
Genç Gazeteciler


Cumhurbaşkanı Erdoğan, “13. Concordia Yıllık Zirvesi”nde yaptığı açıklamada, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi’ne ilişkin, “Atacağımız böyle bir adımla yeni bir dünyayı inşa etme fırsatını bulacağız” dedi.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Concordia Zirvesi kapsamında soruları cevapladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından, Fas ve Libya’da meydana gelen felaketlerin acısını Türkiye’nin bildiğini belirtti.
“VATANDAŞLARIMIZ BİR AN ÖNCE EVLERİNE YERLEŞSİN İSTİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü biz bunu yaşadık. Bizim 50 bin kaybımız oldu. Konutlara gelince, 11 vilayetimizde çok ciddi kayba uğradık. Tabii şimdi büyük bir hedefimiz var. Bu hedefle de biz süratle 1-2 yıl içerisinde konutları inşa edelim ve burada konutları yıkılan vatandaşlarımız da bir an önce evlerine yerleşsin istiyoruz” diye konuştu.
Burada normal konutlar, köy evleri ve dükkânlar olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanının ekibiyle beraber yoğun olarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
“EKİPLERİMİZ LİBYA’DA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”
Fas ve Libya’da meydana gelen felaketleri anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Libya’ya da Fas’a da yardım için hazır olduğunu, buna rağmen henüz Fas’tan geri dönüş alınmadığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geri dönüş alınan Libya’ya ilk etapta üç “dev” nakliye uçağı ve üç gemi ile araç-gereç ve gıda gönderdiklerini belirtti.
Talep olması durumunda her türlü yardımı göndermeye hazır olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu an itibarıyla ekiplerimiz Libya’da çalışmalarını sürdürüyor. Bunu insani bir görev olarak telakki ediyoruz ve göndermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.
“2024’E ÇOK DAHA FARKLI BİR ŞEKİLDE GİRECEĞİZ”
Enflasyonla mücadeleye yönelik soru üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Şu anda küresel enflasyon tüm dünyayı tehdit eden bir durum. Bunun karşısında özellikle birinci derecede küresel enflasyonun egemen olduğu ülkelerin attığı, atacağı adımlar büyük önem arz ediyor. Aynı şekilde biz de bu enflasyonun şu anda bedelini ödedik, ödüyoruz. Fakat ekonomi ekibimiz bu konularda yoğun bir gayretin, çalışmanın içerisinde. Başarılı bir süreci yönetiyorlar ve bu başarılı süreçte, inanıyorum ki yıl sonu, bilemedin yılın başında bunu başaracağız ve buradan da gerekli olumlu neticeleri alacağız ve bununla birlikte 2024’e çok daha farklı bir şekilde gireceğiz.”
Yeni anayasaya ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda parlamentoda bizim gücümüz Anayasa’yı değiştirmeye muktedir değil” diye konuştu.
Bu konuda parlamentodaki tüm gruplara çağrıda bulunduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Eğer parlamentoda grubu olanlar, bu çağrımıza onlar da olumlu cevap verecek olurlarsa o zaman beraber, birlikte bu Anayasa’yı değiştirmeyi başarırız. Böylece tüm parlamento bu anayasa değişikliğini başarıyla gerçekleştirmiş oluruz. Bu çağrımı yaptım, yapıyorum, yapmaya devam edeceğim. Bu çünkü bizim ortak meselemiz, bunu da birlikte çözmemiz lazım.”
“SALGINI BAŞARIYLA YÖNETTİK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kovid-19 salgını sonrasındaki jeopolitik değişiklikleri nasıl görüyorsunuz?” sorusunu cevaplarken salgının dünyada ciddi değişimlere neden olduğunu, Türkiye’nin de salgın dönemini başarılı şekilde atlattığını söyledi.
Türkiye’nin hazırlığının tüm dünyaya göre farklı olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hazırlıklı olmamız hasebiyle de gerek şehir hastanelerimizle gerek yapmakta olduğumuz tüm hastanelerimizle olan çalışmalarımız, insanoğlunun sağlığına verdiğimiz ehemmiyeti göstermesi bakımından çok çok önemliydi” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı ülkelerin salgın döneminde sağlıkta içe kapanık politikalar geliştirdiğini, ekonomik zorluklar, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın yaygınlaştığını, tedarik zincirinde kırılmalar olduğunu, enflasyonun son 50-60 yılın zirvesine çıktığını kaydetti.
Salgın döneminde 161 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi destek gönderildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin sağladığı avantajla salgını başarıyla yönettik. Etkin, hızlı kararlar aldık ve bunları süratle uygulamaya geçirdik. Salgın sonrası Türkiye’nin jeoekonomik öneminin daha da arttığını görüyoruz. Bunu değerlendirerek fırsata çevirmekte de kararlıyız” dedi.
“AMERİKA İLE ÇOK BOYUTLU İLİŞKİLERİMİZ VAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik soru üzerine, “Her şeyden önce ABD gibi bir ülke, ekonomisiyle, bütün imkânlarıyla her alanda dünyada çok farklı bir konuma oturmalı. Güvenlikten ticarete Amerika ile çok boyutlu ilişkilerimiz var. İkili ticaretimiz 32 milyar doları aşmış vaziyette. Türkiye’deki Amerikan firmalarının yatırımları ise 14,5 milyar dolar. Şu an ülkemizde Amerikan sermayeli 2 bin 80 firma var. Tabii Amerika’nın Türkiye’deki bu yatırımlarının artması, bizim ciddi manada beklentimizdir” ifadelerini kullandı.
Soçi’ye geçen hafta yaptığı ziyarette Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Soçi ziyaretinde Putin ile, Sayın Putin ile Afrikalı kardeşlerimize yönelik ilk etapta 1 milyon ton tahılın sevkiyatını görüştük. Malum Karadeniz Koridoru’nda şu ana kadar 33 milyon ton Rusya’dan gelen tahıl var. Bunların yüzde 44’ü Avrupa’ya, yüzde 14’ü bize, bir o kadar Afrika ülkelerine ama yeterli değil. Afrika ülkelerine çok daha fazlası, özellikle en az gelişmiş Afrika ülkelerine bizim bu tahılı bizde una dönüştürerek göndermemiz hem insani hem vicdani görevimiz olacaktır. Sayın Putin ile geçen pazartesi günü yaptığımız görüşmede bunları konuştuk, görüştük ve süratle de yeniden bu tahıl koridorunu işletmeyi ve ‘1 milyon ton yetmez, bunu daha da arttırmanızı rica ediyorum.’ dedim. Biz telefon diplomasisiyle bu süreci işletmeyi ve bununla birlikte ‘Rusya olarak üzerimize düşen görevi yerine getirelim.’ dediler ve böylece vedalaştık.”
TÜRKİYE-IRAK KALKINMA YOLU PROJESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, soru üzerine Basra Körfezi’ni Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlaması öngörülen Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi’ni de değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Her şeyden önce Basra Körfezi’nden ve Körfez ülkelerini de aşarak Irak’tan geçmek suretiyle Türkiye üzerinden de Avrupa’ya gidecek olan bir koridor. Bu koridorun raylı sistem, otobanlar, bunlarla beraber altyapısı, üstyapısıyla, özellikle burada Körfez ülkelerinin bu işte çok çok kararlı olduğunu gördüm. Birleşik Arap Emirlikleri olsun, Katar olsun, Suudi Arabistan olsun, Irak, hepsi bu konuda çok çok kararlı. Hepsinden önemlisi biz de kararlıyız. Amerika’da bu kararlılığı gördüm, Almanya’da, Japonya’da, bunlarda da bu kararlılığı gördüm. Dolayısıyla atacağımız böyle bir adımla yeni bir dünyayı inşa etme fırsatını bulacağız.”
“NATO İÇİNDE ALDIĞIMIZ GÖREVLERİ YERİNE GETİREN BİR ÜLKEYİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem bir NATO üyesi hem de ABD’nin stratejik ortağı olarak ulusal çıkarlar ve daha geniş jeopolitik gerilimler arasında nasıl yol alıyorsunuz?” sorusu üzerine, Türkiye’nin NATO’nun en eski üyelerinden olduğunu hatırlattı.
Türkiye’nin gerek askerî gücü gerek verdiği mali destekle NATO içindeki ilk beş ülkeden biri olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Gerek verdiğimiz askerî güçle gerek verdiğimiz mali destekle NATO içinde böyle bir konumumuz var. Bundan şu ana kadar herhangi bir taviz vermedik. NATO içindeki bu gücümüz, NATO üyesi ülkeler arasında da takdir görüyor. Şu an itibarıyla biz, NATO içinde aldığımız görevleri harfiyen yerine getiren bir ülkeyiz ve bundan sonraki süreçte de aynı görevi ifa etmeye devam edeceğiz çünkü NATO üyesi ülkeler olarak hepimizin burada ortak menfaatleri var. Buradan taviz vermeye niyetimiz yok.”
“BİZİM MÜLTECİLERE BAKIŞIMIZ ÇOK FARKLI”
“Türkiye, diğer tüm ülkelere kıyasla çok daha fazla mülteciyi ülkesinde misafir ediyor. Uluslararası kurumlar ve çevreler söz konusu olduğunda bugün sizce küresel göç krizine yeterince cevap verilebiliyor mu?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın yaklaşım tarzı bazı ülkelerde olumlu. Örneğin Amerika, mültecilere bakışta bana göre olumlu ülkelerden bir tanesi. Almanya, Fransa öyle. Türkiye olarak aynı şekilde bizim de mültecilere bakışımız çok çok farklı” cevabını verdi.
Türkiye’de ana muhalefet partisinin mültecilere bakışının “acımasız” olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçim kampanyasında ‘Seçimi kazandığımız takdirde mültecileri sınır dışı edeceğiz.’ demek suretiyle tehdit savurdu. Biz ise tam aksi… Biz mültecilere olan ev sahipliğimizi bugüne kadar nasıl yaptıysak bundan sonra da yapmaya aynen devam edeceğiz. Bizde şu anda 5 milyona yakın mülteci var. Biz bu 5 milyona yakın mülteciye bütün gayretimizle ev sahipliğimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde briket evler ve yeni konutlar yaptığını belirterek, 600 bine yakın Suriyelinin buralara yeniden gönüllü dönmeye başladığını, Katar ile ortak inşa edilecek yeni konutlarla da tekrar kendi topraklarına dönmelerini sağlayacaklarını vurguladı.
“DÜNYADA ÖRNEK GÖSTERİLEBİLECEK ÜLKE KONUMUNDAYIZ”
“Sizce, Türkiye’deki potansiyel ekonomik büyümeyi engellemeden çevre konularında hassasiyet nasıl sağlanır?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu cevabı verdi: “Türkiye’nin sera gazı emisyonları oldukça düşük, yine de Türkiye, Paris İklim Anlaşması hedeflerine en fazla katkı sağlayan ülke konumunda. Bu alanda attığımız adımlarla da dünyada örnek gösterilebilecek ülke konumundayız. Çünkü burada aldığımız desteklere baktığımız zaman, diğer birçok ülke gibi herhangi bir destek almadan bu adımları attık, atıyoruz. Paris İklim Şartı’na da bugüne kadar uyduk, uymaya devam ediyoruz. Türkiye olarak dünyamızın ve insanlığın ortak geleceğini ilgilendiren bu hayati meselede elimizi taşın altına koyuyoruz. Paris İklim Anlaşması’na 2053 net sıfır emisyon ve yeşil kalkınma hedeflerimizle en anlamlı katkıyı yapan ülkeler arasındayız. Hem yenilenebilir enerji hem de nükleer ve hidrojen yatırımlarında önemli adımlar atıyoruz. Yenilenebilir kurulu güç bakımından Avrupa’da beşinciyiz, dünyada 12’nciyiz. Böyle bir gayretin ve çalışmanın içindeyiz. Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanında attığımız adımlar, yıllık 90 milyon ton karbon eş değeri sera gazı emisyonunu engellemiştir. 2053 yılı net sıfır emisyon hedefimiz doğrultusunda 2030 senesine kadarki emisyon azaltma hedefimizi iki katına çıkardık. Bu da tabii dünyada örnek sayılabilecek adımlardan bir tanesi.”
YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE
TAKVİM
HER ŞEY GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN
TOGG | Türkiye’nin Otomobili
TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni #TANAPtamam
GENÇ GAZETECİLER BURADA
TÜRK AKIM PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ
TÜRKİYE YÜZYILI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisini #MilliEnerjideYeniMüjde
ENERJİ PETROL MEDYA GRUP – YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

Emine Erdoğan, New York’ta “Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru” programına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’na ilk imzayı attı

“Amacımız, dünya barışına ve refahına mümkün olan en büyük katkıyı sunmaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta “13. Concordia Yıllık Zirvesi”ne katıldı

“Amerika Birleşik Devletleri ile olan iş birliğimizin gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz”

“Türkiye-Amerika arasındaki münasebetler günden güne gelişiyor”

İyi ki Varsın Nejla AYKAÇ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TUSAŞ tesislerini ziyaret etti.

Ticaret Bakanı Bolat: ” İpek Yolu Yüzyıllar Önce Vardı, Yine Var Olmaya Devam Edecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de

“Türkiye’nin bölgesinde barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürüttüğü diplomatik hamleler takdirle karşılanıyor”

“81 ilimizin tamamının çehresini, kentsel dönüşümle değiştirmekte kararlıyız”

TÜRKİYE-BULGARİSTAN 4. TURİZM KARMA KOMİSYONU İSTANBUL’DA BAŞLADI

DEV YATIRIMLAR | DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ FIRSAT OLARAK GÖRÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10. Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı’na katıldı

“85 milyon olarak hepimizin birinci önceliği evlatlarımızın geleceğidir”

Türk devletlerinin ticaret ve ekonomiden sorumlu bakanları İstanbul’da buluştu

Türk Devletleri Teşkilatı Lojistik Forumu İstanbul’da başladı

Ticaret Bakanı Bolat: “Tekstil ve konfeksiyon sektörleri büyümelerini sürdürecek”

GÜNEY KORELİ YATIRIMCILARA SESLENDİ

Çalışma Bakanı Işıkhan, “İŞKUR Yol Arkadaşım” Kampanyası Açılış Töreni’ne Katıldı

“Milletimizi, hak ettiği anayasaya kavuşturma idealimizden hiç kopmadık”

Bakan Işıkhan, “Aktarlık ve Çiçekçilik Meslekleri Tanıtım Töreni” ne İştirak Etti

“Rusya-Ukrayna savaşını sonlandırmak için yoğun çaba harcıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan Başbakanı Modi’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştü

Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Hindistan’da lider eşleriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Bankası Başkanı Banga ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MIKTA üyesi ülkelerin liderleriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

G20 Liderler Zirvesi Hindistan’da başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan’da

DEV YATIRIMLAR ; DİJİTAL DÖNÜŞÜME DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mesajı

Metin Aslım : İş ve Cemiyet Hayatının Sevilen Siması

İyi ki varsın Emel USLU ATİK ;

İyi ki varsın Aysu YAVUZ

İyi ki varsın ZEHRA KARAKAŞ BEGEN

İyi ki varsın Nurten ÖZTÜRK

İyi ki varsın Nuray ÖZÇELİK;

İyi ki varsın Hüseyin ÇEŞMECİOĞLU :

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı temeli atıldı

İyi ki varsın Beril ÇAVUŞOĞLU

İyi ki varsın Nalan Gazezoğlu

Sektöre Yön verenler ; Eda DEMİRHAN

Sektöre Yön Verenler Berfu GÜVEN

İyi ki varsın Gül ALCANSOY;

İyi ki varsın AYSUN ŞAHANOĞLU KABA ;

İyi ki varsın Prof. Dr. Başak SOLMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

İyi ki varsın Nazlıhan ALKAN

İyi ki varsın Semra Aman Akyürek

Tekfen Holding “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” ödülünü üçüncü kez aldı!

İyi ki varsın Yusuf Burak ASLANPINAR;

TEKNE KİRALAMA | İZMİR ÇEŞME ALAÇATI

Başarımız, Başarınız olacak HANTEK KALIP

İyi ki varsın Hande ORTAY

İyi ki varsın Doç. Dr. Esin Yalçınkaya

İyi ki varsın Semra İĞTAÇ

İyi ki varsın Hüseyin ÇALIŞKAN

Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belli oldu

Sektöre Yön Verenler Esra KANDEMİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi

İyi ki varsın Özgür AKIN

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Yatırım Forumu’na katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

İyi ki varsın Sadık KUTANOĞLU

İyi ki varsın Sibel Şeref KANCAOĞLU ;

MAN TÜRKİYE’den Ankara’ya dev yatırım

Sektöre yön verenler, Ahmet ÇALLI

Yatlar Burada | Türkiye

İyi ki varsın Ebru Milat Sezgin

Dev Yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu açılış töreninde konuştu

“Türkiye, son 19 yılda, diğer pek çok alan gibi savunma sanayiinde de âdeta bir devrim gerçekleştirmiştir”

HATAY’ ın Güçlü Kadınları

ELMADAĞ MOBİLYACILAR İHTİSAS OSB’NİN TEMELİ ATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Genç İş Adamları heyetini kabulünde açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “OECD İstanbul Merkezi Açılış Töreni”ne Video Mesaj Gönderdi

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Dev yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, ETİ Maden Lityum Üretim Tesisi Açılış Töreni’nde konuştu

Dev Yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu açılış töreninde konuştu

Dev Yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milli helikopter motoru teslim töreninde önemli açıklamalar

“EVLATLARIMIZA MİRAS KALACAK BİR GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDUĞUMUZA İNANIYORUM”

“G-20 platformu, küresel meselelerin çözümünde daha etkin ve güçlü bir mecra olmalı”

“TÜRKİYE VE JAPONYA’NIN DOSTLUĞU; KÖKLÜ, DERİN VE SAMİMİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

“TÜRKİYE İLE JAPONYA ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİN DEĞERİ DAHA DA YÜKSELMİŞTİR”

“TÜRKİYE İLE JAPONYA ARASINDAKİ DOSTLUK VE YAKIN İŞ BİRLİĞİ TAKDİRLE KARŞILANIYOR”
www.teknetuccari.com
YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE
GENÇ İŞ DÜNYASI
-
DÜNYA2 gün önce
İyi ki Varsın Nejla AYKAÇ
-
DÜNYA2 hafta önce
Türkiye-Japonya Enerji Forumu”nun başlatılmasına ilişkin Ortak Bildiri imzalandı.
-
DÜNYA1 hafta önce
Türk Devletleri Teşkilatı Lojistik Forumu İstanbul’da başladı
-
DÜNYA2 hafta önce
Bakan Işıkhan, “Aktarlık ve Çiçekçilik Meslekleri Tanıtım Töreni” ne İştirak Etti
-
DÜNYA2 hafta önce
“Orta Vadeli Program’da uygulayacağımız politika sepetiyle, enflasyon sorununu ülkemizin gündeminden kaldıracağız”
-
DÜNYA5 gün önce
Ticaret Bakanı Bolat: ” İpek Yolu Yüzyıllar Önce Vardı, Yine Var Olmaya Devam Edecek”
-
DÜNYA1 hafta önce
Çalışma Bakanı Işıkhan, “İŞKUR Yol Arkadaşım” Kampanyası Açılış Töreni’ne Katıldı
-
DÜNYA6 gün önce
TÜRKİYE-BULGARİSTAN 4. TURİZM KARMA KOMİSYONU İSTANBUL’DA BAŞLADI