DÜNYA
Dev yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Jeotermal kurulu gücümüz, Avrupa’da ilk, dünyada 4’üncü sırada

Haber Burada
3 sene önceTarih
İsim
Genç Gazeteciler


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin tökezlemesini, krize ve kaosa sürüklenmesini umanlara inat ülkemizi aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz. Ne yapıyorsak tüm Türkiye için yapıyoruz; 83 milyon insanımızın huzuru, güvenliği, refahı için yapıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’ya yapılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yatırımlarının toplu açılış törenine canlı yayınla bağlanarak katılımcılara hitap etti.
Manisa’ya ve tüm Manisalılara selamlarını göndererek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay Akhisar Çevre Yolu’nun son bölümünü şehrin istifadesine sunduklarını bugün de Manisa’ya, enerji alanında kazandırdıkları yatırımların açılış heyecanını yaşadıklarını söyledi.
“2021’DE DE DOĞAL GAZ YATIRIMLARIMIZI ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ”
Toplam bedeli 1,37 milyar dolara ulaşan dört enerji tesisinin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, termik ve jeotermal enerji alanındaki bu yatırımların, Türkiye’nin enerji arzına önemli katkı sağlayacağını kaydetti.
Bugün Soma ve Kırkağaç ilçelerinin doğal gaza kavuşacağını, vatandaşların doğal gazın konforundan, temizliğinden ve rahatlığından yararlanabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki doğal gaz kullanımına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Bunun için toplam 29,5 milyon lira yatırım yaparak, 45,2 kilometre uzunluğunda doğal gaz hattı döşedik. Göreve geldiğimizden bu yana, Türkiye genelinde doğal gaz dağıtımına yapılan yatırım toplamda 27 milyar lirayı buldu. Bizden önce sadece beş büyükşehrimizde doğal gaz varken, biz bu imkânı 81 şehrimizin tamamına yaygınlaştırdık. 2020 sonu itibariyle, 153 bin kilometre dağıtım şebekesi uzunluğuna ulaşarak, 589 yerleşim yerine doğal gaz arzı sağladık. Bugün 54,5 milyon vatandaşımız doğal gazın konforundan yararlanıyor. Doğal gazın ulaştığı toplam nüfusumuz ise yaklaşık 68 milyondur. Tüm dünyada kamu yatırımlarının durma noktasına geldiği 2020’de de doğal gaz yatırımlarımıza ara vermedik. Salgına rağmen 39 ilçe ve beldemizi doğal gaza kavuşturduk. İnşallah 2021’de de doğal gaz yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz. Enerji yatırımlarımızla beraber doğal gazın da ecdat yadigârı Manisa’ya hayırlı olmasını diliyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmam Şafi Hazretlerine atfedilen “Allah yolundaysan koş. Koşmak zor geliyorsa hızlıca yürü, o da zor geliyorsa sadece yürü. Olmuyorsa sürün, fakat asla geri dönme!” sözünü dile getirerek, “Bizler de Hakk’ın ve halkın rızası için çıktığımız bu kutlu yolda, önümüze çıkan engellere, yolda karşılaştığımız zorluklara aldırmadan, hamdolsun tam 18 yıldır kararlılıkla yürüyoruz. Ülkemizi hedefleri ve hayalleriyle kucaklaştırmak için gece gündüz demeden koşuyor, koşturuyor, ter döküyoruz” diye konuştu.
“MÜMKÜN OLDUĞU KADAR YERLİ KAYNAKLARIMIZA DAYALI BİR ENERJİ SEKTÖRÜ KURMAYI AMAÇLIYORUZ”
Bugüne kadar Cumhuriyet mitinglerinden Gezi olaylarına, 17-25 Aralık girişiminden 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsüne kadar envai çeşit saldırıya uğradıklarını, sadece medyayla, çetelerle, teröristlerle değil; aynı zamanda 80 senedir Türkiye’nin başına musallat olan “takoz” muhalefetle de mücadele ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatan yansa ateşinde ısınacak kadar gözü kararmış bu güruha rağmen, hamdolsun, Türkiye’ye, Cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattık. Sadece yatırımlarda değil; diplomaside, demokraside, özgürlüklerde de sessiz bir devrime imza attık. Çünkü biz, muhalefet gibi yalan, iftira ve bühtanla günü kurtarmaya çalışmıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
“Türkiye’nin tökezlemesini, krize ve kaosa sürüklenmesini umanlara inat, ülkemizi aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne yapıyorsak tüm Türkiye için yapıyoruz; 83 milyon insanımızın huzuru, güvenliği, refahı için yapıyoruz. Tüm dünyada yatırımların durma noktasına geldiği şu salgın döneminde de asla rehavete kapılmadık. Sağlıktan ulaşıma, tarımdan sanayii, enerji, çevreye kadar her alanda projelerimize hız verdik. Ardı ardına hizmete açtığımız hastaneler, barajlar, sulama tesisleri, millet bahçeleri, ulaşım ve enerji yatırımları, eser ve hizmet siyasetimizin yeni sembolleri olarak ülkemizin dört bir yanında yükseliyor” dedi.
“YERLİ VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINI ETKİN ŞEKİLDE KULLANMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’deki 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfinin ardından, enerji yatırımlarını özellikle yoğunlaşmaya başladıklarının altını çizerek, “Bağımsız Enerji, Güçlü Türkiye diyerek mümkün olduğu kadar yerli kaynaklarımıza dayalı bir enerji sektörü kurmayı amaçlıyoruz” dedi.
Soma’nın, Türkiye’nin en büyük ikinci yerli linyit yataklarına ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün hayata geçireceğimiz 510 megavat gücündeki Soma Kolin Termik Santrali, yerli kömürün yüksek teknolojiyle buluştuğu güzel bir örnektir. Bu projeyle, yıllık 4,7 milyon ton linyiti işleyerek enerjiye dönüştüreceğiz. Maden sahası ve santralle birlikte yatırım tutarı 1,1 milyar doları bulan projeyle, yıllık yaklaşık 150 milyon dolarlık gaz ithalatını engelleyeceğiz. Toplam bin 500 insanımıza istihdam sağlayan bu yatırım, tek başına Manisa’nın elektrik tüketiminin dörtte üçünden fazlasını üretecek kapasiteye sahiptir. Açılışını yaptığımız tesisimiz Türkiye’de ve Avrupa’da belirlenen karbon emisyon değerlerini karşılayacaktır. Bu tesis, son teknoloji kömür yakma teknolojisinin yanı sıra baca gazı arıtma sistemiyle de temiz kömür teknolojilerinde örnek olacaktır. Açılışını yaptığımız toplam 266 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçen SANKO Salihli JES-2 ve JES-3 ile MASPO Ala-2 jeotermal enerji santralleri toplam 84,5 megavat kurulu güce sahiptir. Bu santrallerimiz, enerji üretim kapasitelerinin yanı sıra sağladıkları yüksek istihdamla Manisa’yı bir cazibe merkezi hâline getirecektir. Resmî açılışını yaptığımız tesislerimizde üreteceğimiz elektrikle inşallah 2,5 milyon hanemizin ihtiyacını karşılayacağız. Yine bu yatırımlarla işletme aşamasında yaklaşık bin 700 vatandaşımıza istihdam imkânı oluşturacağız.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrikte kurulu gücü Türkiye’nin büyümesi için olmazsa olmaz gördüklerini belirterek bu gücü 18 yılda üçe katlayarak 96 bin megavata ulaştırdıklarını kaydetti.
Özellikle yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin şekilde kullanmaya çalıştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün, kurulu gücümüzün yüzde 63,5’ini yerli kaynaklardan oluşuyor. Bu oranın yüzde 51,7’si ise yenilenebilir kaynaklara aittir. Yani temiz enerji. 2002’de sadece 18 megavat olan jeotermal kurulu gücümüz, bugün bin 613 megavata ulaşmıştır. Bu rakamla Türkiye, jeotermalde Avrupa’da ilk, dünyada dördüncü sıraya yükselmiştir” bilgisini paylaştı.
Tüm dünyanın salgınla mücadele ettiği 2020’de de enerji yatırımlarına devam ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl 4 bin 900 megavatlık ilave kurulu gücü daha devreye aldıklarını ve bu gücün neredeyse tamamı yenilenebilir kaynaklardan oluştuğunu açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece üretimde değil, yenilenebilir enerji teknolojilerinde de merkez ülke olmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu amaca ulaşmak için yerli araştırma-geliştirme, yerli insan kaynağı ve yerli üretim temeline dayanan bir gelecek tasavvur ediyoruz. Böylece üretimin başından sonuna kadar ‘Türk Malı’ damgasını gururla taşıyan bir enerji üretim zincirini ilmek ilmek örüyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan toplam tutarı 1,37 milyar dolar olan dört enerji tesisinin Manisa’ya ve tüm vatandaşlara hayırlı olmasını temenni ederek, “Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi, kalkınması için alın teri döken, emek veren, gayret gösteren özel sektörümüze şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Tüm bu yatırımların Manisa’mıza kazanılmasında emeği geçen bakan ve bakanlık personelimize teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Manisa’daki tören alanında hazır bekleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Salihli ve Alaşehir’deki tören alanlarında hazır bulunan yetkililere enerji tesislerinin açılış kurdelesini kesme talimatı verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra da Soma ve Kırkağaç’a doğal gaz arzının sağlanması dolayısıyla düzenlenen tören alanındaki yetkilere seslenerek ilçelere doğal gazın verilmesi yönünde talimatlarını iletti.













Ülkemizin kalkınmasına haber çizgimizle destek olma azmindeyiz Her Şey 'Güçlü Türkiye' İçin

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
-
“21 yılda her alanda olduğu gibi tarım ve sulama alanında da tarihî nitelikte adımlar attık”
-
“İsrail yönetimi, Gazze’de tüm insanlığın yüzünü kızartacak canilikte zulüm ve katliamlara imza atıyor”
-
“Gazze’deki gazeteci ölümlerine ses çıkarmayanların, yarın başka bir konuda söz söyleme hakları olamaz”
-
“Ege’yi barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz”
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile bir araya geldi
DÜNYA
“21 yılda her alanda olduğu gibi tarım ve sulama alanında da tarihî nitelikte adımlar attık”

Haber Burada
3 saat önceTarih
Aralık 11, 2023İsim
Genç Gazeteciler




Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSİ tarafından tamamlanan 369 adet tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “21 yılda her alanda olduğu gibi tarım ve sulama alanında da tarihî nitelikte adımlar attık. Suyu verimli kullanan, doğru yöneten ve su gibi aziz milletimizi suyla en iyi şekilde buluşturan politikalara, yatırımlara ağırlık verdik” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından tamamlanan 369 tesisin toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geleneksel hâle gelen, Devlet Su İşleri’nce gerçekleştirilen yatırımların toplu açılış töreni vesilesiyle bir arada olunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış programıyla tek seferde toplam yatırım bedeli 53 milyar lirayı bulan projeleri resmen hizmete aldıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında, baraj, içme suyu, sulama, toplulaştırma, atık su ve taşkın koruma tesislerinin yer aldığı 369 farklı tesisin, 66 ilde yaşayan vatandaşlarla birlikte tüm millete hayırlı olmasını diledi.
Açılışı yapılan eserler içinde özellikle üç tanesinin ön plana çıktığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Temelden yüksekliği 135 metre olan Mersin Pamukluk Barajı’yla toplam 282 milyon metreküp su toplanacak. Projemiz, Mersin’i uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılama yanında yıllık 182 bin dekar suyla buluşturacak. Ayrıca üreteceği senelik 174 milyon kilovatsaat hidroelektrik enerjiyle ekonomiye 1 milyar 920 milyon lira katkı yapıyor. Bir diğer önemli projemiz 541 milyon lira yatırım tutarına ve 5 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip Antalya Kapıçay Barajı’dır. Hem yıllık 5 milyon kilovatsaat elektrik üretecek hem de 18 bin 700 dekar araziyi sulayacak bu tesisin ekonomiye katkısı 350 milyon lirayı buluyor. Toplam 457 milyon liralık yatırım rakamıyla hayata geçirdiğimiz Kocaeli İhsaniye Barajımız da ilçemize yıllık 16 milyon metreküp içme suyu temin edeceğiz. İnşallah birazdan bu üç barajımızın açılışını canlı bağlantıyla buradan gerçekleştireceğiz.”
“ESERLERİYLE, YATIRIMLARIYLA, PROJELERİYLE KONUŞAN BİR HÜKÛMETİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, projelerle toplam 1,1 milyar metreküp su toplanacağını, 66 milyon metreküp sağlıklı içme suyu ve kullanma suyu temin edileceğini dile getirdi.
Ülke genelinde 620 bin dekar araziyi suyla buluşturacaklarını, Türkiye’nin 66 ilindeki 113 bin dekar araziyi taşkınlardan koruyacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Türk ekonomisine yıllık bazda 5 milyar lira katkı yapacak 369 tesisimizin her birinin aziz milletimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Her zaman söylüyorum. Biz meydanlarda verdiği sözleri göreve gelince unutanlardan değiliz. Biz, seçim döneminde esip gürleyip sonra sesi soluğu çıkmayanlardan da değiliz. Bilakis biz, eserleriyle, yatırımlarıyla, projeleriyle konuşan bir hükûmetiz. Biz, Türkiye’nin 81 ili ve 922 ilçesinin tamamında ayak izi olan bir iktidarız. İşte bugün burada olduğu gibi, ülkemizin neresine giderseniz gidin orada hükümetimizin bir eserini, bir hizmetini, bir mührünü mutlaka görürsünüz. Bilhassa tarım, ormancılık ve su alanlarında ülkemizin çehresini değiştiren eserlere imza atmanın bahtiyarlığı içindeyiz. Mevcutla hiçbir zaman yetinmiyor, hizmet halkamızı sürekli büyütüyoruz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımların ülkeye kazandırılmasına öncülük eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile ekibine, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne, yüklenici firmalara, çalışanlara teşekkür etti.
“TEMİZ SU KAYNAKLARI HIZLA AZALIYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada miktar itibarıyla en fazla olan kaynağın su olduğunu anımsattı. Üzerinde yaşanılan yerkürenin yaklaşık üçte ikisinin suyla kaplı olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu suyun yüzde 97,5’luk kısmının deniz ve okyanuslardaki tarıma ve tüketime uygun olmayan tuzlu sulardan oluştuğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeryüzündeki toplam tatlı su potansiyelinin ise sadece binde onundan istifade edilebildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Yani, göllerde, rezervuarlarda, derelerde bulunan su miktarı kelimenin tam anlamıyla denizde damla mesabesinde. Su meselesini en stratejik ve değerli kaynaklardan biri yapan hem de kıymetinin yeterince bilinmemesine yol açan temel faktör işte budur. Kendi ülkemiz dâhil dünyanın pek çok yerinde su adeta sınırsız bir kaynak olarak görülüyor. Bunun tamamen yanlış bir algı olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Suyla ilgili bilmemiz ve hiçbir zaman unutmamamız gereken ilk husus, su kaynaklarının sınırsız olmadığıdır. Su sadece sınırsız değil aynı zamanda giderek azalan bir kaynaktır. Hızlı tüketim ve kirliliğin etkisiyle birlikte kullanılabilir temiz su kaynakları maalesef hızla azalıyor.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iklim değişikliğine bağlı olarak tüm dünyada afetlerin sıklığı ve şiddetinin de arttığına, son dönemlerde su baskınları, sel, fırtına, orman yangınları ve kuraklıkla daha sık karşılaşılmaya başlandığına dikkati çekti.
Özellikle Türkiye’nin de içinde yer aldığı Akdeniz çanağındaki ülkelerin, iklim değişikliğinin olumsuz yansımalarını daha fazla hissettiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki sene önce Marmaris’te ciğerlerimizi yakan orman yangınında 9 bin hektardan fazla alan zarar gördü. Geçen yıl Kastamonu ve Giresun’da can kaybına yol açan çok büyük sel felaketlerine maruz kaldık. Bundan 21 gün önce Ereğli’deki şiddetli fırtınada 12 denizcimiz kayboldu. Zonguldak’ta meydana gelen heyelanda yine canımız yandı. İçimizi acıtan bu örnekleri çoğaltmak mümkün” ifadelerini kullandı.
Tabiattaki düzenin her geçen gün bozulduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bozulmanın temel sebebinin de insanın doğayı hoyratça kullanması olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha fazla konfor arayışı, daha çok tüketim hırsı, kaynakları sınırsızca sömürme ihtirasının çevrede olumsuz yaralar açtığını kaydetti.
“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE ÇABALARINA AKTİF DESTEK VERİYORUZ”
Tüm insanlık olarak suyu, toprağı, havayı, yeşili, ormanı bir emanet değil de mülk gibi gören anlayışın sebep olduğu zararın bedelinin ödendiği değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şayet bu konuda erken tedbir almazsak önümüze çıkacak faturanın daha da kabaracağı anlaşılıyor. Türkiye olarak bu anlayışla iklim değişikliğiyle mücadele çabalarına aktif destek veriyor, tüm süreçlerde öncü rol üstleniyoruz. Birleşmiş Milletler nezdinde bir marka hâline gelen ‘Sıfır Atık’ projemizle özellikle toprağın ve suyun en büyük düşmanı olan plastik atıklar sorununa kalıcı çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz. İnşallah, 2053 yılı itibarıyla net sıfır emisyon hedefine ulaşıncaya kadar bu çabalarımızı artırarak sürdüreceğiz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, su güvencesinin aynı zamanda gıda güvencesi anlamına geldiğini vurgulayarak, tarım ve gıdanın suya en fazla ihtiyaç duyulan alanlar olduğunu belirtti. Bunların, suyu en çok kullanan, suyun vazgeçilmez olduğu iki sektör olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin gıda güvenliğini garanti altına almanın yolu, su kaynaklarımızı etkin, verimli ve tasarruflu bir şekilde kullanmaktan geçiyor. Bu bizim için tercihten öte zorunluluktur. Çünkü biz, yaygın kanaatin aksine su zengini bir ülke değiliz. Türkiye, kişi başına düşen yıllık 1,3 metreküp kullanılabilir su miktarıyla, su stresi çeken ülkeler grubundadır.
Zaten sınırlı olan su kaynaklarımızı Irak ve Suriye gibi komşularımızla da paylaşmak mecburiyetinde kalıyoruz. Suyumuzu komşularımızla paylaşırken, adaleti ve hakkaniyeti gözetmenin gayretindeyiz. Ülkemizin bu konuda ne kadar dengeli, ne kadar sorumlu ve ne kadar fedakâr davrandığı herkes tarafından çok iyi biliniyor.”
Türkiye’nin yıl içinde aldığı yağış miktarına ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yıllık ortalama 574 milimetre yağış miktarıyla dünya ortalamasının altında yağış almamıza rağmen, bu konuda gereken hassasiyeti sergiliyoruz. Burada şu gerçeğin altını tekrar çizmek istiyorum. Türkiye’nin boşa harcanacak bir damla dahi suyu yoktur. Hele hele su kaynaklarımızı kirletmek, ihanete eş değer bir gaflet hâlidir” diye konuştu.
“SUYUMUZU VERİMLİ KULLANMALI VE KAYNAKLARIMIZI DOĞRU YÖNETMELİYİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, su kaynaklarının doğru kullanılması ile ilgili şunları kaydetti: “Nerede olursa olsun suyumuzu tükenme sınırına gelmeden korumalı, verimli kullanmalı ve kaynaklarımızı doğru yönetmeliyiz. İstifademize sunulmuş su kaynaklarında bizimle birlikte gelecek nesillerin de hakkının olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. İşte, evde, bahçede, tarlada ve günlük hayatımızda alacağımız çok basit tedbirlerle su israfının önüne kolayca geçebiliriz.
Suyumuzun, yani geleceğimizin parmaklarımızın arasından akıp gitmesine hiçbir vatandaşımızın izin vermeyeceğine inanıyorum. Buradan 85 milyonun her ferdini ‘Bir damla da sen ol’ parolasıyla yürüttüğümüz su verimliliği seferberliğimize destek olmaya çağırıyoruz. Yaz, kış demeden hayatının her safhasında suyu tasarruflu kullanan, suyun kıymetini bilen tüm vatandaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Mevlana’nın bundan 7,5 asır önce söylediği “Akıl, sonradan ah çekmek için değil, düşünüp tedbir almak içindir” sözlerini anımsatarak, “Geleceği görüp tedbir almak, akıllı, vizyoner, basiret ve feraset sahibi insanların alametifarikasıdır. Bunun için atalarımız, ‘sen işini kış tut, bahar çıkarsa bahtına’ demişlerdir” ifadelerini kullandı.
“HER ALANDA OLDUĞU GİBİ TARIM VE SULAMA ALANINDA DA TARİHÎ NİTELİKTE ADIMLAR ATTIK”
Kendilerinin de bu tavsiyeleri rehber edinerek 21 yılda her alanda olduğu gibi tarım ve sulama alanında da tarihî nitelikte adımlar attıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, suyu verimli kullanan, doğru yöneten ve milleti suyla en iyi şekilde buluşturan politikalara, yatırımlara ağırlık verdiklerini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özetin özeti mahiyetinde bazı rakamları paylaşmak istiyorum. Sadece su alanında açtığımız tesis sayısı 10 bin 86’yı geçti. Güncel rakamla bir trilyon 260 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Cumhuriyet tarihinde yapılanın iki katından fazla depolama tesisi yaptık. Toplam bin 240 tesisimizde 50 milyar metreküp suyumuzu depoladık. Böylece depolanan su miktarını 183 milyar metreküpe çıkardık. Yaklaşık 23 milyon dekar alanı sulamaya açarak, sulanan tarım alanını 71 milyon dekara ulaştırdık. Ayrıca, bin 733 adet sulama tesisini tamamlayarak bereketli Anadolu topraklarını modern sulama sistemlerine kavuşturduk. Sulamaya açılan alanlardan yılda 173 milyar lira zirai gelir artışı sağladık. En önemli başlıklardan biri olan arazi toplulaştırmasında 342 adet projeyle 68 milyon dekar arazide toplulaştırma çalışması gerçekleştirdik.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli ve temiz enerji kaynağı olan hidroelektrik projeleriyle 625 hidroelektrik santralini hizmete aldıklarını belirterek, böylelikle 45 milyar kilovatsaatlik üretim kapasitesini, yaklaşık 112 milyar kilovatsaate çıkardıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerin içme suyu sıkıntısı yaşamaması için 81 İl İçme Suyu Eylem Planı hazırladıklarını kaydederek, planla illerin 2040, 2050 ve hatta 2071 yıllarına kadarki içme suyu ihtiyaçlarını projelendirdiklerini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilin tamamının memba kalitesinde suya ulaşması için son 21 yılda 316 adet içme suyu ve 24 adet atık su tesisini hizmete sunduklarını, bu tesisler sayesinde vatandaşlara yıllık 3,1 milyar metreküp içme ve kullanma suyu temin ettiklerini anlattı.
“RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN AZAMİ DERECEDE İSTİFADE EDECEĞİZ”
En değerli kaynak olan yer altı sularının korunması amacıyla 127 yer altı depolamasını ve suni besleme tesisini tamamladıklarını, hizmete verdikleri 5 bin 679 yeni taşkın koruma tesisiyle insanların can ve mal emniyetini sağlama aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha bunun gibi nice eseri, yatırımı, projeyi, tesisi ülkemize kazandırarak su kaynaklarımızı en verimli şekilde değerlendirmeye çalıştık. Olağanüstü gayretlerimiz neticesinde, ‘Su akar, Türk bakar’ sözü tarihe karışmış, bunun yerini ‘Su akar, Türk yapar’ sözü almıştır. Önümüzdeki dönemde su kaynaklarımız başta olmak üzere Rabbimizin ülkemize bahşettiği imkânlardan en doğru, en hakkaniyetli, en verimli şekilde istifade etmeyi sürdüreceğiz. Ne israf edeceğiz ne heba edeceğiz ne de zenginliklerimizin elimizden kayıp gitmesine seyirci kalacağız.
Türkiye’nin kaynaklarını, Türk milletinin emrine verme gayretlerimizin çevreci maskesi takan marjinaller tarafından engellenmesine müsaade etmeyeceğiz. Herkes bilmelidir ki, başka ülkelere hak olan Türkiye’ye lüks değildir. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimizi elbette sorumlu bir anlayışla ama mutlaka ekonomiye kazandırmamız gerekiyor. Bunun için madenimiz varsa ortaya çıkaracağız, petrolümüz, doğal gazımız varsa keşfedeceğiz, su kaynaklarımız varsa bunları farklı alanlarda değerlendireceğiz. Rüzgâr ve güneş enerjisinden azami derecede istifade edeceğiz. Türkiye Yüzyılı’nın inşası mücadelemizde ne gerekiyorsa onu yapacak, tam bağımsız Türkiye hayalimize gölge düşürmeyeceğiz.”
“İŞSİZLİK ORANINDA KASIM 2012’DEN BERİ EN DÜŞÜK SEVİYEYİ YAKALAMIŞ OLDUK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar hamaset değil, hep iş, hizmet ve eser ürettiklerini belirterek, günü kurtarmaya çalışmak yerine 10 yıllık, 20 yıllık, çeyrek ve yarım asırlık projelerle geleceğe mührü vurmaya odaklandıkları dile getirdi.
Bunun neticelerini de ekonomiden tarıma, turizmden çevreye, istihdamdan ihracata her alanda gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün açıklanan ekim ayına ilişkin iş gücü istatistikleri doğru yolda olduğumuzun işaretidir. Buna göre, işsizlik oranı ekim ayında bir önceki aya göre, yarım puan azalışla yüzde 8,5’e düştü. İstihdam edilenlerin sayısı ise aynı dönemde bir önceki aya kıyasla 246 bin kişi artarak 31 milyon 835 bin kişiye ulaştı. Bu rakamlarla işsizlik oranında Kasım 2012’den beri en düşük seviyeyi yakalamış olduk. Büyüme ve ihracatta zaten çok iyi bir yerdeyiz.
Enflasyonun ateşi de düşmeye başladı. Aldığımız tedbirlerin pozitif etkileri piyasada daha fazla hissediliyor. Önümüzdeki aylardan itibaren daha iyi oranlarla karşılaşacağız. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum. Bu düşüncelerle açılışını gerçekleştireceğimiz 369 tesisin hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Bakanımız ve önceki bakanlarımız da dâhil olmak üzere bu tesislerin yapımında emeği geçen herkese, ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim Türkiye’ye daha nice eserler kazandırmayı bizlere nasip eylesin diyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından canlı bağlantı ile Mersin Pamukluk Barajı, Antalya Kapıçay Barajı ve Kocaeli İhsaniye Barajı’nın açılışını yaptı.


DÜNYA
Yeni Nesil Modern Tiny House | Setencioğlu
Setencioğlu Tiny House Türkiye

Haber Burada
10 saat önceTarih
Aralık 11, 2023İsim
Genç Gazeteciler
Doğayla İç İçe, Evinizin Konforunda, Özgürlüğün Keyfini Yaşayın. | Setencioğlu Tiny House
İletişim | +90 0 532 4026422










DÜNYA
Dünden Bugüne Yarından Geleceğe Serdar İZOL

Haber Burada
1 gün önceTarih
Aralık 10, 2023İsim
Genç Gazeteciler

“İyi ki Varsın” yazı dizimizde bilişim, teknoloji, turizm, enerji, moda, sanat ve sivil toplumun lider insanlarını kaleme almıştım. Bu yazı dizimde ,,İş yaşamı başta olmak üzere siyasi kariyerinde,sayısız başarılara imza atmış AK PARTİ Hilvan Belediye Başkan Aday adayı Serdar İZOL’ e yer vereceğiz.
Serdar İZOL Kimdir ‘ kısaca sizi tanımak istiyoruz .
23 Ağustos 1976 tarihinde Hilvan’ da dünyaya geldim. Öğrenim yıllarımın büyük bir bölümü Şanlıurfa’ da tamamladıktan hemen sonra İnönü Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden Mezun oldum. Yöremizin GAP Bölgesi arazisinde bulunmasının avantajları ile Çiftçilik ve Tüccarlık işi ile uğraş verdim. Siyasi Arena da 2002 yılında AK PARTİ ile başlayan ve icazet ettiğimiz görevimize halen devam etmekte olup Evli ve 2 çocuk Babasıyım.
AK Parti’nin Şanlıurfa Hilvan Belediye Başakan Aday Adayısınız ..Hilvan Belediye Başkanlığı’nı neden istediğinizle başlayalım.
Coğrafi yapısı,el sanatları,gastronomi kültürü,ve düz bir ova şeklinde verimli arazileri ile 5’i merkez olmak üzere toplam 70 mahallesi bulunan , Göbekli Tepe’ye giden tarih yolculuğunun başlangıç noktası olarak kabul edilen Nevala Çore yerleşkesi ile doğup büyüdüğüm topraklar Hilvan dan bahsetmeden geçmek olmaz diyerek sözlerine başlayan Serdar İZOL;
Ben hemşerilerime dedim ki, ben Şanlıurfa ‘ da 2014 yılından bu güne değin Adalet VE Kalkınma Partisi bünyesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı ,İmar Komisyon Üyeliği ve daimi Meclis üyeliği görevlerinde bulundum .Sonra Sırası ile 2014-2023 tarihlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği,Meclis II. Başkan Vekilliği ve İmar Komisyon Başkanlığı ve kuruluşundan bu güne değin Sandık Başkanlığı ,Bölge Başkanlığı gibi görevlerde de yer aldım .
Neden AK PARTİ Adayı Olmak İstediniz ?
Siyasal partiler, demokratik sistemlerdeki kurumsal siyasetin en önemli unsurları arasında gösterilir. Daha açık ifade etmek gerekirse içerisinde bulunduğumuz dönemde demokrasi, partiler demokrasisi görünümündedir. Milli irade nosyonu temelinde yasama ve yürütme erklerinde görev üstlenecek temsilcilere yönelik seçim süreçlerinde siyasal partilerin taşıdığı mahiyet tartışmasızdır. İşte bu nedenle “Milli İrade” nin tecelli etmesi gibi Adalet ve Kalkınma Partisinde yıllarca yerimi aldım görev verilirse bunu Başkanlık görevimle taçlandırmak isterim.
Hilvan Belediye Başkanlığına adayım. Kendi mensubu olduğum partiye de dedim ki “Yerel seçimlerde Şanlıurfa İli Hilvan İlçesinden Belediye Başkanlığı adayı olarak bizi gösterirseniz biz bölge halkımıza Hilvan’a hizmet etmeye hazır olduğumuzu duyurduk, ilan ettik, sözümüzü beyan ettik.”
AK Parti’den aday adayı olduk, bu bir taleptir, sözünü söyleme sanatının gereğini yerine getirmektir ve iddianın ifadesidir. Diyor.
Yörede Sığınmacıların Konuşlandırması Hakkındaki Görüşlerinizi almak İsteriz?
Zorunlu olarak ülkemizde misafir olan, Suriyeli göçmenlerin de Şanlurfa ve Hilvan içerisindeki yerleşim konumlanmalarını gözden geçireceğiz. Yani gettolaşma odaklı ve toplumu rahatsız eden tarzın yerine siyasal irade ve kamu yönetimi ile iş birliği içinde Şanlıurfa’lıların rahatsız olmayacağı bir noktaya getirmeliyiz.
Önceliğimiz Suriye’de bir an evvel savaşın bitmesi Suriyelilerin memleketlerine dönmeleri, 12 yıldır misafirperverlik yapan aziz Şanlıurfa halkına ; kahraman milletimize teşekkür edip, bu geriye doğru göçün hızlanmasını sağlayacak politikalar üretmek adına, partimizin alacağı kararların her daim yanında olduğumuzu ifade ediyorum .
Filistin Meselesi Hakkındaki Düşüncelerinizi Almak İsteriz ,
Filistin meselesi hakkında konuşmanın zor olduğunu söyleyerek yaşananları hem bir Müslüman hem de insani duyarlılıkla takip ettiğini ifade etti. Gültekin, “Ne gecemiz ne gündüzümüz kaldı. Sürekli gözümüz Filistin’de, gözümüz Gazze’de, gözümüz Mescid-i Aksa’da. Olup bitenleri dikkatle takip etmeye çalışıyoruz” diyor ve ekliyor.
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne saldırıları artarak sürüyor. Susuz, elektriksiz ve yakıtsız kalan Filistinliler, her gün tonlarca bombaya maruz kalıyor. Hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı on binleri geçti…
Ne yapacak bu insanlar? Böyle bir içinden çıkılmazlık var. Çıkılmazlık hissiyatının kolaylıkla çözülebileceğini düşünmüyorum. Sorunlar çözülmeden zaten bu hissiyat da çözülmez.” Diyor.
Hilvan için Neler Yapabileceğinizi Anlatmak İstermisiniz?
Hilvan Benim için öncelikle doğup büyüdüğün topraklar ,benim için kutsiyeti de ayrı bir kavram . Yöremizde en önemli öncelikli konuların başında Tarımsal Sulama ve İçme Suyu Projeleri yer almaktadır. Halen Bölge halkımız, oturdukları binalarının altında hayvanlarını besliyorlar. Yani Ahırları var. Bunların Şehir dışarısına alınarak Kooperatifleşme yoluna gideceğiz. Yani bir şeklide islah yöntemi ile hem halkımıza ekonomik alanda destek hem de yöremiz halkına iş istihdam yolunu açacağız. Bölge halkımız Yurt genelinde çalışma ortamları yaratarak ,İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi gibi yörelere çalışmak için geçici işçi konumunda göç etmektedir. Bu göçün önüne geçmek istiyoruz.
Arazilerimiz sulama alanları açısından yetersiz bırakıldı. Fırat nehri ilçemize sadece 18 km uzaklıkta . Biz bu sorunu çözmek adına burada olmaya devam edeceğiz
Serdar İzol sözlerinin sonunda şu ifadelere yer veriyor.
Her bir dakika, her bir saat bizim için, insanlık için, dünya için iyi, doğru ve yararlı işler yapma, üretme, yenilikler bulma fırsatıdır. İnsanlık için ter döken hem kendi geleceğini hem insanlığın geleceğini aydınlatır.
Diyor ki Hz. Mevlana
Yarın yaparım, yarın yaparım deme! Bugün de dünün yarınıydı, ne yapabildin?
Levent KANDEMİR









































YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE
TAKVİM
HER ŞEY GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN
TOGG | Türkiye’nin Otomobili
TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni #TANAPtamam
GENÇ GAZETECİLER BURADA
TÜRK AKIM PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ
TÜRKİYE YÜZYILI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisini #MilliEnerjideYeniMüjde
ENERJİ PETROL MEDYA GRUP – YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

“21 yılda her alanda olduğu gibi tarım ve sulama alanında da tarihî nitelikte adımlar attık”

Yeni Nesil Modern Tiny House | Setencioğlu

Dünden Bugüne Yarından Geleceğe Serdar İZOL

“İsrail yönetimi, Gazze’de tüm insanlığın yüzünü kızartacak canilikte zulüm ve katliamlara imza atıyor”

“Gazze’deki gazeteci ölümlerine ses çıkarmayanların, yarın başka bir konuda söz söyleme hakları olamaz”

“Ege’yi barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’da

“Kentsel dönüşüm konusu Türkiye için tartışmasız bir beka meselesidir”

“İsrail’in işlediği suçlar yanına kâr kalmamalıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar’da

“Gazze Filistinlilerindir, ebediyen öyle kalacaktır”

Mobil Evler – Modern Tekerlekli Tiny House | Setencioğlu

İyi ki Varsın Erkan Pehlivan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio ile görüştü

“2053 yılı itibarıyla net sıfır emisyon hedefini gerçekleştirmeyi öngörüyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İskoçya Başbakanı Yusuf ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İklim Eylemi Zirvesi’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri’nde

“Ekonomimizi enflasyon belasından kurtaracak programları uyguluyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maldivler Cumhurbaşkanı Muizzu ile görüştü

Emine Erdoğan, Maldivler Cumhurbaşkanı Muizzu’nun eşi Sajidha Mohamed ile bir araya geldi

“İLK DURAK RAMİ KÜTÜPHANESİ”

Tiny House | Tiny House Fiyatları | Tekerlekli Ev | Mobil Ev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü

“Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi temel politikamız hâline getirdik”

“Türkiye’nin ekonomik ve siyasi şartları ne olursa olsun, eğitim-öğretimin ikinci plana itilmesine müsaade etmedik”

“Ekim ayı itibarıyla son 12 aylık ihracatımız 254,8 milyar doları buldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filminin galasına katıldı

Birleşik Arap Emirlikleri Milli Günü Ankara’da Kutlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AJET Lansman Töreni’ne katıldı.

Size Soruyoruz | Webx Grup Bilişim Teknolojileri Tic. Ltd. Şti.

Marka patent çeteleri | Türk halkı Bıktı bu Kumpasçı Fetoculardan

Türk Hava Yolları, Detroit Uçuşlarına Başladı

Tiny House – Tiny House Türkiye Tekerlekli Küçük Ev Üreticisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mesajı

Metin Aslım : İş ve Cemiyet Hayatının Sevilen Siması

İyi ki varsın Emel USLU ATİK ;

İyi ki varsın Aysu YAVUZ

İyi ki varsın Nurten ÖZTÜRK

İyi ki varsın ZEHRA KARAKAŞ BEGEN

İyi ki varsın Nuray ÖZÇELİK;

İyi ki varsın Beril ÇAVUŞOĞLU

İyi ki varsın Hüseyin ÇEŞMECİOĞLU :

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı temeli atıldı

İyi ki varsın Nalan Gazezoğlu

Sektöre Yön verenler ; Eda DEMİRHAN

Sektöre Yön Verenler Berfu GÜVEN

İyi ki varsın Gül ALCANSOY;

İyi ki varsın Prof. Dr. Başak SOLMAZ

İyi ki varsın AYSUN ŞAHANOĞLU KABA ;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

İyi ki varsın Nazlıhan ALKAN

İyi ki varsın Yusuf Burak ASLANPINAR;

İyi ki varsın Semra Aman Akyürek

İyi ki varsın Hande ORTAY

İyi ki varsın Hüseyin ÇALIŞKAN

Tekfen Holding “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” ödülünü üçüncü kez aldı!

TEKNE KİRALAMA | İZMİR ÇEŞME ALAÇATI

İyi ki varsın Doç. Dr. Esin Yalçınkaya

Başarımız, Başarınız olacak HANTEK KALIP

İyi ki varsın Semra İĞTAÇ

İyi ki Varsın Mehmet Gültekin

Sektöre Yön Verenler Esra KANDEMİR

Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belli oldu

İyi ki varsın Özgür AKIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi

İyi ki varsın Sadık KUTANOĞLU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Yatırım Forumu’na katıldı

İyi ki varsın Ebru Milat Sezgin

İyi ki varsın, Haşim İzol

İyi ki varsın Sibel Şeref KANCAOĞLU ;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

MAN TÜRKİYE’den Ankara’ya dev yatırım

Sektöre yön verenler, Ahmet ÇALLI

“Türkiye, son 19 yılda, diğer pek çok alan gibi savunma sanayiinde de âdeta bir devrim gerçekleştirmiştir”

HATAY’ ın Güçlü Kadınları

ELMADAĞ MOBİLYACILAR İHTİSAS OSB’NİN TEMELİ ATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Genç İş Adamları heyetini kabulünde açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “OECD İstanbul Merkezi Açılış Töreni”ne Video Mesaj Gönderdi

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Dev yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, ETİ Maden Lityum Üretim Tesisi Açılış Töreni’nde konuştu

Dev Yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu açılış töreninde konuştu

Dev Yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milli helikopter motoru teslim töreninde önemli açıklamalar

“EVLATLARIMIZA MİRAS KALACAK BİR GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDUĞUMUZA İNANIYORUM”

“G-20 platformu, küresel meselelerin çözümünde daha etkin ve güçlü bir mecra olmalı”

“TÜRKİYE VE JAPONYA’NIN DOSTLUĞU; KÖKLÜ, DERİN VE SAMİMİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

“TÜRKİYE İLE JAPONYA ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİN DEĞERİ DAHA DA YÜKSELMİŞTİR”

“TÜRKİYE İLE JAPONYA ARASINDAKİ DOSTLUK VE YAKIN İŞ BİRLİĞİ TAKDİRLE KARŞILANIYOR”
YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE
GENÇ İŞ DÜNYASI
-
DÜNYA1 gün önce
Dünden Bugüne Yarından Geleceğe Serdar İZOL
-
DÜNYA1 hafta önce
İyi ki Varsın Erkan Pehlivan
-
DÜNYA2 hafta önce
Size Soruyoruz | Webx Grup Bilişim Teknolojileri Tic. Ltd. Şti.
-
DÜNYA2 hafta önce
Tiny House | Tiny House Fiyatları | Tekerlekli Ev | Mobil Ev
-
DÜNYA2 hafta önce
“İLK DURAK RAMİ KÜTÜPHANESİ”
-
DÜNYA2 hafta önce
Birleşik Arap Emirlikleri Milli Günü Ankara’da Kutlandı
-
DÜNYA2 hafta önce
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filminin galasına katıldı
-
DÜNYA1 hafta önce
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio ile görüştü