DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Ülkemiz hazırlık devrini geride bırakıp artık şahlanış dönemine giriyor”

Haber Burada
3 sene önceTarih
İsim
Genç Gazeteciler


Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şûrası’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin en köklü demokrasi ve ekonomi reformlarını gerçekleştirmiş bir yönetim olarak önümüzdeki dönem de ihtiyaç duyulan değişimleri hayata geçirmekte elbette bizim görevimizdir. Temelini attığımız tabiri caizse kaba inşaatını tamamladığımız binamızı artık nihai hâle getirecek atılımın eşiğindeyiz. İnşallah ülkemiz hazırlık devrini geride bırakıp artık şahlanış dönemine giriyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şûrası’na katıldı.
Şûra katılımcılarına ve video konferansla toplantıyı takip edenlere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Video konferans aracılığıyla da olsa sizlerle bir araya gelmenin, hasret gidermenin memnuniyeti içerisindeyim. “Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez, gönülden gönüle gider yar oy” diyen âşık gibi bizim de sizinle aramızda gönülden gönüle kurulu bir köprü var” ifadesini kullandı.
Bulunduğu makamlara hayatın merdivenlerini teker teker tırmanarak, milletin her kesimiyle hemhâl olarak, zorlukları ve imkânları bizzat tecrübe ederek ulaştığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ömrü boyunca devletten aldığı maaş dışında bir iş, üretim, istihdam tecrübesi olmayanların kürsülerden esip gürlemeleri, teneke tıngırtısının ötesinde bir anlama sahip değildir. Bunların önlerine konan kâğıtlardaki rakamların ne anlama geldiğine ilişkin en küçük bir fikirleri olmadığını en iyi sizler biliyorsunuz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhataplarının millet ve milletin bağrından çıkıp gelen iş dünyası olduğunun altını çizerek, kendisinin de esnaflıktan-ticaretten gelen bir siyasetçi olarak daima girişimciler, sanayiciler, ticaret erbabı, esnaf ve sanatkârlarla bir arada olduğunu söyledi.
“TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ PROJESİNİ SİZLERLE BİRLİKTE NETİCEYE ULAŞTIRACAĞIZ”
TOBB’un genel kurullarına, şûralarına, çeşitli etkinliklerine katılmaya özel önem verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin asırlık rüyası olan yerli otomobil için babayiğit aradığımda hemen sizler çıkıp bu işe talip oldunuz. Milletimizin huzurunda verdiğiniz sözü yerine getirerek adım-adım Türkiye’nin otomobili projesini hayata geçirdiniz. İnşallah bu güzel projeyi yine sizlerle birlikte neticeye ulaştıracağız. Aynı şekilde şehit Başbakan Adnan Menderes’in acı hatırası sebebiyle adı Yaslıadaya çıkan Yassıada’yı sizlerle birlikte Demokrasi ve Özgürlükler Adası hâline getirdik” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs salgını sebebiyle her konuda olduğu gibi iş dünyasıyla da hasbihâllerinde farklı bir dönem geçirdiklerine işaret ederek, “Şu anda kovid-19’a yakalanmış olan içinizde birçok arkadaşım var, hepsine Allah’tan şifalar diliyorum, geçmiş olsun diyorum. Rabbim en kısa zamanda inşallah tüm mesai arkadaşlarınıza kavuşmayı da nasip etsin” ifadesini kullandı.
“YÜKSEK FAİZE YATIRIMCIMIZI EZDİRMEMEMİZ GEREKİYOR”
Oda ve borsa temsilcilerinin iş dünyasının nabzını en güzel şekilde yansıttıklarına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Tabii bu arada özellikle yüksek faiz sebebiyle üretimin, ticaretin, ihracatın, istihdamın temsilcileri olan sizler sahada yaşananların tercümanı olarak karar vericilere yol gösteriyor, ışık tutuyorsunuz. Zira yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle bizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz, sizler bu işin içindesiniz. İstihdam üretebilir miyiz? Mümkün değil. Peki, üretim yapabilir miyiz? O da mümkün değil. Peki, ihracata yönelik ciddi adımlar atabilir miyiz? O da mümkün değil. Öyleyse bizim bu noktada çok daha dikkatli olmamız lazım ve yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Bunun için ekonomiyle ilgili her konuda iş dünyamızla ve onların temsilcileri olan sizlerle istişareye etmeye özel önem veriyoruz. Aldığımız tüm kararlarda, attığımız tüm adımlarla sizlerle birlikte oluşturduğumuz ortak akıldan faydalanıyoruz. Sektörlerimizin ve şehirlerimizin sorunlarını, taleplerini, beklentilerini sizlerle birlikte konuşuyor, tartışıyor ve birlikte çözüm yolları geliştiriyoruz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son 18 yıldır büyük mesafe kat ettiği demokrasi ve kalkınma yolculuğunda 365 oda ve borsanın lokomotif vazifesi gördüğünü, her oda ve borsanın Türk ekonomisine çok önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.
Birçok sanayici ve iş insanının yüksek faiz nedeniyle işini kaybettiğini, battığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah biz bunları da tersine çevireceğiz. Bundan sonra da sizlerin azmi, çalışkanlığı, dirayeti ve kabiliyetiyle önümüze çıkartılan engelleri birer-birer aşarak hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz ve yüksek faizden arındırılmış, istihdamdan finansmana, özellikle nakit akışından teşviklere kadar sizlerin ihtiyaç duyduğu çok sayıda destek paketini hayata geçirdik” dedi.
Bugüne kadar uygulanmış en büyük kredi paketlerinin, Kredi Garanti Fonu kefaletlerinin, istihdam teşviklerinin iktidarları döneminde başlatıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgından olumsuz etkilenen onlarca sektörde vergi ve primlerin altı ay ertelendiğini, birikmiş kamu alacaklarında uzun vadeli yapılandırma yaptıklarını, bununla ilgili kanunun da TBMM tarafından kabul edildiğini anımsattı.
“DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ÜRETİME, YATIRIMA, İSTİHDAMA VE İHRACATA ODAKLANMAK GEREK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir döneme girildiğine dikkati çekerek, artık çok daha güçlü bir şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanmak gerektiğini söyledi.
“Sizlerden müteşebbisimizin, üreticimizin yanında bir Cumhurbaşkanına ve yönetime sahip olduğunuzu asla unutmadan gayretinizi arttırmanızı, azminizi güçlendirmenizi istiyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye olarak reformlar ve başarılarla dolu sürdürülebilir büyümeyi politikalarımızın merkezine aldığımız 18 yılı geride bıraktık. Topyekûn kalkınma anlayışıyla ülkemizin 81 vilayetinin tamamında her bir haneye, her bir insana dokunan hizmetler gerçekleştirdik. Piyasa ekonomisi anlayışıyla rekabeti esas alan, şeffaf ve öngörülebilir politikalarla ülkemizi kalkındırdık, güçlendirdik. Tıpkı bugün yaptığımız gibi her kesimle istişare hâlinde olmaya özel ehemmiyet verdik. Türkiye tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesi bizim dönemimizde başladı. Millî gelirimizi 236 milyar dolardan 950 milyar dolara, ihracatımızı 36 milyardan dolardan 152 milyar dolara malum çıkardık. Kişi başına düşen millî gelirimizi 12 bin 500 dolara kadar yükselterek ülkemizi üst orta gelirli ülkeler grubuna dâhil etmiştik. Ülkemize gelen doğrudan yatırımlar 138 milyar doları bulmuştu, yüzde 32 olan enflasyonu yüzde 4’lere kadar indirmiş, faizleri tarihin en düşük seviyelerine getirmiştir. Ülke ve millet olarak 2023 hedeflerimize doğru emin adımlarla yükselirken bir anda içeride ve dışarıda büyük bir saldırı dalgasıyla karşılaştık. Gezi olaylarıyla başlayıp sınırlarımızın kuşatılmasına, darbe girişiminden ekonomimize kurulan tuzaklara kadar bütün bunlara uzanan bu saldırıların hepsini de hamdolsun birer birer boşa çıkardık. Maruz kaldığımız saldırılar sebebiyle tüm gücümüzle istiklal ve istikbal mücadelemizi yoğunlaşırken, yatırımları ve ekonomiyi de ihmal etmedik. Bu tarihi mücadele döneminde bile Türkiye’yi yüzlerce büyük projeyle donattık. Kendimizi savunmanın ötesinde bölgesel ve küresel bir güç olma yolunda çok önemli adımlar attık. Yapılamaz denilen nice harekâtları yaptık, imkânsız denilen nice başarılara imza attık. Güçlü sanayi altyapımız, zengin insan kaynağımız ve yeniliğe odaklı çalışkan girişimcilerimiz sayesinde her zorluğu aşacak yeni yollar bulduk. Savunma sanayinde ülkemizin geldiği yer tüm dünyada hayranlıkla takip ediliyor. İstanbul’a kazandırmış olduğumuz üçüncü havalimanımız ülkemizin 2053 vizyonunun en önemli altyapılarından biridir.”
“DEĞERİNİ SALGIN DÖNEMİNDE ÇOK DAHA İYİ ANLADIĞIMIZ SAĞLIK SİSTEMİMİZ BAŞLI BAŞINA BİR BAŞARI HİKÂYESİDİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde hayata geçirilen sağlık sistemi ve sağlık yatırımlarından söz ederek, “Değerini salgın döneminde çok daha iyi anladığımız şehir hastaneleriyle kapsamlı genel sağlık sigortası sistemimiz bile başlı başına bir başarı hikâyesidir” dedi.
Yatırımcıların önünü açmak için gerçekleştirilen reformlarla Türkiye’yi iş yapma kolaylığı endeksinde 27 basamak birden yükselerek 190 ülke arasında 33. sıraya yerleştirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002’de iş yeri açma süresi 38 gün iken, bu süreyi yedi günün altına kadar düşürdüklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgının ortaya çıkardığı değişim süreciyle dünya ile birlikte Türkiye’de de yeni bir döneme girildiğine dikkati çekerek, “Ülkemiz yatırımın, üretimin ve ticaretin yükselen merkezlerinden biri olarak gösteriliyor. Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı, araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz, bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız” diye konuştu.
“YATIRIMCILAR İÇİN EN UYGUN ŞARTLARI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Hukuk ve ekonomi reformları konusunda bir süredir çalışmalar sürdürdüklerini belirterek, “Türkiye’nin en köklü demokrasi ve ekonomi reformlarını gerçekleştirmiş bir yönetim olarak önümüzdeki dönem de ihtiyaç duyulan değişimleri hayata geçirmekte elbette bizim görevimizdir. Temelini attığımız tabiri caizse kaba inşaatını tamamladığımız binamızı artık nihai hâle getirecek atılımın eşiğindeyiz. İnşallah ülkemiz hazırlık devrini geride bırakıp artık şahlanış dönemine giriyor. Yerli ve uluslararası yatırımcılar için her anlamda en uygun şartları sağlamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Eylül ayına ilişkin gelen öncü verilere göre Türkiye’nin üçüncü çeyreği güçlü bir büyüme ile kapatacağının kesinleştiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül ayında sanayi üretiminin hem aylık hem de yıllık bazda artarak önemli bir başarıya imza attığını kaydetti.
Sanayi ve ticaret sektöründeki adımlarla hizmet sektörleri toplamında ciro endeksinin Eylül ayında yıllık yüzde 26,2 arttığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılı da pozitif büyümeyle bitireceklerine inandığının altını çizdi.
“ENFLASYONLA MÜCADELEDE EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZDİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fiyat istikrarını ve finansal istikrarı birlikte sağlayacağız. Bunun için enflasyonla mücadelede en önemli önceliğimizdir. Hedefimiz bir an önce tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmaktır. Mali disiplini koruyarak kamu finansman kalitesini arttırarak yapısal ve mikro reformları hayata geçirerek değişim çizgimizden sapmayarak büyüme ve istihdam odaklı bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki sorunları piyasa ekonomisi kurallarına uygun şekilde çözeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Salgının yol açtığı sıkıntıların farkında olduklarını ve devlet olarak tüm imkânları sonuna kadar kullanarak bu sıkıntıları azaltmanın gayreti içinde olduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah önümüzdeki yıl tüm bu zorlukları geride bırakmış olarak bugünleri acı bir tebessümle yâd edeceğiz. Sorumluluğumuzun ağır olduğunu biliyoruz, ama milletimize olan güvenimiz, enerjimiz, şevkimiz, azmimiz daha da büyüktür. Ülkemizi bugünkü bölgesel ve küresel liderlik seviyesine sizlerle birlikte getirdik. İnşallah yaşadığımız sıkıntıları yine sizlerle birlikte aşacak, hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşacağız” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, oda ve borsa başkanlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti yineleyerek, iş dünyasına, esnaf ve sanatkârlara, üreticilere, tüm sektörlere hayırlı ve bol kazançlar diledi.
Konuşmaların ardından, TOBB ETÜ Hatıra Ormanı’na canlı bağlantı yapılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına çınar ağacı dikildi.


















Ülkemizin kalkınmasına haber çizgimizle destek olma azmindeyiz Her Şey 'Güçlü Türkiye' İçin

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
-
Emine Erdoğan, New York’ta “Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru” programına katıldı
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile bir araya geldi
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’na ilk imzayı attı
-
“Amacımız, dünya barışına ve refahına mümkün olan en büyük katkıyı sunmaktır”
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta “13. Concordia Yıllık Zirvesi”ne katıldı
-
“Amerika Birleşik Devletleri ile olan iş birliğimizin gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz”
DÜNYA
Emine Erdoğan, New York’ta “Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru” programına katıldı

Haber Burada
3 saat önceTarih
Eylül 22, 2023İsim
Genç Gazeteciler


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde bulunan Türkevi’nde düzenlenen “Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru” isimli etkinliğe katıldı.
Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde bulunan devlet başkanı eşleri, BM’in üst düzey yöneticileri, diğer ülke diplomatları ve New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın hazır bulunduğu programda konuşan Emine Erdoğan, “İnsanlık ailesini, Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalayarak yarın değil, bugünden değişimin bir parçası olmaya davet ediyorum” dedi.
“Bugün, ülkemde ektiğimiz sıfır atık tohumunun gölgesinin, dünyayı ferahlatacak bir çınara dönüşmesine tanıklık ediyoruz” diyen Emine Erdoğan, “İklim krizi için kritik eşik, kapımıza dayandı ve bugün, konuşma, değerlendirme faslını geride bırakıp acil eylem planlarını uygulamak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.
“Ortak evimiz dünya, iklim değişikliğinin en önemli sorunumuz olduğu gerçeğini her geçen gün daha şiddetli bir şekilde hatırlatıyor” ifadesini kullanan Emine Erdoğan, geçen haftalarda Türkiye, Libya, Yunanistan, Bulgaristan ve Gürcistan’da yaşanan alışılmışın dışındaki büyük afetlere dikkat çekti.
Emine Erdoğan, dünyada, saniyede 127 ton gıda üretildiğini, bunun 41 tonunun tüketilmeden heba edildiğini, 820 milyonu bulan nüfusun açlıkla boğuştuğunu söyledi.
Programa katılan Surinam, Bosna Hersek, Seyşeller, Sırbistan, Bulgaristan, Litvanya, Zimbabve ve Sierra Leone’nin devlet başkanlarının eşleri de Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalayarak sıfır atık gönüllüsü oldu.
“HER DAKİKA DÜNYAMIZDA 1 MİLYAR ADET PET ŞİŞE KULLANILIYOR”
Emine Erdoğan, artan plastik kullanımına işaret ettiği konuşmasında, dünya genelinde dakikada 1 milyar adet pet şişe kullanıldığını ve bu atıkların çok büyük bir kısmının denizlere, okyanuslara karışarak canlı yaşamını tehdit ettiğini belirtti.
Her yıl üretilen 2 milyar ton evsel atığın, 2050’de 4 milyar tonu bulacağı öngörüsünü paylaşan Emine Erdoğan, “Tüketim hızının bu denli yüksek olması sadece atık problemine neden olmuyor, aynı zamanda doğal kaynaklarımızın tükenmesine de yol açıyor” dedi.
Emine Erdoğan, Türkiye’de atık konusunda başlattıkları seferberlik hareketiyle 6 yıl sonunda, 650 milyon ton ham maddenin kullanımını önleyerek döngüsel ekonomiye katkı sunduklarını belirterek, bu sürede 2 bin futbol sahası büyüklüğünde arazinin ve 2 milyonu aşkın ailenin yıllık su ihtiyacına eşdeğer su kaynağının korunduğunu dile getirdi.
“DÜNYAYI KİRLETEN ÜLKELERİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİYOR”
Emine Erdoğan, Türkiye’deki bu kazanımların dünyadaki gidişatı durdurmaya yetmediğine, özellikle dünyayı kirleten ülkelerin elini taşın altına koyması gerektiğine dikkat çekti.
Bu doğrultuda 77. Genel Kurul sürecinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Sıfır Atık hareketinin temelini teşkil eden bir iyi niyet beyanı imzaladıklarını hatırlatan Emine Erdoğan, “Bizler bu beyanı gelecek nesillere temiz bir dünya bırakabilmek için hazırladık. Bu nedenle insanlık ailesini, beyanı imzalayarak yarın değil bugünden değişimin bir parçası olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’na taraf olduğuna değinen Emine Erdoğan, 2020’ye kadar Yeşil İklim Fonu’na aktarılması gereken 100 milyar dolarlık taahhüdün hâlâ yerine getirilmediğinin altını çizdi.
Emine Erdoğan, “Ülkem, çevre krizleriyle mücadele etmek için tüm imkânlarını seferber ediyor. Fakat ne yazık ki pek çok ülke, alınan ortak kararları yerine getirmekte isteksiz davranıyor” ifadesini kullandı.
“Gelişmiş ülkelerin dünyaya verdikleri zararın mağduru olan Afrika ülkeleri, küçük ada devletleri ve az gelişmiş ülkelerin telafisi olmayan kayıp ve zararlarına karşı duyarsız kalıyor” diyen Emine Erdoğan, iklim krizinin bu anlamda uluslararası bir samimiyet ve güven sınavı olmaya devam ettiğini söyledi.
NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI’NDAN EMİNE ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR
Türkevi’ndeki etkinliğe katılan davetliler arasında bulunan New York Belediye Başkanı Eric Adams, insanların, doğayı hasta edecek atıkları engellemeden sağlıklı beslenme şansının da olmayacağını belirterek, “İki annemiz var. Biri bizi doğurdu, diğeri yaşattı. Emine Hanımefendi’nin çabaları da bunu açıkça ortaya koyuyor. Gezegene en yüksek seviyede emisyon ve yıkıcı davranışlar üretmeye devam ederek, kaynakları dünya çapında paylaşma yükümlülüğümüze sadık kalamayız” şeklinde konuştu.
New York Belediye Başkanı Adams, Emine Erdoğan’a hitaben “Ve bu yüzden öncelikle size teşekkür ederim. Çocuklarımıza miras kalsın diye bizi ayakta tutan annenin hayatını sürdürme yükümlülüğümüz olduğuna dair bilgeliğiniz ve anlayışınız için, vizyonunuz için teşekkür ederim” ifadesini kullandı.
DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile bir araya geldi

Haber Burada
4 saat önceTarih
Eylül 22, 2023İsim
Genç Gazeteciler

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile Türkevi’nde görüştü.
DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’na ilk imzayı attı

Haber Burada
4 saat önceTarih
Eylül 22, 2023İsim
Genç Gazeteciler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu kapsamında, eşi Emine Erdoğan’ın önderlik ettiği Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’na ilk imzayı attı.
Emine Erdoğan öncülüğünde Türkevi’nde “Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru” etkinliği kapsamında imza töreni düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küresel Sıfır Atık Hareketine bireysel katılımı sağlamak amacıyla internet sitesi üzerinden imzaya açılan “Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı”nı imzalayan ilk kişi olarak sıfır atık gönüllüsü oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan “https://zerowastecommitment.com” isimli internet sitesi üzerinden bugün ilk defa küresel imzaya açılan iyi niyet beyanını çevrim içi imzaladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile hazırlanan panoya da imza attı.
“GELECEK KUŞAKLARA KARŞI GÖREVLERİMİZİ HAKKIYLA YERİNE GETİRMENİN PEŞİNDEYİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı açıklamada, insanlığın geleceği adına önemli bir imza attıklarını belirterek “Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalayarak, daha temiz, yeşil ve yaşanabilir bir dünya için tavrımızı ortaya koyduk” dedi.
Eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 2017’de başlayan Sıfır Atık Hareketi’nin küresel bir marka hâline geldiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yanı sıra 105 ülkenin eş sunuculuğuyla 30 Mart’ın Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan edildiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “İklim değişikliği ve çevre kirliliği krizleriyle mücadelemizi çok boyutlu bir şekilde devam ettireceğiz. Türkiye olarak gelecek kuşaklara karşı görevlerimizi hakkıyla yerine getirmenin peşindeyiz. 2053 yılında hedefimiz, net sıfır emisyona ulaşmaktır. Diğer hedeflerimiz gibi inşallah bunu da başaracağız. Buradan, küresel ısınmada tarihî sorumluluğu fazla olan ülkeler başta olmak üzere herkesi harekete geçmeye çağıyorum. Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sürecin buralara gelmesinde emeği geçenleri canı gönülden tebrik ediyorum.”
Emine Erdoğan ise imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’de 2017’de başlatılan projenin bugün küresel bir harekete dönüştüğünü vurguladı.
Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinin, Sıfır Atık Hareketi’nin başarıya ulaşmasında ve bugünleri görmesinde en önemli faktör olduğunu, Türkiye’nin yeşil devriminin lideri olarak, Sıfır Atık Hareketi’ne gereken desteği her zaman verdiğini kaydetti.
Emine Erdoğan, şunları kaydetti: “Geçen sene BM Genel Sekreteri (Antonio) Guterres ile imzalanan Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı küresel imzaya açtığımız bugün, Sayın Cumhurbaşkanımız ilk imzayı atarak yine en güçlü desteğini bizlere gösterdi. Kendisine, tüm Sıfır Atık ve çevre gönüllüleri adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hareketin, ‘ortak evimiz dünya’ için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
İYİ NİYET BEYANI
Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nda şu ifadeler yer alıyor: “Biz Paris Anlaşması ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi hedeflerine ulaşmak için, sınırlı kaynakların verimli kullanımını teşvik etmek, önlemek, azaltmak, geri dönüşüm ve yeniden kullanım gibi yollarla atık oluşumunu azaltmak ve ortadan kaldırmak gerektiğini bilerek, sürdürülebilir atık yönetimi, kaynak verimliliği ve iklim değişikliği arasındaki güçlü ilişkiyi kabul ederek, sürdürülebilir atık yönetimi uygulamalarını hayata geçirmeyi görev ediniyoruz.
Sıfır atık yaklaşımını dünya çapında teşvik etmeyi ve daha geniş düzeyde tanınması ve uygulanması için en iyi uygulamaları paylaşmayı taahhüt ediyoruz.
Ayrıca, sorumlu bir atık üretimi ve tüketimini teşvik etmek amacıyla sıfır atığı destekleyen girişimleri, kampanyaları, programları, projeleri ve faaliyetleri desteklemeyi taahhüt ediyoruz.
En iyi uygulamaları ve Türkiye’nin Sıfır Atık Projesi gibi projelerden alınan dersleri paylaşmayı ve atık yönetimi konusunda benzer politikaların geliştirilmesini teşvik etmeyi vadediyoruz.
BM üye devletlerini, BM Sistemi kuruluşlarını ve sivil toplum, özel sektör, medya mensuplarını ve yerel yönetimleri, döngüsel ekonomiye küresel geçişi hızlandırmaya ve atıkların iklim değişikliği üzerindeki olumsuz etkisini azaltmaya yardımcı olacak stratejileri, yaklaşımları ve programları uyumlu hâle getirmeye çağırıyoruz.”
Bugün web sitesi üzerinden imzaya açılan Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı, bu önemli çalışmanın küresel düzeyde bireysel destekçi sağlaması adına büyük önem taşıyor.
YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE
TAKVİM
HER ŞEY GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN
TOGG | Türkiye’nin Otomobili
TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni #TANAPtamam
GENÇ GAZETECİLER BURADA
TÜRK AKIM PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ
TÜRKİYE YÜZYILI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisini #MilliEnerjideYeniMüjde
ENERJİ PETROL MEDYA GRUP – YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

Emine Erdoğan, New York’ta “Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru” programına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’na ilk imzayı attı

“Amacımız, dünya barışına ve refahına mümkün olan en büyük katkıyı sunmaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta “13. Concordia Yıllık Zirvesi”ne katıldı

“Amerika Birleşik Devletleri ile olan iş birliğimizin gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz”

“Türkiye-Amerika arasındaki münasebetler günden güne gelişiyor”

İyi ki Varsın Nejla AYKAÇ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TUSAŞ tesislerini ziyaret etti.

Ticaret Bakanı Bolat: ” İpek Yolu Yüzyıllar Önce Vardı, Yine Var Olmaya Devam Edecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de

“Türkiye’nin bölgesinde barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürüttüğü diplomatik hamleler takdirle karşılanıyor”

“81 ilimizin tamamının çehresini, kentsel dönüşümle değiştirmekte kararlıyız”

TÜRKİYE-BULGARİSTAN 4. TURİZM KARMA KOMİSYONU İSTANBUL’DA BAŞLADI

DEV YATIRIMLAR | DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ FIRSAT OLARAK GÖRÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10. Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı’na katıldı

“85 milyon olarak hepimizin birinci önceliği evlatlarımızın geleceğidir”

Türk devletlerinin ticaret ve ekonomiden sorumlu bakanları İstanbul’da buluştu

Türk Devletleri Teşkilatı Lojistik Forumu İstanbul’da başladı

Ticaret Bakanı Bolat: “Tekstil ve konfeksiyon sektörleri büyümelerini sürdürecek”

GÜNEY KORELİ YATIRIMCILARA SESLENDİ

Çalışma Bakanı Işıkhan, “İŞKUR Yol Arkadaşım” Kampanyası Açılış Töreni’ne Katıldı

“Milletimizi, hak ettiği anayasaya kavuşturma idealimizden hiç kopmadık”

Bakan Işıkhan, “Aktarlık ve Çiçekçilik Meslekleri Tanıtım Töreni” ne İştirak Etti

“Rusya-Ukrayna savaşını sonlandırmak için yoğun çaba harcıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan Başbakanı Modi’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştü

Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Hindistan’da lider eşleriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Bankası Başkanı Banga ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MIKTA üyesi ülkelerin liderleriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

G20 Liderler Zirvesi Hindistan’da başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan’da

DEV YATIRIMLAR ; DİJİTAL DÖNÜŞÜME DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mesajı

Metin Aslım : İş ve Cemiyet Hayatının Sevilen Siması

İyi ki varsın Emel USLU ATİK ;

İyi ki varsın Aysu YAVUZ

İyi ki varsın ZEHRA KARAKAŞ BEGEN

İyi ki varsın Nurten ÖZTÜRK

İyi ki varsın Nuray ÖZÇELİK;

İyi ki varsın Hüseyin ÇEŞMECİOĞLU :

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı temeli atıldı

İyi ki varsın Beril ÇAVUŞOĞLU

İyi ki varsın Nalan Gazezoğlu

Sektöre Yön verenler ; Eda DEMİRHAN

Sektöre Yön Verenler Berfu GÜVEN

İyi ki varsın Gül ALCANSOY;

İyi ki varsın AYSUN ŞAHANOĞLU KABA ;

İyi ki varsın Prof. Dr. Başak SOLMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

İyi ki varsın Nazlıhan ALKAN

İyi ki varsın Semra Aman Akyürek

Tekfen Holding “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” ödülünü üçüncü kez aldı!

İyi ki varsın Yusuf Burak ASLANPINAR;

TEKNE KİRALAMA | İZMİR ÇEŞME ALAÇATI

Başarımız, Başarınız olacak HANTEK KALIP

İyi ki varsın Hande ORTAY

İyi ki varsın Doç. Dr. Esin Yalçınkaya

İyi ki varsın Semra İĞTAÇ

İyi ki varsın Hüseyin ÇALIŞKAN

Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belli oldu

Sektöre Yön Verenler Esra KANDEMİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi

İyi ki varsın Özgür AKIN

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Yatırım Forumu’na katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

İyi ki varsın Sadık KUTANOĞLU

İyi ki varsın Sibel Şeref KANCAOĞLU ;

MAN TÜRKİYE’den Ankara’ya dev yatırım

Sektöre yön verenler, Ahmet ÇALLI

Yatlar Burada | Türkiye

İyi ki varsın Ebru Milat Sezgin

Dev Yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu açılış töreninde konuştu

“Türkiye, son 19 yılda, diğer pek çok alan gibi savunma sanayiinde de âdeta bir devrim gerçekleştirmiştir”

HATAY’ ın Güçlü Kadınları

ELMADAĞ MOBİLYACILAR İHTİSAS OSB’NİN TEMELİ ATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Genç İş Adamları heyetini kabulünde açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “OECD İstanbul Merkezi Açılış Töreni”ne Video Mesaj Gönderdi

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Dev yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, ETİ Maden Lityum Üretim Tesisi Açılış Töreni’nde konuştu

Dev Yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu açılış töreninde konuştu

Dev Yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milli helikopter motoru teslim töreninde önemli açıklamalar

“EVLATLARIMIZA MİRAS KALACAK BİR GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDUĞUMUZA İNANIYORUM”

“G-20 platformu, küresel meselelerin çözümünde daha etkin ve güçlü bir mecra olmalı”

“TÜRKİYE VE JAPONYA’NIN DOSTLUĞU; KÖKLÜ, DERİN VE SAMİMİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

“TÜRKİYE İLE JAPONYA ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİN DEĞERİ DAHA DA YÜKSELMİŞTİR”

“TÜRKİYE İLE JAPONYA ARASINDAKİ DOSTLUK VE YAKIN İŞ BİRLİĞİ TAKDİRLE KARŞILANIYOR”
www.teknetuccari.com
YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE
GENÇ İŞ DÜNYASI
-
DÜNYA2 gün önce
İyi ki Varsın Nejla AYKAÇ
-
DÜNYA2 hafta önce
Türkiye-Japonya Enerji Forumu”nun başlatılmasına ilişkin Ortak Bildiri imzalandı.
-
DÜNYA1 hafta önce
Türk Devletleri Teşkilatı Lojistik Forumu İstanbul’da başladı
-
DÜNYA2 hafta önce
Bakan Işıkhan, “Aktarlık ve Çiçekçilik Meslekleri Tanıtım Töreni” ne İştirak Etti
-
DÜNYA2 hafta önce
“Orta Vadeli Program’da uygulayacağımız politika sepetiyle, enflasyon sorununu ülkemizin gündeminden kaldıracağız”
-
DÜNYA5 gün önce
Ticaret Bakanı Bolat: ” İpek Yolu Yüzyıllar Önce Vardı, Yine Var Olmaya Devam Edecek”
-
DÜNYA1 hafta önce
Çalışma Bakanı Işıkhan, “İŞKUR Yol Arkadaşım” Kampanyası Açılış Töreni’ne Katıldı
-
DÜNYA6 gün önce
TÜRKİYE-BULGARİSTAN 4. TURİZM KARMA KOMİSYONU İSTANBUL’DA BAŞLADI