Türk İş Dünyası - 2008

DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Ortak tarihî ve kültürel mirasımızın korunması noktasında Macaristan ile örnek bir iş birliğimiz mevcut”

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Ortak tarihî ve kültürel mirasımızın korunması noktasında Macaristan ile örnek bir iş birliğimiz mevcut” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan Başbakanlık Ofisi’ndeki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

“İMZALADIĞIMIZ ANLAŞMALARLA İLİŞKİLERİMİZİN HUKUKİ ZEMİNİNİ GÜÇLENDİRDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile baş başa ve heyetler arası gerçekleşen görüşmelere, 10 maddelik bir anlaşmayla nokta koyduklarını belirterek görüşmelerin her iki ülke için hayırlara vesile olmasını diledi.

Bugünkü görüşmelerin gelecek için çok ciddi neticeler vereceğine inandığını  ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, stratejik iş birliğinin ilerletilebilmesi için atılabilecek adımların neler olduğunun üzerinde durduklarını belirtti.

Siyasi, askerî, güvenlik, göç, ekonomik, kültürel ve ticari alanlarda neler yapabilecekleri üzerinde durduklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitim, kültür, karayolu taşımacılığı, sosyal hizmetler gibi çeşitli alanlarda imzaladığımız 10 belgeyle, ilişkilerimizin hukuki zeminini güçlendirdik. 2018 yılında 2,6 milyar dolar düzeyinde gerçekleşen ticaret hacmimizi 6 milyar dolar seviyesine çıkartmak için Sayın Başbakan ile aramızda bir irade birliği var. Macaristan-Türkiye bunu gerçekleştirmeye bana göre muktedirdir” dedi.

“MACARİSTAN İLE SAVUNMA SANAYİ ALANINDA ÇEŞİTLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEKTE KARARLIYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk girişimcilerin Macaristan’daki faaliyet ve yatırımlarını memnuniyetle takip ettiğine vurgu yaparak Macar ve Türk iş adamlarıyla yuvarlak masa toplantısı gerçekleştireceklerini, bu toplantıda da iş adamlarının birbirleriyle dayanışma içinde ne gibi adımlar atabileceğini, üçüncü ülkelerde neler yapabileceklerini görüşeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Başbakan Afrika’da atılabilecek adımların üzerinde durdular. Bizim de önem atfettiğimiz bir konudur. Macar makamlarının da iş adamlarımıza gereken her türlü kolaylığı yapacağına inanıyorum. Aynı şekilde Türkiye olarak biz de Macar müteşebbislere her türlü kolaylığı sağlamakta kararlı olduğumuzu ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan ile savunma sanayisi alanında çeşitli projeleri hayata geçirmekte kararlı olduklarını vurguladı.

“Ortak tarihî ve kültürel mirasımızın korunması noktasında Macaristan’la örnek bir iş birliğimiz mevcut” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl ekim ayında Macaristan Başbakanı Orban ile restorasyonu tamamlanan Gül Baba Türbesi’nin açılışını yaptıklarını anımsattı ve türbeyi ziyaret edenlerin sayısında önemli artış olduğunu öğrendiğini söyledi.

“AVRUPA BİRLİĞİ’NİN SON DÖNEMDE ÜLKEMİZE KARŞI İZLEDİĞİ TUTUM YAPICI OLMAKTAN UZAKTIR”

Maarif Vakfı’na ait okulun faaliyete geçebilmesi için Macaristan Hükûmeti’nin sağladığı destek dolayısıyla Macaristan Başbakanı Orban’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan’ın resmî müfredatını temel alan okulun Eylül 2020’de eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan’ın, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecine sağladığı desteğin çok kıymetli olduğunun altını çizerek, “Gerçekten Sayın Başbakanın bu konuda vermiş olduğu desteğe her zaman için müteşekkirim, bunu özellikle ifade etmek isterim. Avrupa Birliği’nin son dönemde ülkemize karşı izlediği tutum şüphesiz ki yapıcı olmaktan uzaktır. Birkaç üye ülkenin ikili meselesinin Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini rehin almamalıdır. Birlik, bu tutumuyla esasen kendi çıkarlarına da zarar veriyor. Türkiye’nin tam üyeliğinin Birliğe katacağı değerin layıkıyla kavranması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

“ÜLKEMİZDE 4 MİLYON MÜLTECİ VAR”

Vişegrad Dörtlüsü ile ilişkileri daha da geliştirmeye kararlı olduklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Görüşmelerimizde, Sayın Başbakan’a Barış Pınarı Harekâtımıza verdiği destekten dolayı şükranlarımızı ifade ettim. Özellikle şu anda ülkemizde 4 milyon mülteci var. Bunun 3 milyon 650 bini Arap, Ezidi, Keldani, Arami, 350 bini de Kürt’tür ve bunların ciddi bir sayıda özellikle Avrupa’ya göç etmesi mümkün. Fakat biz bugüne kadar aramızdaki dayanışmanın gereği olarak hep bu süreci sabırla atlattık ve şu anda yine bir Güvenli Bölge ihdası için çalışmalarımızı yapıyoruz. Güvenli Bölge ihdasıyla da atmak istediğimiz adım, bizdeki mültecilerin kendi evlerine, topraklarına dönmesini sağlamaya yöneliktir.”

“Macaristan’ın terörle mücadelemizde gösterdiği ittifak dayanışması, stratejik ortaklığımızın ne kadar kuvvetli temellere dayandığını göstermiştir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “NATO’da beraberiz. Bu ne demektir, bizler aynı zamanda stratejik ortağız. Stratejik ortakların terör örgütleriyle beraber olması mümkün mü? Ama maalesef bazı stratejik ortakların terör liderleriyle yapmış oldukları ne yazık ki görüşmeler, onlarla birlikte yapmış oldukları dayanışmalar var. Bunlar biz ciddi manada üzmüştür. Çünkü uluslararası teröre karşı mücadele vereceksek, o zaman uluslararası terörle mücadelede NATO üyelerinin böyle bir görüşmeyi yapması affedilebilir değildir” diye konuştu.

“TERÖRÜN VE TERÖRİSTİN İYİSİ OLMAZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin terör örgütü DEAŞ’a karşı yürüttüğü mücadelede elde ettiği başarıları dile getirerek, DEAŞ elebaşı Bağdadi’nin eşi ile 13 yakın çevresini yakaladıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz DEAŞ ile mücadeleyi böyle veriyoruz ve bunu vermekte kararlıyız. Asla bundan taviz vermeyiz. Çünkü terörün ve teröristin iyisi, ‘benimki, seninki’ anlayışı olmaz. Eğer bu mücadeleyi vereceksek kararlı vereceğiz. Çünkü burada insanlığın huzuru, menfaati yatmaktadır. Şu ana kadar bunu sürdürdük. Bundan sonra da sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin dokuz yıla yaklaşan Suriye krizinde evlerini terk etmek zorunda kalan insanlar için kendi bütçesinden 40 milyar dolar harcadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği’nin bu insanlara yardım konusunda verdiği sözleri tutmadığı, Türkiye’nin yardımlar gelse de gelmese de varil bombalarından kaçan, Türkiye’ye sığınan insanlara her türlü desteği vermek zorunda olduğunu kaydetti.

“BARIŞ PINARI HAREKÂTI SAYESİNDE TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”

Barış Pınarı Harekâtı sayesinde terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve Rusya ile varılan mutabakatlara rağmen belirlenen bölgelerden teröristlerin çıkartılamadığını, terör örgütleri DEAŞ, YPG-PYD-PKK ile mücadelenin kararlı bir şekilde sürdüğünü sözlerine ekledi.

Barış Pınarı Harekâtı sırasında terör örgütü PYD’nin cezaevlerinden çıkardığı çoğunluğu kadın ve çocuk 270 DEAŞ’lıyı tekrar cezaevlerine yerleştirdiklerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakalanan DEAŞ mensuplarıyla ilgili değerlendirmelerin devam ettiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan’ın Türk Konseyi’ne gözlemci üye olmasının ve Budapeşte’de açılan Türk Konseyi Avrupa Ofisi’nin, Orta Asya ve Kafkasya coğrafyasında iş birliğinin kuvvetlenmesine vesile olacağına inandığını belirterek, “Kısa süre önce de değerli dostumla Bakü’de bir aradaydık. Orada görüşmelerimizi yaptık, bugün de buradayız. Yani birbirimize uzak değiliz, iki saat süreyle Ankara’dan buraya geldik. Bundan sonraki süreçte de bu yakınlığımızı fiziki değil aynı zamanda gönülde taçlandırdığımızı biliyorum ve bu ifadelerimi kullanmak istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Orban, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Destek gelmezse göç etmek isteyen mültecileri Avrupa’ya doğru bırakıyor musunuz?” sorusuna, “Destek gelse de gelmese de biz bu misafirlerimize ev sahipliğini yapmaya devam edeceğiz, ancak, tabii bu da bir yere kadar. Bizde bir söz var, zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez. Baktık ki bu iş olmuyor, daha önce de söyledim, kapıları açmak zorunda kalırız. Kapıları açtığımız zaman zaten nereye gideceği malumdur, ama Macaristan’a uğramadan giderler, onu zaten onlar da biliyor” cevabını verdi.

“ŞARTLAR UYGUN OLURSA PATRİOT ALABİLİRİZ”

ABD’ye gerçekleştireceği görüşmeden beklentilerinin sorulması ve ABD ziyaretinde patriot ve F-35 konusunda bir adım atılmasını bekleyip beklemediği sorusu üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Doğmamış çocuğa don biçilmez. Her şeyden önce görüşmemizde ikili ilişkilerimiz başta olmak üzere bölgesel sorunlar, bunları ele alacağız. Tabi ikili ilişkilerimizde de özellikle şu anda S-400 konusu, Patriot konusu, F-35 konusu,  bunlar da tabii görüşme içerisinde yer alacak konulardır. Bunun yanında 100 milyar dolarlık bir ticari ilişki hedefimiz var, bunları tabii konuşacağız. Hangi alanlarda, hangi sektörlerde neler yapabiliriz, bunları ele alacağız. Ama hepsinden öte, terörle mücadelede bundan sonraki süreçte beraber neler yapacağız? Yani bugün Mazlum Kobani denilen adamın Bağdadi’den hiçbir farkı yok. Bağdadi ne kadar önemli bir teröristse, Mazlum Kobani de o kadar önemli bir teröristtir ve yüzlerce insanın kanına giren bir örgütün o da başındadır. Şimdi burada benim görüştüğüm terörist iyi, görüşmediğim kötü diyemeyiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin uygun şartlarda patriot vermesi hâlinde bu savunma sisteminin de alınabileceğine işaret ederek, “Bu konu da Kongreden geçmesi lazım diyorlarsa Kongreden geçirsinler, bize teklifi versinler, biz de o teklif üzerinden değerlendirmemizi yapalım. Kaldı ki, bizim Amerika’ya karşı şu ana kadar herhangi bir ön kabulümüz olmamıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine, görüştüğü liderlere güvenli bölgeye ilişkin plan ve projeleri sunduğunu anımsatarak şunları kaydetti:

“Biz diyoruz ki, burada bir uluslararası donörler toplantısı yapalım ve bize belli bir destek verilsin ve bu destekle beraber, bizim millî bütçemize biz para istemiyoruz, burada Birleşmiş Milletler’in garantörlüğünde bir adım atalım, biz burada inşaatları yaparız, biliyorsunuz dünyada müteahhitlik sektöründe biz bazen iki, bazen üçüncü sırada yer alan bir ülkeyiz. Ve süratle altı yılla iki yıl arasında buralarda en azından bu projeyi pilot proje olarak hayata geçirelim ve bu insanlar kendi topraklarına, kendi evlerine dönme imkânını yakalasın ve buna biz hazırız. Görüştüğüm liderlere, hepsine elimizdeki kitapçıkları takdim ediyorum, anlatıyorum, sorularını cevaplandırıyorum ve bu şekilde de kendimizi her an hazır görüyoruz ve bunun için de altyapı çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”

TÜRKİYE İLE MACARİSTAN ARASINDA İMZALANAN ANLAŞMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Orban, ortak basın toplantısı öncesinde, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) Hakkında Ortak Siyasi Bildiri’ye imza attı. Daha sonra da iki ülke arasında şu anlaşmalar imzalandı: “Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı arasında Diplomatik Eğitim ile Bilgi ve Belge Değişimine İlişkin İşbirliği Mutabakat Zaptı.” “Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı arasında Uzayın Barışçıl Amaçlarla Keşfi ve Kullanımı için İşbirliği Mutabakat Zaptı.”  “Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı arasında Stipendium Hungaricum Burs Programı Çerçevesinde 2020 – 2022 Yılları Arasında Yürütülecek İşbirliği Hakkında Mutabakat Zaptı.” “Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Macaristan Hükûmeti arasında Yolcu ve Eşyanın Karayolu ile Uluslararası Taşınmasına İlişkin Anlaşma.” “Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Macaristan Hükûmeti arasında Kültürel İşbirliği Anlaşması.”  “Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Macaristan Hükûmeti arasında Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması.” “Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı arasında İşbirliğini Geliştirmeye Yönelik Mutabakat Zaptı.” “Türkiye Cumhuriyeti ile Macaristan arasında Posta ve E-Ticaret İlişkilerinin Güçlendirilmesi için İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı.” “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile Macaristan Millî Arşivi arasında İşbirliği Protokolü.”

DÜNYA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Isparta Süleyman Demirel OSB’deki fabrikaların açılışını yaptı

Genç Gazeteciler ISPARTA

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yerel Kalkınma Hamlesi ile de şehirlerin yerel potansiyelinin tamamını harekete geçirerek ülke sathına yaydıklarını belirterek, “Yakın dönemde kamuoyuyla detaylarını paylaşacağımız Yerel Kalkınma Hamlesi Programımızla şehirlerimizin potansiyelini, yetkinliklerini ve ihtiyaçlarını dikkate alan yatırım projelerini destekleyeceğiz.” dedi.

Bakan Kacır, Isparta Süleyman Demirel OSB’deki fabrikaların açılışını yaptı. Halı dokumacılığında marka şehrin mirasını dünyayla buluşturacak, mermer kaynaklarını katma değere dönüştürecek, yenilenebilir ve çevre dostu enerji üretim altyapısına güç kazandıracak, yatırım büyüklüğü 1,8 milyara yaklaşan ve 160 istihdam sağlayacak 3 tesisin Isparta’ya hayırlı olmasını dileyen Kacır, şunları söyledi:

AR-GE VE İNOVASYON: Millî Teknoloji Hamlesi vizyonumuz doğrultusunda; Türkiye’yi üretimde, yatırımda, Ar-Ge ve inovasyonda öncü ülkeler arasına dahil edebilmek için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Sanayide ve teknolojide son 22 yılda büyük kazanımlar elde ettik. Ar-Ge harcamalarını 1,2 milyar dolardan, 12 milyar dolara, Ar-Ge personeli sayısını 29 binden 272 bine çıkardık.

OSB SAYISINDA ARTIŞ: Sanayide çalışan sayımız 3 milyon 900 binden, 6 milyon 700 bine yükseldi. Sayıları 191’den 360’a yükselen organize sanayi bölgeleri ve kurduğumuz 45 endüstri bölgesi, Türkiye’nin üretim üsleri hâline geldi. Otomotiv üretimimiz yıllık 357 binden, 1,5 milyona yükseldi. Türkiye, Avrupa’nın üçüncü büyük otomobil üreticisi oldu. Beyaz eşya üretimimiz 6,7 milyon adetten, 32,3 milyon adete yükseldi. Türkiye, Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük beyaz eşya üreticisi oldu. Demir-çelik üretimimiz 16 milyon tondan, 34 milyon tona çıktı.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ: Millî Teknoloji Hamlemizin işaret fişeğini yakan savunma sanayimizin millî ve özgün ürünleri bugün dünyada savaş paradigmasını değiştiren ve jeopolitik dengeleri belirleyen unsurlar hâline geldi. Uydu teknolojilerinde gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ülkemizi kendi haberleşme ve görüntüleme uydularını geliştirebilen, test edebilen, üretebilen az sayıda ülkeden biri kıldık.

GÜVEN VE İSTİKRAR: Milletimizin 60 yıllık yerli ve millî otomobil hayalini Togg ile gerçeğe dönüştürdük. Bölgesinde güvenin ve istikrarın adresi ülkemiz, küresel ve bölgesel sınamalara rağmen yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracat rotasında kalkınma yolculuğuna emin adımlarla ilerliyor. Sadece 22 yıla sığdırdığımız asra bedel kazanımlarla Türkiye Yüzyılı’nda yenilerini ekleyecek, Türk sanayisinin rekabetçiliği güçlendirecek destek enstrümanlarını adım adım devreye almaya devam edeceğiz.

KATMA DEĞER VE YÜKSEK TEKNOLOJİ: Katma değerli ve yüksek teknolojili üretimi önceleyerek, sanayimizin yeşil ve dijital dönüşümünü gerçekleştirecek, nitelikli insan kaynağımızı en üst düzeyde harekete geçirerek ülkemizin küresel üretim ve teknoloji geliştirme üssü rolünü perçinleyecek projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.

YTAK PROGRAMI: Hızla hayata geçirdiğimiz Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) programıyla; ekonomimizin yükselişine katkı verecek teknolojik ve stratejik yatırımların gerçekleştirilmesi için uzun vadeli ve uygun koşullarda finansmana erişim imkânı sunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı ile Türkiye’yi yüksek teknoloji yatırımlarının odağı hâline getirecek tarihimizin en büyük ölçekli teşvik programını geçtiğimiz ay devreye aldık.

YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM: Yeşil ve dijital dönüşüm destek programlarıyla işletmelerin ikiz dönüşümde kısa, orta ve uzun vadeli ihtiyaçlarına cevap verecek destek mekanizmalarını onlara sunuyoruz. Başlattığımız Yerel Kalkınma Hamlesi ile de şehirlerimizin yerel potansiyelinin tamamını harekete geçirerek ülke sathına yayıyoruz. “Halka hizmet Hakk’a hizmettir” anlayışıyla; yatırım teşvikleriyle, sanayi alanlarıyla, KOBİ’lerimize sağladığımız imkânlarla ve bölgesel kalkınma projelerimizle Isparta için, Ispartalılar için çalışmaya devam edeceğiz.

3 BİN 150 İLAVE İSTİHDAM: Son 22 yılda OSB’lerimiz için sağladığımız 550 milyon lira finansmanla 3 bin 150 ilave istihdamı Isparta’da oluşturduk. Şehrimize yapılacak yeni ya da ilave yatırımlar için verdiğimiz 850 yatırım teşvik belgesi düzenledik, 55 milyar lira sabit yatırımın ve 11 bin 500 nitelikli istihdamın önünü açtık.

205 PROJE, 791 MİLYONLUK DESTEK: Gülleri kadar güzel gönüllü insanlarıyla maruf Isparta’nın sahip olduğu potansiyeli kalkınma ajanslarımız ile de harekete geçiriyoruz. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımız eliyle şehrimizde; kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin, üniversitelerimizin, özel sektörümüzün ve sivil toplum kuruluşlarımızın 205 projesine 791 milyon lira destek olduk.

KOBİ’LERE DESTEK: Yerel kalkınmanın sac ayağı, başat aktörü olan KOBİ’lerimizi desteklemeyi sürdürüyoruz. 22 yıl öncesine kadar şehrimizde KOSGEB desteklerinden bir elin parmağı kadar KOBİ yararlanmışken son 22 yılda 10 bin 400’den fazla KOBİ’mize 1,2 milyar lira destek sağladık. Şehrimizin araştırma ve inovasyon altyapısını güçlendirecek teknoparkımızı ve Ar-Ge merkezimizi Isparta’ya kazandırdık. TÜBİTAK akademik, bilim insanı ve özel sektör Ar-Ge destek programları kapsamında 728 projeye ve 2 bin 300 bilim insanımıza 1,7 milyar liranın üzerinde destek olduk.

ÖNCÜ ŞEHİR: Şehrimizin bereketli topraklarıyla yoğurulmuş eşsiz lezzetleriyle beraber yerel ve geleneksel değerlerinin de yer aldığı 20 ürünü coğrafi işaretle tescilledik. Tarihinde nice medeniyetlere, beyliklere, imparatorluklara yoldaş olmuş Isparta’mızı Türkiye Yüzyılı’nın da öncü şehri yapmak için gayretimizi sürdüreceğiz. Toroslar’ın yiğidi bol şehri Isparta, yeni yatırımlarla beraber sadece turizmin, kültürün değil sanayinin de öncüsü olacak.

GÜCÜNE GÜÇ KATACAK: Şehirlerimizin gücüne güç katacak, üretime, kalkınmaya, istihdama, büyümeye katkı koyacak tüm yatırımcılarımızın her daim destekçisi olacağız. Önümüzdeki dönemde de ilgili tüm kurumlarımızla yakın iş birliği yürüterek 81 şehrimizde sanayimizin katma değer, yüksek teknoloji rekabet ve verimlilik odaklı dönüşümünü daha da hızlandıracağız.

YERELDEN GENELE: Yakın dönemde kamuoyuyla detaylarını paylaşacağımız Yerel Kalkınma Hamlesi Programımızla şehirlerimizin potansiyelini, yetkinliklerini ve ihtiyaçlarını dikkate alan yatırım projelerini destekleyeceğiz. Türkiye Yüzyılı’nda Isparta’mız Yerel Kalkınma Hamlemiz ile üreten, katma değerini artıran, daha da büyüyen güçlü şehirler için başlattığımız seferberlikten güçlü şekilde nasibini alacak. Isparta’mızı yeni yatırımlarla buluşturarak inşallah yerelden genele yükselen bir güç merkezi hâline getireceğiz. Isparta’ya ektiğimiz bu fideler meşhur gülleri gibi şehrimizin yarınlarına kök salacak, çiçek açacak.

Genç Gazeteciler ISPARTA

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

Arap Ligi Devletlerine Enerji ve Maden Zirvesi Önerisi

Genç Gazeteciler ANKARA

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Arap Ligi devletleriyle iş birliğini her alanda daha da ileri götürmeyi hedeflediklerini belirterek “Arap Ligi devletleriyle enerji ve madencilik alanında bir zirvenin tertip edilmesi daha kalıcı, daha somut, çok taraflı iş birliğinin gelişmesi için önem arz ediyor.” dedi.

Enerji Stratejisini Anlattı

Bakan Bayraktar, 21 Arap ülkesinin büyükelçisini bakanlıkta ağırlayarak Türkiye’nin enerji stratejilerine ilişkin bilgiler paylaştı.

70 Milyar Dolarlık Fatura

Bayraktar, Türkiye’nin her yıl yaklaşık 70 milyar dolarlık bir enerji faturası olduğunu ifade ederek “Türkiye, petrolünün neredeyse yüzde 90’ını, doğal gazının ise çok yakın bir zamana kadar neredeyse tamamını ithal ederek karşılıyor. Dolayısıyla önceliğimiz, arz güvenliğini sağlarken enerjideki dışa bağımlılığımızı bitirebilmek.” dedi.

Yenilenebilir Potansiyeli

Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarında büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Bayraktar, “Azami ölçüde yenilenebilir kaynakları enerji miksimizin içerisine katmak istiyoruz, hedeflerimizden bir tanesi bu.” diye konuştu.

Fosil Yakıtlardan Dönüşüm

Bayraktar, Türkiye’de geçen 70 yıl boyunca nükleer enerjiden elektrik üretmeyle ilgili çalışmalar yapıldığını vurgulayarak “Akkuyu tamamlandığında Türkiye’nin elektrik enerjisinin yüzde 10’unu karşılayacak. Nükleer, bizim hem iklimle ilgili hedeflerimizi gerçekleştirmemize faydalı olacak, fosil yakıtlardan dönüşümümüzü hızlandıracak.” dedi.

10 Kat Hedefi

Türkiye’nin kendi denizlerinde ve kendi filosuyla doğal gaz aradığını kaydeden Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda 2028’de günlük 60 milyon metreküplük üretim hedefiyle mevcut üretimi 10 katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

200 Bin Varil

Bayraktar, Şırnak, Gabar Dağı bölgesindeki petrol üretim çalışmalarına da dikkat çekerek “Yaklaşık bir milyar varillik bir rezervin olduğunu tahmin ettiğimiz bu sahada da şu anda üretimimiz devam ediyor. Önümüzdeki yıldan itibaren Gabar’da günlük üretimi 100 bin varile ve toplamda da yaklaşık 200 bin varile çıkaracak bir çalışmanın içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Kritik Madenler

Türkiye kritik madenler alanında çok önemli rezervlere sahip olduğunu ifade eden Bayraktar “Bu rezervleri en hızlı şekilde ekonomiye katmak, bu teknolojilerde de sanayimizi geliştirmek ve oralarda sadece ham madde değil aynı zamanda nihai ürünü üretmek istiyoruz. Bu anlamda Arap Ligi devletleriyle kritik madenlerle ilgili olarak önemli bir iş birliği alanımızın olduğunu düşünüyorum.” dedi.

İş Birliği Vurgusu

Bayraktar, enerji alanında uluslararası iş birliğine vurgu yaparak “Arap Ligi devletleriyle iş birliğimizin her alanda daha ileriye gitmesi, belki Arap Ligi devletleriyle enerji ve madencilik alanında bir zirvenin tertip edilmesi daha kalıcı, daha somut, çok taraflı iş birliğinin gelişmesi için önem arz ediyor. Biz ülke olarak özellikle petrol boru hatları, doğal gaz boru hatları, çevremizdeki ülkelerle, bölge ülkeleriyle yaptığımız iş birlikleri sayesinde bunları da geliştirmeye ve çeşitlendirmeye gayret ediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Kalkınma Yolu Projesi

Irak’ın Kalkınma Yolu Projesi’nin aynı zamanda bir enerji yolu projesine dönüşmesinin önemine işaret eden Bayraktar, “Oradaki oluşturabileceğimiz petrol ve doğal gaz boru hatlarıyla elektrik iletim hatlarıyla da bölge kaynaklarını Türkiye’ye ve Türkiye’den de Avrupa’ya eriştirmek suretiyle çok daha bölgesel kapsamı genişletebileceğimiz bir iş birliği içerisinde olabileceğimize inanıyorum.” dedi.

Gazze İçin El Ele Vereceğiz

Bayraktar, konuşmasının sonunda İsrail’in yaklaşık bir yıldır Gazze’de çocuk yaşlı demeden 40 bin kişiyi şehit ettiğini anlatarak “Buna artık dünyanın ‘Dur’ demesi gerekiyor. Bu iradenin artık gösterilmesi gerekiyor. İnşallah tekrar Gazze’ye gideceğiz ve orada Gazze’nin yeniden inşasına hep birlikte el vereceğiz.” diye konuştu.

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

Türk Devletleri Teşkilatı Adalet Bakanları Konseyi’nin ilk toplantısı Kazakistan’ın Astana şehrinde yapıldı.

Genç Gazeteciler KAZAKİSTAN

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

BAKAN TUNÇ: TÜRK DÜNYASI OLARAK DAİMA HAKKI, HAKKANİYETİ VE ADALETİ SAVUNACAĞIZ

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Adalet Bakanları Konseyi toplantısında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Türk dünyası olarak nerede olursa olsun daima hakkı, hakkaniyeti ve adaleti savunacağız.” dedi.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da Bağımsızlık Sarayı’nda düzenlenen toplantıya katılan Bakan Tunç, ‘Birliğimiz gücümüzdür’ şiarıyla Türk dünyasını her alanda kuvvetli kılmayı, daha dirençli ve dayanıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

İNSANLIK İÇİN BARIŞ VE HUZURA KATKI VEREN ADIMLARI ATMAKTA KARARLIYIZ

Asya’nın parlayan yıldızı Astana’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bu güzel birlikteliğin devamını sağlayacak istişarelerin, ülkelerimizin yargı kurulları arasındaki iletişim bağlarını daha da güçlendireceğine yürekten inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Bakan Tunç, “Geçmişte olduğu gibi bugün de tam bir kardeşlik içerisinde yan yana ve omuz omuzayız. Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Daha adil bir dünya mümkün’ düsturuyla insanlık için barış ve huzura katkı veren adımları atmakta kararlıyız.” dedi.

Bu amaçla kardeş ülkeler olarak birlikteliği ve dayanışmayı güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Adalet Bakanı Tunç, “Bizler, aynı kökten gelen ulu bir çınarın geniş bir coğrafyaya yayılan kollarıyız. Bu temeli unutmadan birliğimizi pekiştirdiğimiz takdirde dünyadaki gücümüzü hiç şüphesiz daha da artıracağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Adalet Bakanı Tunç, TDT üyesi ülkeler arasında siyasi, kültürel, ekonomik, ticari ve askeri alanların yanında, adalet ve yargı konularındaki işbirliğinin de derinleştirilmesine ve geliştirilmesine önem verdiklerini vurguladı.

İŞBİRLİĞİMİZİ ARTIRACAK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

İstanbul’da 2021 yılında düzenlenen ve Türk devletlerinin bağımsızlığının 30. yıl dönümünün kutlandığı TDT 8. Zirvesi’nde “Türk Dünyası-2040 Vizyon Belgesi”ni birlikte kabul ettiklerini hatırlatan Bakan Tunç, “Bu vizyon doğrultusunda son 10 yılda Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yüksek yargı kurullarına, yüksek mahkemelere, başsavcılara, adalet akademilerine, avukatlara ve noterlere ilişkin işbirliğimizi artıracak önemli çalışmalar yaptık.” diye konuştu.

Türk dünyası olarak uluslararası adli işbirliğini daha da ilerletmelerinin gerektiğine dikkati çeken Adalet Bakanı Tunç, “Birazdan imzalayacağımız ortak bildiriyle adli işbirliğimizin daha da ileriye taşınacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

Terörle mücadeleye de değinen Bakan Tunç, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve milletin onurlu direnişiyle başarısızlığa uğratıldığını anımsattı.

TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR

Terör konusuna da değinen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Terör, insanlık suçudur. Terörle mücadelenin hukuk zeminindeki önemli bir boyutunu da hiç şüphesiz ülkeler arasındaki iade talepleri yani adli yardımlaşma oluşturmaktadır. Biz, adli işbirliği konusunda uluslararası hukuktan doğan yükümlülüklerimize şimdiye kadar samimiyetle uyduk. Bundan sonra da aynı ciddiyet ve kararlılıkla bu yükümlülüğümüze uymaya devam edeceğiz fakat aynı bakış açısını tüm dünyadan beklediğimiz gibi, tarihi, kültürel birçok ortak ve akrabalık bağımızın olduğu Türk dünyası ülkelerinden özellikle beklediğimizi altını çizerek vurgulamak istiyorum.”

ULUSLARARASI İNSANCIL HUKUKUN, YA HİÇE SAYILDIĞINI YA DA ÇİFTE STANDARDA TABİ TUTULARAK İŞLETİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gazze’deki insanlık felaketine dikkati çekerek, “1917’ye kadar özenle korunan, her dinden insanın barış ve esenlik içerisinde yaşadığı Filistin, maalesef günümüzde kanla, gözyaşıyla, zulümle yıkanmaktadır. İşgalci İsrail, hastaneleri, okulları, camileri, kiliseleri, mülteci kamplarını bombalayarak tarihte eşi benzeri görülmemiş bir katliam, soykırım gerçekleştiriyor.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılarda 40 binden fazla kardeşlerinin şehit olduğunu anlatan Bakan Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunların en az 16 bini çocuk, 10 bini kadın. Maalesef geçmişte olduğu gibi bugün de uluslararası insancıl hukukun, güç sahipleri tarafından ya hiçe sayıldığını ya da çifte standarda tabi tutularak işletildiğini görüyoruz. Türkiye olarak Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Filistin’de akan kanın durması için yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyoruz. Gecikmeli de olsa Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı harekete geçmiş, İsrail Başbakanı (Binyamin) Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı (Yoav Gallant) için işledikleri savaş ve insanlık suçları nedeniyle ‘yakalama kararı başvurusunda’ bulunmuştur. Bir an önce yakalama kararının icra edilmesini bekliyoruz. Bu davanın yanında, Güney Afrika’nın soykırım suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanında açtığı davayı ayrıca çok değerli buluyor ve destekliyoruz.

İSRAİLLİ YETKİLİLER HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALANA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

“Türkiye olarak bu soykırım davasına müdahil olmak için 7 Ağustos 2024 tarihinde resmi başvuruda bulunduk. Türkiye olarak, İsrailli yetkililer hak ettikleri cezayı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ‘Türk dünyası olarak nerede olursa olsun daima hakkı, hakkaniyeti ve adaleti savunacağız.” diye konuştu.

Bakan Tunç, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı olarak yargıyı ilgilendiren tüm alanlarda her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirerek “‘Birliğimiz gücümüzdür’ şiarıyla Türk dünyasını her alanda kuvvetli kılmayı, daha dirençli ve dayanıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kazakistan Adalet Bakanı Azamat Yeskarayev’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Azerbaycan Adalet Bakanı Farid Ahmedov, Kırgızistan Adalet Bakanı Ayaz Baetov, Özbekistan Adalet Bakanı Akbar Taşkulov ile TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev katıldı.

TDT Adalet Bakanlıkları arasında işbirliğinin geliştirilmesi için perspektiflerin belirlenmesi ve sistemlerinin dijitalleştirilmesi konularının masaya yatırıldığı toplantıda bakanlar, TDT Adalet Bakanları 1. Konseyinin Astana Bildirisi’ni imzaladı.

Genç Gazeteciler KAZAKİSTAN

OKUMAYA DEVAM ET

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

Her Şey Güçlü Bir Türkiye İçin | Genç Gazeteciler

TAKVİM

Kasım 2019
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

HER ŞEY GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

TOGG | Türkiye’nin Otomobili

TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni #TANAPtamam

GENÇ GAZETECİLER BURADA

GÜÇLÜ TÜRKİYE

TÜRK AKIM PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ

TÜRKİYE YÜZYILI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisini #MilliEnerjideYeniMüjde

ENERJİ PETROL MEDYA GRUP – YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

DÜNYA11 saat önce

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Isparta Süleyman Demirel OSB’deki fabrikaların açılışını yaptı

DÜNYA13 saat önce

Arap Ligi Devletlerine Enerji ve Maden Zirvesi Önerisi

DÜNYA2 gün önce

Türk Devletleri Teşkilatı Adalet Bakanları Konseyi’nin ilk toplantısı Kazakistan’ın Astana şehrinde yapıldı.

DÜNYA3 gün önce

“Depreme hazırlık Türkiye için bir beka meselesidir”

DÜNYA3 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in devlet terörünü durduracak yegâne adım İslam ülkelerinin ittifakıdır”

DÜNYA3 gün önce

“Eğitime yaptığımız her yatırım ile Türkiye Yüzyılı hedefimize biraz daha yaklaşıyoruz”

DÜNYA3 gün önce

Emine Erdoğan, İstanbul Çocukları Vakfı Koruyucu Aile Şenliği’ne katıldı

GÜNCEL5 gün önce

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Küresel e-İhracat Zirvesi’nde konuştu

DÜNYA6 gün önce

“Türkiye ve Mısır, Filistin meselesinde ortak bir duruşa sahiptir”

DÜNYA7 gün önce

Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

DÜNYA1 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni’nde konuştu

DÜNYA1 hafta önce

“Turizmi stratejik bir alan olarak gördük ve devrim niteliğinde adımlar attık”

DÜNYA1 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Shell Üst Yöneticisi Sawan’ı kabul etti

DÜNYA1 hafta önce

TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ ENDONEZYA’DA YENİ OFİSİNİ AÇTI

DÜNYA1 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024-2025 su ürünleri av sezonu açılış programına katıldı

DÜNYA1 hafta önce

“İnsansız hava araçlarında yakaladığımız ivme tüm dünyada gıptayla takip ediliyor”

DÜNYA1 hafta önce

“Mavi Vatan’daki haklarımızı sonuna kadar koruyacağız”

DÜNYA2 hafta önce

“Büyük Zafer, yok edilmek istenen bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun adıdır”

DÜNYA2 hafta önce

“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, millî birlik ve beraberliğimizin güvencesidir”

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti

DÜNYA2 hafta önce

30 Ağustos Zafer Bayramı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg’u kabul etti.

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Letonya Büyükelçisi Bahtijor Hasanss’ı kabul etti.

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana Büyükelçisi Nicholas Peter Andoh’u kabul etti.

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsviçre Büyükelçisi Guillaume Bertrand Scheurer’i kabul etti.

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danimarka Büyükelçisi Ole Toft’u kabul etti.

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maldivler Büyükelçisi Abdul Raheem Abdul Latheef’i kabul etti.

DÜNYA2 hafta önce

“Büyük Zafer, milletimizin Anadolu topraklarındaki varlığını ebediyen tescil etmiştir”

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Büyükelçisi Flake’i kabul etti

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başkanı Kerkez’i kabul etti

DÜNYA2 hafta önce

“Farklılıklarımız üzerinden bizleri ayırmaya çalışanlara geçit vermeyeceğiz”

DÜNYA2 hafta önce

“Orman yangınlarıyla etkin mücadele noktasında yapılması gereken ne varsa hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz”

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüştü

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı

DÜNYA2 hafta önce

“Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yolumuza devam ediyoruz”

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti

DÜNYA2 hafta önce

“Terörün karanlık gölgesi, doğu ve güneydoğu illerimizden çekildikçe şehirlerimizin potansiyeli ortaya çıkmaktadır”

DÜNYA2 hafta önce

“Topraklarımızda huzur içinde yaşamak için güçlü ve etkin bir donanmaya sahip olmalıyız”

DÜNYA3 hafta önce

SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLAR VADİ’DE YARIŞTI

DÜNYA3 hafta önce

NEVŞEHİR YATIRIMLARLA BÜYÜYOR

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mesajı

DÜNYA5 yıl önce

Metin Aslım : İş ve Cemiyet Hayatının Sevilen Siması

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Emel USLU ATİK ;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Aysu YAVUZ

İYİ Kİ VARSIN4 yıl önce

İyi ki varsın Nurten ÖZTÜRK

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Beril ÇAVUŞOĞLU

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın ZEHRA KARAKAŞ BEGEN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hüseyin ÇEŞMECİOĞLU :

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nuray ÖZÇELİK;

DÜNYA2 yıl önce

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı temeli atıldı

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nalan Gazezoğlu

DÜNYA4 yıl önce

Sektöre Yön verenler ; Eda DEMİRHAN

GÜNCEL4 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Berfu GÜVEN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Gül ALCANSOY;

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Prof. Dr. Başak SOLMAZ

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın AYSUN ŞAHANOĞLU KABA ;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nazlıhan ALKAN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hüseyin ÇALIŞKAN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hande ORTAY

DÜNYA2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Yusuf Burak ASLANPINAR;

ENERJİ3 yıl önce

İyi ki Varsın Mehmet Gültekin

İYİ Kİ VARSIN4 yıl önce

İyi ki varsın Semra Aman Akyürek

ENERJİ4 yıl önce

Tekfen Holding “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” ödülünü üçüncü kez aldı!

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Sadık KUTANOĞLU

DÜNYA1 yıl önce

İyi ki varsın, Haşim İzol

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki varsın Özgür AKIN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Doç. Dr. Esin Yalçınkaya

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Semra İĞTAÇ

Enerji petrol Medya Ceo -Mehmet Ali Setencioğlu ,
MAVİ YOLCULUK5 yıl önce

TEKNE KİRALAMA | İZMİR ÇEŞME ALAÇATI

GÜNCEL4 yıl önce

Başarımız, Başarınız olacak HANTEK KALIP

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki varsın Ebru Milat Sezgin

DÜNYA4 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Esra KANDEMİR

DÜNYA4 yıl önce

Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belli oldu

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Sibel Şeref KANCAOĞLU ;

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki Varsın Sibel Kılıçarslan Metin

DÜNYA4 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Nurullah DOĞAN

DÜNYA2 yıl önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Yatırım Forumu’na katıldı

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Vahide Ayşit

YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

GÜÇLÜ TÜRKİYE
GÜÇLÜ TÜRKİYE

GENÇ GAZETECİLER | TÜRKİYE

GENÇ İŞ DÜNYASI

seers cmp badge