Türk İş Dünyası - 2008

DÜNYA

“BAE ile ticaret hacmimizi 25 milyar dolar seviyesine çıkaracağımıza inanıyorum”

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması İmza Töreni’nde yaptığı konuşmada, imzalanan anlaşmanın tarihî bir nitelik taşıdığını belirterek, “Avrupa’dan Kuzey Afrika’ya, Rusya’dan Körfez’e uzanan sağlam temellere sahip iktisadi bir köprü inşa edeceğiz. Anlaşmanın kapsamlı karakteri sayesinde ticaret hacmimizi 5 yıl içerisinde 25 milyar dolar seviyesine çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi’nden, BAE’de Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla düzenlenen, Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması ve Türkiye-BAE Serbest Ticaret Anlaşması İmza Töreni’ne video konferans yöntemi ile katılarak, bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin eşi benzeri görülmemiş geniş bir alanda yaşandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 milyona yakın vatandaşımızın yaşadığı 11 ilimizde, 500 kilometre çapında bir alanda etkili olan depremler çok büyük bir yıkıma yol açtı. Her biri ayrı birer deprem büyüklüğüne ulaşan artçı sarsıntılar hâlâ devam ediyor. Adeta bir çeşit deprem fırtınasına tutulmuş durumdayız. Yer bilimciler, içinden geçtiğimiz sürecin normal olmadığı konusunda hemfikirler. Yaşadığımız sıkıntılar büyük olsa da devlet ve millet olarak var gücümüzle yaraları sarıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİR YIL İÇİNDE DEPREM BÖLGESİNDEKİ KONUT İHTİYACINI ÇÖZECEK YAPININ İNŞASINI TAMAMLAYACAĞIZ”

Hasar tespit çalışmaları neticesinde yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı 204 bin binada 584 bin bağımsız bölüm belirlendiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bir yıl içinde deprem bölgesinin tamamındaki konut ihtiyacını çözecek sayıda kaliteli ve güvenli yapının inşasını tamamlayacağız. Bu süreçte en büyük destekçilerimiz, Birleşik Arap Emirlikleri gibi dostlarımız ve kardeşlerimizdir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE’nin ilk günden itibaren Türkiye’ye gönderdiği arama kurtarma ekiplerinin Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki faaliyetlere katıldığını, sahra hastanelerinin Hatay ve Gaziantep’te sağlık hizmetlerine büyük destek sağladığını belirterek, “Yardımların nakli için tesis ettiğiniz hava ve deniz koridorlarıyla özellikle ulaştırdığınız ayni ve nakdi destekleriniz için de şahsım ve milletim adına sizlere müteşekkiriz” dedi.

“ANLAŞMAYLA EKONOMİK VE TİCARİ İŞBİRLİĞİMİZ YENİ BİR SAFHAYA GİRMİŞTİR”

“Türk milleti, bu zor gününde kendisine uzatılan yardım elini hiçbir zaman unutmayacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güçlü temellere dayanan Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerinin her alanda kaydettiği gelişme bizler için iftihar vesilesidir. Bu sene diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 50’nci yılını idrak ediyoruz. Az önce imzalanan kapsamlı ekonomik ortaklık anlaşması her bakımdan olduğu gibi bu özelliğiyle de tarihî bir nitelik taşıyor. Anlaşmayla ekonomik ve ticari işbirliğimiz yeni bir safhaya girmiştir. Sadece bir sene içerisinde imzaya hazır hâle getirilen anlaşma sayesinde mal ve hizmet ticaretinin önündeki engeller kalkacak, KOBİ’ler dâhil olmak üzere yatırımcı ve girişimcilerimizin faaliyetleri kolaylaşacaktır.”

İmzalanan anlaşmayla Avrupa’dan Kuzey Afrika’ya, Rusya’dan Körfez’e uzanan sağlam temellere sahip iktisadi bir köprü inşa edileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anlaşmanın kapsamlı karakteri sayesinde ticaret hacmimizi 5 yıl içerisinde 25 milyar dolar seviyesine çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE’nin kurucusu merhum Zayid bin Sultan en-Nehyan’ın vizyonunun iki ülke arasında ulaştığı nokta bakımından belirleyici olduğunu kaydederek, kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet dilediğini söyledi.

Anlaşmada emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok sevgili kardeşim Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid en-Nehyan ve validesini, tüm ailesini yine şahsım, eşim ve Türk milleti olarak kalbi duygularla selamlıyorum. En kısa zamanda bir araya gelme dileğiyle sizleri Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

DÜNYA

“Devletimizin bekasına, milletimizin canına kasteden tüm terör örgütlerine karşı başarılı bir mücadele yürüttük”

“ESKİ KARANLIK VE KAOTİK GÜNLERİ KİMSE GERİ GETİREMEYECEK”

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman mitinginde yaptığı konuşmada, “Devletimizin bekasına, milletimizin canına kasteden tüm terör örgütlerine karşı başarılı bir mücadele yürüttük. Bölücü örgütün topraklarımızdaki varlığı bitme noktasına geldi” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman Valiliği önünde düzenlenen Batman mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

11 aylık aranın ardından bir kez daha Batmanlılarla kucaklaşmanın bahtiyarlığı içinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman’a olan muhabbetinin karşılıksız olmadığını, mitinge katılımın bunu gösterdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge 50 bin kişinin katıldığını belirterek, “Meydanlara sığmayan sevdanız için her birinize teşekkür ediyorum. Mevla aramızdaki muhabbeti daim eylesin” ifadesini kullandı.

“GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİN HUZURA KAVUŞMASI İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI SERGİLEYECEĞİZ”

Vatandaşların ramazan ayını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendimiz için dua ederken gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizi de unutmuyoruz. Terör devleti İsrail’in Filistin halkına yönelik katliamları hepimizin yüreğini kanatıyor. Tüm barbarlığına, Batılı devletlerden aldığı askerî desteğe rağmen İsrail, Gazzeli kardeşlerimizin direniş azmini tam 173 gündür kıramadı. Filistin halkı destansı direnişleriyle tüm dünyaya insanlık, onur ve cesaret dersi verdi. Neredeyse 6 aydır aralıksız süren katliamın ardından, önceki gün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, acil ateşkes kararı aldı. Batı’nın şımarık ve hukuk tanımaz çocuğu olan İsrail’in alınan karara uyması için bu ülke üzerindeki baskının artırılması gerekiyor. Olumlu karşıladığımız bu kararın yerine getirilmesi noktasında Türkiye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Gazzeli kardeşlerimizin bir an önce barışa ve huzura kavuşması için her türlü çabayı sergileyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Varsın birileri devletimize iftira atacak kadar gözünü karartsın, varsın birileri Filistinli kardeşlerimize ‘terörist’ diyecek kadar hoyratlaşsın. Biz, yarım asrı bulan siyasi hayatımızın her döneminde olduğu gibi bugün de yarın da zalimler karşısında baş eğmeyeceğiz. Dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa imdadına koşmaktan hiçbir zaman geri durmayacağız” dedi.

Batmanlılarla en son 14-28 Mayıs 2023’teki seçimlerinden hemen önce yine aynı noktada buluştuklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Mayıs 2023’teki mitingde Batmanlılarının kendisini muhabbetle ve heyecanla bağrına bastığını söyledi.

“81 VİLAYETİMİZİN HEPSİ KAZANDI”

Türkiye’nin en kritik seçimlerinden birini suhuletle atlattıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İktidara giden yolu milletin tertemiz iradesinde değil de terör örgütlerinin desteğinde arayanlara girdikleri yolun çıkmaz sokak olduğunu gösterdik. Bu seçimlerde Cumhur İttifakı ile tüm Türkiye kazandı. 81 vilayetimizin hepsi kazandı, 85 milyonun her bir ferdi kazandı. Millete ballandırarak anlattıkları ittifakın ve adayının temelinin çürük olduğu böylece ortaya çıktı. ‘Altılı masa’ dediler ne çıktı? Şu anda hiçbiri parlamentoda değil. Masanın altına birilerini soktular ne çıktı hiç. Bugün siyaset arenasına baktığınızda Cumhur İttifakı yoluna kararlı bir şekilde devam ederken altılı masanın yerinde yeller esiyor. Siyaset mühendisliklerinin ürünü olarak kuruldular, sonra da aynı siyaset mühendisleri tarafından tek hamleyle yıkıldılar. Milletimizin verilmiş sadakası varmış. Allah Türkiye’nin yüzüne bakmış da bunlar iktidara gelmemiş. Zaten bunlar ‘iyi ki kazanmamışız’ diyerek bunu kabul ediyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sürecindeki dirayetli duruşlarıyla, milletin hançerlenmesinin önüne geçtiklerini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Aslında altılı masa denilen yamalı bohçayı millete umut diye pazarlayanlar, bunların içlerinin boş olduğunu çok iyi biliyor. Benim Kürt kardeşlerim dâhil seçmenlerine, masaya ve adaylarına oy verdirdiler. Sırf kendi ihtirasları için tapulu mülkü olarak gördükleri seçmenlerinin iradesini sağa sola peşkeş çektiler. Aynı küstahlığı, aynı millî irade simsarlığını bu seçimlerde de sürdürüyorlar. CHP’li ve DEM’li bir avuç kompradorun dışında ne olup bittiğinden kimsenin haberi yok. Her iki partiye gönül verenlerin ne düşündüğünü, ne istediğini zaten kimse umursamıyor. Bizim belirlediğimiz adaylara gidip tıpış tıpış oy vereceksiniz dediler. Milletimizin bu çirkin dayatmayı kabul etmeyeceğine inanıyorum. 31 Mart’ın, Türkiye’nin bu işportacı siyaset anlayışından kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.”

Batmanlıların 31 Mart Mahallî İdareler Genel Seçimleri’nde iradelerine ipotek koyulmasına rıza göstermeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece Batman değil, İstanbul, Ankara, Mersin başta olmak üzere diğer illerimizdeki vatandaşlarımız da bunlara artık ‘yeter’ diyecektir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Sandıkta Cumhur İttifakı’na verilecek her oyun çok önemli olduğunu, eşe dosta, nazımızın geçtiği her bir kardeşimize izah edeceğiz. Kırılan varsa gönlünü alacağız, kızan varsa teskin edeceğiz, yanlış anlaşılma varsa düzelteceğiz. Bir şekilde herkesin sandığa gitmesini sağlayacağız. Hiçbir iddiası, hiçbir projesi ve kazanma ihtimali olmayanlara oy vererek oylarını ziyan etmemeleri gerektiğini anlatacağız. Önümüzdeki son 4 günü bu şekilde değerlendirdiğimizde şehirlerimizle birlikte tüm Türkiye için güzel bir netice alacağımıza inanıyorum.”

“ESKİ KARANLIK VE KAOTİK GÜNLERİ KİMSE GERİ GETİREMEYECEK”

Türkiye’nin etrafı çatışmalar ve savaşlarla çevrili olmasına rağmen hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biliyorsunuz bizi bu çatışmaların tarafı yapmak, huzurumuzu bozmak için çok uğraştılar. Ama biz bu oyunlara gelmedik. Türkiye’yi bölgesindeki birçok ülkeyi saran yangından uzak tuttuk” açıklamasında bulundu.

Devletin bekasına, milletin canına kasteden tüm terör örgütlerine karşı başarılı bir mücadele yürüttüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölücü örgütün topraklarımızdaki varlığı bitme noktasına geldi. Suriye’den ülkemize yönelen tehdit önemli ölçüde kontrol altına alındı. Bu yaz itibarıyla Irak sınırımızın güvenliğini de temin etmiş olacağız” ifadesini kullandı.

“Bölgemizden bölücü terör örgütünün gölgesi kalktıkça buralarda yaşayan insanlarımızın huzuru da arttı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güvenlik ortamının iyileşmesiyle bölgeye yatırım geldi, barış geldi, turizm canlandı. Bölge illerimizin ekonomisi hareketlendi. Terör kaybederken Batman’la birlikte 81 vilayetimiz kazandı, 85 milyonun tamamı kazandı. İnşallah bunu muhafaza edeceğiz. Ağır bedeller ödeme pahasına elde ettiğimiz bu kazanımlardan asla taviz vermeyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hak ve özgürlükler alanında son 21 yılda sessiz devrimi gerçekleştirmiş bir kardeşiniz olarak buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Şunu çok iyi bilmenizi istiyorum. Biz görevde olduğumuz sürece eski karanlık ve kaotik günleri kimse geri getiremeyecek. AK Parti ve Cumhur İttifakı güçlü olduğu sürece hiç kimse Türkiye’yi terör örgütleri vasıtasıyla yönlendiremeyecek” değerlendirmesinde bulundu.

“EKONOMİ PROGRAMININ OLUMLU YANSIMALARINI DAHA NET GÖRECEĞİZ”

Ekonomiye ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomide gerçekten yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Batman’ın bir evladı olan Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e bu konuda tam itimadım var. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayat pahalılığından en fazla etkilenen emeklilerinin sıkıntılarının da farkında olduklarının altını çizerek, şöyle devam etti: “Bu sıkıntıların hafifletilmesiyle ilgili samimiyetimizi bugüne kadar attığımız adımlarla ortaya koyduk. Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus beşer bin liralık ödeme yaptık. Yılın ilk 6 ayı için maaşlara yaklaşık yüzde 50 oranında yani enflasyonun üstünde zam yaptık. İlk defa bizim getirdiğimiz bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyesini 2 Nisan’dan itibaren hesaplara yatırıyoruz.”

“EMEKLİLERİMİZE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Kamu bankalarıyla görüşerek banka promosyonlarının da güncellenmesini sağladıklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu bankalarımız, emeklilerimize 8 bin lira ile 12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak. İnşallah bundan sonra da emeklilerimize destek olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tüm hanelere sağladığımız 25 metreküplük ücretsiz doğal gaz desteğimiz geçen sene nisan ayından beri devam ediyor. Bu çerçevede toplam 87 milyar liralık doğrudan destek vermiş olduk. Enflasyon düştükçe ve depremle ilgili yükümüz azaldıkça bütçede elimiz biraz daha rahatlayacak. Muhalefet her seçim dönemi gibi yine atıp tutarak, yine yalan yanlış söyleyerek emeklilerimizi bize karşı kışkırtmaya çalışıyor. Ama kendilerine geçen seçimdeki sözleri sorulunca ‘hatırlamıyoruz’ diyerek işi arsızlığa vuruyorlar. Her gün haktan, hukuktan, yetim hakkından bahsediyorlar. Ancak valizler dolusu dolarlar, avrolar, paraların nereden geldiği, nereye gittiği belli değil. Gelin bunu da açıklayın, açıklayamıyorlar. Emeklilerimizin altı, yedi kişinin saatlerce saymakla bitiremediği kara paranın hesabını veremeyenlerin sözlerine itibar etmeyeceğine inanıyorum.”

“BATMAN’A 21 YILDA 91 MİLYAR LİRA KAMU YATIRIMI YAPTIK”

Batman’a son 21 yılda 91 milyar lira kamu yatırımı yaptıkları bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 bin 920 yeni derslik inşa ettiklerini, kentte üniversiteyi faaliyete geçirdiklerini söyledi.

2 bin 554 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtıklarını, 39 spor tesisiyle 15 bin kişilik Batman Stadyumu’nu yaptıklarını, şehirdeki ihtiyaç sahiplerine 9 milyar liralık kaynak aktardıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 810 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi başta olmak üzere toplam bin 220 yataklı sekiz hastane dâhil 43 sağlık tesisinin yapımını tamamlayıp hizmete açtıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 500 yataklı Batman Devlet Hastanesi ile iki tesisin inşasının sürdüğünü ifade ederek, TOKİ aracılığıyla 6 bin 352 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini, riskli yapı olarak belirlenen 10 bin 720 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman’daki üç millet bahçesi projesinden birinin bittiğini, birinin yapımının, bir diğerinin ise proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Batman’da bölünmüş yol uzunluğunu 13 kilometreden 163 kilometreye çıkardıklarını, Batman-Hasankeyf yolunda Hasankeyf 1 ve 2 köprüsünü ve Hasankeyf Tüneli ile yolun 30 kilometrelik kesimini bölünmüş yol olarak tamamladıklarını bildirdi.

Yolun kalan 9 kilometrelik kesimini de bu yıl bitirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman-Diyarbakır yolu, Diktepe geçişi, Kozluk-Ayrım-Baykan 11’inci Bölge Hududu Yolu, Gercüş Kırkat Göleti yollarında çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

“SİZLERE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLERİ GETİRECEĞİZ”

Batman Havalimanı’nın terminal binasını yaparak yolcu trafiğini yıllık 2 milyon kişiye çıkardıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gövde uzunluğu bakımından dünyanın en büyük barajı olan Ilısu Profesör Doktor Veysel Eroğlu Barajı ve hidroelektrik santralini şehre kazandırdıklarını anlattı.

Batman’a bir içme suyu tesisi, altı sulama tesisi, bir arazi toplulaştırma projesi, 27 taşkın koruma tesisi ve iki hidroelektrik santrali kazandırdıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batmanlı çiftçilere 13 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdiklerini söyledi.

Sanayi ve teknolojide bir araştırma geliştirme merkezi ve bir teknopark kurduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Batman Organize Sanayi Bölgesi’ni 200 hektar büyütecek altyapı inşaatını 2023 yılı sonu itibarıyla tamamladık, sanayicimizin hizmetine sunduk. Böylece yaklaşık 5 bin kişiye daha ilave istihdam imkânı getirdik. Şimdi Batman Organize Sanayi Bölgesi’ni 430 hektar daha büyütüyoruz. İstihdamı desteklemek için Batman’daki işverenlerimize toplam 5 milyar lira tutarında prim teşviki verdik. Enerjide, Batman’a Beşiriye ve Kozluk’a doğal gaz arzını sağladık. Önümüzdeki dönemde Gercüş, Hasankeyf ve Sason’a da doğal gaz arzı sağlamayı planlıyoruz. 8 bin metrekarelik alana sahip Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın Halk Kütüphanesi’ni yapıp hizmete açtık. 31 Mart’tan sonra bunlara belediyelerimizle iş birliği içerisinde, Cumhurbaşkanınız olarak grup yönetimi olarak hep beraber sizlere çok daha güzel hizmetleri getireceğiz.”

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

“Altyapısı ve üstyapısıyla Diyarbakır’ı bölgesinin yıldızı hâline getirmek için uğraştık”

“SİYASET, MİLLETE HİZMET ETMEK, ÜLKENİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMAK İÇİN YAPILIR”

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır mitinginde yaptığı konuşmada, “Diyarbakır’a, 21 yıldır yürüttüğümüz demokrasi ve kalkınma atılımlarının yeni bir safhasında, desteğinizi istemek üzere geldik. 31 Mart seçimlerinde burada partiler yarışmıyor. Burada yarışan, eser ve hizmet siyasetiyle istismar ve pazarlık siyasetidir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen Diyarbakır mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Buradaki konuşmasına, miting alanındaki vatandaşları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “(Ser seran, ser çavan) diyerek bizi bağrınıza bastınız, ben de sizi başım üstüne, gözüm üstüne diyerek selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Artuklular’dan Selçuklu’ya, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e irfan ve kültür merkezi olan Diyarbakır’da vatandaşlarla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge 70 bin kişinin katıldığını aktardı.

Bölgede İslam’a kapılarını ilk açan şehir Diyarbakır ile aynı sevdaya, aynı medeniyete, aynı geçmişe mensup olmaktan iftihar ettiğini dile getiren Erdoğan, “Bizim Diyarbakır’la kavlimize, bizzat Diyarbakır’ı Diyarbakır yapan değerler ve eserler şahittir. Allah’ın izniyle bu kavli bozmaya, bu kardeşliği yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Diyarbakır, Türkiye Yüzyılı’nın vakarıyla, tarihî kimliğini veren dinamiklerine sonuna kadar sahip çıkacaktır. Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan seçimlerde, Diyarbakır’da hem milletvekilliğinde hem Cumhurbaşkanlığında arzu ettiğimiz oy oranlarına ulaşamadık. Ancak seçim sonucunun sizin de içinize sinmediğine, gönlünüzü mutmain etmediğine inanıyorum. İşte bu alan, onu söylüyor. Öyle ya, Diyarbakır’da bu kardeşinize yüzde 28,5 ve tek parti faşizminin bugünkü temsilcisi CHP adayına yüzde 71,5 oy çıkmışsa, durup üzerinde mutlaka düşünmemiz lazım. Diyarbakır halkının iradesini götürüp, artık siyasetten emekli olan CHP adayına payanda yapanların, hangi projenin parçası olduğu açık değil mi? Bugün aynı oyunu İstanbul’da, Mersin’de, başka yerlerde yine oynuyorlar. Kent uzlaşısı adı altında kirli bir ittifak kurdular. Ama her iki partideki bir avuç siyaset baronu dışında ne olup bittiğini kimse bilmiyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bavul bavul paraların gidip geldiği, meclis üyeliklerinin, belediye şirketlerinin paylaşıldığı bir yerde, ilkeli bir ittifaktan söz edilemeyeceğinin altını çizerek, “Evet, tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır. Dikkat ederseniz, bu pazarlıkta siyasi kazanım hesabı yok, eser ve hizmet derdi zaten yok. Seçmenin fikrini, zikrini, ne düşündüğünü merak eden kimse de yok. Sadece birilerinin ihtirasları uğruna yapılan kirli pazarlıklar var” dedi.

Yaptıkları reformları beğenmeyip, ortalığı ayağa kaldıranların, CHP’li yöneticilerin buram buram faşizm, ayrımcılık ve ırkçılık kokan açıklamaları karşısında “süt dökmüş kedi misali” seslerini çıkarmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bırakın ayrımcılığa itiraz etmeyi, kendi seçmenlerinin çiğnenen haysiyetini savunacak iki cümle dahi kuramıyorlar. Açık ve net söylüyorum, Kürt kardeşlerim böyle bir istiskali, böyle bir aşağılanmayı, böyle bir hakareti, bu şekilde yok sayılmayı asla hak etmiyor” diye konuştu.

Türkiye’nin geçmişte, omurgasızlığın, istismarın, riyakârlığın sembolü zübük siyasetinin acılarını çok çektiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizi güya ağaların, şıhların, derebeylerin, devletin zulmünden kurtarma vaadiyle, demokratik siyaset palavralarıyla oylarınıza ipotek koydular. Şimdi bu ipoteği tahsile koyarak, aslında tek parti faşisti CHP’den ve onun hastalıklı uzantılarından bir farkları olmadığını gösterdiler” ifadelerini kullandı.

“BÖLGEYİ YENİ BAŞTAN İNŞA ETMENİN MÜCADELESİNİ VERMEDİK Mİ?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Lütfen şu soruma, bütün Kürt kardeşlerim ellerini vicdanlarına koyarak cevap versin. Diyarbakır, huzuru da özgürlüğü de yatırımı da hizmeti de refahı da AK Parti döneminde görmedi mi? Onlar, sizin iradenizle seçtiğiniz belediye başkanlarını, dağdan getirdikleri teröristlere mahzenlerde tokatlatırken, biz altyapısı ve üstyapısıyla Diyarbakır’ı bölgesinin yıldızı hâline getirmek için uğraşmadık mı? Onlar, çukur eylemleriyle bu şehrin sembolü olan Sur’u mahvederken, biz kimsenin burnunu kanatmadan meseleyi bitirmenin ve ardından da bölgeyi yeni baştan inşa etmenin mücadelesini vermedik mi? Onlar, Diyarbakır Cezaevinin edebiyatını yaparken, biz burayı şehrimize yakışır bir müzeye ve kültür merkezine dönüştürmedik mi? Onlar, her evden bir cenaze çıkartarak kan siyaseti yaparken, biz evlatlarımızı yaşatmak, eğitimiyle, sağlığıyla, istihdamıyla hayata bağlamak için çırpınmadık mı?

Onlar, esnafımızı, işçimizi, emeklimizi haraca bağlayıp, dağa çıkarmak için çocuklarına el koyarken, biz açtığımız üniversitelerle onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışmadık mı? Onlar, yolların altına mayın döşeyerek masum insanları öldürmek için tuzak kurarken, biz açtığımız yollarla, inşa ettiğimiz tesislerle şehirlerimizi kalkındıracak yatırımları hayata geçirmedik mi? Onlar ülke ve millet düşmanı ne kadar marjinal varsa hepsini Diyarbakır’a getirip propaganda peşinde koşarken, Diyarbakır annelerinin yavrularını dağa kaçırırken, biz sadece sizlerin kalbini kazanmanın yollarını aramadık mı? Onlar, baskıyla, tehditle, şiddet kullanarak, can alarak, kan dökerek iradeniz haczederken, biz hak ve özgürlükleri genişleten sessiz devrimlerle, eşi benzeri görülmemiş reformlarla demokrasiyi güçlendirmedik mi?”

“PKK’YI KIPIRDAYAMAZ, EYLEM YAPAMAZ HÂLE GETİRDİK”

Bu örnekleri saatlerce saymanın mümkün olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet bu söylediklerimizde eksik, hata, yanlış varsa, dilediğiniz tasarrufu yapma hakkına sahipsiniz. Ancak bu söylediklerimiz doğruysa, gelin yeni bir dönemin kapılarını birlikte aralayalım. Gelin, el ele, gönül gönüle verip Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edelim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bakımdan, AK Parti ile diğerleri arasındaki farkı izaha bile gerek duymadıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece bakmasını bilen göz, işitmesini bilen kulak, hissetmesini bilen yürek, sevmesini bilen kalp yeterli. Bugün de Diyarbakır’a, 21 yıldır yürüttüğümüz demokrasi ve kalkınma atılımlarının yeni bir safhasında desteğinizi istemek üzere geldik. 31 Mart seçimlerinde burada partiler yarışmıyor. Burada yarışan, eser ve hizmet siyasetiyle istismar ve pazarlık siyasetidir. Geçtiğimiz günlerde Rusya’da yaşanan vahşi terör eylemini gördünüz. Türkiye’yi, her gün benzer manzaraların yaşandığı bir ülke hâline getirmek için ellerini ovuşturanların başvuracakları ilk adresin neresi olacağını biliyorsunuz, değil mi? Millî çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak, hemen soluğu PKK’nın yanında alıyor. Biz, DEAŞ denen emperyalist kuklasına zaten göz açtırmıyoruz.

PKK’yı da sınırlarımız içinde kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik. Sınırlarımızın ötesini de adım adım kontrol altına alıyoruz. Fakat bu durum, karşımızda isteyen herkesin ülkemize ve milletimize karşı kullanabileceği bir maşa olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Çevremizdeki ülkelerin çoğu kan ve ateş çemberinde kıvranırken, bizim güvenliğimizi, huzurumuzu, esenliğimizi, istikrarımızı, refahımızı bozmaya yeltenenlere asla eyvallah etmedik, etmeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizin toparlanıp, iradeleri üzerindeki ipotekleri parçalayıp atmasını bekliyoruz.”

“SİYASET, MİLLETE HİZMET ETMEK, ÜLKENİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMAK İÇİN YAPILIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyaset, millete hizmet etmek, ülkenin sorunlarına diyalog yoluyla çözüm bulmak için yapılır. Biz, zihni özgür, vicdanı özgür, ahlakı kâmil herkesle oturur konuşuruz. Emperyalistlere kuklalık etmeyen herkesle oturur konuşuruz. Terörün her çeşidine mesafe koyan herkesle oturur konuşuruz. Kendi ülkesi ve milleti için dertlenen herkesle oturur konuşuruz” ifadelerini kullandı.

Milletin birliğine, vatanın bütünlüğüne, devletin bekasına saygı duyan, ülkenin kazanımlarıyla gururlanacak, sevinçleriyle sevinecek, kayıplarıyla üzülecek, Türkiye Yüzyılı’nda kendileriyle yol yürümek isteyen herkesle oturup konuşabileceklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu ülkede 85 milyonun huzuru, esenliği için bir şey yapılacaksa, şimdi hemen yapılmalıdır. Türkiye’ye 40 yıl boyunca terörle bedel ödetildi, bir 40 yıl daha buna tahammülümüz yok. Yaşadığımız ortak acıların ardından bu tehdidi bertaraf ettik. Artık ülkemizi bu yükten, sadece güvenlik açısından değil, diğer tüm boyutlarıyla tamamen kurtarma vaktidir. Bunun için ipleri başkalarının elinde olmayan, kirli çıkar ilişkilerinin içinde kaybolup gitmemiş herkesle oturur konuşuruz.”

Herkesle her şeyi konuşabileceklerini ancak kapılarının teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletvekili listesini, belediye başkan adayı listesini, meclis üyesi listesini, genel merkez yönetimi listesini terör örgütünün belirlediği parti, parti olmaz. Bunları belirleyecek olan, emekleri ve oylarıyla partiyi var eden, yaşatan tabanıdır, seçmenidir” diye konuştu.

Vatandaşın sorunlarını çözme, dertlerine derman olma, yaralarını sarma yönünde çaba göstermeyenin siyasetinden kimseye hayır gelmeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyadaki tüm sapkın akımları, Kürt kardeşlerimin iradesinin üzerinden başımıza musallat etmelerinin, hiçbirimize faydası yok. Kürt kardeşlerimizi bu çarpık siyasetin mezesi hâline getirmek için sahneledikleri oyunu ibretle takip ediyoruz. Son 21 yılda attığımız her demokratik adımı engellemek için karşımıza dikilen CHP’yi, utanmadan Kürt kardeşlerimize umut diye pazarlıyorlar. Bu coğrafyaya yakın zamanda gördüğü en büyük acıları yaşatan tek parti faşisti CHP’yi allayıp pullayıp size dayatıyorlar. Bunların, hangi çıkarların temsilcisi olduğunu anlatmaya, bavullar dolusu para görüntüleri herhalde yeterlidir. İstanbul’da ne kadar marjinal ideoloji mensubu varsa hepsini getirip Kürt kardeşlerimin başına patron yapanlarla artık gidilecek bir yol kalmadığına inanıyoruz. İnşallah 31 Mart, Kürt kardeşlerimizin tüm tasallutlardan kurtulup, özgür iradeleriyle kendilerinin ve şehirlerinin geleceğine karar verecekleri bir dönüm noktası olacaktır.”

“21 YILDA DİYARBAKIR’A 265 MİLYAR LİRAYI AŞKIN YATIRIM YAPTIK”

Eser ve hizmet siyasetiyle son 21 yılda Diyarbakır’a 265 milyar lirayı aşkın yatırım yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde şehre 6 bin 677 yeni derslik kazandırdıklarını, yükseköğrenim yurt yatak kapasitesini 6 bin 140’a çıkardıklarını, 62 spor tesisi inşa ettiklerini bildirdi. Bu kapsamda, 33 bin kişilik Diyarbakır Stadyumu ile Dicle Üniversitesi Kampüsü içerisinde 2 bin kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağlar’da 1000 kişi kapasiteli kapalı yüzme spor salonunun yapımına devam edildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakırlı ihtiyaç sahibi vatandaşlara 29 milyar lira kaynak aktardıklarını dile getirdi.

Sağlıkta 320 yataklı Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’yle toplam 1442 yataklı 21 hastanenin de aralarında olduğu 58 sağlık tesisini tamamlayıp hizmete sunduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayapınar’daki 1000 yataklı şehir hastanesiyle beraber toplam 10 sağlık tesisinin inşasının sürdüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer yatırımlara ilişkin şunları paylaştı: “TOKİ vasıtasıyla Diyarbakır’da toplam 19 bin 82 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 8 bin 872 konutun yapımına devam ediyoruz. Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde yıkılan evleri süratle inşa edip hak sahiplerine teslim etmeye başladık. Diyarbakır’da yaklaşık 10 milyon metrekare alanda kentsel dönüşüm çalışmaları yürütüyoruz. Sur Riskli Alan Dönüşüm Projesi kapsamında 507 konut, 137 dükkân, dokuz butik otelin yapımını tamamladık. Şehrimizdeki altı millet bahçesi projemizden beşini tamamladık, birinin yapımına devam ediyoruz.

Ulaştırmada 44 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 456 kilometreye çıkardık. Diyarbakır-Ergani, Diyarbakır-Mardin, Diyarbakır-Şanlıurfa yollarını, Diyarbakır Kuzeybatı ve Güneybatı Çevre yollarını, Diyarbakır Havaalanı Bağlantı Yolunu bölünmüş yol olarak tamamladık. Diyarbakır Şehir Geçişinde, Diyarbakır Çevre Yolları ve Havaalanı Bağlantı Yolu üzerinde 14 adet köprülü kavşağı yaptık. Diyarbakır-Ergani Yolunda Devegeçidi Köprüsünü tamamladık. Lojistik Köprülü kavşağını da bu sene tamamlıyoruz. Toplam 15 adet tarihî köprünün restorasyonunu tamamladık. Diyarbakır-Batman-Kurtalan ve Yolçatı-Diyarbakır arasındaki demir yolu hatlarını modernize ettik. Elazığ-Diyarbakır hızlı tren hattıyla ilgili etüt ve proje çalışmaları sürüyor.”

“SULAMA PROJELERİYLE 591 BİN DEKAR ZİRAİ ARAZİYİ SULAMAYA AÇTIK”

Yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası kazandırdıkları havalimanının yolcu trafiğinin 211 binden 2 milyonun üzerine çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre beş baraj, üç içme suyu tesisi, 60 taşkın koruma tesisi ve 11 sulama tesisi yaptıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşa ettikleri sulama projeleriyle 591 bin dekar zirai araziyi sulamaya açarak, çiftçilere yıllık 4 buçuk milyar lira zirai gelir artışı sağladıklarını, Dicle Nehri üzerindeki en büyük sulama amaçlı tesis olan Silvan Barajı ile dört barajın inşaatının sürdüğünü aktardı.

Silvan Barajı’nın suyunu toprakla buluşturacak tünellerin inşasının devam ettiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşaat safhasındaki 15 tesisle 896 bin dekar arazinin daha sulanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’ın dört merkez ilçesinin 2055 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak 32 kilometrelik isale hattı projesinin yapımının da sürdüğünü bildirdi.

Son 21 yılda Diyarbakırlı çiftçilere yaklaşık 107 milyar lira tarımsal hibe desteği verdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Sanayide, iki organize sanayi bölgesi ile bir teknopark ve üç araştırma geliştirme merkezi kurduk. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesini büyütmek için tahsis ettiğimiz 385 hektar ilave alanın altyapısını yılsonu bitiriyor ve sanayicilerimizin hizmetine veriyoruz. Bağlar ilçesinde 188 hektar alanda Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Organize sanayi bölgesi tesis ettik. İstihdamı desteklemek için Diyarbakır’daki iş yerlerimize 6,2 milyar liralık prim teşviki verdik. Enerjide, 277 bin abonesi olan Diyarbakır’ın 13 ilçesine doğal gaz arzını sağladık. Önümüzdeki dönemde, Kocaköy ve Kulp’a da doğal gaz arzı sağlamayı planlıyoruz.”

Alanda, şehre yapılan hizmetlerin izletilmesinin ardından Erdoğan, “Allah’ın izniyle, 31 Mart’tan sonra bunlara belediyelerimizle iş birliği içinde çok daha fazlasını ekleyeceğiz. Bu kardeşiniz Cumhurbaşkanınız olarak sizin hizmetkârınız. Bütün bakan arkadaşlarımla beraber sizin hizmetkârınız olarak Diyarbakır’a yatırımlarımızla her şeyimizle bugüne kadar nasıl hizmet verdiysek, bundan sonra da aynen devam edeceğiz” dedi.

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

ELMADAĞ’A BANLİYÖ SEFERLERİ BAŞLADI

“Ankara-İstanbul Arası 80 Dakikaya İnecek”

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu, demiryollarına 22 yılda 57 milyar dolar yatırım yaptıklarını belirterek, nüfusun yüzde 50’sine hızlı tren hatlarının ulaştığını söyledi. Uraloğlu, bu kapsamda demiryollarına talebin de her geçen gün arttığını belirterek. Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren seferlerini her gün 6 sefer olarak başlattıklarını açıkladı. Uraloğlu, Ankara için yeni metro hatlarının da çalışmalarını başlattıklarını bildirerek, “34,9 kilometre olan; Atatürk Kültür Merkezi-Esenboğa Havalimanı Metro Hattı yapım çalışmaları ve Ümitköy-Batı Merkez Metro Hattı etüd çalışmalarını 2024 yılı yatırım programımıza aldık. 23,3 kilometrelik Etlik-Forum, Kurtuluş-Siteler-Altınköy ve Siteler-Kuyubaşı Metro Hatlarının proje geliştirme çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni’nin başlatılması nedeniyle Elmadağ Tren İstasyonu’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Bakan Uraloğlu, 21 Mart’ta başlatılan Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni’nin her gün Ankara’dan 06:10, 12:25 ve 17:40 saatlerinde hareket ettiğini, Elmadağ’dan Ankara’ya ise 07:20, 13:30 ve 18:55 saatlerinde hareket ettiğini bildirdi. Hareket saatlerinin vatandaşların ihtiyacına göre belirlendiğini de vurgulayan Uraloğlu, seyir süresinin 40 ila 45 dakika olduğunu kaydetti. Uraloğlu, Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni’nin sadece Kayaş İstasyonu’nda bir dakikalık bekleme yapacağını da belirtti. Tren seferlerinde bilet fiyatlarını da en uygun düzeyde tuttuklarını vurgulayan Uraloğlu, Elmadağ-Ankara tren ücretinin 25 TL olarak belirlendiğini söyledi. Trenin bayrama kadar ücretsiz hizmet vereceğinin müjdesini veren Uraloğlu, “İnsanımız trenle yapılan seyahatin konfor ve güvenine alıştı” dedi.

13 Bin 919 Kilometre Demiryolu Hattı

Bakan Uraloğlu, demiryollarında 22 yıldır önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayarak Türkiye’nin dört bir yanını raylı sistem ağlarıyla bağladıklarını söyledi. Uraloğlu, “Son 22 yılda ülkemizde demiryollarında ciddi yatırımlar, iyileştirme, yenileme ve kalkınma hamleleriyle Türkiye’nin adeta çehresini değiştirdik” dedi. Bakan Uraloğlu, mevcut tüm demiryolu hatlarının tamamen yenilendiğini ve 10 bin 948 kilometre olan hat uzunluğunun 13 bin 919 kilometreye yükseldiğini kaydederek, “2 bin 251 kilometre hızlı tren hattı inşa ettik. 2 bin 505 kilometre olan sinyalli hat uzunluğumuzu 8 bin 46 kilometreye 2 bin 122 kilometre olan elektrikli hat uzunluğumuzu ise 7 bin 142 kilometreye çıkardık” açıklamasında bulundu.

“Hızlı Tren Hatlarımız Ülkemiz Nüfusunun Yüzde 50’sine Ulaşıyor”

Bakan Uraloğlu, 22 yıl içerisinde demiryollarına yaptıkları yatırım tutarının 57 milyar doları bulduğunun da altını çizerek, Türkiye’yi Yüksek Hızlı Tren işletmeciliğiyle ile tanıştırdıklarını vurguladı. Türkiye’nin Avrupa’da 6’ncı dünyada 8’inci yüksek hızlı tren işletmecisi olduğuna işaret eden Uraloğlu, “2009 yılında Eskişehir-Ankara hattı ile ülkemizde ilk Yüksek Hızlı Tren ile tanışan şehir Eskişehir oldu. Ankara ile Eskişehir arasında başlayan yüksek hızlı tren işletmeciliği, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir, İstanbul-Konya, Konya-Karaman ve elbette son olarak geçen yıl hizmete aldığımız Ankara-Sivas-Ankara güzergâhlarında devam ediyor. Bugüne kadar yüksek hızlı tren hatlarımızda yapılan toplam yolculuk sayısı 84 milyona ulaştı. Şu anda hızlı tren hatlarımız 11 şehre doğrudan, 9 şehre ise bölgesel ve otobüs bağlantılarıyla dolaylı hizmet vererek ülkemiz nüfusunun yüzde 50’sine ulaşıyor. Ve kimsenin şüphesi olmasın ki vatandaşlarımızın konforu ve güveni için Türkiye’nin dört bir yanını demiryolu ağları ile birleştirmeye, yeni tren seferleri ile vatandaşlarımızı buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bin 196 Kilometre Bölünmüş Yol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Ankara için durmadan, yorulmadan, yılmadan çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Uraloğlu, 2002 yılından bu yana Ankara’nın ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlık olarak 601 milyar 510 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini bildirdi. 2002 yılında 466 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 1.196 kilometreye yükselttiklerini belirten Uraloğlu, 446 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 1.172 kilometreye çıkardıklarını anlattı. Uraloğlu, “Ankara-Niğde Otoyolu’nu inşa ettik. Yeni projelere de devam ediyoruz. Ankara’da halen devam eden 31 milyar 360 milyon proje bedeliyle yol yapım, kavşak, viyadük, üst yapı iyileştirmesi, alt geçit ve tarihi köprü onarımları gibi 22 adet karayolu projesi gerçekleştiriyoruz.

Çok yakın bir süre önce de Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve Bağlantı Yollarının açılışını gerçekleştirdik. Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolumuzun ihalesini yaptık. Toplam 120 kilometre uzunluğunda olan projemiz kapsamında 7 kavşak, 4 tünel, 8 viyadük ve 3 otoyol hizmet tesisi inşa edeceğiz. Otoyolun hayata geçmesiyle Ankara-Kırıkkale kesiminde bulunan mevcut devlet yolundaki trafik yoğunluğu azalacak” dedi.

“276 Kilometrelik Orta Anadolu Otoyolu Projesi Başlıyor”

Gündemlerindeki bir diğer önemli karayolu projesinin de Ankara-Akyazı Otoyolu, diğer adıyla ise Orta Anadolu Otoyolu olduğunu açıklayan Uraloğlu, özellikle Ankara ve Karadeniz istikametinden gelen trafiğin birleştiği İstanbul-Gerede kesiminde çok ciddi bir trafik yoğunluğunun meydana geldiğini kaydetti. Uraloğlu, “Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul-Sakarya Akyazı arasındaki yoğunluğu rahatlatmıştık. Şimdi de güzergahın Akyazı ile Ankara arasında kalan kesiminde Orta Anadolu Otoyolu’nu inşa etmeyi planlıyoruz. Otoyolumuzu 225 kilometresi ana gövde, 51 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplam 276 kilometre uzunluğunda tesis edeceğiz” dedi.

“Ankara-İstanbul Arası 80 Dakikaya İnecek”

Demiryollarında da Ankara’ya adeta çağ atlattıklarını da belirten Uraloğlu, Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve son olarak Ankara-Sivas Hızlı Tren Hatları ile Ankara’yı hızlı tren hatlarının merkezi yaptıklarını vurguladı. Modern bir YHT Gar istasyonu inşa ettiklerini de belirten Uraloğlu, “Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 14 saatten 3 saat 30 dakikaya düşürecek olan Ankara-İzmir hattında da çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Ayrıca, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattımızdan sonra yine Ankara-İstanbul arasına tamamen yeni bir hat planlıyoruz. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesini gündeme aldık ve ön proje çalışmalarını tamamladık. Şu anda 250 kilometre hızla gidiyoruz. Süper hızlı tren hattımız ile saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle seyahat süresini 80 dakikaya indireceğiz. Yani, Başkanımızın Ankara’ya kazandırdığı Bağlum Stadında oynanan bir futbol maçı dahi bitmeden Ankara’dan İstanbul’a ulaşabileceğiz” diye konuştu.

“Ankara’nın Raylı Sistem Hattını 103,6 Kilometreye Çıkardık”

Bakana Uraloğlu, Ankaralıların yıllarıdır beklediği Kızılay –Çayyolu, Batıkent – Sincan-Törekent ve Tandoğan – Keçiören metro hatlarını Bakanlık olarak kendilerinin yaptığını belirterek, “Geçen yıl da Keçiören’den Kızılay’a aktarmasız metro ulaşımı sağlayan Atatürk Kültür Merkezi-Gar-Kızılay Metrosu’nu açtık. 2018 yılında modernize ederek hizmete aldığımız Başkentray ile hem Eskişehir Yolu hem de İstanbul Yolu’ndaki trafik yoğunluğunu büyük oranda azalttık. Böylece Bakanlık olarak Ankara’nın 23,1 kilometrelik raylı sistem hattını 80,5 kilometre uzatarak Ankara’daki raylı sistem hat uzunluğu 103,6 kilometreye çıkardık” şeklinde konuştu.

“Yeni Metro Hatları İçin Projelendirme Çalışmalarına Devam Ediyoruz”

Bakan Uraloğlu, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 5 yıl önce “Ankara’ya 58 kilometre metro” sözü verdiğini anımsatarak, “5 yılda 5 santim yapılan metro yok. Biz yeni metro hatları için de planlama ve projelendirme çalışmalarına devam ediyoruz. 34,9 kilometre olan; Atatürk Kültür Merkezi-Esenboğa Havalimanı Metro Hattı Yapım Çalışmaları ve Ümitköy-Batı Merkez Metro Hattı Etüd Çalışmalarını 2024 yılı yatırım programımıza aldık” dedi. Yatırım programında henüz yer almayan ve toplam uzunlukları 23,3 kilometre olan; Etlik-Forum, Kurtuluş-Siteler-Altınköy ve Siteler-Kuyubaşı Metro Hatlarının proje geliştirme çalışmalarını sürdürdüklerini de açıklayan Uraloğlu, “Bunların dışında Ankara’da hiç başka açılan bir proje hatırlıyoruz musunuz? Hayır. Sizler de farkındasınız Ankara çok yavaşladı, Elmadağ çok yavaşladı. Yol yapmayan, hizmet üretmeyen bir belediyeyi, daha fazla yavaşlamayı Ankara kaldıramaz. Ankara’nın böyle bir belediyeye tahammülü kalmadı. Cumhur ittifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla Türkiye Yüzyılı şehirleri için gerçek belediyecilikle tekrar tanıştıracaktır. Aynı şekilde Ak Parti Elmadağ Belediye Başkan adayı Eyyüp Tekiner kardeşimiz de Elmadağ’ı özlemle beklediği hizmet ve eser siyasetine kavuşturacaktır” diye konuştu.

OKUMAYA DEVAM ET

YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

TAKVİM

Mart 2023
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

HER ŞEY GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

TOGG | Türkiye’nin Otomobili

TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni #TANAPtamam

GENÇ GAZETECİLER BURADA

GÜÇLÜ TÜRKİYE

TÜRK AKIM PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ

TÜRKİYE YÜZYILI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisini #MilliEnerjideYeniMüjde

ENERJİ PETROL MEDYA GRUP – YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

DÜNYA14 saat önce

“Devletimizin bekasına, milletimizin canına kasteden tüm terör örgütlerine karşı başarılı bir mücadele yürüttük”

DÜNYA14 saat önce

“Altyapısı ve üstyapısıyla Diyarbakır’ı bölgesinin yıldızı hâline getirmek için uğraştık”

DÜNYA2 gün önce

ELMADAĞ’A BANLİYÖ SEFERLERİ BAŞLADI

DÜNYA3 gün önce

“Tüm renkleriyle, tüm farklılıklarıyla Türkiye’yi kucaklayan bir anlayışla 85 milyona aşkla hizmet ediyoruz”

DÜNYA4 gün önce

“Uluslararası kurum ve kuruluşlar İsrail yönetiminin barbarlığını seyrediyor”

DÜNYA4 gün önce

“Ankara, sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, kültür ve sanatıyla ülkemizin parlayan yıldızıdır”

DÜNYA5 gün önce

FETÖ’ye bağlı Takım elbiseli teröristler “Akaryakıt istasyonu sahiplerine nasıl kumpas kuruyorlar”

DÜNYA5 gün önce

“Savunma sanayinde her gün yeni bir başarıya imza atıyoruz”

DÜNYA6 gün önce

“Türkiye’yi, Cumhuriyet tarihinin en güçlü siyasi, ekonomik, askerî, sosyal seviyesine çıkardık”

DÜNYA7 gün önce

Emine Erdoğan, huzurevi sakinleriyle iftarda bir araya geldi

DÜNYA7 gün önce

“Çalışanımızı, memurumuzu, emeklimizi enflasyona ezdirmeme ilkemize her şart altında bağlıyız”

DÜNYA1 hafta önce

FETÖ’ye bağlı Takım elbiseli teröristler” Şehirlerdeki kıymetli mülkleri nasıl ele geçiriyorlar”

DÜNYA1 hafta önce

“Güçlü bir orduya sahip olmak, bizim için tercihten öte mecburiyettir”

DÜNYA1 hafta önce

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Programında bir araya geldi

DÜNYA1 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni’ne katıldı

DÜNYA2 hafta önce

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, STK temsilcileriyle iftarda buluştu

GÜNCEL2 hafta önce

“Türkiye’yi, dünyanın en etkin sağlık hizmetlerinin sunulduğu ülke konumuna getirdik”

DÜNYA2 hafta önce

Kripto FETÖ’cüler  ; “KİRLİ ELLERİNİZİ İNSANLARIN ÜZERİNDEN ÇEKİN MERHAMETSİZLER”

DÜNYA2 hafta önce

“Türkiye Yüzyılı güneşinin doğuşuna kimse mani olamayacaktır”

DÜNYA2 hafta önce

“Gazze’deki katliamların tekrar etmemesi ve bölgenin ihyası için garantör olarak sorumluluk üstlenmeye hazırız”

DÜNYA2 hafta önce

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, GAZETECİLERLE İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

DÜNYA2 hafta önce

“FETÖ’nün Bilişim Militanları akıl sınırlarını da zorlayan kurdukları tuzaklarla örgüte maddi kaynak yaratmaya devam ediyorlar

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit aileleri ile iftarda bir araya geldi

DÜNYA3 hafta önce

FETÖ’nün bilişim militanları | İnsanlara kumpas kurarak adli sicil kayıtlarını kirletmek için her türlü yolsuzlukları yapıyorlar

DÜNYA3 hafta önce

“İstanbul’un giderek ağırlaşan trafik ve ulaşım sorununu hafifleteceğiz”

DÜNYA3 hafta önce

“İzmir’in yatırım eksiklerini tamamlayarak, şehrimizin kayıp yıllarını hep birlikte telafi edeceğiz”

DÜNYA3 hafta önce

FETÖ’nün bilişim militanları Marka Ve Patent işlerine neden önem veriyorlar ?

DÜNYA3 hafta önce

Türk Hava Yolları, “İz Bırakanlar” Serisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Özel Bölümünü Yayınladı

DÜNYA3 hafta önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Geleceğe Miras Myra ve Limanı Andriake Projesi”ni tanıttı.

GÜNCEL3 hafta önce

BAKIRKÖY-BAĞCILAR KİRAZLI METRO HATTI YARIN AÇILIYOR

DÜNYA3 hafta önce

GİRESUN YATIRIMLARLA BÜYÜYOR

DÜNYA3 hafta önce

“Her kesimden insanımızın sıkıntılarını çözecek programa ve kararlılığa sahibiz”

DÜNYA3 hafta önce

“Gazze’de yaşananlar tahammül sınırlarını aşmıştır”

DÜNYA3 hafta önce

“Rusya’nın da dâhil olacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırız”

DÜNYA3 hafta önce

“Hedefimiz, ülkemize kazandırdığımız hizmetlerin zirvesi olarak gördüğümüz Türkiye Yüzyılı hedefini başarıya ulaştırmaktır”

DÜNYA3 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her açıdan daha huzurlu, daha aydınlık, daha müreffeh bir geleceği inşa etmenin çabasındayız”

DÜNYA3 hafta önce

FETÖ’nün bilişim militanları ; “KİRLİ ELLERİNİZİ İNSANLARIN ÜZERİNDEN ÇEKİN MERHAMETSİZLER”

DÜNYA3 hafta önce

Emine Erdoğan, “Tarımda Kadın Emeği Zirvesi” programına katıldı

DÜNYA3 hafta önce

“Depremle sarsılan şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz”

DÜNYA3 hafta önce

YASED 43. OLAĞAN GENEL KURULU

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mesajı

DÜNYA4 yıl önce

Metin Aslım : İş ve Cemiyet Hayatının Sevilen Siması

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Emel USLU ATİK ;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Aysu YAVUZ

İYİ Kİ VARSIN3 yıl önce

İyi ki varsın Nurten ÖZTÜRK

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın ZEHRA KARAKAŞ BEGEN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Beril ÇAVUŞOĞLU

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nuray ÖZÇELİK;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hüseyin ÇEŞMECİOĞLU :

DÜNYA2 yıl önce

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı temeli atıldı

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nalan Gazezoğlu

DÜNYA3 yıl önce

Sektöre Yön verenler ; Eda DEMİRHAN

GÜNCEL3 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Berfu GÜVEN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Gül ALCANSOY;

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Prof. Dr. Başak SOLMAZ

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın AYSUN ŞAHANOĞLU KABA ;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nazlıhan ALKAN

DÜNYA2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hüseyin ÇALIŞKAN

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Hande ORTAY

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Yusuf Burak ASLANPINAR;

İYİ Kİ VARSIN3 yıl önce

İyi ki varsın Semra Aman Akyürek

ENERJİ3 yıl önce

Tekfen Holding “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” ödülünü üçüncü kez aldı!

ENERJİ3 yıl önce

İyi ki Varsın Mehmet Gültekin

Enerji petrol Medya Ceo -Mehmet Ali Setencioğlu ,
MAVİ YOLCULUK5 yıl önce

TEKNE KİRALAMA | İZMİR ÇEŞME ALAÇATI

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Doç. Dr. Esin Yalçınkaya

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Semra İĞTAÇ

GÜNCEL3 yıl önce

Başarımız, Başarınız olacak HANTEK KALIP

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki varsın Özgür AKIN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Sadık KUTANOĞLU

DÜNYA1 yıl önce

İyi ki varsın, Haşim İzol

DÜNYA4 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Esra KANDEMİR

DÜNYA3 yıl önce

Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belli oldu

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki varsın Ebru Milat Sezgin

DÜNYA2 yıl önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Yatırım Forumu’na katıldı

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Sibel Şeref KANCAOĞLU ;

DÜNYA3 yıl önce

Sektöre yön verenler, Ahmet ÇALLI

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Vahide Ayşit

YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

GÜÇLÜ TÜRKİYE
GÜÇLÜ TÜRKİYE

GENÇ İŞ DÜNYASI

seers cmp badge