DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk tarafı Kıbrıs’ta, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümden yanadır”

Haber Burada
3 sene önceTarih
İsim
Genç Gazeteciler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Kıbrıs meselesinde önümüzdeki dönemde atılabilecek adımları ve Doğu Akdeniz’de son dönemde yaşanan gelişmeleri ele aldık. Türk tarafı Kıbrıs’ta, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümden yanadır. Bu yolda üzerine düşen adımları, iyi niyetli bir yaklaşımla ve sorumluluk bilinciyle atmıştır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ı, ilk resmî yurt dışı ziyaretinde Türkiye’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ı seçim zaferi dolayısıyla bir kez daha tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin Kıbrıs Türk halkının demokrasi kültürünü gözler önüne seren bir şeffaflık ve siyasi olgunluk ortamında gerçekleştiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile eşgüdüm içerisinde Kıbrıs Türkü’nün meşru haklarının savunulmasında daha da önemli mesafeler kat edeceklerine inandığını ifade etti.
“MÜZAKERELERİN BAŞARISIZ OLMASININ YEGÂNE NEDENİ, RUM TARAFININ UZLAŞMAZ ZİHNİYETİDİR”
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile kapsamlı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs meselesinde önümüzdeki dönemde atılabilecek adımları ve Doğu Akdeniz’de son dönemde yaşanan gelişmeleri ele aldık. Türk tarafı Kıbrıs’ta, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümden yanadır. Bu yolda üzerine düşen adımları, iyi niyetli bir yaklaşımla ve sorumluluk bilinciyle atmıştır” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Türk tarafının çaba göstermesinin çözüm için kâfi olmadığını dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Rum tarafının Kıbrıs Türk halkının eşit ortaklığı temelinde bir çözümü kabul etme niyetinin bulunmadığı aşikârdır. 50 yılı aşkın süredir devam eden müzakerelerin her seferinde başarısız olmasının yegâne nedeni, Rum tarafının bu uzlaşmaz zihniyetidir, anlayışıdır. Rumlar 1963 yılında gasp ettikleri devleti Kıbrıs Türk halkıyla paylaşmak istemiyorlar. Yarım asrı geride bıraktığımız müzakere sürecinde artık mevcut parametrelerle bir neticeye varılamayacağının anlaşılması gerekiyor. Temmuz 2017’de Crans-Montana’daki görüşmelerin sona ermesinin ardından bu koşullar altında çözüm için federasyonun artık geçerli bir model olamayacağını, yeni fikirlere ihtiyaç duyulduğunu vurguladık. Aradan geçen sürede ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rum tarafının, Kıbrıs Türk halkını eşit ortak olarak görmediği için hidrokarbon gelirlerinin paylaşımına yönelik iş birliği çağrılarını da karşılıksız bıraktığına işaret ederek, “Rum tarafı, kendi yönetimleri altında adeta bir azınlık olarak görmek istedikleri Kıbrıs Türklerinin eşit haklarını gasp etmeyi sürdürüyor” diye konuştu.
“İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜN GERÇEKÇİ BİR YAKLAŞIMLA MASAYA GETİRİLMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”
“İki halkın barış, refah ve güvenlik içerisinde yan yana yaşayabilecekleri çözümün temeli adadaki gerçeklere dayanmalıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gelinen noktada müzakereleri münhasıran federasyon seçeneği temelinde başlatmanın zaman kaybı olacağını kesinlikle düşünüyoruz. Dolayısıyla artık iki devletli çözümün de gerçekçi bir yaklaşımla masaya getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’nin Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm bulunması yönündeki iradesi bakidir” ifadelerini kullandı.
Bugünkü görüşmelerde Doğu Akdeniz’deki son gelişmeler, Maraş açılımı gibi diğer konularda da görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğu Akdeniz’de kendi kıta sahanlığımızdaki haklarımızı koruduğumuz gibi adanın ortak sahibi Kıbrıs Türk halkının meşru hak ve menfaatlerini de savunuyoruz. Bu yöndeki kararlılığımızı bugüne kadar her aşamada dosta-düşmana gösterdik” açıklamasında bulundu.
“BÖLGEDE TÜRKİYE’Yİ VE KIBRIS TÜRK’ÜNÜ HESABA KATMAYAN HİÇBİR GİRİŞİMİN BAŞARI ŞANSI YOKTUR”
Doğu Akdeniz’deki mevcut durumun müsebbibinin 2003 yılından bu yana uyarıları dinlemeyen, yapıcı önerileri dikkate almayan Rum-Yunan ikilisi olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu bölgede hidrokarbon kaynakları nedeniyle iştahı kabaran uluslararası enerji şirketleriyle arkalarındaki güçler de bu oyunun parçası olmakta beis görmemişlerdir. Ancak bu oyun artık bozulmuştur. En başından itibaren söylediğimiz gibi bölgede Türkiye’yi ve Kıbrıs Türk’ünü hesaba katmayan hiçbir girişimin başarı şansı yoktur ve olmayacaktır.”
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi için atılacak adımları da konuştuklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ekonomik, diplomatik ve sosyal yönden gelişmesi için her türlü çabayı göstermeyi sürdürecektir. Amacımız, Kıbrıs Türk halkının hayat standardını yükseltmek ve geleceğe daha büyük bir güvenle bakmasını sağlamaktır” dedi.
Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkına desteğinin, hukuki ve siyasi mülahazaların ötesinde gönül bağı ve kader birlikteliğinden kaynaklandığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs Türkü, Türkiye’yi her daim yanında bulacaktır. İnşallah tüm güçlükleri bugüne kadar olduğu gibi elbirliğiyle aşacak, daha da güzel günlere birlikte ilerleyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
15 KASIM 2020 KKTC ZİYARETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Kasım 2020 tarihinde KKTC’ye bir ziyareti olacağını açıklayarak, o gün törenlere katılacaklarını ve acil durum hastanesinin açılışın gerçekleştireceklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabi bu vesileyle bir şeyi daha gündeme getirmekte fayda var. Herhalde Sayın Çavuşoğlu, kapalı Maraş’ta diyorum ki bir piknik yapabiliriz, mani bir şey var mı?” diye de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na sordu.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun “Yok” cevabı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O gün orada herhalde şöyle birlikte bir piknik yapmakta fayda var, biz buradan çünkü ekranlardan izliyoruz, bizzat yaşayalım istiyoruz. İnşallah onu da gerçekleştiririz. Kapılar açıldı, şimdi orada tabi yolları bu nokta da açmış olalım ki Kıbrıs’taki kardeşlerimiz onlar da bu işin bundan sonraki sürece yönelik atılacak adımları bizzat görmüş ve yaşamış olsunlar” şeklinde konuştu.
KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR: “BEŞLİ KONFERANS ÖNERİSİ SON BİR ŞANSTIR”
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçildikten hemen sonra anlamlı ve değerli resmî davetiniz üzere Ankara’da bulunmaktan, bir kez daha sizinle iki kardeş devletin ortak konularını ele almaktan son derece memnunum” dedi.
“Türkiye, bizim kardeş devletimiz olmasının yanı sıra anavatanımızdır. Köklerimiz buradan Kıbrıs’a gitmişlerdir” diyen KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin KKTC’deki varlığının tarihi sürecini anlattı.
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Türkiye’nin ortaya koyduğu 5’li konferans önerisi bize göre Kıbrıs konusunun bir anlaşmayla neticeye bağlanması için bir son şanstır. Biz egemen eşitlik temelinde iki devletli çözümün görüşme masasına gelmesi ve bir anlaşmanın mümkün olup olmayacağının belirlenmesi açısından bu toplantının belirleyici olacağı görüşündeyiz” diye konuştu.
Hidrokarbonlar konusunun Kıbrıs Rum tarafı için bir samimiyet testi olduğunu dile getiren KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Denizdeki kaynaklar için bile bizimle uzlaşmaya yanaşmayan Rum tarafından bizimle anlaşma bekleyemeyiz. Sizlerin desteğiyle önümüzde dönemde daha fazla dış temas yapmak, tezlerimizi anlatmak, uluslararası alanda çok daha görünür olmak istiyoruz ve bunun Rum-Yunan ikilisinin oyunlarının bozulmasına etkili olacağı inancındayız” dedi.
Kapalı Maraş konusunda ilk adımın atıldığını, Maraş’ın bir hayalet kent olmaktan çıkartılarak ülke ekonomisine, turizme kazandırılacağını vurgulayan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katkı ve direktifleriyle de son iki yılda iki ülke arasında mali boyutu 3,2 milyar Türk Lirasını bulan iki ayrı iktisadi ve mali iş birliği protokolü imzalandığını anımsattı.
Ortak basın toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, konukları KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmî akşam yemeği verdi.







Ülkemizin kalkınmasına haber çizgimizle destek olma azmindeyiz Her Şey 'Güçlü Türkiye' İçin

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
-
“21 yılda her alanda olduğu gibi tarım ve sulama alanında da tarihî nitelikte adımlar attık”
-
“İsrail yönetimi, Gazze’de tüm insanlığın yüzünü kızartacak canilikte zulüm ve katliamlara imza atıyor”
-
“Gazze’deki gazeteci ölümlerine ses çıkarmayanların, yarın başka bir konuda söz söyleme hakları olamaz”
-
“Ege’yi barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz”
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile bir araya geldi
DÜNYA
“21 yılda her alanda olduğu gibi tarım ve sulama alanında da tarihî nitelikte adımlar attık”

Haber Burada
4 saat önceTarih
Aralık 11, 2023İsim
Genç Gazeteciler




Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSİ tarafından tamamlanan 369 adet tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “21 yılda her alanda olduğu gibi tarım ve sulama alanında da tarihî nitelikte adımlar attık. Suyu verimli kullanan, doğru yöneten ve su gibi aziz milletimizi suyla en iyi şekilde buluşturan politikalara, yatırımlara ağırlık verdik” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından tamamlanan 369 tesisin toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geleneksel hâle gelen, Devlet Su İşleri’nce gerçekleştirilen yatırımların toplu açılış töreni vesilesiyle bir arada olunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış programıyla tek seferde toplam yatırım bedeli 53 milyar lirayı bulan projeleri resmen hizmete aldıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında, baraj, içme suyu, sulama, toplulaştırma, atık su ve taşkın koruma tesislerinin yer aldığı 369 farklı tesisin, 66 ilde yaşayan vatandaşlarla birlikte tüm millete hayırlı olmasını diledi.
Açılışı yapılan eserler içinde özellikle üç tanesinin ön plana çıktığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Temelden yüksekliği 135 metre olan Mersin Pamukluk Barajı’yla toplam 282 milyon metreküp su toplanacak. Projemiz, Mersin’i uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılama yanında yıllık 182 bin dekar suyla buluşturacak. Ayrıca üreteceği senelik 174 milyon kilovatsaat hidroelektrik enerjiyle ekonomiye 1 milyar 920 milyon lira katkı yapıyor. Bir diğer önemli projemiz 541 milyon lira yatırım tutarına ve 5 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip Antalya Kapıçay Barajı’dır. Hem yıllık 5 milyon kilovatsaat elektrik üretecek hem de 18 bin 700 dekar araziyi sulayacak bu tesisin ekonomiye katkısı 350 milyon lirayı buluyor. Toplam 457 milyon liralık yatırım rakamıyla hayata geçirdiğimiz Kocaeli İhsaniye Barajımız da ilçemize yıllık 16 milyon metreküp içme suyu temin edeceğiz. İnşallah birazdan bu üç barajımızın açılışını canlı bağlantıyla buradan gerçekleştireceğiz.”
“ESERLERİYLE, YATIRIMLARIYLA, PROJELERİYLE KONUŞAN BİR HÜKÛMETİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, projelerle toplam 1,1 milyar metreküp su toplanacağını, 66 milyon metreküp sağlıklı içme suyu ve kullanma suyu temin edileceğini dile getirdi.
Ülke genelinde 620 bin dekar araziyi suyla buluşturacaklarını, Türkiye’nin 66 ilindeki 113 bin dekar araziyi taşkınlardan koruyacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Türk ekonomisine yıllık bazda 5 milyar lira katkı yapacak 369 tesisimizin her birinin aziz milletimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Her zaman söylüyorum. Biz meydanlarda verdiği sözleri göreve gelince unutanlardan değiliz. Biz, seçim döneminde esip gürleyip sonra sesi soluğu çıkmayanlardan da değiliz. Bilakis biz, eserleriyle, yatırımlarıyla, projeleriyle konuşan bir hükûmetiz. Biz, Türkiye’nin 81 ili ve 922 ilçesinin tamamında ayak izi olan bir iktidarız. İşte bugün burada olduğu gibi, ülkemizin neresine giderseniz gidin orada hükümetimizin bir eserini, bir hizmetini, bir mührünü mutlaka görürsünüz. Bilhassa tarım, ormancılık ve su alanlarında ülkemizin çehresini değiştiren eserlere imza atmanın bahtiyarlığı içindeyiz. Mevcutla hiçbir zaman yetinmiyor, hizmet halkamızı sürekli büyütüyoruz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımların ülkeye kazandırılmasına öncülük eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile ekibine, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne, yüklenici firmalara, çalışanlara teşekkür etti.
“TEMİZ SU KAYNAKLARI HIZLA AZALIYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada miktar itibarıyla en fazla olan kaynağın su olduğunu anımsattı. Üzerinde yaşanılan yerkürenin yaklaşık üçte ikisinin suyla kaplı olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu suyun yüzde 97,5’luk kısmının deniz ve okyanuslardaki tarıma ve tüketime uygun olmayan tuzlu sulardan oluştuğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeryüzündeki toplam tatlı su potansiyelinin ise sadece binde onundan istifade edilebildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Yani, göllerde, rezervuarlarda, derelerde bulunan su miktarı kelimenin tam anlamıyla denizde damla mesabesinde. Su meselesini en stratejik ve değerli kaynaklardan biri yapan hem de kıymetinin yeterince bilinmemesine yol açan temel faktör işte budur. Kendi ülkemiz dâhil dünyanın pek çok yerinde su adeta sınırsız bir kaynak olarak görülüyor. Bunun tamamen yanlış bir algı olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Suyla ilgili bilmemiz ve hiçbir zaman unutmamamız gereken ilk husus, su kaynaklarının sınırsız olmadığıdır. Su sadece sınırsız değil aynı zamanda giderek azalan bir kaynaktır. Hızlı tüketim ve kirliliğin etkisiyle birlikte kullanılabilir temiz su kaynakları maalesef hızla azalıyor.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iklim değişikliğine bağlı olarak tüm dünyada afetlerin sıklığı ve şiddetinin de arttığına, son dönemlerde su baskınları, sel, fırtına, orman yangınları ve kuraklıkla daha sık karşılaşılmaya başlandığına dikkati çekti.
Özellikle Türkiye’nin de içinde yer aldığı Akdeniz çanağındaki ülkelerin, iklim değişikliğinin olumsuz yansımalarını daha fazla hissettiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki sene önce Marmaris’te ciğerlerimizi yakan orman yangınında 9 bin hektardan fazla alan zarar gördü. Geçen yıl Kastamonu ve Giresun’da can kaybına yol açan çok büyük sel felaketlerine maruz kaldık. Bundan 21 gün önce Ereğli’deki şiddetli fırtınada 12 denizcimiz kayboldu. Zonguldak’ta meydana gelen heyelanda yine canımız yandı. İçimizi acıtan bu örnekleri çoğaltmak mümkün” ifadelerini kullandı.
Tabiattaki düzenin her geçen gün bozulduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bozulmanın temel sebebinin de insanın doğayı hoyratça kullanması olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha fazla konfor arayışı, daha çok tüketim hırsı, kaynakları sınırsızca sömürme ihtirasının çevrede olumsuz yaralar açtığını kaydetti.
“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE ÇABALARINA AKTİF DESTEK VERİYORUZ”
Tüm insanlık olarak suyu, toprağı, havayı, yeşili, ormanı bir emanet değil de mülk gibi gören anlayışın sebep olduğu zararın bedelinin ödendiği değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şayet bu konuda erken tedbir almazsak önümüze çıkacak faturanın daha da kabaracağı anlaşılıyor. Türkiye olarak bu anlayışla iklim değişikliğiyle mücadele çabalarına aktif destek veriyor, tüm süreçlerde öncü rol üstleniyoruz. Birleşmiş Milletler nezdinde bir marka hâline gelen ‘Sıfır Atık’ projemizle özellikle toprağın ve suyun en büyük düşmanı olan plastik atıklar sorununa kalıcı çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz. İnşallah, 2053 yılı itibarıyla net sıfır emisyon hedefine ulaşıncaya kadar bu çabalarımızı artırarak sürdüreceğiz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, su güvencesinin aynı zamanda gıda güvencesi anlamına geldiğini vurgulayarak, tarım ve gıdanın suya en fazla ihtiyaç duyulan alanlar olduğunu belirtti. Bunların, suyu en çok kullanan, suyun vazgeçilmez olduğu iki sektör olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin gıda güvenliğini garanti altına almanın yolu, su kaynaklarımızı etkin, verimli ve tasarruflu bir şekilde kullanmaktan geçiyor. Bu bizim için tercihten öte zorunluluktur. Çünkü biz, yaygın kanaatin aksine su zengini bir ülke değiliz. Türkiye, kişi başına düşen yıllık 1,3 metreküp kullanılabilir su miktarıyla, su stresi çeken ülkeler grubundadır.
Zaten sınırlı olan su kaynaklarımızı Irak ve Suriye gibi komşularımızla da paylaşmak mecburiyetinde kalıyoruz. Suyumuzu komşularımızla paylaşırken, adaleti ve hakkaniyeti gözetmenin gayretindeyiz. Ülkemizin bu konuda ne kadar dengeli, ne kadar sorumlu ve ne kadar fedakâr davrandığı herkes tarafından çok iyi biliniyor.”
Türkiye’nin yıl içinde aldığı yağış miktarına ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yıllık ortalama 574 milimetre yağış miktarıyla dünya ortalamasının altında yağış almamıza rağmen, bu konuda gereken hassasiyeti sergiliyoruz. Burada şu gerçeğin altını tekrar çizmek istiyorum. Türkiye’nin boşa harcanacak bir damla dahi suyu yoktur. Hele hele su kaynaklarımızı kirletmek, ihanete eş değer bir gaflet hâlidir” diye konuştu.
“SUYUMUZU VERİMLİ KULLANMALI VE KAYNAKLARIMIZI DOĞRU YÖNETMELİYİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, su kaynaklarının doğru kullanılması ile ilgili şunları kaydetti: “Nerede olursa olsun suyumuzu tükenme sınırına gelmeden korumalı, verimli kullanmalı ve kaynaklarımızı doğru yönetmeliyiz. İstifademize sunulmuş su kaynaklarında bizimle birlikte gelecek nesillerin de hakkının olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. İşte, evde, bahçede, tarlada ve günlük hayatımızda alacağımız çok basit tedbirlerle su israfının önüne kolayca geçebiliriz.
Suyumuzun, yani geleceğimizin parmaklarımızın arasından akıp gitmesine hiçbir vatandaşımızın izin vermeyeceğine inanıyorum. Buradan 85 milyonun her ferdini ‘Bir damla da sen ol’ parolasıyla yürüttüğümüz su verimliliği seferberliğimize destek olmaya çağırıyoruz. Yaz, kış demeden hayatının her safhasında suyu tasarruflu kullanan, suyun kıymetini bilen tüm vatandaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Mevlana’nın bundan 7,5 asır önce söylediği “Akıl, sonradan ah çekmek için değil, düşünüp tedbir almak içindir” sözlerini anımsatarak, “Geleceği görüp tedbir almak, akıllı, vizyoner, basiret ve feraset sahibi insanların alametifarikasıdır. Bunun için atalarımız, ‘sen işini kış tut, bahar çıkarsa bahtına’ demişlerdir” ifadelerini kullandı.
“HER ALANDA OLDUĞU GİBİ TARIM VE SULAMA ALANINDA DA TARİHÎ NİTELİKTE ADIMLAR ATTIK”
Kendilerinin de bu tavsiyeleri rehber edinerek 21 yılda her alanda olduğu gibi tarım ve sulama alanında da tarihî nitelikte adımlar attıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, suyu verimli kullanan, doğru yöneten ve milleti suyla en iyi şekilde buluşturan politikalara, yatırımlara ağırlık verdiklerini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özetin özeti mahiyetinde bazı rakamları paylaşmak istiyorum. Sadece su alanında açtığımız tesis sayısı 10 bin 86’yı geçti. Güncel rakamla bir trilyon 260 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Cumhuriyet tarihinde yapılanın iki katından fazla depolama tesisi yaptık. Toplam bin 240 tesisimizde 50 milyar metreküp suyumuzu depoladık. Böylece depolanan su miktarını 183 milyar metreküpe çıkardık. Yaklaşık 23 milyon dekar alanı sulamaya açarak, sulanan tarım alanını 71 milyon dekara ulaştırdık. Ayrıca, bin 733 adet sulama tesisini tamamlayarak bereketli Anadolu topraklarını modern sulama sistemlerine kavuşturduk. Sulamaya açılan alanlardan yılda 173 milyar lira zirai gelir artışı sağladık. En önemli başlıklardan biri olan arazi toplulaştırmasında 342 adet projeyle 68 milyon dekar arazide toplulaştırma çalışması gerçekleştirdik.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli ve temiz enerji kaynağı olan hidroelektrik projeleriyle 625 hidroelektrik santralini hizmete aldıklarını belirterek, böylelikle 45 milyar kilovatsaatlik üretim kapasitesini, yaklaşık 112 milyar kilovatsaate çıkardıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerin içme suyu sıkıntısı yaşamaması için 81 İl İçme Suyu Eylem Planı hazırladıklarını kaydederek, planla illerin 2040, 2050 ve hatta 2071 yıllarına kadarki içme suyu ihtiyaçlarını projelendirdiklerini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilin tamamının memba kalitesinde suya ulaşması için son 21 yılda 316 adet içme suyu ve 24 adet atık su tesisini hizmete sunduklarını, bu tesisler sayesinde vatandaşlara yıllık 3,1 milyar metreküp içme ve kullanma suyu temin ettiklerini anlattı.
“RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN AZAMİ DERECEDE İSTİFADE EDECEĞİZ”
En değerli kaynak olan yer altı sularının korunması amacıyla 127 yer altı depolamasını ve suni besleme tesisini tamamladıklarını, hizmete verdikleri 5 bin 679 yeni taşkın koruma tesisiyle insanların can ve mal emniyetini sağlama aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha bunun gibi nice eseri, yatırımı, projeyi, tesisi ülkemize kazandırarak su kaynaklarımızı en verimli şekilde değerlendirmeye çalıştık. Olağanüstü gayretlerimiz neticesinde, ‘Su akar, Türk bakar’ sözü tarihe karışmış, bunun yerini ‘Su akar, Türk yapar’ sözü almıştır. Önümüzdeki dönemde su kaynaklarımız başta olmak üzere Rabbimizin ülkemize bahşettiği imkânlardan en doğru, en hakkaniyetli, en verimli şekilde istifade etmeyi sürdüreceğiz. Ne israf edeceğiz ne heba edeceğiz ne de zenginliklerimizin elimizden kayıp gitmesine seyirci kalacağız.
Türkiye’nin kaynaklarını, Türk milletinin emrine verme gayretlerimizin çevreci maskesi takan marjinaller tarafından engellenmesine müsaade etmeyeceğiz. Herkes bilmelidir ki, başka ülkelere hak olan Türkiye’ye lüks değildir. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimizi elbette sorumlu bir anlayışla ama mutlaka ekonomiye kazandırmamız gerekiyor. Bunun için madenimiz varsa ortaya çıkaracağız, petrolümüz, doğal gazımız varsa keşfedeceğiz, su kaynaklarımız varsa bunları farklı alanlarda değerlendireceğiz. Rüzgâr ve güneş enerjisinden azami derecede istifade edeceğiz. Türkiye Yüzyılı’nın inşası mücadelemizde ne gerekiyorsa onu yapacak, tam bağımsız Türkiye hayalimize gölge düşürmeyeceğiz.”
“İŞSİZLİK ORANINDA KASIM 2012’DEN BERİ EN DÜŞÜK SEVİYEYİ YAKALAMIŞ OLDUK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar hamaset değil, hep iş, hizmet ve eser ürettiklerini belirterek, günü kurtarmaya çalışmak yerine 10 yıllık, 20 yıllık, çeyrek ve yarım asırlık projelerle geleceğe mührü vurmaya odaklandıkları dile getirdi.
Bunun neticelerini de ekonomiden tarıma, turizmden çevreye, istihdamdan ihracata her alanda gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün açıklanan ekim ayına ilişkin iş gücü istatistikleri doğru yolda olduğumuzun işaretidir. Buna göre, işsizlik oranı ekim ayında bir önceki aya göre, yarım puan azalışla yüzde 8,5’e düştü. İstihdam edilenlerin sayısı ise aynı dönemde bir önceki aya kıyasla 246 bin kişi artarak 31 milyon 835 bin kişiye ulaştı. Bu rakamlarla işsizlik oranında Kasım 2012’den beri en düşük seviyeyi yakalamış olduk. Büyüme ve ihracatta zaten çok iyi bir yerdeyiz.
Enflasyonun ateşi de düşmeye başladı. Aldığımız tedbirlerin pozitif etkileri piyasada daha fazla hissediliyor. Önümüzdeki aylardan itibaren daha iyi oranlarla karşılaşacağız. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum. Bu düşüncelerle açılışını gerçekleştireceğimiz 369 tesisin hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Bakanımız ve önceki bakanlarımız da dâhil olmak üzere bu tesislerin yapımında emeği geçen herkese, ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim Türkiye’ye daha nice eserler kazandırmayı bizlere nasip eylesin diyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından canlı bağlantı ile Mersin Pamukluk Barajı, Antalya Kapıçay Barajı ve Kocaeli İhsaniye Barajı’nın açılışını yaptı.


DÜNYA
Yeni Nesil Modern Tiny House | Setencioğlu
Setencioğlu Tiny House Türkiye

Haber Burada
11 saat önceTarih
Aralık 11, 2023İsim
Genç Gazeteciler
Doğayla İç İçe, Evinizin Konforunda, Özgürlüğün Keyfini Yaşayın. | Setencioğlu Tiny House
İletişim | +90 0 532 4026422











DÜNYA
Dünden Bugüne Yarından Geleceğe Serdar İZOL

Haber Burada
1 gün önceTarih
Aralık 10, 2023İsim
Genç Gazeteciler

“İyi ki Varsın” yazı dizimizde bilişim, teknoloji, turizm, enerji, moda, sanat ve sivil toplumun lider insanlarını kaleme almıştım. Bu yazı dizimde ,,İş yaşamı başta olmak üzere siyasi kariyerinde,sayısız başarılara imza atmış AK PARTİ Hilvan Belediye Başkan Aday adayı Serdar İZOL’ e yer vereceğiz.
Serdar İZOL Kimdir ‘ kısaca sizi tanımak istiyoruz .
23 Ağustos 1976 tarihinde Hilvan’ da dünyaya geldim. Öğrenim yıllarımın büyük bir bölümü Şanlıurfa’ da tamamladıktan hemen sonra İnönü Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden Mezun oldum. Yöremizin GAP Bölgesi arazisinde bulunmasının avantajları ile Çiftçilik ve Tüccarlık işi ile uğraş verdim. Siyasi Arena da 2002 yılında AK PARTİ ile başlayan ve icazet ettiğimiz görevimize halen devam etmekte olup Evli ve 2 çocuk Babasıyım.
AK Parti’nin Şanlıurfa Hilvan Belediye Başakan Aday Adayısınız ..Hilvan Belediye Başkanlığı’nı neden istediğinizle başlayalım.
Coğrafi yapısı,el sanatları,gastronomi kültürü,ve düz bir ova şeklinde verimli arazileri ile 5’i merkez olmak üzere toplam 70 mahallesi bulunan , Göbekli Tepe’ye giden tarih yolculuğunun başlangıç noktası olarak kabul edilen Nevala Çore yerleşkesi ile doğup büyüdüğüm topraklar Hilvan dan bahsetmeden geçmek olmaz diyerek sözlerine başlayan Serdar İZOL;
Ben hemşerilerime dedim ki, ben Şanlıurfa ‘ da 2014 yılından bu güne değin Adalet VE Kalkınma Partisi bünyesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı ,İmar Komisyon Üyeliği ve daimi Meclis üyeliği görevlerinde bulundum .Sonra Sırası ile 2014-2023 tarihlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği,Meclis II. Başkan Vekilliği ve İmar Komisyon Başkanlığı ve kuruluşundan bu güne değin Sandık Başkanlığı ,Bölge Başkanlığı gibi görevlerde de yer aldım .
Neden AK PARTİ Adayı Olmak İstediniz ?
Siyasal partiler, demokratik sistemlerdeki kurumsal siyasetin en önemli unsurları arasında gösterilir. Daha açık ifade etmek gerekirse içerisinde bulunduğumuz dönemde demokrasi, partiler demokrasisi görünümündedir. Milli irade nosyonu temelinde yasama ve yürütme erklerinde görev üstlenecek temsilcilere yönelik seçim süreçlerinde siyasal partilerin taşıdığı mahiyet tartışmasızdır. İşte bu nedenle “Milli İrade” nin tecelli etmesi gibi Adalet ve Kalkınma Partisinde yıllarca yerimi aldım görev verilirse bunu Başkanlık görevimle taçlandırmak isterim.
Hilvan Belediye Başkanlığına adayım. Kendi mensubu olduğum partiye de dedim ki “Yerel seçimlerde Şanlıurfa İli Hilvan İlçesinden Belediye Başkanlığı adayı olarak bizi gösterirseniz biz bölge halkımıza Hilvan’a hizmet etmeye hazır olduğumuzu duyurduk, ilan ettik, sözümüzü beyan ettik.”
AK Parti’den aday adayı olduk, bu bir taleptir, sözünü söyleme sanatının gereğini yerine getirmektir ve iddianın ifadesidir. Diyor.
Yörede Sığınmacıların Konuşlandırması Hakkındaki Görüşlerinizi almak İsteriz?
Zorunlu olarak ülkemizde misafir olan, Suriyeli göçmenlerin de Şanlurfa ve Hilvan içerisindeki yerleşim konumlanmalarını gözden geçireceğiz. Yani gettolaşma odaklı ve toplumu rahatsız eden tarzın yerine siyasal irade ve kamu yönetimi ile iş birliği içinde Şanlıurfa’lıların rahatsız olmayacağı bir noktaya getirmeliyiz.
Önceliğimiz Suriye’de bir an evvel savaşın bitmesi Suriyelilerin memleketlerine dönmeleri, 12 yıldır misafirperverlik yapan aziz Şanlıurfa halkına ; kahraman milletimize teşekkür edip, bu geriye doğru göçün hızlanmasını sağlayacak politikalar üretmek adına, partimizin alacağı kararların her daim yanında olduğumuzu ifade ediyorum .
Filistin Meselesi Hakkındaki Düşüncelerinizi Almak İsteriz ,
Filistin meselesi hakkında konuşmanın zor olduğunu söyleyerek yaşananları hem bir Müslüman hem de insani duyarlılıkla takip ettiğini ifade etti. Gültekin, “Ne gecemiz ne gündüzümüz kaldı. Sürekli gözümüz Filistin’de, gözümüz Gazze’de, gözümüz Mescid-i Aksa’da. Olup bitenleri dikkatle takip etmeye çalışıyoruz” diyor ve ekliyor.
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne saldırıları artarak sürüyor. Susuz, elektriksiz ve yakıtsız kalan Filistinliler, her gün tonlarca bombaya maruz kalıyor. Hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı on binleri geçti…
Ne yapacak bu insanlar? Böyle bir içinden çıkılmazlık var. Çıkılmazlık hissiyatının kolaylıkla çözülebileceğini düşünmüyorum. Sorunlar çözülmeden zaten bu hissiyat da çözülmez.” Diyor.
Hilvan için Neler Yapabileceğinizi Anlatmak İstermisiniz?
Hilvan Benim için öncelikle doğup büyüdüğün topraklar ,benim için kutsiyeti de ayrı bir kavram . Yöremizde en önemli öncelikli konuların başında Tarımsal Sulama ve İçme Suyu Projeleri yer almaktadır. Halen Bölge halkımız, oturdukları binalarının altında hayvanlarını besliyorlar. Yani Ahırları var. Bunların Şehir dışarısına alınarak Kooperatifleşme yoluna gideceğiz. Yani bir şeklide islah yöntemi ile hem halkımıza ekonomik alanda destek hem de yöremiz halkına iş istihdam yolunu açacağız. Bölge halkımız Yurt genelinde çalışma ortamları yaratarak ,İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi gibi yörelere çalışmak için geçici işçi konumunda göç etmektedir. Bu göçün önüne geçmek istiyoruz.
Arazilerimiz sulama alanları açısından yetersiz bırakıldı. Fırat nehri ilçemize sadece 18 km uzaklıkta . Biz bu sorunu çözmek adına burada olmaya devam edeceğiz
Serdar İzol sözlerinin sonunda şu ifadelere yer veriyor.
Her bir dakika, her bir saat bizim için, insanlık için, dünya için iyi, doğru ve yararlı işler yapma, üretme, yenilikler bulma fırsatıdır. İnsanlık için ter döken hem kendi geleceğini hem insanlığın geleceğini aydınlatır.
Diyor ki Hz. Mevlana
Yarın yaparım, yarın yaparım deme! Bugün de dünün yarınıydı, ne yapabildin?
Levent KANDEMİR









































YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE
TAKVİM
HER ŞEY GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN
TOGG | Türkiye’nin Otomobili
TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni #TANAPtamam
GENÇ GAZETECİLER BURADA
TÜRK AKIM PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ
TÜRKİYE YÜZYILI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisini #MilliEnerjideYeniMüjde
ENERJİ PETROL MEDYA GRUP – YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

“21 yılda her alanda olduğu gibi tarım ve sulama alanında da tarihî nitelikte adımlar attık”

Yeni Nesil Modern Tiny House | Setencioğlu

Dünden Bugüne Yarından Geleceğe Serdar İZOL

“İsrail yönetimi, Gazze’de tüm insanlığın yüzünü kızartacak canilikte zulüm ve katliamlara imza atıyor”

“Gazze’deki gazeteci ölümlerine ses çıkarmayanların, yarın başka bir konuda söz söyleme hakları olamaz”

“Ege’yi barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’da

“Kentsel dönüşüm konusu Türkiye için tartışmasız bir beka meselesidir”

“İsrail’in işlediği suçlar yanına kâr kalmamalıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar’da

“Gazze Filistinlilerindir, ebediyen öyle kalacaktır”

Mobil Evler – Modern Tekerlekli Tiny House | Setencioğlu

İyi ki Varsın Erkan Pehlivan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio ile görüştü

“2053 yılı itibarıyla net sıfır emisyon hedefini gerçekleştirmeyi öngörüyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İskoçya Başbakanı Yusuf ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İklim Eylemi Zirvesi’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri’nde

“Ekonomimizi enflasyon belasından kurtaracak programları uyguluyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maldivler Cumhurbaşkanı Muizzu ile görüştü

Emine Erdoğan, Maldivler Cumhurbaşkanı Muizzu’nun eşi Sajidha Mohamed ile bir araya geldi

“İLK DURAK RAMİ KÜTÜPHANESİ”

Tiny House | Tiny House Fiyatları | Tekerlekli Ev | Mobil Ev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü

“Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi temel politikamız hâline getirdik”

“Türkiye’nin ekonomik ve siyasi şartları ne olursa olsun, eğitim-öğretimin ikinci plana itilmesine müsaade etmedik”

“Ekim ayı itibarıyla son 12 aylık ihracatımız 254,8 milyar doları buldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filminin galasına katıldı

Birleşik Arap Emirlikleri Milli Günü Ankara’da Kutlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AJET Lansman Töreni’ne katıldı.

Size Soruyoruz | Webx Grup Bilişim Teknolojileri Tic. Ltd. Şti.

Marka patent çeteleri | Türk halkı Bıktı bu Kumpasçı Fetoculardan

Türk Hava Yolları, Detroit Uçuşlarına Başladı

Tiny House – Tiny House Türkiye Tekerlekli Küçük Ev Üreticisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mesajı

Metin Aslım : İş ve Cemiyet Hayatının Sevilen Siması

İyi ki varsın Emel USLU ATİK ;

İyi ki varsın Aysu YAVUZ

İyi ki varsın Nurten ÖZTÜRK

İyi ki varsın ZEHRA KARAKAŞ BEGEN

İyi ki varsın Nuray ÖZÇELİK;

İyi ki varsın Beril ÇAVUŞOĞLU

İyi ki varsın Hüseyin ÇEŞMECİOĞLU :

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı temeli atıldı

İyi ki varsın Nalan Gazezoğlu

Sektöre Yön verenler ; Eda DEMİRHAN

Sektöre Yön Verenler Berfu GÜVEN

İyi ki varsın Gül ALCANSOY;

İyi ki varsın Prof. Dr. Başak SOLMAZ

İyi ki varsın AYSUN ŞAHANOĞLU KABA ;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

İyi ki varsın Nazlıhan ALKAN

İyi ki varsın Yusuf Burak ASLANPINAR;

İyi ki varsın Semra Aman Akyürek

İyi ki varsın Hande ORTAY

İyi ki varsın Hüseyin ÇALIŞKAN

Tekfen Holding “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” ödülünü üçüncü kez aldı!

TEKNE KİRALAMA | İZMİR ÇEŞME ALAÇATI

İyi ki varsın Doç. Dr. Esin Yalçınkaya

Başarımız, Başarınız olacak HANTEK KALIP

İyi ki varsın Semra İĞTAÇ

İyi ki Varsın Mehmet Gültekin

Sektöre Yön Verenler Esra KANDEMİR

Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belli oldu

İyi ki varsın Özgür AKIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi

İyi ki varsın Sadık KUTANOĞLU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Yatırım Forumu’na katıldı

İyi ki varsın Ebru Milat Sezgin

İyi ki varsın, Haşim İzol

İyi ki varsın Sibel Şeref KANCAOĞLU ;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

MAN TÜRKİYE’den Ankara’ya dev yatırım

Sektöre yön verenler, Ahmet ÇALLI

“Türkiye, son 19 yılda, diğer pek çok alan gibi savunma sanayiinde de âdeta bir devrim gerçekleştirmiştir”

HATAY’ ın Güçlü Kadınları

ELMADAĞ MOBİLYACILAR İHTİSAS OSB’NİN TEMELİ ATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Genç İş Adamları heyetini kabulünde açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “OECD İstanbul Merkezi Açılış Töreni”ne Video Mesaj Gönderdi

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Dev yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, ETİ Maden Lityum Üretim Tesisi Açılış Töreni’nde konuştu

Dev Yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu açılış töreninde konuştu

Dev Yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milli helikopter motoru teslim töreninde önemli açıklamalar

“EVLATLARIMIZA MİRAS KALACAK BİR GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDUĞUMUZA İNANIYORUM”

“G-20 platformu, küresel meselelerin çözümünde daha etkin ve güçlü bir mecra olmalı”

“TÜRKİYE VE JAPONYA’NIN DOSTLUĞU; KÖKLÜ, DERİN VE SAMİMİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

“TÜRKİYE İLE JAPONYA ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİN DEĞERİ DAHA DA YÜKSELMİŞTİR”

“TÜRKİYE İLE JAPONYA ARASINDAKİ DOSTLUK VE YAKIN İŞ BİRLİĞİ TAKDİRLE KARŞILANIYOR”
YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE
GENÇ İŞ DÜNYASI
-
DÜNYA1 gün önce
Dünden Bugüne Yarından Geleceğe Serdar İZOL
-
DÜNYA1 hafta önce
İyi ki Varsın Erkan Pehlivan
-
DÜNYA2 hafta önce
Size Soruyoruz | Webx Grup Bilişim Teknolojileri Tic. Ltd. Şti.
-
DÜNYA2 hafta önce
Tiny House | Tiny House Fiyatları | Tekerlekli Ev | Mobil Ev
-
DÜNYA2 hafta önce
“İLK DURAK RAMİ KÜTÜPHANESİ”
-
DÜNYA2 hafta önce
Birleşik Arap Emirlikleri Milli Günü Ankara’da Kutlandı
-
DÜNYA2 hafta önce
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filminin galasına katıldı
-
DÜNYA2 hafta önce
“Ekim ayı itibarıyla son 12 aylık ihracatımız 254,8 milyar doları buldu”