Türk İş Dünyası - 2008

DÜNYA

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ, MECLİS’TE GÖREV YAPAN PERSONELLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yerel seçime ilişkin “Milletimizin bu kararına, herkesin büyük bir olgunlukla saygı gösterdiğini görmek Türkiye’nin demokratik teamüller bakımından da ne kadar olgun bir demokrasiye sahip olduğunun en güzel işaretlerinden birisidir.” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TBMM’de görev yapan personelle bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, ramazanın herkes için hayırlı sonuçlar getirmesini temenni etti.

Ramazanın bir tarafının da hatırlama, dayanışma ve yardımlaşma olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Bizim gibi bu imkanlara sahip olmayan dünyanın dört bir tarafındaki ve ülkemizdeki insanları ramazan sofrası dolayısıyla hatırlamak, yiyecek ekmeği, içecek suyu olmayan, sağlam bir barınağın içerisinde çoluk çocuğuyla iftarlarını açamayan yüz milyonlar Müslümanın olduğunu biliyoruz. Cenab-ı Allah bu ramazan ayının hürmetine dünyanın dört bir tarafındaki mazlum ve masum Müslümanlara zorluk içerisinde geçirdikleri son ramazanın bu ramazan olmasını nasip etsin. İnsanlık aleminin gözünün içine baka baka bir büyük katliama maruz bırakılan Gazze’deki değerli kardeşlerimiz başta olmak üzere bütün mazlum milletlerin Cenab-ı Allah imdadına yetişsin.” ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, Türk milleti ve milli iradenin tecelligahı olan TBMM olarak ilk andan itibaren Gazze’de yaşanan bu insanlık suçlarına karşı bir duruş gösterdiklerini, bu meselenin karşısında insani olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla Filistinlilerin yanında olduklarını ortaya koyduklarını söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“9 Ekim günü TBMM’de bütün siyasi partiler bir araya gelerek Filistin’de yaşanan insanlık dışı katliamın lanetlendiği bir metin ortaya koydular. Yine daha sonra El-Ehli Baptist Hastanesinin bombalandığı akşam Meclisimizde devam eden Genel Kurul yarıda kesildi ve yine partiler ortak bir bildiriyle bu insanlık suçunu, bu katliam boyutlarını çok aşmış, soykırım boyutlarına gelmiş olan savaş suçlarını lanetleyen bir bildiri yayınladı. Devlet ve hükümet olarak gösterdiğimiz bu tavrın yanında, milletimiz de her alanda Gazzeli Müslümanların, kardeşlerimizin yanında yer aldı. Dualarıyla yardımlarıyla ellerinden ne geliyorsa oraya ulaştırabilmek için milletimiz adeta seferber oldu.”

Gazze’deki Müslümanların çektiği bu çilenin sona ermesi milletin dua ettiğini ifade eden Kurtulmuş, “Ümit ederim ki sonuç alınacaktır. İnşallah bu ramazan, dünyanın dört bir tarafında zorluklar, yokluklar, baskılar, zulümler ve kıtlıklar içerisinde hayatlarını idame ettirmeye çalışan milyonlarca Müslüman için de geçirdiği son zorlu ramazan olur.” şeklinde konuştu.

  • Meclis çalışanlarına teşekkür

TBMM’nin, milli iradenin tecelligahı, Türkiye demokrasisinin kalbi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Meclis personelinin bu kurumda fedakarca, gayretle, başarıyla çalıştığını söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Burası profesyonelliğin çok yüksek düzeyde olduğu, insanların işlerini en iyi şekilde yapmak için yarış içerisinde olduğu bir kamu kurumudur. Burada bir kamu görevi yerine getiriyor olmakla birlikte milli iradenin tecelli etmesi için de yardımcı oluyoruz, destek oluyoruz. Her ne kadar sizler Meclisimizin çalışanları olarak Genel Kurul salonunda bulunup yasaların çıkması için el kaldırıyor ya da oylamaya katılıyor olmasanız da komisyonlarda görevli bir şekilde reylerini ortaya koymuyorsanız da Meclisin çalışmalarının bütün safahatlarında katkılarınızla, desteklerinizle, özverili çalışmalarınızla TBMM’nin hem Genel Kurulu’nun hem komisyonlarının hem de bütün süreçlerinin eksiksiz bir şekilde çalışmasına vesile oluyorsunuz. Bundan dolayı hepinizi tebrik ediyorum.”

Numan Kurtulmuş, kendilerinin de ellerinden geldiği kadar TBMM çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi, daha iyi imkanlarda çalışmalarının temini için gayret sarf ettiklerini dile getirerek, “Ümit ediyorum ki çalışma hayatınıza ilişkin içinde bulunduğunuz durum, giderek daha da iyi bir noktaya gelir hem fiziki hem maddi-manevi anlamda çok daha iyi şartlarda çalışmayı sürdürürsünüz.” diye konuştu.

Meclisin, demokrasinin kalbi, milli iradenin tecelligahı olduğunu belirten Kurtulmuş, TBMM’nin gazilik sıfatını iki kez almış olan tek meclis olduğunu söyledi.

TBMM’nin, ilk olarak çok zor şartlar altında İstiklal Harbi mücadelesinin merkezi olduğunu ve Cumhuriyetin kuruluşunu gerçekleştirdiğini ifade eden Kurtulmuş, “Bu özelliği ile Gazi’dir. İkinci sefer Gaziliği ise, çoğunuz belki o gece buradaydınız, şuraya, işte bombaların düştüğü yer, yabancı misafirleri ziyarete getirdiğimizde orayı da gösteriyoruz, 15 Temmuz gecesinde de bu Meclis Gazi olmuştur.” dedi.

  • “Milletimiz tercihini yapmıştır”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, demokraside, milletin iradesinin üstünde hiçbir söz ve iradenin geçerli olmadığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Türkiye dünyada bedeli en ağır şekilde ödenmiş demokrasiye sahip olan bir ülkedir. Bunu, belli aralıklarla yapmış olduğu seçimlerle ortaya koymuş olan bir ülkeyiz. En sonuncusunu, ilk yaptığımız seçimleri, belki bugünkü anlamda değilse bile, Birinci Meşrutiyet öncesinden itibaren bir şekilde demokrasiye girmiş olan bu millet, 1950’den sonra tam manasıyla bir demokrasiye kavuşmuş ve bu demokrasinin bedelini de sürekli ödemiştir. En sonuncusu 15 Temmuz gecesi; bir hikaye, bir destan değil, aynı zamanda milletimizin canıyla kanıyla bedelini ödediği demokrasiye sahip çıkma gecesiydi.”

Kurtulmuş, bu anlamda Türkiye demokrasisinin, dünyadaki bütün eşdeğerlerinden fevkalade güçlü bir yapıya sahip olduğunu ve bunu, her seçim vesilesiyle ortaya koyduğunu vurgulayarak, “İşte dün gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yerel seçimleriyle ilgili de millet sözünü söylemiş, seçim kampanyasındaki olgun bir demokratik yarışın sonunda, seçim sonuçları hemen hemen Türkiye’nin her yerinde problemsiz, eksiksiz bir şekilde yansımış ve milletimiz tercihini yapmıştır.” değerlendirmelerinde bulundu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yerel seçim sonuçlarının, millete ve ülkenin geleceğine hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletimiz 5 yıllık süre için kendisini yönetecek olan yerel yöneticilerini seçmiş ve onlar eliyle kendilerine belediye hizmetlerinin gelmesi için kararını vermiştir. Milletimizin bu kararına, herkesin büyük bir olgunlukla saygı gösterdiğini görmek Türkiye’nin demokratik teamüller bakımından da ne kadar olgun bir demokrasiye sahip olduğunun en güzel işaretlerinden birisidir. Birkaç sandıktaki ufak tefek itirazların dışında, hemen hemen Türkiye’nin hiçbir yerinde, yapılan itirazların sonucunda kimsenin seçim sonucuna ilişkin bir tane ‘ama, acaba, şöyle, fakat’ diyerek bir eleştirisi olmamış ve herkes seçim sonuçlarını kabul etmiştir. Bu, büyük olgunluğu dolayısıyla Türkiye’nin demokrasisinin ana unsurları olan siyasi partilerimize de burada bir kere daha TBMM’den şükranlarımızı ifade ediyorum. Türkiye demokrasisi, Meclisimizin güçlü çalışmalarıyla bundan sonraki süreçlerde de güçlü ve muktedir yol yürüyüşüyle birlikte inşallah çok daha ileriye gidecektir. “

TBMM personeline, iftar programına katılımları için teşekkür eden Kurtulmuş, Meclis çalışanlarına hem ramazanın son günlerinden en iyi şekilde istifade etmeleri hem de Ramazan Bayramı ile bundan sonraki bayramlarının huzurlu ve bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

DÜNYA

Türkiye Tekerlekli Ev Üreticisi | Setencioğlu

Tiny House Türkiye

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Doğayla İç İçe, Evinizin Konforunda, Özgürlüğün Keyfini Yaşayın. | Setencioğlu Tiny House

İletişim | +90 0 532 4026422

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Yargıtay Başkanı Akarca’yı kabul etti

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Genel Kurulu’nda konuştu

“GELİRLERİMİZİ ARTIRMAK İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMAK, DAHA FAZLA ÜRETİP İHRAÇ ETMEK MECBURİYETİNDEYİZ”

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Orta Vadeli Programımızı güçlendirecek kritik adımlar atıyoruz. Mali disiplini sürdürerek para politikamızın etkinliğini artıracak ve enflasyonla mücadeleye güçlü destek vereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB), İkiz Kuleler’de düzenlenen 80. Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı.

Genel Kurul’un yapıldığı salonda Türkiye için çarpan vatanperver yüreklerin, Türkiye için üreten, istihdam oluşturan girişimci ruhların olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Burada, milletimizin istikbali için çalışan, ter döken inanmış gönüller var. Türkiye Yüzyılı’nın inşası yolunda hiçbir fedakârlıktan kaçmayan millet ve memleket sevdalısı yol arkadaşlarım var. Türkiye’nin ve Türk ekonomisinin kalbi, bugün bu salonda atıyor. Rabb’im birliğimizi, beraberliğimizi ve muhabbetimizi daim eylesin. Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar TOBB çatısı altında ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine, güçlenmesine destek olan her bir kardeşime, şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. TOBB üyesi olup da rahmeti rahmana kavuşmuş iş dünyamızın kıymetli temsilcilerini rahmetle yâd ediyorum.”

“TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ TOGG’U BİRLİKTE HAYATA GEÇİRDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin emanetini taşıyan bir siyasetçi olarak Türk ekonomisinin nabzının attığı TOBB Genel Kurullarına iştirak etmeye her zaman önem verdiğini belirterek, burada dile getirilen yapıcı eleştirilerden faydalanmaya gayret ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Dünyayı takip eden vizyoner ve ufuk sahibi siz kardeşlerimin katkılarının, bizim nazarımızda daima özel bir yeri oldu. Meselelerimizi sizlerle konuştuk. Sorunlarımıza ortak akılla çözüm aradık. Engelleri sırt sırta vererek birlikte aştık. Siz bize yol gösterdiniz, yoldaşlık ettiniz, zor zamanlarımızda yanımızda durdunuz. Özellikle son dönemde oda ve borsalarımızın kapasiteleri müthiş arttı. Dünyanın en iyi ve en çok hizmet üreten ilk üç oda sisteminden biri hâline geldiniz. Biz de bu süreçte size daima destek olduk. Hedeflerinizi ve hayallerinizi gerçekleştirmeniz için önünüzü açtık. Geçen sene, milletimizin 60 yıldır içinde uhde olarak kalan Türkiye’nin otomobili Togg’u birlikte hayata geçirdik. Bugün yollarımızı aşındıran binlerce Togg’da siz kardeşlerimin desteği ve emeği bulunuyor.”

Çeşitli sabotaj girişimlerine rağmen Türkiye’ye kazandırılan TOGG’un ne kadar stratejik bir hamle olduğunun bugün daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrikli araç piyasasının son bir yıl içerisinde çok büyük bir ivme yakaladığını bildirdi.

“TOGG’LA HIZLA GELİŞEN ‘ELEKTRİKLİ ARAÇ SEKTÖRÜNDE BİZ DE VARIZ’ DEDİK”

“Uzak Doğu ülkelerinin piyasaya agresif bir şekilde girdiklerini görüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Uzun yıllar sonra bu defa treni ve trendi kaçırmadık. Yerli ve millî markamız TOGG’la hızla gelişen ‘elektrikli araç sektöründe biz de varız’ dedik. Biliyorsunuz o dönem sadece mali zorluklarla mücadele etmedik. Daha ziyade zihinlere kazınmış, öğrenilmiş çaresizlikle mücadele ettik. Daha emekleme safhasından itibaren projenin kolunu, bacağını kırmak için çok uğraştılar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fabrikasından tasarımına kadar her şeyi eleştiri konusu yaparak projeyi itibarsız hâle getirmek için her yolu denediler. Bugün Millî Savaş Uçağımız KAAN ile ilgili neler söyleniyorsa, insansız hava araçlarımıza ve üreticilerine hangi iftiralar atılıyorsa, Türkiye’yi ekonomide bir üst lige taşıyacak hamleleri baltalamak için kimler devreye giriyorsa hepsine ve daha fazlasına elektrikli araç imalat sürecinde şahitlik ettik. Ama biz bunların hiçbirine kulak asmadık. ‘Başkaları yapıyorsa biz niçin yapmayalım’ dedik. ‘Başkaları üretebiliyorsa biz niçin üretmeyelim’ dedik. Sizlerin de gayretleriyle elektrikli araç teknolojisinde dünyadaki birçok ülkeye göre yerimizi çok önceden aldık. Bundan sonra da ülkemizin diğer projelerinde sizlerle birlikte çalışmaya birlikte yol yürümeye devam edeceğiz.”

“DÖRT YILLIK SEÇİMSİZ DÖNEME GİRMİŞ BULUNUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB mensupları ile geçen yıl 28 Mayıs seçimlerinden sonra bir araya gelip, hasbihal ettiklerini anımsatarak bugünkü Genel Kurul’u da 31 Mart Mahallî İdareler Seçimlerini müteakiben gerçekleştirdiklerini söyledi.

Son bir yıl içinde ardı ardına yaşanan üç seçimin iş dünyasını çok yorduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023’ün Türkiye ekonomisi açısından çok meşakkatli bir yıl olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz maalesef seçim atmosferinden bir türlü kurtulamadı. Yine bu dönemde başta Gazze krizi olmak üzere bölgemizde, ülkemizi de doğrudan etkileyen çatışmalar patlak verdi. Tek başına seçim gündeminin bile bürokrasi, yatırımları, iş dünyamızın gelecek planlarını yavaşlattığı hakikattir. 31 Mart Seçimlerinin de geride bırakılmasıyla inşallah dört yıllık seçimsiz döneme girmiş bulunuyoruz. Bundan sonra asıl meselelerimize daha fazla odaklanabilecek, milletimizin gerçek gündemine daha fazla vakit ve kaynak ayırabileceğiz” diye konuştu.

“KÜRESEL EKONOMİNİN GENEL SEYRİNDEN VE BÖLGEMİZDEKİ KRİZLERDEN OLUMSUZ ETKİLENİYORUZ”

Küresel ekonominin son beş, altı yıldır fırtınalı sulardan geçtiğinin herkes tarafından bilindiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Salgının çok öncesinde başlayan belirsizlik iklimi, Rusya-Ukrayna savaşı ve diğer bölgesel çatışmalarla daha da kesifleşti. Dünyada son 50-60 yılın zirvelerine çıkan enflasyon, atılan tüm adımlara rağmen ekonomiler için endişe unsuru olmayı sürdürüyor. Amerika ve Avrupa merkez bankaları enflasyonun ateşinin ne zaman düşeceğine dair hâlen net bir tarih veremiyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye olarak küresel ekonominin genel seyrinden ve bölgemizdeki krizlerden maalesef biz de olumsuz etkileniyoruz. Tabii biz tüm bu dış faktörlerin yanı sıra, 6 Şubat tarihinde ekonomimize maliyeti 104 milyar dolara ulaşan asrın felaketini de yaşamış bir ülkeyiz. 6 Şubat depremlerinde 53 bini aşkın insanımız hayatını kaybederken, 115 bin ticarethanenin aralarında olduğu 850 bin bağımsız bölüm kullanılamaz hâle geldi. Deprem bölgesinden gelen oda ve borsa başkanlarımız ne kadar devasa bir yıkımla karşı karşıya kaldığımızı çok daha iyi bilirler. Depremzede illerimizin toparlanması için verdiğimiz mücadelenin en yakın şahidi de yine bu arkadaşlarımızdır.”

“SANDIKTA BEDEL ÖDEME PAHASINA KARARLI DURUŞUMUZU ESNETMEDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs 2023’te yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci tur oylamasının hemen sonrasında ekonomide güçlü bir ekip kurduklarını belirterek, Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı’yla gelecek beş yıla ait yol haritalarını belirlediklerini söyledi.

Son 11 aydır da bu yol haritasını harfiyen uyguladıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mahallî İdareler Seçimleri’nde pek çok eleştiriyi göğüsleme, hatta sandıkta bedel ödeme pahasına kararlı duruşumuzu esnetmedik. Vaatlerin havada uçuştuğu bu dönemde popülizme meyletmedik. Daha önce de söyledim, şahsi ikbalimiz için ülkemize ve milletimize ilave yük oluşturacak hiçbir adım atmadık, bundan sonra da atmayacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükûmetlerinin 31 Mart seçim sürecinde sergilediği özverili tavrın değerinin gelecekte daha iyi anlaşılacağına inandıklarına vurgu yaparak, “Bugün bize serzenişte bulunanlar, inşallah yarın hayır dua edeceklerdir” değerlendirmesini yaptı.

“GEÇEN SENEYİ YÜZDE 4,5 GİBİ TAHMİNLERİMİZİN DE ÜZERİNDE BİR BÜYÜMEYLE KAPATTIK”

TOBB ve iş dünyasının tüm kesimleriyle geliştirdikleri yakın diyaloğun ekonomiye de olumlu yansıdığını gördüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomi programımızın neticelerini çeşitli alanlarda görmeye başladık. Geçen seneyi yüzde 4,5 gibi tahminlerimizin de üzerinde bir büyümeyle kapattık. Bu oranla Avrupa’da birinci, OECD ülkelerinde ikinci, G20’de ise dördüncü olduk. 2023’te millî gelirimiz 1 trilyon 119 milyar dolara, kişi başına gelir ise 13 bin 110 dolara çıktı” diye konuştu.

Dış talepteki zayıf görünüme ve depremin etkilerine rağmen ihracatta 255,4 milyar dolara ulaşılarak Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Turizmden hamdolsun iyi gidiyoruz. Turist sayısı yıllık yüzde 11,1 artışla 57,1 milyonu, turizm geliri ise yüzde 16,9 artışla 54,3 milyar doları buldu. Böylelikle tüm zamanların en iyi turizm performansını elde ettik. Bu yıl hedefimiz 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar turizm gelirini yakalamaktır. Bu rakamlara ulaşma konusunda ümitvarız. Turizmde yılın ilk üç ayını rekorlarla tamamladık. 9 milyonu aşan ziyaretçi sayımızdan, yaklaşık 9 milyar dolar turizm geliri elde ettik. İlk üç aylık rakamlara baktığımızda 2024 yılı turizm hedeflerimizle uyumlu gittiğimiz görülüyor.”

“VATANDAŞIMIZIN İŞİNİ, AŞINI KORUMASI TEMEL PRENSİBİMİZDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim için hayati öneme haiz başlıklardan biri de istihdam. Vatandaşımızın işini, aşını koruması temel prensibimizdir. Ekonomimiz istihdam oluşturmaya devam ediyor. Mart ayında istihdam 32,6 milyon kişiye ulaşırken işsizlik oranı yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesine geriledi. Mart verilerinin bir başka özelliği, 11 aydır işsizlik oranının tekli rakamlarda seyretmesidir. Burada yakaladığımız istikrarı inşallah perçinleyerek sürdüreceğiz” diye ekledi.

“NİTELİKLİ İSTİHDAMI ARTIRMAYA YÖNELİK POLİTİKALARA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş gücü piyasasında ortaya çıkan arz-talep dengesizliğini gidereceklerinin altını çizerek, genç işsizliğin yüksek seyrettiği bir ortamda özel sektörün personel bulamamaktan şikâyet etmesinin ortada bir sorun olduğunu gösterdiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Özel sektörümüz eleman eksikliğinden dolayı işlerini büyütemez hatta daralmaya giderken istihdam kapısı olarak devlete yüklenilmesi vahim bir hatadır. Sosyolojik kökleri de olan bu yanlıştan ülkemizi kurtarmamız gerekiyor. Siyasetten önce rızkını hem işçi olarak hem de ticaret yaparak kazanmış bir kardeşinizim. Rızkın onda dokuzunun ticarette olduğu müjdesine kendi şahsi hayatımda bizzat şahitlik ettim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Gençlerimizin ticarete, sanata, spora, sanatkârlığa, memurluk dışında farklı alanlara yönelmesini her zaman tavsiye ettim. Aynı kanaatimi bugün de koruyorum. Bu konuda mesleki eğitim ve yükseköğretim başlığı olmak üzere nerede sorun üreten bir alan varsa hep beraber çözüme kavuşturacağız. İş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan beceri ve yetkinlikleri geliştirecek nitelikli istihdamı artırmaya yönelik politikalara ağırlık vereceğiz.”

Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler arasında güçlü bir hikâyeye sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin risk primi giderek düşüyor. Bu düşüş sayesinde iş dünyamızın dış finansmana erişim koşulları da iyileşiyor. Geçen yıl mayıs ayında 97,1 milyar dolar olan rezervlerimiz, bugün 127 milyar dolar seviyesine yükseldi” dedi.

“GELİRLERİMİZİ ARTIRMAK İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMAK, DAHA FAZLA ÜRETİP İHRAÇ ETMEK MECBURİYETİNDEYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi programını güçlendirecek kritik adımlar attıklarına vurgu yaparak, mali disiplini sürdürerek para politikasının etkinliğini artıracak ve enflasyonla mücadeleye güçlü destek vereceklerini söyledi.

Programın güçlendirilmesinde üç temel öncelikleri olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Kamuda harcama, kontrol ve kesintileriyle tasarrufları artırıyoruz. Bütçedeki yatırım ödeneklerini gıda, tarım, yeşil ve dijital dönüşüm gibi öncelikli alanlara yönlendireceğiz. Ayrıca yapısal reformları hızlandırıyoruz. Şu gerçeği hepimizin kabullenmesi gerekiyor. Türkiye hem üreterek büyümek hem de tasarruf ederek kaynaklarını en verimli biçimde kullanmak zorunda olan bir ülkedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim son dönemde keşfettiklerimiz dışında etrafımızdaki ülkeler gibi öyle çok büyük yer altı zenginliklerimiz yok. Alın terimizden ve kendi bileğimizin gücünden başka hiçbir şeye umut bağlayamayız. Gelirlerimizi artırmak için çalışmak, daha çok çalışmak, daha fazla üretip ihraç etmek mecburiyetindeyiz. Atalarımız, ‘İşten artmaz, dişten artar’ demişlerdir” dedi.

“TASARRUF KÜLTÜRÜ YAYGINLAŞTIKÇA CARİ AÇIKTAKİ İYİLEŞME DE HIZ KAZANACAK”

Tasarruf kültürünü ve verimliliği artırmak için talimat verdiğini ve ekonomi yönetiminin bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının korunmasına son 21 yılda daima ihtimam göstermiş bir hükûmetiz. Mali disiplinden taviz vermeyerek, ortalama bütçe açığının millî geliri oranını yüzde 2,4 seviyesinde tutarak bu hassasiyetimizi ispat ettik. Şimdi bunu bir üst seviyeye taşıyoruz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu kurumlarının millete ve iş dünyasına tasarruf kültüründe de örnek olmasını, rehberlik etmesini hedeflediklerine dikkati çekerek şunları aktardı: “Birincisi, bu paket kamuda verimliliği artırarak tasarrufu sağlamayı amaçlıyor. İkincisi, bu paketle birlikte çok güçlü bir uygulama modelini hayata geçiriyoruz. Üçüncü ve son olarak tedbirler bütün kamuyu kapsıyor. Yani merkezi idareler, yerel yönetimler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeler ve fonlar bu paketin kapsamındadır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çerçevede tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorundadır. Harcanan her kuruşun hesabını soran bir bakış açısını egemen kılıyoruz. Böylece ülkemizin kaynaklarını çok daha verimli ve öncelikli alanlarda kullanabileceğiz. Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça ve toplum tarafından sahiplenildikçe cari açıktaki iyileşme de hız kazanacak. Yerli üreticiler inşallah bundan olumlu etkilenecek. Kamuda tasarruf ve verimlilik paketinin sadece üç yıllık bir hedef olarak görülmemesi gerektiğine inanıyorum. Kamuda tasarruf kültürünü kurumsal bir niteliğe kavuşturarak bu konudaki farkındalığın sürekli yüksek kalmasını sağlayacağız.”

“KİMSE BİZDEN KUL HAKKININ YENİLMESİNE SESSİZ KALMAMIZI BEKLEYEMEZ”

Kamu malı ve kamu görevinin milletin emaneti olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevi layıkıyla yapmamanın ve kamu malına el uzatmanın emanete ihanet etmek olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Kimse bizden kul hakkının yenilmesine sessiz kalmamızı bekleyemez. Burada bir noktayı özellikle vurgulamak durumundayım, 31 Mart’tan sonra özellikle muhalefet belediyelerinde yaşanan eş, dost, hısım, akraba atamalarının mahşeri vicdanda nasıl yaralar açtığını hepimiz görüyoruz, ibretle takip ediyoruz. Adalet terazisi son derece hassas olan gençlerimiz, iyice zıvanadan çıkan bu kayırmacılık vakalarından ciddi anlamda rahatsız oluyor. Gençlerimizin kamu kurumlarına ve yöneticilerine olan güvenlerini sarsan bu skandallara artık bir ‘dur’ denilmesi gerekiyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Bir göreve seçilmiş olmak kimseye orayı bir akraba çiftliğine dönüştürme hakkı vermez. Atanarak ve seçilerek gelinen her konumun sahibi milletimizin ta kendisidir. Buralar, affınıza sığınarak söylüyorum, birileri için arpalık değil, ülkeye ve millete hizmet vasıtalarıdır. Nepotizm meselesini yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Gerek kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulanması gerekse nepotizmin engellenmesi noktasında muhalefetin de sorumluluk almasını bekliyoruz.”

“HEPİMİZ TÜRKİYE GEMİSİNİN YOLCULARIYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf, çiftçi, memur, işçi, sanayici, tüccar fark etmeksizin herkesin Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olduğunu kaydederek, “Bu devlet bizim devletimiz, bu vatan bizim son sığınağımız, hangi siyasi görüşe, kökene, meşrebe mensup olursak olalım hepimiz Türkiye gemisinin yolcularıyız. Bu gemiyi fırtınalı sulardan sahili selamete çıkarmak ortak görevimizdir. Her kim geminin tabanında delik açmaya yeltenirse ona engel olmak da yine müşterek menfaatimizedir. Meselelerimiz ortak olduğuna göre çözüme de ortak akılla, ortak iradeyle birlikte varmalıyız” diye konuştu.

Bu anlayışla çalışıldığı sürece başarının topyekûn herkese ait olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta kamu kurumları ve görevlileri olmak üzere herkesi tasarruf paketini uygulamaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ekonomide yeni başarı hikâyeleri yazmaya devam edeceğine yürekten inandığını, bundan kimsenin şüphe etmemesini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül takdim töreni sırasında yeşil pasaporta ilişkin, “Bu 20 yıllıklar bizi çok heyecanlandırdı. Bu heyecan sebebiyle de pasaport olayını Dışişleri Bakanı’mızla da görüştük. İnşallah yaklaşık 365 yanılmıyorsam oda-borsa başkanlarına bu yeşil pasaporttan verilecek. Hayırlısı olsun, görevde oldukları süre içerisinde yeşil pasaportu kullanma imkânına sahip olacaklar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından TOBB üyesi 58 kişiye “Hizmet Şeref Belgesi” takdim etti.

OKUMAYA DEVAM ET

YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

TAKVİM

Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

HER ŞEY GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

TOGG | Türkiye’nin Otomobili

TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni #TANAPtamam

GENÇ GAZETECİLER BURADA

GÜÇLÜ TÜRKİYE

TÜRK AKIM PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ

TÜRKİYE YÜZYILI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisini #MilliEnerjideYeniMüjde

ENERJİ PETROL MEDYA GRUP – YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

DÜNYA14 saat önce

Türkiye Tekerlekli Ev Üreticisi | Setencioğlu

DÜNYA14 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Yargıtay Başkanı Akarca’yı kabul etti

DÜNYA16 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Genel Kurulu’nda konuştu

DÜNYA16 saat önce

“İşimize, hedeflerimize kilitlenecek, milletimizin yüklediği emanetin hakkını vereceğiz”

DÜNYA17 saat önce

“Siyasette rotamızı bugüne kadar hep milletimiz çizdi”

DÜNYA2 gün önce

Yargıtay Başkanlığına Ömer Kerkez seçildi

DÜNYA2 gün önce

“Türkiye Yüzyılı’nı çiftçilerimizle omuz omuza inşa edeceğiz”

DÜNYA3 gün önce

“Yunanistan ile terörle mücadele konusunda anlayış birliğimiz giderek güçleniyor”

DÜNYA3 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i kabul etti

DÜNYA3 gün önce

“Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz”

DÜNYA4 gün önce

 Tiny House | Setencioğlu

DÜNYA4 gün önce

Emine Erdoğan, Anneler Günü vesilesiyle Devlet Konukevi’nde anneleri ağırladı

DÜNYA5 gün önce

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın babası son yolculuğuna uğurlandı

DÜNYA5 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi kabul etti

DÜNYA6 gün önce

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer BOLAT Amerikalı Mevkidaşı Raimondo ile Görüştü

DÜNYA6 gün önce

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 39. Amerikan-Türk Konferansı’nda Konuştu

DÜNYA6 gün önce

MÜSİAD TÜRKİYE’NİN GÜCÜ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

DÜNYA6 gün önce

“Güçlü, bağımsız, seri işleyen bir adalet sistemi evlatlarımıza bırakabileceğimiz en kıymetli mirastır”

DÜNYA7 gün önce

TBMM VE KÜBA HALKIN GÜCÜ ULUSAL MECLİSİ ARASINDA MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI

DÜNYA7 gün önce

SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ TEKNOLOJİLERİ GÜÇLENİYOR

DÜNYA1 hafta önce

ABD’de Stratejik İmza

DÜNYA1 hafta önce

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç : “Hakim ve savcılarımız kürsüye daha donanımlı ve güçlü çıkacak.

DÜNYA1 hafta önce

Bakan Alparslan Bayraktar, Cezayirli Mevkidaşı Arkab ile Görüştü

DÜNYA1 hafta önce

HAVAYOLUNDA REKOR

DÜNYA1 hafta önce

GİRİŞİMCİLİKTE MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTECEK

DÜNYA1 hafta önce

KAMUDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM GÜÇLENDİRİLECEK

DÜNYA1 hafta önce

Kuveyt Emiri el Sabah’a Devlet Nişanı tevcih edildi

DÜNYA1 hafta önce

Kuveyt Emiri el Sabah Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

GÜNCEL1 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri el Sabah’ı karşıladı

DÜNYA1 hafta önce

“Tüm Batılı aktörleri İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum”

DÜNYA2 hafta önce

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat : Nisan Ayı İhracat Verilerini Açıkladı

DÜNYA2 hafta önce

GÜNEŞ PANELİ ÜRETİM KABİLİYETİMİZİ BİR ADIM ÖTEYE TAŞIYORUZ

DÜNYA2 hafta önce

“Coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz”

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, UID Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı katılımcılarını kabul etti

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’i kabul etti

DÜNYA2 hafta önce

“Sendikal haklar ve özgürlükler alanında 21 yılda tarihî nitelikte pek çok adım attık”

DÜNYA2 hafta önce

Emine Erdoğan, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Türkiye Tohum Gen Bankasını ziyaret etti

DÜNYA2 hafta önce

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar,6 Bin 600 Hektarlık Alan Rehabilite Edildi

DÜNYA2 hafta önce

KOBİ’LERE 20 MİLYONLUK FİNANSMAN MÜJDESİ

DÜNYA2 hafta önce

“Ülkemiz için kentsel dönüşüm çalışmaları tercihten öte zorunluluktur”

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mesajı

DÜNYA4 yıl önce

Metin Aslım : İş ve Cemiyet Hayatının Sevilen Siması

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Emel USLU ATİK ;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Aysu YAVUZ

İYİ Kİ VARSIN3 yıl önce

İyi ki varsın Nurten ÖZTÜRK

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın ZEHRA KARAKAŞ BEGEN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Beril ÇAVUŞOĞLU

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nuray ÖZÇELİK;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hüseyin ÇEŞMECİOĞLU :

DÜNYA2 yıl önce

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı temeli atıldı

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nalan Gazezoğlu

DÜNYA4 yıl önce

Sektöre Yön verenler ; Eda DEMİRHAN

GÜNCEL3 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Berfu GÜVEN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Gül ALCANSOY;

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Prof. Dr. Başak SOLMAZ

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın AYSUN ŞAHANOĞLU KABA ;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nazlıhan ALKAN

DÜNYA2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hüseyin ÇALIŞKAN

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Hande ORTAY

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Yusuf Burak ASLANPINAR;

İYİ Kİ VARSIN3 yıl önce

İyi ki varsın Semra Aman Akyürek

ENERJİ3 yıl önce

İyi ki Varsın Mehmet Gültekin

ENERJİ3 yıl önce

Tekfen Holding “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” ödülünü üçüncü kez aldı!

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Doç. Dr. Esin Yalçınkaya

Enerji petrol Medya Ceo -Mehmet Ali Setencioğlu ,
MAVİ YOLCULUK5 yıl önce

TEKNE KİRALAMA | İZMİR ÇEŞME ALAÇATI

DÜNYA1 yıl önce

İyi ki varsın, Haşim İzol

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Semra İĞTAÇ

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Sadık KUTANOĞLU

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki varsın Özgür AKIN

GÜNCEL3 yıl önce

Başarımız, Başarınız olacak HANTEK KALIP

DÜNYA4 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Esra KANDEMİR

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki varsın Ebru Milat Sezgin

DÜNYA3 yıl önce

Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belli oldu

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi

DÜNYA2 yıl önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Yatırım Forumu’na katıldı

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Sibel Şeref KANCAOĞLU ;

DÜNYA3 yıl önce

Sektöre yön verenler, Ahmet ÇALLI

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Vahide Ayşit

YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

GÜÇLÜ TÜRKİYE
GÜÇLÜ TÜRKİYE

GENÇ İŞ DÜNYASI

seers cmp badge