Türk İş Dünyası - 2008

İYİ Kİ VARSIN

İyi ki varsın Nurten ÖZTÜRK

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Geçmiş tarihinde Roma ,Bizans ve Osmanlının izlerine rastlanılan yerleşim alanında, dağların arasındaki  akarsular , yüksek platolardaki esrarengiz yeşili ,doğanın muhteşem  güzelliklerinin neşir edildiği bitki örtüsü ve en önemlisi Ülkemizin  en hünerli aşçılarını yetiştiren ,Yıldız Saray’ından tutunda , Abdülhamid Han devrinin yemek sofraları, her gelene açık büyük konaklarına, hatta bizim kendi mutfağımıza kadar ne hatıralar uyandıran aşçılar diyarı MENGEN ..

Yazı Dizimde çok özel bir insana ,Enerji dünyasının duayen ismi Nurten ÖZTÜRK ‘ e yer vermek istedim.

Yaylarında yeşilin,nakış nakış işlendiği topraklarında Karadeniz’in şirin beldesi   Mengen’de  1949 yılında dünyaya gözlerini açan Nurten ÖZTÜRK, ilk öğrenim yıllarını  doğup büyüdüğü yerleşim merkezinde tamamladıktan sonra ,Sinop Kız Öğretmen Okulu, Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve Fen Fakültesi Zooloji-Botanik Bölümü’nü bitirerek 1971 yılında Akşehir Öğretmen Okulu’na Biyoloji öğretmeni olarak görevine başladı.

1971 senesinde, okul yıllarında arkadaşlık yaptığı   Fikret ÖZTÜRK ile evlendi.Görev aldığı okulların hemen hemen hepsinde, araştırmacı kimliği ile laboratuvar çalışmalarına öncelik verdiği için çok sevildi ve takdir topladı .

1980 ‘li yılların başında,eşi Fikret ÖZTÜRK tarafından kurulmuş olan  Öztürk Group, bünyesinde,çalışmalar son derece başarılı şekilde devam etmekte iken Nurten Öztürk ; 1984 yılında öğretmenlik mesleğinden ayrılarak aile şirketi olan  Öztürkler Petrol Ltd. şirketinde çalışmaya başladı.

Enerji Sektöründe o yıllarda iki parmağın sayısı kadar Türk Dağıtım Şirketi vardı.

Nurten Öztürk bir ifadelerinde : “10 yıl gibi kısa bir sürede Şirketimizi ,Türkiye’nin en büyük Akaryakıt ve Madeni Yağ Distirübütörü yaptık” diyor.

Fikret Öztürk ile birlikte 1992 yılında aile olarak  İstanbul’a taşınarak Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli akaryakıt şirketi olan OPET Petrolcülük A.Ş.’yi kurdu.

Şirketlerinin  kısa zamanda , bayilik alt yapılarını tamamlayarak Akaryakıt İstasyon bilincini yaymaya başlaması ile , ülkenin her bölgesinde stratejisini yaygınlaştırmaya başladığı dönemler de ,tüm birimlerinde Nurten ÖZTÜRK ismini duymamak elde değildi.

 Nurten Öztürk’ün liderliğini üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri, toplumsal sorunların çözümüne kurgulanmış çalışmaları o dönemlerde takdir ile karşılanmakta idi.

 Sektörde fark yaratan “Temiz Tuvalet Kampanyası”, “Yeşil Yol Projesi”, “Örnek Köy Projesi”, “Tarihe Saygı Projesi” ve “Trafik Dedektifleri Projesi” nin fikir lideri ve yöneticisi olan Nurten Öztürk, bu güne kadar beş büyük sosyal sorumluluk projesiyle 20 milyondan fazla kişinin hayatına birebir dokundu.

2000 yılında, gazeteciler derneği tarafından ”Yılın İş Adamı”, 2001 yılında Dünya Gazetesi’nin düzenlediği yarışmada “Yılın Kadın Yöneticisi” ödülüne layık görülen Öztürk, 2006 yılında ise Çanakkale Rotary Kulübü tarafından “Toplum Hizmetleri Üstün Hizmet Ödülü’nü” aldı ve “Şehrin Fahri Hemşerisi” ilan edildi. Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği tarafından, bölgeye yaptığı katkıları nedeniyle kendisine “Kent Hizmet Ödülü” verildi. 2007 yılında yapılan halk oylamasında “Yılın İşkadını” seçilirken TBMM tarafından ülke yararına karşılıksız hizmette bulunan kişi ve kurumlara verilen “Üstün Hizmet Ödülü’ne” layık görüldü. Nurten Öztürk, 2015 yılında ise ‘Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’ tarafından “Yılın Kadını” seçildi. Nurten Öztürk, 2016 yılında ise iş dünyasında elde ettikleri başarılarla adından söz ettiren kadınları bir araya getiren ‘Women to Watch’ platformu tarafından sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri ile fark yarattığı için “Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne layık bulundu. Öztürk, son olarak Fortune 500 Ödülleri kapsamında iş dünyasında ve toplumda özel bir yeri olan, topluma sosyal katkı sağlayan iş insanlarına verilen Pozitif Enerji Ödülü’nün bu yılki sahibi oldu.

Nurten ÖZTÜRK’ün ;her biri markalaşan OPET Bilinçli Toplum Projeleri nedeniyle aldığı teşekkür mektupları ödül ve plaket sayısı anlatmakla mümkün değil .

2002 yılında Nurten Hanım ve eşi Fikret Öztürk, Koç topluluğu ile yaptıkları ortaklık ve çalışmalarının sonucu büyük bir sinerji ile OPET’in yüzde 50’sini Koç Grubu’na satarak, bugün Türkiye’nin 1. Büyük Şirketi olmasının gururunu yaşıyorlar.

Halen OPET Yönetim Kurulu Kurucu üyesi olarak görevine devam eden Nurten Öztürk ;27 Eylül 2020 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu’nda Başkanlığa seçildi.  

Hobi olarak golf oynarken, Karya Golf Kulübü’nün tamamını, National Golf Kulübü’nün ise yüzde 50’sini alarak, zincir otel işletmeciliğine, Antalya Regnum ile adım attılar, aynı zamanda edebiyatın şiir dallarıyla ve fotoğraf sanatıyla da ilgilenmektedir. Nurten Öztürk, iki erkek ve bir kız çocuk annesidir.

Nurten Öztürk ‘ün ister özel isterse profesyonel hayatında ,bir Kadın Girişimci olarak Sektöre verdiği katkıları ve tüm başarı hikayelerinin altında yatan gerçek de 7/24 çalışmalarının etkin olduğunu gözlemlemekteyiz.

Ülkesine olan sevdası ,iş dünyasında yardım sever vizyonu , hayata anlam katmasını bilen bildiren ,girişimci ruhu ,bilge kişiliği ve toplumun sevgisini takdirini almış kimliği ile gelecek için daha bir çok projelerin hayata kazandırılmasına liderlik yapacak olan uluslararası alanlarda da  bir iş Kadını olmasının yanı sıra iyi bir Anne iyi bir eş olması ve  tüm çalışmaları ve sayısız başarılarından dolayı

İyi ki varsın Nurten ÖZTÜRK diyorum

Levent  KANDEMİR

DÜNYA

İyi ki Varsın Nurana Kazımova

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Avrasya’nın merkezinde yer alan, tarihi geçit ve ticaret yolları üzerinde , doğal güzellikleri ve çok sayıda tarihi yapıya sahip olmasıyla her adımda geçmişin izlerini taşıyan doğal güzelliklere sahip Gence, Şeki, Guba ve Lenkeran gibi illeri, geleneksel müziği, sanata ve sanatçıya verdiği değer, Kafkasya ve Türk mutfağının harmanlandığı yemek kültürü ile turizm potansiyeli yüksek ülkeler arasında Kafkasya ve Orta Asya bölgeleri Soğuk Savaşın sona ermesiyle birlikte başlayan yeni dönemde jeopolitik konumu ve doğal kaynakları ile tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken “Tek Millet İki Devlet’ bilinciyle Türkün Diyarı Azerbaycan

“İyi ki Varsın yazı dizimde Orta ASYA coğrafyasında yukarıda bahse konu anlattığım tarihin derin izlerinin destanlaşan ışığında, bu bölge kültüründe yoğrulup, kendi ekinini, girişimcilik felsefesi ile oluşturan iş insanı Nurana Kazımova’ ya yer verdim.

(BDU) Bakü Devlet Üniversitesi Fizik bölümü mezunu olan Kazımova ,Yüksek Lisansını , Fizik Bilimleri Kıdemsiz Araştırmacı Öğretmen ve Fizik – Astronomi öğretmeni olarak gerçekleştirdi Aynı zamanda Azerbaycan Devlet Sınav Merkezinde yaklaşık 10 sene çalışarak kariyerinde sayısız başarılara imza attı.
22 senelik öğretmenlik hayatı sürecinde , 10.000 lerce öğrencileri bulunan Akademisyen ruhu ile ,şu an kariyerine Türkiye’de Profesyonel Koç olarak devam ettiriyor.

Türkiye’de, Azerbaycan’da ve Rusya’da yönetim kurulu üyeleri de dahil olmak üzere farklı kademede yöneticilere Mentorluk ve Koçluk yapan Kazımova ‘nın çocukluk yıllarından bugüne değin kendini kelimelere sığdıramayacak kadar anlatırken ,
“Öncelerden ne istediğimi bilmeyen biri olarak hep farklı girişimlerde bulundum. Çünkü ne istediğimin tam olarak farkında değildim…Çok garip olsa da insanların çoğu ben dahil ne istediklerini değil de ne istemediklerini net olarak biliyorlar… Hatırlıyorum çocukken herhangi bir sorun çıktığında Babam beni yanına çağırıp hep sorardı: ‘’Nuran ne istiyorsun?’’ Ben ne istediğimi değil, ne istemediğimi hep söylerdim. Şunu… şunu… ve şunları istemiyorum söylerdim…

Oysa doğru ve yerinde sorulan bir soru doğru cevabı kendi içerisinde barındırırmış… bunu çok sonralardan anladım. Diyor.

Eğitim verdiği ve konuşmalar yaptığı konu başlıklarını ; kafa yapısı, zenginliğe giden yol, fark yaratan iletişim, iş yaşamında psikolojik sermaye, motivasyon, liderlik, duygusal zeka, duygusal dayanıklılık, değişim yönetimi vs. olarak sıralayabiliriz Eğitimlerini ve konuşmalarını mizahın ve hikayelerin gücünün farkında olarak tasarlamaya çalışıyor.

“Kaynağı İnsan olan bilinçle , Doğru teşhis doğru tedaviyi getirir!” sloganında “Sorunlar ve beklentiler benzer görünse de detaylarda önemli farklılıklar içerdiğine ve bu farklılıkları doğru tanımlamanın çözümü kolaylaştırdığına inanıyorum. “ diyor.

Nurana Kazımova;
Bulunduğum her ortamda iyilikler ve güzellikleri bilgi ile bırakmayı yaşam amacı edinmiş birisi olarak, kendime verdiğim sözüm ise; ’’Yaşamın boyunca öğrenciliğin ve öğretmenliğin hep sürsün’’ diyorum… Halen hayatıma değer katan yeni eğitimler alarak ilerliyorum…
Bu nedenle koçluğa, eğitmenliğe ve mentorluk yapmaya ağırlık vermek amacı ile kurumsal hayata bir süre ara vermeyi tercih ettim. Demekte

Nuran Kazımova ,
Kişisel Gelişim, Kariyer Koçluğu, Öğrenci Koçluğu, NLP (Neuro Linguistic Programming – Nöro Linguistik Programlama), Koçluk, EFT (Emotional Freedom Technique – Duygusal arınma tekniği), Etkili İletişim ve Beden Dili, Etkili Konuşma, Zihin Sistemi ve Dönüşüm, Davranış Bilimleri eğitimlerini tamamladı .
Profesyonel Yaşam Koçu, Profesyonel Kariyer Koçu,profesyonel Öğrenci Koçu,NLP Master Trainer, Kariyer Danışmanlığı ve Mentorluk (kişiler ve/veya şirketler için),Kişisel Kariyer Markası + Danışmanlık Kariyer ve Liderlik Konuşmacısı, Dijital İçerik Üreticisi / Sosyal Medya İçerik Üreticisi gibi Profesyonel alanda SAYISIZ koçlukları var.

Özelikle
Bir koç ve bir çalışanın kariyer hedeflerine ve tam potansiyele ulaşmaya yardımcı olmak için bire bir çalışması olan Kariyer Koçluğu alanında çalışmalarına hız vererek , özelikle “insanların , şirketlerin planlama, kariyer değişiklikleri, kariyer tavsiyeleri ve diğer kariyer kararları konusunda, hedefleri ve uzun vadeli profesyonel hedefler belirlemeye yardımcı olurken , yeni stratejiler belirlemeleri konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Günlük yaşamınızın kalitesini yükselterek ve kariyerinizde yeniliklere imza atarak adım adım ilerleyip hayatınızın her alanında başarılara ulaşmayı isterseniz, kendi yaşam tarzınıza Katkıda bulunmak, değişim ve dönüşüm yolculuğunuzda yol arkadaşı isterseniz buradayım diyen Kazımova ;
Bizler “İyi ki Varsın” yazı dizisini hazırlarken, sağlık, eğitim, Sivil Toplum Kuruluşları, finans ve daha birçok kurum ve kuruluşlarda özellikle kadınlarımıza yönelik eğilimimizi ön plana çıkartmayı hedefledik ve bunu da başardık. Kadınların çalışma hayatında var olmalarının toplumsal gelişmenin olmazsa olmazı olduğunun altını çiziyoruz.

Kadınların iş gücüne katılımı, kendi sosyo-ekonomik durumlarını, ailelerini ve çevrelerini geliştirecek ve tüm toplumda etki yaratacak önemli bir değişim ve gelişimin öncüsü olacağın bilincini savunuyoruz. Türkiye’de kadın istihdamının dilimde iş gücüne katılım oranın, kadınların hak ettikleri seviyede olmadıklarını, kadınların iş gücüne katılımının önündeki engellerin kaldırılmasının gerekliliğini ifade ediyoruz
Ülkesine ve doğup büyüdüğü Azerbaycan’ a olan vefası, profesyonel anlamda kaynağı insan olan “Koçluk-Eğitim Danışmanlığı görevlerini laiki ile gerçekleştiren, deha sahibi bir kadın girişimcinin sahip olduğu vizyonu ve iş tecrübesi, başarılarını gıpta ve hayranlıkla takip etmenin yanı sıra, “EĞİTİM VERME” ile yetinmeyip “EĞİTİM ALAN “ sürekli kendisini yenileyen pozitif düşünebilen özelliği ile her daim yaratıcı, üretken bilgi ve deneyimleri sebebiyle, bir kez daha,

“İyi ki varsın Nuran Kazımova diyoruz.

Levent Kandemir

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

İyi ki Varsın Zühal Akyüzlü

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Tarihinde sayısız medeniyetin yerleşim merkezi olmuş, geçmişten günümüze bir bütünlük içinde, Müslüman ve Hıristiyan toplulukların yan yana aynı atmosferi paylaşarak önemli bir kültür zenginliği meydana getirdiği yörede, tarihi manastırlar, kiliseler, hamamlar, konaklar ve pek çok Osmanlı döneminden kalma eserlerin yaşayan uluslara adeta rehberlik etmesiyle, günümüzde de insanların ilgisini çekmiş ve burayı bir turizm merkezi haline getirmiştir. Evliya Çelebi’nin de burası için “Bu şehre küçük İstanbul denilse yeridir. İrem bağları gibi süslü bir şehirdir burası” dediği sanayi, kültür ve turizm cennetimiz TRABZON…

“İyi ki Varsın” yazı dizimde, “Hedef, Ülkemiz kalkınmasında en iyi olmak” sözünden yola çıkarak, eğitim yıllarından bu güne değin, daima en iyi olmayı hedefleyerek devam ettiği yolunda, en iyi, en büyük, en çok ses getiren projelere imza atmaya devam edeceğiz diyen, Türkiye sevdalısı , kültür elçisi, sayısız Sivil Toplum Kuruluşlarında kurucu üyelik ve TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nde ilk kez Meclis Başkanlığı görevini üstelenen, Trabzon da ikamet eden Evli ve2 çocuk annesi Zühal Akyüzlü ‘ ye yer verdim.
1970 yılı, Giresun doğumlu olan Zühal Akyüzlü, İlk öğretim ve Lise öğrenimini, Giresun’da tamamladı.1991 yılında,Karadeniz Teknik Üniversitesi Harita mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yine aynı üniversitede taşınmaz değerleme ve geliştirme dalında yüksek lisans yaptı.

Zühal Akyüzlü ; Giresun doğumlu olarak Eğitim yıllarının ilk yıllarını burada tamamladı. Ancak Trabzon’ un hayatında ki önemini anlatırken ; yaşamsal deneyimlemeleri, yerel kültürün etkilerini Karadeniz denilince derin bir tarihe ve kültüre sahip en başta akla gelen şehrin Trabzon’ olduğunu ,pek çok ortak dostumuzun olduğu, bu kadim şehirdir diyerek ahde vefa örneği göstermekten kaçınmıyor.
Mezuniyetten sonra kendini geliştirmek ve tecrübe kazanmak adına özel firmalarda çalıştı. 1993 yılında bir devlet bankasından aldığı genç girişimci kredisiyle kurduğu firmasında; proje-müteahhitlik-danışmanlık hizmetleri vermeye başladı. 30 yılı aşkındır firmalarında, son dönemde özellikle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumu( TKDK ) bünyesinde yürütülen Ipard Programı Kapsamında yatırım projelerinin hazırlanması, uygulanması, kurumsal danışmanlık hizmetinin verilmesi hususunda da çalışmalar yapmakta. Aynı zamanda mesleğinin bağlı olduğu TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri odası Genel Merkez Denetleme Kurulu üyeliği, Trabzon Şube yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

Birçok sivil toplum kuruluşlarının kurulmasına iştirak eden, yeri geldiğinde kurucu başkanı olan, yeri geldiğinde kurucu yönetimde yer alarak sivil toplumda etkin, aranan bir isim olan ve her faaliyete canla başla destek veren; “Bu ülkeyi eğitmek ve kalkındırmak bizlerin ellerinde,” diyen Zühal Akyüzlü , kadın ve çocukların eğitiminin yanı sıra, onlara destek noktasında sayısız projenin de mimarıdır. Etkin bir sivil toplum gönüllüsü olan AKYÜZLÜ, Trabzon başta olmak üzere ,yaşadığı coğrafya da ,kaynağı insan olan tüm zümrenin , kişisel gelişimlerinden tutunda; sağlık, eğitim, gibi birçok alanda desteklerde de bulunmuştur.
Kendi iş yeri ve TOBB’ da kadın istihdamına destek olmak adına, birçok sivil toplum kuruluşunda da onlara eğitim verilmesi ile topluma girişimci kadın olarak katılmalarını sağlayarak hayatlarına dokunmuştur.

Mesleği alanında , üyelerimizin gelişmesi ve olgunlaşması adına oda komisyonlarında çalıştı.
2004 yılında Of Ticaret ve Sanayi Odası kurucu yönetim kurulu üyeliği, 2005 yılında Of Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, TOBB İlk Kadın Meclis Başkanı olarak göreve başlayan Zühal Akyüzlü , 5.dönemde de seçilerek halen görevinin başında .

2007 yılında TOBB Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde kurulan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nda (TOBB KGK) kurucu üst kurul üyesi olarak göreve başladı. Üst Kurulda halen görevini devam ettirmekle birlikte ; 2011 yılında TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı seçildi.

Zühal Akyüzlü ;
Kadın hakları, kadının güçlenmesi, girişimcilik gibi konularda televizyon programlarında, çeşitli dernek, vakıf ve organizasyonlarda aranan aktif bir kişidir. Yukarıda bahse konu birçok sivil toplum kuruluşunun kurulmasında öncü olan AKYÜZLÜ; sosyal çevrede yönetim tarzı karakteristik duruş sergilemesi ve yardımsever tutumu, iş yaşamındaki istihdama verdiği önem, yatırım ve yatırımcılara verdiği destek ile Türkiye’de sevilen ve de sayılan başarılı, aktif bir iş kadını. Sektöründe son 15 yılda küreselleşme akımına paralel olarak büyük bir ivme kazanan firmaları ile birçok ilklere de imza attı.


Zühal Akyüzlü ;
“Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki yaşanan hızlı değişim, kendi ihtisas alanları başta olmak üzere, kullanılan teknoloji ve tüm yöntemlerinin değişmesine sebep olmaktadır. Yaratıcı kadrolarımız ile dijital çağa odaklanıyor, üst düzey teknoloji ve deneyimli çalışanlarımız ile multidisipliner çalışmayı kendimize amaç ediniyoruz.

21. yüzyıl bilişim sektörünün avantajlarını, en önemli değerlerimizden bir tanesi olan güven ve azmimiz sayesinde , her seferinde uluslararası vizyona sahip, kaliteli hizmet sunmanın gururunu yaşatmak istiyoruz. “diyen Zühal Akyüzlü’ ‘ye Ülkesine olan sevgisi, azmi ve iş dünyasındaki saygınlığı ile çağdaş ve bir o kadar kararlı yaklaşımları, iş dünyasında yardım sever vizyon anlayışı, hayata anlam katmasını bilen/bildiren girişimci ruhu, bilge kişiliği ve toplumun sevgisini takdirini almış kimliği ile gelecek için daha birçok projelerin hayata kazandırılmasına liderlik yapacak olan uluslararası bir diplomat kimliği ile tüm çalışmalarından dolayı..

İyi ki varsın Zühal Akyüzlü diyorum
Levent Kandemir

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

İyi ki Varsın Nejla AYKAÇ

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Karadeniz Bölgesinin İç Anadolu’ya açılan kapısı olarak da bilinen Kunduz ormanlarının göz
kamaştıran güzelliği ve Kızılırmak’ın ufka doğru kaybolup giden büyülü kıvrımlarıyla taçlanan, Anadolu kültür mozaiğinin görkemli parçası. Bin tanrılı efsanevi uygarlık Hititler’in idari merkezi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Hattuşa’ya ev sahipliği yapan sürprizli bir kültür ve gastronomi havzası. Boğazköy Sfenksi’ni, meşhur leblebisini, İskilip dolmasını ve çeltik tarlalarını keşfetmek adına ,birbirinden oldukça farklı sektörlerin yatırımlarının ekonomiye yön verdiği tarihe açılan pencere , Çorum,

Bu yazı dizimde; iletişim, farkındalık ve çözüm yolları alanlarında uzman, çok sayıdaki kapsamlı projelerin mimarı, aynı zamanda Tüm Gayrimenkul Danışmanları Derneği (TÜGAD) başta olmak üzere, bir çok Derneğin Kurucusu ve halen aktif ,Yönetim Kurulu üyeliği de bulunan, evli ve Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği İngilizce Bölümünde eğitimini sürdüren 1 kız çocuk Annesi bilge bir insana, Nejla Aykaç’ a yer verdim .

1978 Çorum doğumlu olan Nejla Aykaç, ilkokulu burada, ortaokul, lise eğitimini Kırıkkale’de
tamamladı. Kariyer Eğitim yıllarında; Rafineri ve Petro Kimya , İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi , Anadolu Üniversitesi Adalet, Emlak ve Emlak Yönetimi Meslek Yüksek Okulu ile Uluslararası İlişkiler lisans bölümlerini görmek mümkün olmaktadır .

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylemiş olduğu “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” ve “Okul genç beyinlere; insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir” sözlerini kendisine ilke edinmiş biri olarak, eğitim olmazsa olamazı olmuştur. Halen kariyerinde üniversite, yüksek lisans eğitim programları ve doktora eğitim programları yanı sıra mesleği adına, değer katacağını düşündüğü etkinliklere ve sertifika programları yanında aktif olarak bir çok kapsamlı projenin de mimarı olarak da yerini almaktadır.

Türkiye coğrafyasında sayısız bölgelerde, uzun yıllardır emlak sektörünün içinde bulunan birisi
olmasının yanı sıra , aynı zamanda uluslararası ticaret yapan şirketin genel müdürü olarak hizmet vermekte.

Tüm Gayrimenkul Danışmanları (TÜGAD) Derneği Kurucusu ve Başkanı olan Nejla Aykaç ,Gayrimenkul sektörüne yaşanan sıkıntıları sadece gayrimenkul sektöründe hizmet veren birisi olarak düzenletmeyeceğimi bildiği için bu sektörün çatı kuruluşlarda yönetici olması gerektiğine karar verdi. Bu zamana değin, birikim yaptığı çok yönlü bilgi ve tecrübelerini, emlak mesleği ile buluşturmak emlak sektörünün ve emlakçı meslektaşlarını yarınlara yön verecek projelerini hayata geçirerek toplumda hak ettiği değerleri kazandırmak için Ankara Emlakçılar Odası başkanlığına aday oldu ve ülke tarihinde bir ilk olan KADIN Yönetici olarak Ankara Emlakçılar Odası başkanlığına aday oldu. Bu adaylık süreci onun adına çok önemliydi, çünkü sektöre bir kadının, dahası bir annenin elini değmesi gerekiyordu, tüm alanlarda, platformlarda, siyasi oluşumlarda ve diğer meslek odalarında olduğu gibi emlakçılar odasında da bunun olması gerekiyordu ve bunun adını koydu , başta kadın girişimciliğini arttırmak olmak üzere hayata geçirdikleri birçok projeden kendisini en etkileyen projelerin gençlere
ve onların eğitimine ve kişisel gelişimine katkı sağlayan projeler olduğunu her daim dile getirmiştir. Ülke genelinde sosyal ve ekonomik ilerlemeye katkı sağlayacak en önemli konulardan birinin kadınların hak ettiği değerde ekonomiye katılması olduğunu savunan Aykaç, sadece kendi işinde değil, dernek faaliyetlerinde de kadın istihdamının arttırılmasına yönelik gayret göstermiştir.

Gayrimenkul sektörüne başlattığı bu devrimler ile başlayan sürecin devamında , Ankara
Uzlaştırmacılar Derneği kurucusu ve yönetim kurulu üyeliği, Keçiören Çorumlular Derneği Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkilerden Sorumlu Başkanlığı, Tüm Gayrimenkul Danışmanları (TÜGAD) Derneği Kurucusu ve hali hazırda başkanlığı, Adalet Bakanlığı Ankara Bilirkişilik Bölge Kurulunda Gayrimenkul alanında yeminli Bilirkişiliği, Adalet Bakanlığında Ankara Ağır Ceza Adalet Kurulunda Uzlaştırmacı, Ticaret Mahkemelerinde Konkordato Komiserliği, Hukukta Alternatif Çözüm Derneği Başkanlığı ve Ankara Tahkim Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini aktif olarak yürütmekte.

Mesleğe değer ve kalite katmak için hiç durmadan çalışmaya devam ediyor. Sektörleri adına adına kurmuş olduğu Tüm Gayrimenkul Danışmanları Derneği (TÜGAD) ile aylık olağan toplantıları yanı sıra mesleğin etik kuralları oluşması ve gayrimenkul sektörünün itibar ve değer kazanması için durmadan çalışmaya devam eden Nejla Aykaç ,

Sektör içerisinde yaşanılan ve Ülkemizde Sektörünün geldiği yer anlamında şu ifadelerinde ;
Türkiye’de yani ülkemizde, sektörümüzde iş hacmine bağlı olarak yüksek gelir etme imkânının olması nedeniyle sektöre, yeterli bilgi ve donanıma sahip olmayan kişilerin girmekte ve kayıt dışı bir şekilde çalışmaktadırlar. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de gayrimenkul sektörünün kurumsal bir yapıya sahip olması ve toplumda belirli bir saygınlığa kavuşabilmesi için öncelikle merkezi yönetim tarafından gayrimenkul sektörüne yönelik bir yasal bir düzenlemenin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Ayrıca gayrimenkul sektörünün özel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlemiş akademik eğitimleri alan profesyonel meslek mensuplarının sektör içinde faaliyet göstermesi , hem gayrimenkul danışmanlığı mesleğine saygınlık kazandırıp tercih edilir bir hale getirecektir hem de sektördeki iş sahiplerinin memnuniyet düzeylerinin artmasını sağlayacaktır.

İçinde bulunduğun her durumda daha ileriye gidebilmek için büyüklerimin tecrübelerinden yolaçıkarak hayatıma yön vermeye çalıştım. Millete efendilik yoktur. millete hizmet etmek vardır gayesive sınıf mücadelesi yerine sosyal dayanışmayı sağlamak için çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu üyelik ile yönetim kurullarında görev aldım gururluyum diyor.

Yaklaşık 20 yıldır ,gayrimenkul başta olmak üzere insan kaynakları, sosyal iletişim ve kişisel gelişim alanlarında konusu insan olan eğitimler, organizasyonlar, seminerler, toplantı ve sempozyumlar gibi sayısal sosyal aktiveler düzenleyerek ve STK organizasyonlarına katılarak sosyal yaşamda adından söz ettirmiştir. İş hayatındaki ve sosyal yaşamdaki tüm bu koşuşturmanın yanı sıra kişisel gelişim danışmanlığı da yapmaktadır.

Ülkesine olan sevdası, doğup büyüdüğü Çorum ‘a olan özverili tutkusu, işinde gösterdiği istek ve öz disiplin, girişimci ruhu ve yardımsever kişiliği, çalışmış olduğu sektörlerde gösterdiği yaratıcılık ve bilge kişiliğiyle bütünleşerek zümrenin takdirini kazanmış, sevilen bir insan olmasını sağlamıştır. Gelecekte de insanlık adına faydalı, pek çok kapsamlı projeyi hayatımıza kazandıracağına inanıyor ve kendilerine,

“İyi ki Varsın Nejla Aykaç diyoruz.

Levent Kandemir

OKUMAYA DEVAM ET

YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

TAKVİM

Aralık 2020
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

HER ŞEY GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

TOGG | Türkiye’nin Otomobili

TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni #TANAPtamam

GENÇ GAZETECİLER BURADA

GÜÇLÜ TÜRKİYE

TÜRK AKIM PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ

TÜRKİYE YÜZYILI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisini #MilliEnerjideYeniMüjde

ENERJİ PETROL MEDYA GRUP – YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

GÜNCEL10 saat önce

“Türkiye’yi, dünyanın en etkin sağlık hizmetlerinin sunulduğu ülke konumuna getirdik”

DÜNYA1 gün önce

Kripto FETÖ’cüler  ; “KİRLİ ELLERİNİZİ İNSANLARIN ÜZERİNDEN ÇEKİN MERHAMETSİZLER”

DÜNYA1 gün önce

“Türkiye Yüzyılı güneşinin doğuşuna kimse mani olamayacaktır”

DÜNYA2 gün önce

“Gazze’deki katliamların tekrar etmemesi ve bölgenin ihyası için garantör olarak sorumluluk üstlenmeye hazırız”

DÜNYA2 gün önce

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, GAZETECİLERLE İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

DÜNYA3 gün önce

“FETÖ’nün Bilişim Militanları akıl sınırlarını da zorlayan kurdukları tuzaklarla örgüte maddi kaynak yaratmaya devam ediyorlar

DÜNYA3 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit aileleri ile iftarda bir araya geldi

DÜNYA4 gün önce

FETÖ’nün bilişim militanları | İnsanlara kumpas kurarak adli sicil kayıtlarını kirletmek için her türlü yolsuzlukları yapıyorlar

DÜNYA4 gün önce

“İstanbul’un giderek ağırlaşan trafik ve ulaşım sorununu hafifleteceğiz”

DÜNYA5 gün önce

“İzmir’in yatırım eksiklerini tamamlayarak, şehrimizin kayıp yıllarını hep birlikte telafi edeceğiz”

DÜNYA5 gün önce

FETÖ’nün bilişim militanları Marka Ve Patent işlerine neden önem veriyorlar ?

DÜNYA6 gün önce

Türk Hava Yolları, “İz Bırakanlar” Serisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Özel Bölümünü Yayınladı

DÜNYA6 gün önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Geleceğe Miras Myra ve Limanı Andriake Projesi”ni tanıttı.

GÜNCEL6 gün önce

BAKIRKÖY-BAĞCILAR KİRAZLI METRO HATTI YARIN AÇILIYOR

DÜNYA6 gün önce

GİRESUN YATIRIMLARLA BÜYÜYOR

DÜNYA6 gün önce

“Her kesimden insanımızın sıkıntılarını çözecek programa ve kararlılığa sahibiz”

DÜNYA6 gün önce

“Gazze’de yaşananlar tahammül sınırlarını aşmıştır”

DÜNYA6 gün önce

“Rusya’nın da dâhil olacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırız”

DÜNYA6 gün önce

“Hedefimiz, ülkemize kazandırdığımız hizmetlerin zirvesi olarak gördüğümüz Türkiye Yüzyılı hedefini başarıya ulaştırmaktır”

DÜNYA7 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her açıdan daha huzurlu, daha aydınlık, daha müreffeh bir geleceği inşa etmenin çabasındayız”

DÜNYA1 hafta önce

FETÖ’nün bilişim militanları ; “KİRLİ ELLERİNİZİ İNSANLARIN ÜZERİNDEN ÇEKİN MERHAMETSİZLER”

DÜNYA1 hafta önce

Emine Erdoğan, “Tarımda Kadın Emeği Zirvesi” programına katıldı

DÜNYA1 hafta önce

“Depremle sarsılan şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz”

DÜNYA1 hafta önce

YASED 43. OLAĞAN GENEL KURULU

DÜNYA1 hafta önce

“Hak ve özgürlüklerden yatırımlara, savunma sanayinden dış politikaya kadar her alanda tarih yazdık”

DÜNYA1 hafta önce

Bir FETÖ’cü nasıl anlaşılır?

DÜNYA1 hafta önce

CERMODERN 7 Zamansız GÜNAH Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor.

DÜNYA2 hafta önce

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Suudi Arabistan’da Gerçekleştirilen LEAP Fuarı’na Katıldı

DÜNYA2 hafta önce

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Suudi Arabistanlı Mevkidaşı El-Kasabi ile Görüştü

DÜNYA2 hafta önce

ULUSAL ANTARKTİKA BİLİM SEFERİ TAMAMLANDI

DÜNYA2 hafta önce

Türk Hava Yolları, Dünya’nın 6. Kıtası Avustralya’ya Uçuşlara Başladı.

DÜNYA2 hafta önce

FETÖ’nün bilişim militanları ; Marka Ve Patent işlerine neden önem veriyorlar ?

DÜNYA2 hafta önce

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Suudi Arabistan Kırsal İşler ve Konut Bakanı el-Hukayl ile Görüştü

DÜNYA2 hafta önce

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Suudi Arabistan Yatırım Bakanı El-Falih ile Görüştü

DÜNYA2 hafta önce

ŞULE YÜKSEL ŞENLER BİLİM MERKEZİ VE KÜTÜPHANESİ AÇILDI

DÜNYA2 hafta önce

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Meclis Üyeleri ile buluştu

DÜNYA2 hafta önce

TOBB Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası toplandı

DÜNYA2 hafta önce

Antalya | “Şehir hastanelerini, eşi-benzeri olmayan birer şifa merkezi olarak milletimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz”

DÜNYA2 hafta önce

FETÖ’nün bilişim militanları | İnsanlara kumpas kurarak adli sicil kayıtlarını kirletmek için her türlü yolsuzlukları yapıyorlar

DÜNYA2 hafta önce

“Antalya, diplomasinin de küresel yıldızlarından biri hâline dönüşüyor”

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mesajı

DÜNYA4 yıl önce

Metin Aslım : İş ve Cemiyet Hayatının Sevilen Siması

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Emel USLU ATİK ;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Aysu YAVUZ

İYİ Kİ VARSIN3 yıl önce

İyi ki varsın Nurten ÖZTÜRK

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın ZEHRA KARAKAŞ BEGEN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Beril ÇAVUŞOĞLU

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nuray ÖZÇELİK;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hüseyin ÇEŞMECİOĞLU :

DÜNYA2 yıl önce

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı temeli atıldı

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nalan Gazezoğlu

DÜNYA3 yıl önce

Sektöre Yön verenler ; Eda DEMİRHAN

GÜNCEL3 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Berfu GÜVEN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Gül ALCANSOY;

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Prof. Dr. Başak SOLMAZ

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın AYSUN ŞAHANOĞLU KABA ;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nazlıhan ALKAN

DÜNYA2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Hande ORTAY

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hüseyin ÇALIŞKAN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Yusuf Burak ASLANPINAR;

İYİ Kİ VARSIN3 yıl önce

İyi ki varsın Semra Aman Akyürek

ENERJİ3 yıl önce

Tekfen Holding “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” ödülünü üçüncü kez aldı!

ENERJİ3 yıl önce

İyi ki Varsın Mehmet Gültekin

Enerji petrol Medya Ceo -Mehmet Ali Setencioğlu ,
MAVİ YOLCULUK5 yıl önce

TEKNE KİRALAMA | İZMİR ÇEŞME ALAÇATI

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Doç. Dr. Esin Yalçınkaya

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Semra İĞTAÇ

GÜNCEL3 yıl önce

Başarımız, Başarınız olacak HANTEK KALIP

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki varsın Özgür AKIN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Sadık KUTANOĞLU

DÜNYA12 ay önce

İyi ki varsın, Haşim İzol

DÜNYA4 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Esra KANDEMİR

DÜNYA3 yıl önce

Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belli oldu

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki varsın Ebru Milat Sezgin

DÜNYA2 yıl önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Yatırım Forumu’na katıldı

DÜNYA3 yıl önce

Sektöre yön verenler, Ahmet ÇALLI

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Sibel Şeref KANCAOĞLU ;

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Vahide Ayşit

YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

GÜÇLÜ TÜRKİYE
GÜÇLÜ TÜRKİYE

GENÇ İŞ DÜNYASI

seers cmp badge