DÜNYA

İyi ki Varsın Sibel Kılıçarslan Metin

Haber Burada

Tarih

MÖ 3000’ne tarihlenen Tunç Çağı yerleşmeleri arasında yer alan Ahlatlıbel, Koçumbeli, Etiyokuşu, Karaoğlan çağın Orta Anadolu kültürünün özelliklerini ortaya koyacak yerleşkelerinin nakış nakış işlendiği tarih kokan topraklarda 13 Ekim 1923’de Cumhuriyetle birlikte ülkenin başkenti unvanı kazanan, Milli Mücadele’nin sembolü, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanından sonra hızla imar çalışmalarına başlanıp, köklü bir tarihe ve zengin bir kültürel mirasa sahip, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış sanayi bölgelerinin, üst düzey bürokrasinin, uluslararası kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri ve yıl boyu devam eden sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerle zengin ve canlı bir şehir hayatı fırsatı sunmaya devam eden Ankara

“İyi ki Varsın” yazı dizimizde bilişim, teknoloji, turizm, enerji, moda, sanat ve sivil toplumun lider insanlarını kaleme almıştım. Bu bölümde 1979 Ankara doğumlu, kurumsallaşma sürecini yönlendiren, yönetimde profesyonel kadrolarla çalışmanın hazzını yaşayan, kaynağı insan ve Sigortacılık alanında kendi birimin yönetici insanı evli ve bir çocuk Annesi Sibel Kılıçarslan Metin’ e yer verdim.

1979 doğumlu Sibel Kılıçarslan Metin’ 2002 yılında Ankara Başkent Süper Lisesi ve ardından 1997 yılında da Tokat Osman Gazi Üniversitesi Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Bölümünden mezun oldu. Kariyerini Ankara Başkent Üniversitesi Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümünde mastır yaparak tamamladı

2004 yılında kendi branşında şahıs firması olarak EFE Sigorta ve Aracılık Hizmetleri ni kurdu. 2022 Haziran ayında Anonim Şirket olma alanında tüm prosedürleri tamamlayarak çok yakın zamanda Efe Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Risk Yönetimi A.Ş. olarak çalışmalarına devam edecektir.

Sibel Kılıçarslan Metin’
Eğitim hayatım boyunca sayılarla ve verileri kullanma konusunda çok iyi olduğunu ve yıllar içerisinde bunu bu başardığını ifade ediyor ,
2004 yılında kurmuş olduğu, Efe Sigorta Aracılık Hizmetleri’nde 18 yıldır yönetici olarak çalışmakta. Yaptığı işin mutfağını da öğrenmek için Başkent Üniversitesi, Sigortacılık ve Risk Yönetimi mastır programını tamamlamış. Aynı zamanda TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu üyesi olan Metin

“Eğitim hayatım boyunca sayılar ve verileri kullanma konusunda her zaman iyi olduğumun farkındaydım. Yıllar içerisin de bu özelliğimi kullanarak kendi işimi yapıp istihdam sağlamak hedefim haline geldi. Hedefimi gerçekleştirirken, en önemli prensibim karşılıklı iyi niyet ilkesine bağlı kalarak çok çalışmak oldu. Yakın çevremin benden çok duyduğu söz ‘Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.’ Çalışma hayatım boyunca benimsediğim ve iş hayatımda uyguladığım sözdür.” Diyerek ekliyor.

Tüm sigortacılık branşlarında faaliyet gösteren EFE SİGORTA Aracılık Hizmetleri, mühendislik alanında yapılan sigortaların Türkiye’deki en etkin uygulayıcılarından biri olarak, bu alandaki liderliğini Ankara 1’incisi ve Türkiye 4’üncüsü olarak ispat etmiş ve sektörün %79 una resmen hakim olmuştur. Şirketimiz yakaladığı yıllık %70’in üzerinde bir büyüme oranı ile her geçen gün müşteri yelpazesini genişletmektedir. Yeni dönem de finansal sigortalarda uzmanlığımızı kanıtlamış olup kefalet sigortasını düzenleyen ilk acenteler arasındayız.

Özel sektörün teminat ihtiyaçlarını karşılayabilmek, bankalar tarafından düzenlenen teminat mektuplarına alternatif yaratmak, bu şekilde kredi limitlerinin başka alanlarda kullanılmasını sağlamak üzere reel sektörün elini rahatlatmak adına özel sektör için önemli bir enstrüman olan finansal sigortaları,uzman kadromuz ile hizmetinize sunmaktayız.

“Dijital diplomaside, sigortacılık alanında her şey yatırımı gerektiriyor. İnsana, ekiplere, inovasyona yatırım… Ben de tam anlamıyla bunu gerçekleştiriyorum. Dünya, bildiğimizden farklı bir yöne doğru gidiyor ve dijital göstergeler bu yolculukta büyük önem taşıyor. Bu alanın içine her gün yeni disiplinler yerleşiyor. Sigortacılık ve arabuluculuk alanlarıda bunlardan birisi. Ben insanlar arasındaki bir köprü vazifesi olmayı istedim ve sanırım bunu da başardım diyerek sözlerine devam ediyor

Uzun vadeli hedeflerimin arasında her zaman öğrenmeyi sürdürebileceğim yeni sorumluluklar alabileceğim teknik ekibime değer katabileceğim şirketimi geliştirerek büyümesi bulunmaktadır. Kısa dönemde de sigortacılık sektörünün Türkiye’de eğitimli kişiler tarafından profesyonelce yapıldığını herkese göstermek istiyorum. Bu konuda şirketimi okul olarak görüyorum. Donanımlı personelimi yetiştirip sektöre kazandırmaya hedefliyorum. Diyor.

Sibel Kılıçarslan Metin;
Sivil Toplum Kuruluşlarında yer almam da en önemli etken olarak,
Genel anlamıyla devletle aile arasında, gönüllü, kendi kendini yaratan, kendi ayakları üzerinde duran, hukuksal bir düzenle ya da bir ortak değerler kümesiyle sınırlı, devletten özerk, örgütlü toplumsal yaşam alanı olarak tanımlanması sebebi ile ANGİAD ,ANGİKAD ,1905 AGS de yer almasının yanında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB’ da İl Kadın Kurulu üyeliklerinde bulunmasını gösteriyor.

Koç Holding Kurucusu Merhum Vehbi Koç’ un sözünde bahsettiği “Ülkem varsa ben de varım.” Sözünden ilhamla , bunun için de öncelikle şahsına, sonra nesline, sonra cemiyete ve en son ve belki de en önemlisi tabiata faydalı olmak gerekiyor. Mutlaka sosyal sorumluk bilinciyle hareket edilmeli ve her nesle güçlenerek aktarılmalı, ’sosyal sorumluluk’ bilinci iş stratejilerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelmelidir. Diyor .

Ülkesine ve doğup büyüdüğü ve iş yaşamında bütün öz verili çalışmaları ile seferber ettiği Ankara ‘ya olan vefası, paha biçilemez bir girişimcinin sahip olduğu vizyonu ve iş tecrübesi, başarılarına gıpta ve hayranlıkla baktığımız bir iş kadını olmasının yanı sıra, gücünün farkına vardığı andan itibaren hep yapıcı, pozitif yaklaşımı ile her daim etrafına yaymaya çalıştığı bilgi ve deneyimleri sebebiyle, sözlerimizin sonunda,

İyi ki varsın Sibel Kılıçarslan Metin diyorum

Levent Kandemir

GENÇ İŞ DÜNYASI

Exit mobile version