Türk İş Dünyası - 2008

GÜNCEL

ATO BAŞKANI BARAN, ARTANKARA FUARI’NIN AÇILIŞINA KATILDI

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

BARAN: “SANATIN EN AZ EKONOMİ KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU, HEM ŞEHRİN HEM DE ÜLKENİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLADIĞINI BİLEREK ÇALIŞIYORUZ.”

30 MART 2021-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, pandemi nedeniyle tüm sosyal faaliyetlere ara verildiğini hatırlatarak, “Sanatın en az ekonomi kadar önemli olduğunu, hem şehrin hem de ülkenin ekonomisine katkı sağladığını bilerek çalışıyoruz” dedi.

ATO Başkanı Baran, Ankara Ticaret Odası Kongre ve Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşen ArtAnkara 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nın açılışına katılarak bir konuşma yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü hatırlatan Baran, koronavirüs salgının olumsuz etkilerinin bertaraf edilmesinde sanatın rolünün büyük olduğunu söyledi. Ankara ekonomisinde savunma sanayi, sağlık, medikal ve eğitimin çok önemli yer kapladığını belirten Baran, “Tüm bu sektörlerin yanı sıra, Ankara’nın kültür ve sanatın da başkenti olması için önemli bir gayretin içerisindeyiz. Bu şehre kültürün de sanatın da katkısını biliyoruz.” dedi.

ATO olarak ArtAnkara Fuarı’nı desteklediklerini ve fuarda ikram edilen ürünlerin tamamını coğrafi işaret (Cİ) tescilli ürünlerden seçtiklerini anlatan Baran, Ankara Ticaret Odası olarak coğrafi işaret konusuna çok önem verdiklerini söyledi. Geçtiğimiz haftalarda “Çamlıdere Höşmerim Tatlısı”na da coğrafi işaret tescili aldıklarını belirten Baran, Ankara Ticaret Odası olarak “Ankara Tiftiği”, “Ankara Balı” ve “Andezit (Ankara) Taşı” ile ilgili olarak da sürecin devam ettiğini dile getirdi. Ankara’nın coğrafi işaretler konusunda gelişimini desteklediklerini kaydeden Baran, “Biz Coğrafi İşaret Tescili almış ürünleri de sanat eserine benzetiyoruz. Onları alıyor, belirli bir standartta üretimini sağlıyor, ihracatını ve satışını bu yolla yapıyoruz. Böylece onlara katma değer katarak hem üretenlere hem bu şehre ve ülkenin ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ben bu yönüyle coğrafi işaretli ürünleri bir sanat eserinden farksız görüyorum” diye konuştu.

Fuarda ayrıca, ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, ArtAnkara Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan Pekmezci, UNESCO IAA Uluslararası Sanatçılar Derneği Başkanı ve Ressam Bedri Baykam, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından gerçekleşen ödül töreninde Ankara Resim ve Heykel Müzesi‘ne Kurum Onur Ödülü,  Murat Balkan’a Sanata Katkı Onur Ödülü ve Sanatçı Onur Ödülü ise Mehmet Güleryüz’e takdim edildi. Mehmet Güleryüz‘ü temsilen ödülü alan Prof. Dr. Kıymet Giray’a ödülü ATO Başkanı Gürsel Baran tarafından verildi. Fuarda sergilenen yerli ve yabancı sanat eserlerini inceleyen Baran, Orkestra Akademik Başkent‘in dinletisine de katıldı.

-“FUAR AÇILIŞINA “Cİ” DAMGASI”-

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) destek ve organizasyonuyla, fuar açılışında ikram edilen ürünlerin tamamını coğrafi işaretli ürünler oluşturdu.  Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mutfak Sanatları Öğrencileri tarafından hazırlanan “Ankara Döneri”, “Tandır Böreği”, “Yazma Böreği”, “Erkeç Pastırmalı Tarsus Humusu” “Kızılcahamam Bazlaması”, “Kalecik Çöreği”, “Erzincan Tulumu” “Ankara Simidi”, “Çubuk Turşusu”, “Beypazarı Kurusu”, “Kalecik Karası Şerbeti”, “Beypazarı Baklavası” gibi coğrafi işaretli ürünler, açılışta ikram olarak yer aldı.

Fuarın açılışına, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ile ATO Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Ekinci de katıldı.

Bu yıl 7’incisi düzenlenen ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’na 21 ülkeden 107, Türkiye’den de bine yakın sanatçı katıldı. 4 bini aşkın eserin sergilendiği fuar, 3 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

DÜNYA

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

“Türkiye’ye Hoş Geldiniz”

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmî ziyarette bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmî törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in tören alanındaki yerlerini almalarının ardından iki ülkenin millî marşları çalındı. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in tören kıtasını selamlamasından sonra iki lider heyetlerini birbirlerine takdim etti.

Türkiye ve Almanya bayrakları önünde basın mensuplarına poz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, daha sonra baş başa ve heyetler arası görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geçti.

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de 23 Nisan resepsiyonuna katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104. yıl dönümü

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde verilen resepsiyona katıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş eşliğinde resepsiyonun yapıldığı tören salonuna giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı davetlilerle sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada basın mensuplarının, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşme talebiyle ilgili sorusuna, “Benimle bir görüşme talepleri oldu. İnşallah en kısa zamanda bir araya gelişi de gerçekleştiririz” karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra TBMM Başkanı Kurtulmuş’la Tören Salonu’nun yanında bulunan Mermerli Salon’a geçti.

Salona CHP Genel Başkanı Özel ile diğer siyasi partilerin temsilcileri de davet edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada, CHP Genel Başkanı Özel, TBMM Başkanvekili Celal Adan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve diğer siyasi parti temsilcileriyle çay içip sohbet etti.

Yaklaşık 10 dakika süren sohbet sonrası TBMM Başkanı Kurtulmuş ile salondan çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarının sorusu üzerine, “CHP Genel Başkanı Özel ile önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın ardından Meclis’ten ayrıldı.

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’taki temasları kapsamında Bağdat’taki programlarını tamamlayarak gittiği Erbil’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erbil Uluslararası Havalimanı’nda, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani tarafından törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kıtasını selamlayarak IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile basın mensuplarına fotoğraf verdi.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile IKBY Başkanlık Sarayı’nda bir araya geldi.

OKUMAYA DEVAM ET

YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

TAKVİM

Mart 2021
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

HER ŞEY GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

TOGG | Türkiye’nin Otomobili

TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni #TANAPtamam

GENÇ GAZETECİLER BURADA

GÜÇLÜ TÜRKİYE

TÜRK AKIM PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ

TÜRKİYE YÜZYILI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisini #MilliEnerjideYeniMüjde

ENERJİ PETROL MEDYA GRUP – YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

DÜNYA3 saat önce

“Almanya ile ticaret hacmimizi 60 milyar dolar seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz”

DÜNYA4 saat önce

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

DÜNYA12 saat önce

“KİRLİ ELLERİNİZİ İNSANLARIN ÜZERİNDEN ÇEKİN MERHAMETSİZLER”

DÜNYA14 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de 23 Nisan resepsiyonuna katıldı

DÜNYA1 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti

DÜNYA1 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Dünyası Çocukları ve TRT Çocuk Şenliği Konuk Çocukları ile bir araya geldi

DÜNYA1 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya’yı kabul etti

DÜNYA1 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü

DÜNYA1 gün önce

“Irak ile ilişkilerimizi, ortak çıkarlarımızı gözeterek ilerletme yönünde güçlü siyasi iradeye sahibiz”

DÜNYA2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı es-Sudani ile görüştü

DÜNYA2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü

DÜNYA2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak’ta

DÜNYA3 gün önce

Muhammed Kaçar Webx | Türkiye merkez bankasının logosunu Kullanamazsın

DÜNYA4 gün önce

Emine Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı’nın eşi Oluremi Tinubu ile görüştü

DÜNYA4 gün önce

Emine Erdoğan, DSÖ-IRCH 15. Yıllık Toplantısı’na katıldı

DÜNYA5 gün önce

TÜRKİYE-MALİ 4. DÖNEM KEK TOPLANTISI

DÜNYA5 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan’ı kabul etti

DÜNYA6 gün önce

“Tanzanya, ülkemizin Doğu Afrika’daki en önemli ortaklarından biridir”

DÜNYA6 gün önce

Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

DÜNYA1 hafta önce

“FETÖ’nün Bilişim Militanları akıl sınırlarını da zorlayan kurdukları tuzaklarla örgüte maddi kaynak yaratmaya devam ediyorlar

DÜNYA1 hafta önce

Nikaragua Büyükelçisi Tatiana Daniela Garcia Silva ,Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

DÜNYA1 hafta önce

Ruanda Büyükelçisi Charles Kayonga’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

DÜNYA1 hafta önce

“Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren meselelerde, geri adım atmadan haklarımızın peşinde koşacağız”

DÜNYA1 hafta önce

“Günü kurtarmak yerine, enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlayacağız”

DÜNYA1 hafta önce

Yenilenebilir Enerji, Enerjide Tam Bağımsızlığımızın Anahtarı Olacak

DÜNYA1 hafta önce

Kripto FETÖ’cüler durmuyor Marka patent Adı altında büyük vurgun…Bu soyguna kimler yardım ediyorlar .

DÜNYA1 hafta önce

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Günlük 40 Bin Varil Üretime Geçtik

DÜNYA1 hafta önce

BAYRAM TATİLİ TRAFİĞİ: BAYRAMDA OTOYOLLARDAN 11,2 MİLYON ARAÇ GEÇTİ

DÜNYA2 hafta önce

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ ADANA’DA BAŞLADI

DÜNYA2 hafta önce

Yürüyen Evler | Setencioğlu Tiny House

DÜNYA2 hafta önce

FETÖ’nün bilişim militanları Marka Ve Patent işlerine neden önem veriyorlar ?

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

DÜNYA2 hafta önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Müzelerin kapıları bayramda da açık.”

DÜNYA2 hafta önce

Sağlık Turizminde Küresel Merkez Türkiye

DÜNYA2 hafta önce

Muhammed Kaçar Webx | “KAMUYA MAL OLMUŞ İSİMLERE MARKA ALAMAZSINIZ!

DÜNYA2 hafta önce

Türk patent ve marka Kurumundan Kamuoyuna uyarı

DÜNYA2 hafta önce

KOSGEB DESTEKLERİ DEPREM BÖLGESİNE CAN SUYU OLUYOR

DÜNYA2 hafta önce

Ticaret Bakanı Bolat, Yılın İkinci Çeyreğine İlişkin Dış Ticaret Beklenti Anketi’ni Değerlendirdi

DÜNYA3 hafta önce

 Kendilerini Devletten, Hukuktan üstün gören Kripto FETÖ’cüler Durmuyor

GÜNCEL3 hafta önce

Marka patent Adı altında büyük vurgun…

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mesajı

DÜNYA4 yıl önce

Metin Aslım : İş ve Cemiyet Hayatının Sevilen Siması

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Emel USLU ATİK ;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Aysu YAVUZ

İYİ Kİ VARSIN3 yıl önce

İyi ki varsın Nurten ÖZTÜRK

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın ZEHRA KARAKAŞ BEGEN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Beril ÇAVUŞOĞLU

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nuray ÖZÇELİK;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hüseyin ÇEŞMECİOĞLU :

DÜNYA2 yıl önce

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı temeli atıldı

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nalan Gazezoğlu

DÜNYA4 yıl önce

Sektöre Yön verenler ; Eda DEMİRHAN

GÜNCEL3 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Berfu GÜVEN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Gül ALCANSOY;

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Prof. Dr. Başak SOLMAZ

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın AYSUN ŞAHANOĞLU KABA ;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nazlıhan ALKAN

DÜNYA2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hüseyin ÇALIŞKAN

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Hande ORTAY

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Yusuf Burak ASLANPINAR;

İYİ Kİ VARSIN3 yıl önce

İyi ki varsın Semra Aman Akyürek

ENERJİ3 yıl önce

Tekfen Holding “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” ödülünü üçüncü kez aldı!

ENERJİ3 yıl önce

İyi ki Varsın Mehmet Gültekin

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Doç. Dr. Esin Yalçınkaya

Enerji petrol Medya Ceo -Mehmet Ali Setencioğlu ,
MAVİ YOLCULUK5 yıl önce

TEKNE KİRALAMA | İZMİR ÇEŞME ALAÇATI

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Semra İĞTAÇ

GÜNCEL3 yıl önce

Başarımız, Başarınız olacak HANTEK KALIP

DÜNYA1 yıl önce

İyi ki varsın, Haşim İzol

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Sadık KUTANOĞLU

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki varsın Özgür AKIN

DÜNYA4 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Esra KANDEMİR

DÜNYA3 yıl önce

Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belli oldu

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki varsın Ebru Milat Sezgin

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi

DÜNYA2 yıl önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Yatırım Forumu’na katıldı

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Sibel Şeref KANCAOĞLU ;

DÜNYA3 yıl önce

Sektöre yön verenler, Ahmet ÇALLI

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Vahide Ayşit

YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

GÜÇLÜ TÜRKİYE
GÜÇLÜ TÜRKİYE

GENÇ İŞ DÜNYASI

seers cmp badge