DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı Resim Müzesi Restorasyon Sonrası Açılış Programı’na katıldı



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı Resim Müzesi Restorasyon Sonrası Açılış Programı’nda yaptığı konuşmada, “Yeni dönemde karada ve havada yürüttüğümüz vatan savunmamızı, denizde mavi vatanı olduğu gibi, dijital dünyada siber vatanı da içine alacak şekilde genişleteceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi’nde Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı Resim Müzesi Restorasyon Sonrası Açılış Programı’na katıldı.
Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Sarayların envanterinde yer alan yaklaşık 3 bin tablo arasından seçilen 533 eserin yer aldığı sergiyi, Türkiye’nin sanat zenginliğini göstermesi açısından önemli gördüğünü belirterek serginin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik etti.
“SANAT ESERLERİ BİR MEDENİYETİN ASIRLAR BOYUNCA AYAKTA KALAN EN ÖNEMLİ SEMBOLLERİDİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de uzunca bir süre resim yerine minyatür sanatının ön planda olduğunu, hat ve tezhip gibi sanatlarda da fevkalade ilerleme sağlandığını dile getirerek, Rönesans’la birlikte Avrupa’da büyük sıçrama gösteren resim sanatının, bir süre sonra Osmanlı Sarayı ve çevresinde de popülerlik kazandığını, bu gelişmede, Türkiye’ye Batılı ressamlar yanında önce askerî okullarda, sonra Sanayi-i Nefise Mektebinde yetişen Türk ressamlarının da büyük katkısı bulunduğunu anlattı.
Sergide eserleri yer alan değerli ressamların Türkiye’de bu sanat dalında önemli bir tarihî miras oluşturmasında katkı sağladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Hatta Cumhuriyet döneminde, Osmanlı devrindeki kadar çok ve başarılı ressam yetiştirmekte zorlandığımız da söylenebilir. Sadece resimde değil, mimaride de benzer bir durum söz konusudur. Şu anda içinde bulunduğumuz Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi, bu güzel mimari örneklerden biridir. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki gayretlerin ardından uzunca bir süre özensiz, plansız ve çirkin bir şehirleşme süreci yaşadık. Sanatın ve kültürün her alanına yayılan çölleşmenin yol açtığı tehditlerle hep birlikte mücadele ettik. Son dönemde Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin modern bir yorumu olarak nitelendirebileceğimiz yeni bir mimari üslubu ülkemizde yerleştirmeye çalışıyoruz. Aynı şekilde diğer alanlarda da benzer gayretler içindeyiz. Tabii ecdadın bize bıraktığı, her biri bir sanat eseri olan ahşap ve taş evlerinden Topkapı Sarayı ve Dolmabahçe Sarayına kadar uzanan mimari mirasa baktığımızda, kaybettiğimiz zamana hayıflanmamak elde değildir.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanat eserlerinin bir medeniyetin asırlar boyunca ayakta kalan en önemli sembolleri olduğunun altını çizerek, tarih boyunca bu topraklarda yaşamış tüm medeniyetlerin geride bıraktığı eserlerin zenginlik olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet, Göbeklitepe de bizimdir, Efes de bizimdir, Ahlat da bizimdir, Söğüt de bizimdir, İstanbul da bizimdir, Ankara da bizimdir. Hepsine de sahip çıkacağız, hepsini de koruyup gelecek nesillere bırakacağız. Sahip olduğumuz bu mirasa layık olabilmenin yolu ise, daha iyisini, daha güzelini, daha estetiğini, daha görkemlisini yapmaktan geçiyor” dedi.
Toplumların asıl zenginliğinin, medeniyete yaptıkları katkıyla ölçüldüğünü işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, adı sanı unutulmuş nice toplumun, geride bıraktığı eserleriyle hâlâ kendini yaşatabildiğini aktardı.
“TÜRKİYE MARUZ KALDIĞI FİZİKİ SALDIRILARIN DAHA BETERİNİ MEDENİYETİNE YÖNELİK OLARAK YAŞAMIŞTIR”
“Mimarımızın, yazarımızın, müzisyenimizin, ressamımızın, tiyatrocumuzun başarısına göre dünyada yer edinebilir, ses getirebiliriz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu bakımdan, bir dönem yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen, hamdolsun başımızı dik, yüzümüzü ak edecek bir birikime sahibiz. Bize düşen görev, resim alanındaki örneklerinin bir kısmını burada gördüğümüz bu birikimi daha ileriye taşıyacak kültür, sanat, medeniyet iklimini oluşturmaktır. Bunun için iktidarlarımız döneminde en çok hayıflandığım hususlardan birinin kültür alanında arzu ettiğimiz gelişmeyi gösterememiş olduğunu söylüyorum. Dünyada siyasi ve ekonomik güç dengelerinin yeniden biçimlendiği bir döneme girerken, üzerinde en çok durmamız gereken hususların kültür, eğitim ve aile olduğuna inanıyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağımsız Kenya devletinin ilk başkanı Kenyatta’nın “Misyonerler Afrika’ya geldiğinde bizim topraklarımız, onların İncili vardı. Gözlerimizi kapatıp dua edelim dediler. Gözlerimizi tekrar açtığımızda, bizim elimizde İncil, onların elinde topraklarımız vardı” sözünü hatırlatarak, “Açık konuşmak gerekirse, kültür ve sanat, ülkelerin işgalinde, toplumların ele geçirilmesinde, görünmeyen ordular olarak kullanılmıştır. Şayet güçlü ve yaşayan bir medeniyet zenginliğine sahip değilseniz, kendinizi bir anda Kenyatta’nın sözünü ettiği konumda bulmanız kaçınılmazdır” uyarısında bulundu.
Türkiye’nin, maruz kaldığı fiziki saldırıların daha beterini medeniyetine yönelik olarak yaşadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmanlı döneminden başlayan ve Cumhuriyet devrinde hızlanarak süren bu sürecin sancılarını, merhum Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere pek çok fikir adamının eserlerinde en çarpıcı haliyle görülebileceğini kaydetti.
“Tarihi ve kültürüyle bağı koparılmak için içeriden ve dışarıdan bu derece uğraşılmış bir başka millet var mıdır, bilmiyorum?” sorusunu soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu süreçte aldığımız yaralar elbette oldu. Ama hamdolsun, mayası sağlam bir millet olduğumuz için, her şeye rağmen ayakta kalmayı başardık” ifadesini kullandı.
“ARTIK ÜLKELERİN EGEMENLİK HAKLARI, FİZİKİ SINIRLARINDAN ZİYADE DİJİTAL DÜNYADA SALDIRI ALTINDA BULUNUYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir devrin, dijital çağın başladığını açıklayarak bu çağın ham maddesinin veri olduğunu, veriyi elinde tutanların demokrasiyi, hukuku, her türlü hak ve özgürlüğü hiçe sayarak kendi dijital diktatörlüklerini kurabildiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, değerlendirmelerine şöyle devam etti: “Siber dünyanın, Amerika’nın kuruluş dönemindeki ‘vahşi batıyı’ hatırlatan kurallarıyla insanlığı tehdit eder hâle gelmesi, tesadüf değil bilinçli bir tercihtir. Geride işin kontrolünü elinde tutanlar, bu kaosu diledikleri gibi yönlendirebilme, siyasi, sosyal, ekonomik sonuçlara tahvil etme imkânına sahiptir. Bu, hiçbirimizin görmezden gelemeyeceği kadar büyük bir tehdittir. Çünkü artık ülkelerin egemenlik hakları, fiziki sınırlarından ziyade dijital dünyada saldırı altında bulunuyor. Biz, ülkemizin karşı karşıya kaldığı kimi dayatmaları ‘dijital faşizm’ olarak tanımladığımızda, birileri bundan rahatsız olmuştu. Son günlerde yaşananlar, bu faşizmin cüretkârlığının nerelere kadar uzanabileceğini göstermiştir. Bunun için yeni dönemde karada ve havada yürüttüğümüz vatan savunmamızı, denizde mavi vatanı olduğu gibi, dijital dünyada siber vatanı da içine alacak şekilde genişleteceğiz. Siber vatana sahip çıkmanın bir tarafında teknik altyapı varsa, diğer tarafında da içerik üretimi bulunuyor. Eğer biz, kendi vatandaşlarımızdan başlayan siber dünyadaki her bireye hitap edecek, onları kendi mecralarımıza çekecek içerik üretemezsek, bu savunma hattını korumakta başarılı olamayız. Müziğinden resmine, sinema ve dizisinden grafiğine kadar tüm dallarıyla sanat, bu içerik üretiminin en kritik bölümüdür.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek dönemde siber vatana hem teknik altyapıyı güçlendirerek hem ilhamını kendi medeniyetinde alan içerik üreterek sahip çıkmakta kararlı olduklarını vurguladı.
“SAHİP OLDUĞUMUZ KÜLTÜR VE SANAT POTANSİYELİNİ HAREKETE GEÇİRME KONUSUNDA ACELE ETMEMİZ GEREKİYOR”
“Türkiye olarak elimizdeki medeniyet birikimini, sahip olduğumuz kültür ve sanat potansiyelini harekete geçirme konusunda acele etmemiz gerekiyor” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel düzendeki değişimde Türkiye’yi hak ettiği yere getirmek için öncelikle bu meseleyi çözmek gerektiğini kaydetti.
Medeniyetlerin bir anda yükselişe geçmeyeceğini, bir anda da yıkılmayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Sanatın, kültürün, ilmin gelişmesi bir iklim meselesidir. Kültür ve sanatta etkileşim elbette olacaktır, ama biz uzunca bir dönem tek taraflı dayatmaya maruz kaldık. Sadece kopya çekerek, sadece taklit ederek, sadece öykünerek özgün eserler ortaya konamayacağı gerçeği nihayet kabul edilmeye başlandı. Bugün kendi tarihimizi, kendi kültürümüzü konu edinen dizilerimiz dünyanın dört bir yanında ilgiyle takip ediliyorsa, doğru yolda ilerliyoruz demektir. Geleneksel sanatlarımız yeni nesiller arasında giderek daha çok benimseniyorsa, umut kapıları açık demektir. Medeniyet mirasımızı ayağa kaldıracak çalışmalar giderek yoğunlaşıyor, işte burada olduğu gibi hasılaları ortaya çıkmaya başlıyorsa, önümüz aydınlık demektir. Tabii burada önemli olan önce kendi evlatlarımızın, ardından tüm dünyadaki yaşıtlarının gönlünü, ruhunu, dimağını doyuracak kalitede işler ortaya koyabilmektir. Bunu da medeniyetimizin ‘kalb-i selim, zevk-i selim, akl-ı selim’ diye ifade ettiğimiz üç sacayağı üzerinde gerçekleştireceğiz. Kendi ruh ve fikir dünyalarındaki eziklik duygusunu, geçmişlerini kötüleyerek örtme gayretinde olanlara rağmen, inşallah bunu başaracağız.”
Sergilenecek eserlerin Topkapı Sarayı’nın depolarından çıkartılan eserler olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu eserlere hamdolsun sahip çıkmanın bahtiyarlığı, mutluluğu içerisindeyiz. Daha niceleri var. Açılışını yaptığımız resim sergisinin bu bakımdan hepimize moral ve ilham vereceğine inanıyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eserlerin depodan çıkartılarak sergilenmesinde emeği geçen ekibe özellikle teşekkür ederek sergide resmi yer alan ressamları da tazimle yâd etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Millî Saraylar İdaresi Başkanı Yasin Yıldız tarafından üzerine Ayasofya Camii, Fatih Sultan Mehmet Han ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resimleri işlenmiş porselen anı tabağı hediye etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kurdele kesmek suretiyle serginin açılışını gerçekleştirdi.








































SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
-
TÜRKİYE YÜZYILI ZİRVESİ VE PARA SOHBETLERİ
-
ÖZDEMİR BAYRAKTAR BİLİM MERKEZİ AÇILDI
-
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ocak Ayı Dış Ticaret Rakamlarını Açıkladı
-
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: TREN BİLETİ SATIŞ SİSTEMİ YENİLENDİ
-
İŞ DÜNYASI | YILDA 5 BİN ADET İNSAN VE YANGIN ASANSÖRÜ ÜRETECEK
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’te gençlerle bir araya geldi
DÜNYA
TÜRKİYE YÜZYILI ZİRVESİ VE PARA SOHBETLERİ


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Turkuvaz Medya tarafından düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri” programında yaptığı konuşmada, sanayi ve teknoloji alanında yapılan yatırımlarla Türkiye’nin büyüdüğüne işaret ederek, yerli ve milli imkanlarla yapılan yatırımların ülkenin kaderini şekillendiğini söyledi.
Turkuvaz Medya Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Bakan Varank, programda düzenlenen tüm panellerin, ülkeye yeni bakış açıları kazandıracağına inandığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Son yıllarda kritik gelişmelerin, yeni sınamaların daha önce hiç görülmemiş bir hızda yaşandığı dönemlere şahitlik edildiğini ifade eden Varank, bu sınamaların küreselleşmenin de etkisiyle artık bir anda tüm dünyayı etkisi altına alabildiğini, iklim krizi, koronavirüs salgını derken patlak veren Rusya-Ukrayna Savaşı’nın da hala devam ettiğine vurgu yaptı.
İktidara geldikleri dönemden itibaren Türkiye’de gelişen teknolojilerin tesadüfi olmadığına dikkat çeken Varank, 20 sene önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasındaki farka değinerek, 20 sene önce Türkiye’de araştırma ve geliştirmenin ancak kısıtlı düzeyde yapıldığını, teknoparkların sayısının sadece 2 tane olduğunu, teknoparklara verdikleri 2,2 milyar liranın üzerinde destekle bu rakamı 97’ye çıkardıklarını, yeni teknoparkların kurulması için de desteklerinin devam ettiğini, 90 bine yakın araştırmacının sadece teknoparklarda görev yaptığını dile getirdi.
680’DEN, 90 BİNE ÇIKTI
Varank, 2002 yılında iktidara geldiklerinde teknoparklarda sadece 680 kişinin çalıştığını anımsatarak, 680 kişi nerede, 90 bin kişi nerede diye sordu.
Geçen yıl Bilişim Vadisi İstanbul’u faaliyete geçirdiklerini, Bilişim Vadisi İzmir’in temelini attıklarını hatırlatan Varank, “İstanbul-İzmir-Kocaeli üçgeninde adeta bir teknoloji koridoru oluşturduk. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yaptığımız işlerde her zaman dinamik bir yaklaşım sergilemeye çalışıyoruz. Mevzuatlarımızı çağın gereklerine göre sürekli güncelliyoruz. Örneğin özellikle gençlerin fikirden ürüne giderken yoğun şekilde kullandıkları kuluçka merkezi desteklerimizin kapsamını genişlettik.
Artık teknoparkların dışında kurulan kuluçka merkezleri de bütün AR-GE teşviklerimizden yararlanabiliyorlar.” diye konuştu.
DESTEKLENEN AR-GE MERKEZLERİ SAYISI 1500’Ü AŞTI
20 yıl önce firmaların AR-GE kültürünün neredeyse hiç olmadığını ifade eden Varank, “Sadece büyük çaplı firmalar kendi imkanları dahilinde AR-GE yapıyorlardı. Biz firmalarımızın kendi bünyelerinde kurdukları AR-GE ve Tasarım Merkezlerini de desteklemeye başladık. Bugün 1500’ün üzerinde firmanın bizden destek alan AR-GE ve Tasarım merkezleri var. Buralarda da 81 bin araştırmacı şu anda görev yapıyor.” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE YATIRIMLARLA BÜYÜYOR
60 yıllık hayalimiz olan Türkiye’nin otomobili, neden daha önce değil de Türkiye’nin 100’üncü yılında yapılabildi? Bunu bir düşünmek lazım. Tabii başta Sayın Cumhurbaşkanımızın çelikten iradesi, yol göstermesi ve sonuna kadar esirgemediği desteği var. Bu siyasi irade olmadan Togg’un başarılı olma şansı yoktu. Ancak bununla beraber son 20 yılda Türkiye’de bilim, teknoloji ve inovasyon alanında çok önemli gelişmeler yaşadık. İnsan kaynağı yetkinliğimizi artırdık. Teknofestlerde, Deneyap teknoloji atölyelerinde geleceğin trendlerini bilen, teknolojiye aşina gençler yetiştirdik. Geleceğin Aziz Sancarlarını biz şu anda yetiştiriyoruz. Bilim merkezleriyle, gökyüzü gözlem etkinlikleriyle vatandaşlarımızı astronomiyle buluşuyoruz. Bilime olan ilgi ve heyecanı artırmaya çalışıyoruz. Bu verdiğimiz destekler ve uyguladığımız programlar sayesinde teknolojik kabiliyetlerimiz inanılmaz derecede yükseldi.”
Varank, artık Türkiye’nin kendi özgün lokomotif motorunu, elektrikli otobüsünü, hava savunma füze sistemlerini, lazer dedektör çiplerini kendisi tasarlayıp, üretebildiğini vurgulayarak, dünyanın gittiği yönü görerek kendi elektrikli otomobilini ürettiğini söyledi.
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER
Aslında elektrikli araç üretildiğinde sadece bir cihaz üretilmediğini, ekosistemi de kökten dönüştürmüş olunduğunu aktaran Varank, “Yarışa en başından dahil olmuş oluyorsunuz. Dolayısıyla biz belki 100 yıldır kendi markamızla otomobil üretmiyoruz ama elektrikli otomobillerle piyasaya girdiğimizde diğer ülkelerle aynı çizgiden yarışa girmiş oluyoruz ve bu yarışta öne çıkma şansını yakalamış oluyoruz. Bunlarla beraber tabii ki ekosistemi dönüştürdüğünüz için de şarj istasyonu ve batarya gibi ürünlerin üretilmesinde de aslında bir adım öne geçebiliyorsunuz.” diye konuştu.
YERLİ TEKNOLOJİLERLE ÜRETİM
Varank, Türkiye’nin daha birçok alanda kendi teknolojisini geliştirmeye, kendi üretim kabiliyetlerini artırmaya devam edeceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ancak burada sormamız gereken bir soru var. Neden bugüne kadar daha fazla teknoloji üretemedik? Evet son dönemde büyük bir ivme yakaladık. Her alanda kabiliyetlerimizi konuşturabiliyoruz. Burada kaçırmamamız gereken önemli bir nokta var. 2002 öncesinde maalesef inovasyon ekosisteminin gelişmesi adına ülkemizde doğru düzgün hiçbir adım atılmamış. Böyle olunca da adeta AR-GE kültürü bu ülkede hiç oluşamadı. Söylenenin aksine 20 sene, bir kültür oluşturmak için yeterli bir süre değil. Bakınız bahane aramıyoruz ama Türkiye’de AR-GE kültürünün yeni yeni oluştuğu ve bunun kazanımlarını yeni yeni elde ettiğimiz de bir gerçek. Bundan sonra ülkemizde yüksek teknolojili ürünler çok daha hızlı geliştirilecek. Bakınız aynı şeyi teknoloji tabanlı girişimcilikte de yaşadık.”
57 GİRİŞİME 677 MİLYONU AŞKIN FON
Son dönemde Teknoloji ve İnovasyon Fonunu, Bölgesel Kalkınma Fonunu, Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Fonunu kurduklarını anımsatan Bakan Varank, sadece bu fonların büyüklüğünün 1,5 milyar liraya ulaştığını bildirdi.
Varank, fonların fonu Tech-InvesTR programı çerçevesinde 2,8 milyar liralık kaynağı harekete geçirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:
“Şu ana kadar 57 girişim, bu fonlardan 677 milyon liranın üzerinde yatırım aldı. Sadece son 4 yılda sermaye piyasasına kayıtlı 1,3 milyar dolar büyüklüğünde 86 fon ülkemizde kuruldu. İşte çarpan etkisiyle girişimcilik ekosistemine yapılan yatırımların miktarı da son yıllarda katlanarak artıyor.”
TURCORNLARIN SAYISI DAHA DA ARTACAK
“2020 yılında Türk start-up’larının aldığı yatırım 154 milyon dolardı. 2021’de bu rakam 10 kattan fazla artarak 1,6 milyar dolara ulaştı. 2022 yılında da 1,7 milyar doları yakaladık. 4-5 sene evvel unicorn, yani 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan Türkiye’de hiçbir şirket yokken, son dönemde
Turcornlarımızın sayısı da 6’ya ulaştı. Türkiye’nin 6 tane unicornu var ve inşallah bu sene içerisinde bu rakamlar artmaya devam edecek.
GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİN ÖNÜNÜ AÇMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
Varank, 2 sene önce Almanya ziyaretinde Siemens’e gittiğini, Siemens’in sadece kendi içerisinden çıkacak yeni start-uplar için tam 3 milyar dolarlık fon ayırdığını vurgulayarak, “Bizim iş insanlarımızın da bu alana mutlaka yatırım yapması lazım. Bu fırsatları değerlendirmesi lazım. Biz bu manada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak girişimcilik ekosisteminin önünü açmaya devam edeceğiz. Bu alanda öncü olmaya devam edeceğiz. Verdiğimiz desteklerle, teşviklerle, mevzuatta yapacağımız düzenlemelerle Türkiye Yüzyılı’nı aynı zamanda bir ‘girişimcilik yüzyılı’ inşallah yapacağız.” şeklinde konuştu.
OSB SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Firmalardan bugünlerde en sık duydukları talebin “Sayın Bakanım bize lütfen arsa bulun, biz yatırım yapmak istiyoruz.” olduğunu ifade eden Varank, Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) sayısının 353’e ulaştığını, yatırımcıların taleplerine yetişebilmek için 33 yeni OSB kurmak üzere çalışmalar sürdürdüklerini, bunlara mevcut OSB’lerin genişlemek için başvurularının dahil olmadığını dile getirdi.
TEŞVİK BELGELERİNDE REKOR
Bakan Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yine Sanko’dan örnek verelim. Şu anda Gaziantep’te yana yakıla arsa bulmak için uğraşıyoruz. Çünkü herkes yatırımını genişletmek, büyütmek, yeni yatırım yapmak istiyor. Yatırım iştahı hamdolsun gayet iyi. Aralık ayı teşvik belgelerinde biz rekor kırdık. Düzenlediğimiz 2 bin 62 teşvik belgesi ile 85 milyar liralık sabit yatırımın ve 54 bin istihdamın önünü açtık. Milli Teknoloji Hamlesi rehberliğinde yerlileştirme bizim en önemli dikkat ettiğimiz hususların başında geliyor. Bu noktada da birçok adım attık, atmaya devam ediyoruz. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı ile cari açık verdiğimiz ürünlerin üretimini AR-GE aşamasından ticarileşmeye kadar uçtan uca bir şekilde destekliyoruz. Bugüne kadar aldığımız destek kararlarıyla 147 proje için 3,9 milyar lirası AR-GE harcaması olmak üzere toplam 50 milyar liralık yatırımı harekete geçirdik.
TUBİTAK VE KOSGB İLE SÜREKLİ YATIRIM İMKANLARI
Mobilite Çağrımızla ileri sürüş destek sistemlerinden lidar teknolojilerine, Üretimde Yapısal Dönüşüm Çağrısı ile soğutma cihazı kompresörlerinden sınai robotlara, sağlık ve kimya sektöründe ise biyoteknolojik ilaçlardan eklem protezleri ve tanı kitlerine kadar onlarca kritik ürünü şu anda yerlileştiriyoruz. Bakanlık olarak özellikle yerlileştirme faaliyetlerinde adeta şirketlerimizin bir numaralı paydaşı gibi hareket etmeye çalışıyoruz. Bakanlığımızın bütün ilgili birimleriyle, bağlı ilgili kuruluşlarıyla bu yerlileştirme çalışmalarında hem yol gösterici oluyoruz ama aynı zamanda bu alanda hangi ihtiyaç varsa AR-GE’yi TÜBİTAK ile farklı makine teçhizat desteklerini KOSGEB ile ya da büyük çaplı yatırımları yatırım teşvikleriyle uçtan uca bir şekilde destekliyoruz. Daha önce bu sayede Türkiye’de üretilmeyen onlarca ürün de üretilmeye başlandı. Artık takım tezgahlarını bizim yatırım yapacak firmalarımız yurt dışından almıyorlar. Bizim hamle programı sayesinde bunu yerli üreten firmalarımız bunları artık tedarik etmeye başladı. Bu da cari açığın azaltılmasına katkı anlamında Türkiye’ye önümüzdeki yıllarda çok ciddi avantajlar sağlayacak.”
YEŞİL DÖNÜŞÜM
Bakan Varank, bakanlık olarak önem verdikleri bir başka konunun da yeşil dönüşüm olduğunu, ihracatın önemli bir kısmını Avrupa Birliğine gerçekleştirdiklerini, bu noktada Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatına uyumun temel hedefler arasında yer aldığını belirterek, “Karbon vergisi düzenlemesine tabi olan demir-çelik, alüminyum ve çimento sektörlerinde Yeşil Büyüme Teknoloji Yol Haritalarımızı bu yılın ilk çeyreği itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Bu konuda attığımız birçok adım var.” diye konuştu.
SIFIR ATIK İLE YENİ NESİL YEŞİL OSB’LER
Dünya Bankası ile OSB’lerin yeşil dönüşüm sürecini desteklediklerini, 250 milyon avroluk kredi bütçesi ile Türkiye’nin farklı OSB’lerinde ileri atıksu arıtma, su geri kazanım, GES, sıfır atık, biyogaz tesisi projelerini hayata geçirmeye başladıklarını ifade eden Varank, Türkiye olarak, Avrupa Birliği Temiz Hidrojen Ortaklığı kapsamında açılan çağrılara projelerle aktif katılım sağladıklarını dile getirdi.
Varank, Güney Marmara Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde, Türkiye’den 13 kurum ve şirketle Almanya, İtalya ve Fas’tan ortakların yer aldığı araştırma projesinin desteklenmeye uygun bulunduğunu aktararak, şunları kaydetti:
KATKILARDAN DAHA FAZLASINI KAZANDIRDIK
“36 milyon avroluk bütçesiyle bir seferde AB’den kazandığımız en yüksek bütçeli projeden bahsediyoruz. Projeyle birlikte hidrojenin yanında yurt dışına bağımlı olduğumuz metanol ve amonyak gibi hidrojen türevlerini de yeşil yöntemlerle inşallah geliştirip üretmiş olacak. Bakınız yakın zamanlara kadar AB’ye verdiğimiz katkıların geri dönüşlerini alamıyorduk. 50 milyon avro katkıyı AB’ye gönderiyorduk, ama bizim araştırma projelerimizde alabildiğimiz rakam sadece 40 milyon avro oluyordu ama son 3 senede inovasyona ve teknolojiye yaptığımız yatırımlar sayesinde AB’ye verdiğimiz katkıdan daha fazlasını biz projelerle Türkiye’ye kazandırabiliyoruz. Bu da geldiğimiz noktayı göstermesi açısından önemli bir gösterge.
MODEL FABRİKA SAYISI ARTIYOR
Ortak kullanım alanları ve destek programlarıyla sanayinin dijital dönüşümünü teşvik etmeye çalışıyoruz. Halihazırda faaliyette olan 8 model fabrikamızda işletmelerimize yalın üretimi öğretip kendi şirketlerini dönüştürmelerini destekliyoruz. Bu sayede firmalar hiçbir ilave yatırıma gerek duymadan çok önemli verimlilik kazanımları elde ediyor. Model fabrikalara yenilerini ekleyerek bunların sayısını 14’e çıkaracağız. Burada işletmelerimize önce yalın üretimi öğreteceğiz, arkasından da dijitalleşmelerine bir altyapı kazandırmış olacağız.”
SANAYİ ÜRETİMİNİN PAYI
“Sanayi ürünlerinin domine ettiği ihracatımızın küresel ihracat pazarından aldığı pay giderek yükseliyor. Sanayide katma değerli üretim artıyor. Türk sanayisi dünya pazarlarında artık üst sıralarda yer alıyor. Güneş paneli, demir çelik, beyaz eşya ve ticari araç üretiminde Avrupa’nın bir numarası. Küresel inovasyon endeksinde son 3 yılda 14 sıra birden yükseldik. Küresel ekonomi zorlu süreçlerden geçerken Türk sanayi yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata devam ediyor.”
TÜRKİYE YÜZYILI ASIRLIK HAYALLERİN SEMBOLÜ
Türkiye Yüzyılı’nda tüm hedeflere ulaşarak, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkaracaklarını vurgulayan Varank, şunları kaydetti:
“Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi ‘Türkiye Yüzyılını sıradan bir siyasi söylem olmanın ötesinde milletimizin asırlık hayallerinin sembolü olarak görüyoruz.’ Türkiye Yüzyılını bilimin, dijitalleşmenin, üretimin ve kalkınmanın yüzyılı haline getirmekte kararlıyız. İnşallah bu hedeflerimize de 2023 dönemecinden sonra da hızlı bir şekilde erişeceğiz. Onun için 2023 yılı kritik bir yıl. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümünde biz vatandaşlarımızın başta iş dünyası olmak üzere doğru değerlendirmeler yaparak, doğru kararlar vererek inşallah bu ülkeyi rotasında tutacağına inanıyoruz.”

DÜNYA
Türkiye ile Portekiz arasında “ETOK/JETCO Protokolü” imzalandı

Bakanı Muş ile Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomes Cravinho, Türkiye-Portekiz Ekonomik ve Ticaret Ortaklık Komitesi (ETOK/JETCO) IV. Dönem Toplantısı’na ilişkin protokolü imzaladı.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomes Cravinho, Türkiye-Portekiz Ekonomik ve Ticaret Ortaklık Komitesi (ETOK/JETCO) IV. Dönem Toplantısı’na ilişkin protokolü imzaladı.
Bakanlık’ta gerçekleştirilen toplantıda, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik konuların tüm yönleri görüşüldü, III. Dönem JETCO toplantısından bu yana kaydedilen gelişmeler değerlendirildi.
Toplantının ardından Bakan Muş ve konuk Bakan Cravinho, ETOK/JETCO IV. Dönem Toplantısı’na ilişkin protokole imza attı.

DÜNYA
ULUSKON Başkanı Nezaket Atasoy ŞanlıUrfa’da İş Dünyası Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Geldi


ULUSLARARASI Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Genel Başkanı ve Uluslararası İnsan Hakları Savunma Komitesi (IHRDC) İyi Niyet Elçisi Nezaket Emine Atasoy; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Emniyet İl Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yetim’i ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik’in makamlarını ziyaret ettikten sonra farklı iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantılara ULUSKON Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı İbrahim Halil Çelik’te katılım sağladı.
‘ŞANLIURFA’DA İHRACATLARA ÖNCÜLÜK ETMEYE HAZIRIZ’
Başkan Atasoy, Şanlıurfa bölgesinin ihracatının, ithalatının ve yatırımlarının büyütülmesi hakkında iş birliği içinde olunacağını açıkladı. “ULUSKON olarak Türkiye’nin her ilinde çalışmalarımız devam ettiği gibi Şanlıurfa gibi çok büyük ve verimli tarım arazileri olan ve dünyada ki ilk medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihi ve kültürel açıdan dünyada eşi benzeri olmayan bu şehrimizde faaliyet göstermekten memnuniyet duyacağız” dedi.
Şanlıurfa Valisi ile gerçekleştirdikleri görüşmede Ayhan “Şanlıurfa ‘nın inanılmaz bir potansiyeli vardır ama ihracat kültürü çok zayıftır. Finans ve tarımsal üretim konusunda güçlü olan Şanlıurfa, yatırımcı bulma, ihracat ve ticaret alanlarında zayıf kalıyor. Bu sorunu ULUSKON gibi bu alanda belli başarılara ulaşmış tecrübeli kuruluşlarla, üst düzeyde sahiplenerek ve yol göstererek çözebiliriz” dedi.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yetim “Üreticilerimizi yurtdışı kanallarına açmak, teşvik etmek şehrimizde çok önemli bir rol oynuyor çünkü işçi potansiyelimiz çok yüksek, nüfusumuz genç ve maliyetler daha düşük, dolayısıyla Urfa’ya yatırımcı çekme yönünde ULUSKON’un başarılı çalışmaları minnetle karşılıyor, iş birliği içinde olup fark yaratacağımızı düşünüyorum” dedi.
‘ULUSKON GİBİ ULUSLARARASI BİR KURULUŞUN ŞANLIURFA’DA GERÇEKLEŞTİRECEĞİ ÇALIŞMALARA BİZİM TAM DESTEK VERECEĞİMİZİ BELİRTMEK İSTİYORUM’
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül “Özellikle Turizm sektöründe Mısır’ı geçme potansiyelimiz bulunmaktadır, otellerimiz sezonda yüzde yüz doluluk oranlarına ulaşmaktadır ancak bu yeterli değildir. Turistlerin nasıl karşılanacağına yönelik zihinsel bir değişim yaşanıp ona göre projelerimizi ve eforlarımızı yoğunlaştırmamız gerekiyor” dedi. Sözlerine “Şanlıurfa’da birçok projemizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız, Sanat Sokakları ve konuk evleri gibi projelerimizin de faaliyete geçtiğini söylemek isterim. Bunun yanı sıra ULUSKON gibi uluslararası bir kuruluşun Şanlıurfa’da gerçekleştireceği çalışmalara bizim tam destek vereceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Ulucan Urfa’da dümdüz tarımsal arazilerin bulunduğunu ama şehrin reklamının yeterince yapılmadığı için tarihi, kültürel ve ekonomik potansiyelinin çok altında kaldığını savundu. Dolayısıyla “ULUSKON’u, Şanlıurfa adına, ihracata yön verebilmek için çok iyi bir fırsat olarak görüyorum” dedi.
Başkan Nezaket Atasoy “ ULUSKON, Şanlıurfa yeni bağlantılara her zaman açık olduğumuz gibi zengin bir tarih ve kültürle kutsanmış Şanlıurfa’mızı yurtdışı pazarlarıyla tanıştırıp gerekli ticaret ve tanınırlık seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.









TAKVİM
TOGG | Türkiye’nin Otomobili
TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni #TANAPtamam
TÜRK AKIM PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisini #MilliEnerjideYeniMüjde
ENERJİ PETROL MEDYA GRUP – YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

TÜRKİYE YÜZYILI ZİRVESİ VE PARA SOHBETLERİ

Türkiye ile Portekiz arasında “ETOK/JETCO Protokolü” imzalandı

ULUSKON Başkanı Nezaket Atasoy ŞanlıUrfa’da İş Dünyası Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Geldi

ÖZDEMİR BAYRAKTAR BİLİM MERKEZİ AÇILDI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ocak Ayı Dış Ticaret Rakamlarını Açıkladı

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: TREN BİLETİ SATIŞ SİSTEMİ YENİLENDİ

İŞ DÜNYASI | YILDA 5 BİN ADET İNSAN VE YANGIN ASANSÖRÜ ÜRETECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’te gençlerle bir araya geldi

“20 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’te toplu açılış törenine katıldı

“Türkiye’yi bölgesinin üretim ve ticaret merkezi hâline getirdik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’te Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni’ne katıldı

Dev yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kâğıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının açılışını yaptı

“Türkiye; artık ekonomik büyümesiyle, diplomatik hamleleriyle kendinden söz ettiriyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da toplu açılış törenine katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas hattı aydınlık geleceğin en önemli nişanelerinden

“Vatan toprağını eserlerimizle ilmek ilmek dokuyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla’da toplu açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rami Kütüphanesi Açılış Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışanların ve emeklilerin ücretlerinde enflasyon sebebiyle oluşan refah kaybını telafi ediyoruz”

“İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık”

“Savunma sanayiinde büyük bir zihniyet devrimi gerçekleştirdik”

“Sanayiden tarıma, bilimden spora, istihdamdan konuta her alanda gençlerimizin yanındayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya’da Köy Konutları Anahtar Teslim Töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’da toplu açılış törenine katıldı

Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Toprağımıza sahip çıkmanın, onu işleyen çiftçilerimize destek olmanın gayreti içindeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Yeni Camii’nin açılışını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “7. Anadolu Medya Ödülleri” programına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Krizleri fırsata dönüştürerek tarihimizin en yüksek büyüme oranlarına ve ihracat rakamlarına eriştik”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni yıla Ankara’da zorlu koşullarda çalışan kuryelerle birlikte girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023’te milletimizin her bir ferdine ve tüm insanlığa barış, huzur, refah ve esenlik dolu bir yıl diliyorum”

Dev yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı’na katıldı

OGM, İLK T70 YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİNİ TESLİM ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi kabul etti

Emine Erdoğan, Çocuk Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Servisi’nde tedavi gören çocukları ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır”

“Bilim ve teknolojiyi Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında en önemli araç, en etkili imkân olarak görüyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mesajı

Metin Aslım : İş ve Cemiyet Hayatının Sevilen Siması

İyi ki varsın ZEHRA KARAKAŞ BEGEN

İyi ki varsın Aysu YAVUZ

İyi ki varsın Emel USLU ATİK ;

İyi ki varsın Nurten ÖZTÜRK

İyi ki varsın Nuray ÖZÇELİK;

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı temeli atıldı

İyi ki varsın Hüseyin ÇEŞMECİOĞLU :

İyi ki varsın Nalan Gazezoğlu

Sektöre Yön verenler ; Eda DEMİRHAN

İyi ki varsın Gül ALCANSOY;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

İyi ki varsın Beril ÇAVUŞOĞLU

İyi ki varsın AYSUN ŞAHANOĞLU KABA ;

Sektöre Yön Verenler Berfu GÜVEN

TEKNE KİRALAMA | İZMİR ÇEŞME ALAÇATI

İyi ki varsın Semra Aman Akyürek

İyi ki varsın Yusuf Burak ASLANPINAR;

Tekfen Holding “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” ödülünü üçüncü kez aldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi

Başarımız, Başarınız olacak HANTEK KALIP

İyi ki varsın Prof. Dr. Başak SOLMAZ

Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belli oldu

İyi ki varsın Doç. Dr. Esin Yalçınkaya

İyi ki varsın Semra İĞTAÇ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Yatırım Forumu’na katıldı

Yatlar Burada | Türkiye

İyi ki varsın Nazlıhan ALKAN

Sektöre Yön Verenler Esra KANDEMİR

MAN TÜRKİYE’den Ankara’ya dev yatırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

İyi ki varsın Sibel Şeref KANCAOĞLU ;

Çeşme İzmir | Kiralık Tekneler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Gençlik Buluşması’na katıldı

Sektöre yön verenler, Ahmet ÇALLI

Sektöre Yön verenler ; Mehmet TAŞ

Çeşme Kiralık Tekne

Topluma sürdürülebilir değer katan, itibarlı şirketler grubu KALE GRUP

İyi ki varsın İnci Recepoğulları

“Türkiye, son 19 yılda, diğer pek çok alan gibi savunma sanayiinde de âdeta bir devrim gerçekleştirmiştir”

HATAY’ ın Güçlü Kadınları

ELMADAĞ MOBİLYACILAR İHTİSAS OSB’NİN TEMELİ ATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Genç İş Adamları heyetini kabulünde açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “OECD İstanbul Merkezi Açılış Töreni”ne Video Mesaj Gönderdi

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Dev yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, ETİ Maden Lityum Üretim Tesisi Açılış Töreni’nde konuştu

Dev Yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu açılış töreninde konuştu

Dev Yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milli helikopter motoru teslim töreninde önemli açıklamalar

“EVLATLARIMIZA MİRAS KALACAK BİR GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDUĞUMUZA İNANIYORUM”

“G-20 platformu, küresel meselelerin çözümünde daha etkin ve güçlü bir mecra olmalı”

“TÜRKİYE VE JAPONYA’NIN DOSTLUĞU; KÖKLÜ, DERİN VE SAMİMİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

“TÜRKİYE İLE JAPONYA ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİN DEĞERİ DAHA DA YÜKSELMİŞTİR”

“TÜRKİYE İLE JAPONYA ARASINDAKİ DOSTLUK VE YAKIN İŞ BİRLİĞİ TAKDİRLE KARŞILANIYOR”
www.teknetuccari.com
GENÇ İŞ DÜNYASI
-
DÜNYA7 gün önce
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’te Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret etti
-
DÜNYA3 hafta önce
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas hattı aydınlık geleceğin en önemli nişanelerinden
-
DÜNYA3 hafta önce
“İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık”
-
DÜNYA3 hafta önce
“Vatan toprağını eserlerimizle ilmek ilmek dokuyoruz”
-
DÜNYA3 hafta önce
“Savunma sanayiinde büyük bir zihniyet devrimi gerçekleştirdik”
-
DÜNYA5 gün önce
İŞ DÜNYASI | YILDA 5 BİN ADET İNSAN VE YANGIN ASANSÖRÜ ÜRETECEK
-
DÜNYA3 hafta önce
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışanların ve emeklilerin ücretlerinde enflasyon sebebiyle oluşan refah kaybını telafi ediyoruz”
-
DÜNYA1 gün önce
ULUSKON Başkanı Nezaket Atasoy ŞanlıUrfa’da İş Dünyası Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Geldi