Türk İş Dünyası - 2008

Fashion

2021 Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri, yukarıda belirtilen temada seçkin katkılarda bulunan bir kişiye verilecek bir Jüri Ödülü içerir.Jüri Ödülüne ek olarak, Essay Ödülleri 45 yaş altı üç araştırmacıya verilecek. Bağımsız ve uluslararası bir jüri, Kompozisyon Ödülü ve Jüri Ödülü sahiplerini seçecektir. Ödül TemasıCovid-19 salgınıyla başa çıkmada, dünyadaki hükümet politikaları önemli farklılıklar gösterdi. Bazı hükümetler olağanüstü hal yasaları yoluyla sosyal mesafeyi uygularken, diğerleri buna kişisel bir tercih meselesi olarak yaklaştı ve karışık bir başarı ile vatandaşlarını kendi kendini hapsetmeye ikna etme girişiminde bulundu. Salgınla mücadelede, hükümet politikalarının başarısı giderek vatandaşlarının davranışına bağlı hale geldi. Yurttaşların bir araya gelme, örgütlenme ve savunma yapma yeteneklerindeki düşüşle birlikte sivil aktivizm kısıtlandı. Bununla birlikte, yiyecek ve maske gibi temel hizmetleri sağlama, yanlış ve zararlı bilgilerin yayılmasını durdurma, dezavantajlı ve ötekileştirilmiş grupları koruma girişimlerinde yeni sivil toplum aktörleri ve yeni bir tür sivil aktivizm ortaya çıktı.Algılanan Covid-19 yayılma tehdidinin etkisini anlamada sosyal psikolojik faktörler nelerdi? Salgın, damgalama, yabancı düşmanlığı, sosyal izolasyon, iş kaybı korkusu, sağlık sistemi ve hükümetlere güvensizlik gibi potansiyel olarak uyumsuz kolektif savunma davranışlarını ve sosyal uyum, yaratıcı kolektif eylemler ve özgecilik gibi uyarlanabilir sosyal davranışları artırdı mı? ?Pandemi karşısında böylesine farklı hükümet politikalarının ve vatandaş davranışlarının benimsenmesinin arkasındaki faktörler nelerdi? Pandemi, yeni hükümet politikalarını ve vatandaş davranışını mı tetikledi, yoksa zaten var olan eğilimlere ve statükoya daha fazla güven mi verdi? Pandemiyi ele almada farklı toplumlarda bireysel ve / veya toplu yaşam tarzlarının yaygınlığı gibi toplumsal temellerin etkileri nelerdi? Pandemiyle karşı karşıya olan toplumların kolektif ihtiyaçlarının yanında bireysel özerklik bir arada var olabilir mi? Türkiye’deki hükümet ve vatandaşlar pandemiye nasıl tepki verdi ve bu tepkiler diğer ülkelerdeki muadilleriyle karşılaştırıldığında nasıl? Salgına verilen tepkiler, iklim değişikliği gibi yaklaşan diğer tehditlerle daha iyi başa çıkmamızı sağlayabilir mi?

DENEME ÖDÜLLERİ İÇİN BAŞVURU KURALLARI• Başvurular . E-posta gönderimleri reddedilecektir.• Başvurular İngilizce olmalı ve yılın temasıyla ilgili olmalıdır.

• Gönderiler, yayımlanmamış orijinal çalışma olmalıdır. Seri olarak yayınlanan yayınlanmamış çalışma kağıtları (örneğin NBER, CEPR Çalışma Kağıtları … vb.) Veya departman web siteleri, yayınlanmadıkları sürece başvurmaya uygundur.

• Hak kazanmak için, gönderilen makalelerdeki tüm ortak yazarlar 1976 veya daha sonra doğmuş olmalıdır.

• Ortak yazılan gönderiler olması durumunda, tüm yazarların başvurmaya uygun olması gerekir

• Başvurular pdf formatında olmalıdır.

• Başvurular isimsiz olmalıdır. Lütfen yardımcı yazarların belirlenmesine yardımcı olabilecek tüm belirtileri ortadan kaldırın.

• Yazı tipi boyutu, satır aralığı vb. Açısından herhangi bir biçimlendirme yönergesi yoktur.

• Sunumlar, gönderen ortak yazarın kısa bir özgeçmişini içermelidir.

• Gönderiler, tüm ortak yazarların adını ve iletişim bilgilerini içeren ayrı bir başlık sayfası, teşekkür ve 150 kelimeden daha kısa bir özet içermelidir.

Etiket: Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri


Business

TÜSİAV ,STK İlişkilerinden Sorumlu Platform Başkanı Emel USLU ATİK ‘in “5 Aralık Dünya Sivil Toplum günü” mesajı

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

TÜSİAV (Türkiye Sanayici ve İşadamları Vakfı ) STK ilişkilerinden sorumlu platform Başkanı Emel USLU ATİK ‘in “5  Aralık Dünya Sivil Toplum günü” dolayısı ile yayınladığı mesajında ;

Devlet örgütü dışında, birtakım siyasal, kültürel, ekonomik ve sosyal faaliyetleri yürüten gönüllü kuruluşlara sivil toplum adı verilmektedir.

TÜSİAV (Türkiye Sanayici ve İşadamları Vakfı )  olarak bizlerde ,

Sivil örgütlenmenin esasında; dostluk, arkadaşlık, birlikte bir şeyler başarma duygusu, kollektiflik ve insanların gönüllü olarak bir araya gelip bir şeyler yapmaya çalışması gibi etkenler içerisinde olduğumuz platformda sayısız girişimciliğe imza atmanın gururunu yaşıyoruz.

Başkentimiz Ankara başta olmak üzere ,Ülkemizin her bir yöresinde

Kamuoyu oluşturmak yolu ile, her bir bireyin dahası tüm zümrelerin  taleplerinin dile getirilmesine yardımcı olmak başta olmak üzere , toplum yapısının oluşumunu sağlamak suretiyle, piyasadaki metalaşmaya ve egemen piyasa değerlerine karşı dengeleyici bir unsur olmak için çaba gösteriyoruz.

Emel USLU ATİK sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi.

TÜSİAV ailesi olarak , katılımcı ve çoğulcu bir kültürle beslenmiş ve aynı zamanda yönetim deneyimi de edinmiş Başkanımız Sayın Veli SARITOPRAK başta olmak adına tüm Yönetim Kurulu üyelerimiz ile  bireylerin yetişmesini sağlamak,  projeler üretmek, bu projelere kaynak bulmak ya da bu projeleri uygulamaya geçirmek yoluyla eğitim, sosyal refah ve istihdam konularında hükümet politikalarına paralel ya da alternatif sorumluluklar alabilmek adına çalışmalar gerçekleştirdik.

Sosyal sorumluluk yani gönüllülük ,insanların bir arada toplanarak duyarlı bir şekilde hareket etme olayıdır. Etik kuralları çerçevesinde toplum için önemli olan projeleri hayata geçiren TÜSİAV AİLESİ olarak, halen Sosyal sorumluluk bilinci ile projeler üretmeye de devam ediyoruz.

5 Aralık Dünya Sivil Toplum günü münasebetiyle ,tüm Dünyanın ve Ülkemizin’de içerisinde yaşadığı  COVD-19 salgınının bir an evvel sona ermesi temennilerimle ,

Kuruluşundan bu yana geçen 25 yıl içinde önemli görevler yapan Vakfımızın  gelecekte de toplumun hizmetinde olmaya ve bu amaçla çalışmaya devam edeceği inancımız ile 5 Aralık Dünya Sivil Toplum günü KUTLU OLSUN .

Mimar Emel USLU ATİK

TÜSİAV STK İLİŞKİLERİNDEN SORUMLU PLATFORM BAŞKANI

OKUMAYA DEVAM ET

Business

BİR KADIN BİN GİRİŞİM

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

Girişimcilik Nedir?

-Motivasyondur

-Parlak bir fikirdir

-Güçlü bir kişiliktir

-İyi bir zamanlamadır

-Yapabileceğini bilmektir

-Yaşanacakları planlamaktır

-Korkmadan ilk adımı atmaktır

-İlerledikçe daha ileriyi istemektir

Son dönemlerde ne kadar çok girişimcilik hikayesi dinliyoruz. Pandemi öncesi, sonrası herkesin bir hikayesi var. Peki sizin en çok hangisi ilginizi çekiyor?

Herkes inovasyon yapar, ama bazıları tutkuyla yapar. Tutku varsa engelleri takmayız. Engellere rağmen yol alırız. Daha çok öğreniriz, daha çok koşarız, daha çok empati yaparız. Tek başımıza yol almak yerine işbirlikleri kurmayı, başkalarının aklından istifade etmeyi öğreniriz. Daha önce hiç farketmediklerimizin karanlıklarına inmeyi öğreniriz. Tutku, inovasyonun yakıtı. Tutku varsa, inovasyon da vardır.

En güzel olanda işlerinde büyük başarılar elde etmiş girişimcilerin alçakgönüllü, içten, enerjik olabildiklerini görmek.

Yakın zamanda Netflix’de seyretmiş olduğum bir girişimcilik hikayesi düşündüklerimi daha da olgunlatşırdı. Bir Kadın Girişimcinin Hikayesi “Self Made”. Öncelikle bu gerçek hikayeyi, tüm kobi yönetici ve sahiplerinin izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Müthiş güzel çekilmiş, pazarlamayı en başından alan, ihtiyaç analizi, ürün geliştirme, müşteri-tüketici oluşturma, pazarlama iletişimi, satış sonrası hizmet konularını işleyen bir dizi. Olay 100 yıl önce geçiyor! Olsa bile yaşalanlar bu kadar mı aynı olur dediğimiz pek çok girişimcilik hikayesinde yaşananların benzeri aslında. 1867-1919 yılları arasında yaşamış Amerika’nın ünlü saç bakım markası Madam C.J. Walker Beauty Culture’ın kurucusunun hikayesi. Markayı oluşturma, büyütme ve girişimcilik hayatının birçok anına tanık ettiğimiz dizi de cesaret, azim, hayal gücü, kadın hakları, siyahi olmak ve en çok tutku konusu işleniyor. Saçlarını neredeyse kaybetmiş bir kadının, bir ürün ve o ürünü üreten güzel bir kadınla tanışması, saçlarının değişimi, ürünü birlikte geliştirmek istemesi ve devamında gelen bir sürü olay dizisi ile Amerika’nın önemli ve köklü bir saç bakım markası haline dönüşümü anlatılıyor.

www.aysedenizkoc.com

Pek çok biyografi ve girişimci hikayelerinden benim alıp cebime koyduklarım; Çıkış noktası zekâ değil “Azim” ve “Tutku”.

Kendine inanan bir kişinin yapamayacağı bir şey yoktur. Katılıyor musunuz? Parçalanmadan, kırmadan, denemeden, birleştirmeden girişimci olmak mümkün mü? Ezber bozma konusunda cesaret. Yaratıcılık da burada başlıyor galiba.

Olağanüstü bir direnç ve azim gerektiriyor. Ben başarının büyük kısmının merak, okuma, araştırma, cesaret, özgüven ile birliktedaha çok azim ve yılmama ile ilgili olduğunu düşünenlerdenim.

Birinin yardım elini uzatmasını bekleyerek ömrümüzü geçirmemeliyiz biz kendimiz adım atmayı öğrenmeli ve harekete geçmek zorundayız. Hayallerimiz, hedeflerimiz için küçükte olsa bir an önce adım atmalıyız.

Kararsız insanlardan başarılı girişimci çıkmaz!

Değişen şartlar karşısında ne yapacağını bilemeden, kararsız ve şaşkın bir duruş sergilemek, “cesaretsiz davranmak” bir girişimci için en istenmeyen durumdur.Karar alabilme yeteneği bir girişimcinin en sık ihtiyaç duyacağı özelliklerden biridir. Her şey yolunda giderken birden farklı bir durum ortaya çıkar ve yeni kararlar almamız gerekebilir. Şu an pandemi döneminde olduğu gibi. Bir girişimci hemen değişen şartlara uyum sağlama yeteneğine sahip olmalıdır.

Girişimcinin yapması gereken bir süreliğine planlamak ve zaman kaybetmeden bir prototip ile pazara girerek denemeler yapmaktır. Çünkü girişimci için bazen kaybedilen zamanın telafisi olmaz. Fikri, ürün ya da hizmet olarak ayağına geldiğinde sadece “Bunu ben de düşünmüştüm.” diyebilir.

Yönetim Bilimci Drucker girişimcilere dört strateji öneriyor:

  1. En baştan lider olmak
  2. Rakipleri eksik taraflarından vurmak
  3. Bir “niş” bulmak ve işgal etmek
  4. Pazarı değiştirmek

Ancak Drucker, bu dört stratejiyi önerdikten sonra şunu da ekliyor:

“Bir girişim, girişimcilik stratejilerine ihtiyaç duyar ancak ben girişimcilik stratejilerinin tartışıldığına hiç şahit olmadım.”

“Kendi işinize başlamak, bir roller coaster’a binmek gibidir. Tepeler ve dipler vardır ve her bir dönüşünüz farklı bir dönüştür. Dipler gerçekten diptir ve yüksekler de gerçekten yüksek olabilirler. Güçlü olmalısınız, karın kaslarınızı sıkmalısınız ve bindiğiniz roller coaster’la maceraya devam etmelisiniz.” – Lindsay Manseau

OKUMAYA DEVAM ET

Business

2020 MUSTAFA V. KOÇ SPOR ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ İBRAHİM ÇOLAK OLDU

Genç Gazeteciler

Haber Burada

Tarih

OLİMPİK DEĞERLERE KATKI’NIN ÖDÜLÜ

DÜNYA ARTİSTİK CİMNASTİK ŞAMPİYONU
AZMİ, ÇALIŞKANLIĞI VE DİSİPLİNİ İLE DÜNYA ÇAPINDA SPORTİF BAŞARILARA İMZA ATAN
KİŞİLİĞİ İLE MÜKEMMELİYET SAYGI VE DOSTLUK DEĞERLERİNİ YANSITAN
“THE COLAK” HAREKETİNİ CİMNASTİK LİTERATÜRÜNE KAZANDIRAN
MİLLİ SPORCUMUZ İBRAHİM ÇOLAK
2020 MUSTAFA V. KOÇ SPOR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ OLDU
KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ CAROLINE N. KOÇ:
“BUGÜN DÖRDÜNCÜ KEZ YİNE SPORTİF BAŞARISI, SPORTMENLİĞİ VE ETİK DEĞERLERİYLE
ÖNEMLİ BİR ROL MODELİ ÖDÜLLENDİRECEK OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM.
ZORLU DEĞERLENDİRME SÜRECİMİZ BİZİ AZMİ, ÇALIŞKANLIĞI VE DİSİPLİNİ SAYESİNDE
DÜNYA ÇAPINDA SPORTİF BAŞARILARA İMZA ATAN, KİŞİLİĞİ İLE İSE MÜKEMMELİYET,
SAYGI VE DOSTLUK DEĞERLERİNİ YANSITAN BİR İSME ULAŞTIRDI. 2020 MUSTAFA V. KOÇ
SPOR ÖDÜLÜ’NÜ KAZANAN İSİM 2019 DÜNYA ARTİSTİK CİMNASTİK ŞAMPİYONASI’NDA
ALTIN MADALYA ALARAK BU ALANDA TARİHİMİZDEKİ İLK DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN MİLLİ
SPORCUMUZ İBRAHİM ÇOLAK. İBRAHİM’İN SPORUN EN TEMEL VE ZORLU
BRANŞLARINDAN BİRİ OLAN CİMNASTİKTEKİ BÜYÜK KAZANIMLARININ, YARININ DÜNYA
ŞAMPİYONLARINA İLHAM KAYNAĞI OLMASINI TÜM KALBİMLE DİLİYORUM.”
Sporcu, yönetici ve destekçi olarak spora büyük katkılarda bulunmuş Mustafa V. Koç’un anısını
ve spor alanındaki vizyonunu yaşatmak amacıyla Koç Holding ve Türkiye Milli Olimpiyat
Komitesi (TMOK) iş birliğiyle düzenlenen “Mustafa V. Koç Spor Ödülü” dördüncü kez sahibini
buldu. 2019 Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak bu alanda
Türkiye’nin ilk dünya şampiyonu olan, 2017 yılında Avustralya Dünya Kupası’nda yaptığı
hareketle “The Colak” hareketini dünya cimnastik literatürüne yazdıran, Tokyo’da
düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek olan milli sporcumuz
İbrahim Çolak, sporla ilgili pek çok kişi ve kurumdan gelen aday önerileri arasından, seçici kurul
ve jüri değerlendirmesi sonucunda “2020 Mustafa V. Koç Spor Ödülü”ne lâyık görüldü.
Bu yıl pandemi şartları nedeniyle 26 Kasım’da Koç Holding’in Youtube kanalında
gerçekleştirilen törende 25 yaşındaki milli sporcumuz İbrahim Çolak’a toplam 250 bin TL’lik
maddi ödülün yanı sıra, Koç logosunun da mimarı olan dünyaca ünlü tasarımcı Ivan
Chermayeff’in tasarladığı ödül takdim edildi.
İbrahim Çolak: “Herkesin kendi zirvesi vardır, kıyaslama yapmayın ve kendinizi geliştirin.”
Ödül gecesinde, Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nü almaya hak kazanan milli sporcumuz İbrahim
Çolak’ın yaşamına ilişkin mini bir belgesel ekrana geldi. Amcası eski cimnastik sporcusu Erkan
Çolak’ın yönlendirmesi sonucu Şavkar Cimnastik Kulübü ile henüz okul hayatı başlamadan
önce cimnastikle tanıştığını söyleyen İbrahim Çolak, cimnastik kariyerindeki en önemli takım
arkadaşlarının ailesi olduğunu anlattı. Çolak, “Bir sorun olursa ben üstesinden gelemezsem
onlarla beraber bunu çözebiliriz diye düşünüyorum. Bu yüzden de hayata karşı pozitif
2
davranmaya çalışıyorum” dedi. 2011 yılında Trabzon’da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik
Yaz Festivali’nde uluslararası alandaki ilk ve en büyük madalyasını kazandığını belirten Çolak,
“Bu madalya hayatımdaki dönüm noktalarından bir tanesi oldu Bu başarıdan sonra
antrenörüm ailem ile bir görüşme yaptı. Bu görüşmeden sonra tüm ailem benim daha da
başarılı olmam için seferber oldu” diyerek sözlerini sürdürdü. İbrahim Çolak, dünya cimnastik
literatürüne giren “The Colak” isimli hareketinin öyküsünü ise “2017 yılında Avustralya’da
gerçekleştirilen Dünya Kupası’nda halka branşında bu hareketi denemeye karar verdik. Orada
gerçek anlamda ismimi tarihe yazdırmak benim için çok gurur verici oldu” sözleriyle aktardı.
Ardından 2019 Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda gelen dünya şampiyonluğunu
anlatan İbrahim Çolak şöyle devam etti: “Koca salonda o kadar büyük bir sessizlik vardı ki, ben
halka seslerini ve aradaki nefes verişlerimi duyuyordum. Dünya şampiyonu olduğum
açıklandığı anda, içimde tuttuğum mutluluğu dışarı vurdum. Sporcu kardeşlerime şunları
söyleyebilirim. Herkesin kendi zirvesi vardır. Başkalarına göre kıyaslama yapmamak gerekiyor
zaten sen kendini geliştirirsen sonunda madalya almamışsan bile bu seni mutlu edebilir. Ben
yaptım dersin.”
İbrahim Çolak: “Artistik cimnastik sporu beni olduğum kişi yaptı. İyilik duygusunun sporun
can damarı olduğunu öğretti.”
İbrahim Çolak, teşekkür konuşmasına “Bu değerli ödül için Koç Topluluğu’na, Türkiye Milli
Olimpiyat Komitesi’ne, jüri üyelerine, seçici kurula ve elbette arkasında bıraktığı iyilikler ve
bizlere esin kaynağı olmaya devam eden spor tutkusu için Mustafa Koç’a teşekkür ederim”
diyerek başlarken, şöyle devam etti: “Spor benim de en büyük tutkum. Antrenmanlara gitmek,
yarışmalara katılmak, her seferinde madalya kürsüsünde yer almanın hayalini kurmak benim
işim, dinlenme biçimim, boş zaman eğlencem, kısacası her şeyim. Hayatımı adadığım artistik
cimnastik sporu bana pek çok fırsat sundu. Pek çok kapıyı araladı. Yaşadığım semtten,
dünyanın en uzak köşelerine uzanma olanağı sundu. Ama en önemlisi, beni olduğum kişi yaptı.
İyilik duygusunun sporun can damarı olduğunu gösterdi. Yarışmanın, barışmaya giden yolun
ilk durağı olduğunu öğretti. Mükemmelliğin, fedakârlığın bir arada olduğunu fısıldadı.
Rakiplere saygının, kendime saygı duymak olduğunu anlattı. Her defasında, tevazunun sadece
bir nezaket kuralı değil, bir dünya görüşü olduğunu bana hatırlattı. Bir dünya şampiyonu ve
Mustafa V. Koç Spor Ödülü sahibi olarak sorumluluğumun daha da arttığını biliyorum. Sizlere
mükemmellik, dostluk ve saygı gibi Olimpik değerlerin yaygınlaşması için hayatım boyunca
çalışmaya devam edeceğimin sözünü veriyorum.”
Caroline N. Koç: “Mustafa savunucusu olduğu değerlerin ışığında, daha gelişmiş bir toplum
ve daha iyi bir gelecek motivasyonuyla pek çok sosyal girişimi sahiplenmiş bir insandı.”
Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Mustafa V. Koç Spor Ödülü Jüri Başkanı Caroline N. Koç,
küresel salgın nedeniyle törenin bu yıl dijital ortamda gerçekleştirdiklerini aktarırken,
“Bildiğiniz gibi son bir yıldır tüm dünyanın en önemli gündem maddesi ‘küresel salgın’. Eskiden
yalnızca bir film senaryosu olabileceğini düşündüğümüz gelişmelere tanık oluyoruz. Bu kritik
süreçte hepimiz, hayatımızı ve sevdiklerimizi kaybetme korkusuyla neredeyse tüm yaşantımızı
ve alışkanlıklarımızı gözden geçirdik. Bu dönemde herkesin biraz daha iç sesini dinlediği ve
önceliklerini tekrar belirlediği kanaatindeyim. Bunun da bir sonucu olarak artık hepimizin,
daha iyi bir dünya için çok daha fazla çaba sarf edeceğini ve bunu mümkün kılacak değerleri
hayatının merkezine alacağını düşünüyorum. Tıpkı Mustafa gibi… Mustafa da savunucusu
3
olduğu değerlerin ışığında, daha gelişmiş bir toplum ve daha iyi bir gelecek motivasyonuyla
pek çok sosyal girişimi sahiplenmiş bir insandı. İşte bu nedenle Mustafa, bugün, sadece başarılı
bir iş insanı olarak değil, ne mutlu ki; iyi bir insan olarak hatırlanıyor” dedi.
Caroline N. Koç: “Arzuladığımız refah ve kalkınma sadece ekonomik büyüklükle değil,
kültürel zenginlikle, sanat sevgisiyle, eğitim kalitesiyle ve elbette sportif alandaki atılımlarla
elde edilebilir.”
Caroline N. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mustafa’nın bir spor ödülü hayal ederken amacı,
‘dostluk, dayanışma, mükemmeliyet, fair play’ gibi, her zaman savunucusu olduğu insani
değerlerin, toplumda spor yoluyla yaygınlaşmasına öncülük etmekti. Başarılı sporcularımızın
sahada olduğu kadar günlük hayatta da bu değerleri yaşatarak, topluma örnek teşkil
edeceklerine inanıyordu. Tam da bu nedenle ‘Mustafa Koç Spor Ödülü’nün kalıcı temasını,
‘Olimpik değerlere katkı’ olarak belirledik. Dördüncü kez yine sportif başarısı, sportmenliği ve
etik değerleriyle önemli bir rol modeli ödüllendirecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Daha
çok gencimizin sporu ve Olimpik değerleri bir yaşam tarzı olarak benimsemesi Mustafa’nın
spor vizyonunu yaşatacak en önemli çıktı olacaktır. Unutmayalım ki; arzuladığımız refah ve
kalkınma sadece ekonomik büyüklükle değil, kültürel zenginlikle, sanat sevgisiyle, eğitim
kalitesiyle ve elbette sportif alandaki atılımlarla elde edilebilir.”
Bu yılın özel konuşmacısı Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach oldu!
Caroline N. Koç, ödül törenine katılarak yaptığı konuşma için Uluslararası Olimpiyat Komitesi
(IOC) Başkanı Thomas Bach’a teşekkür etti. Thomas Bach’ın daha barışçıl bir dünya için sporu
etkin bir araç olarak kullandığı ve Olimpik değerlerin gelişimi ve yayılımı için büyük katkılar
sağladığını belirten Caroline N. Koç, sözlerine şöyle devam etti: “Bach; altın madalyalı Olimpik
bir sporcu, doktora sahibi bir hukukçu, başarılı bir iş insanı, iyi ve tutkulu bir spor yöneticisi…
Kendisinin bugün bizlerle olmasını çok anlamlı buluyorum.”
Prof. Dr. Uğur Erdener: “Mustafa Koç Spor Ödülü’nde bu yıl Thomas Bach’ın yer alması, bu
ödülün Olimpik değerlerin spor yoluyla toplumda yaygınlaşmasına öncülük etme hedefini
sadece ülkemizde değil, uluslararası alanda da gerçekleştirdiğini gösteriyor.”
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı ve IOC Üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener ödül
töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin en prestijli spor ödülü haline
gelen ‘Mustafa Koç Spor Ödülü’nde bu yıl IOC Başkanı ve değerli dostum Dr. Thomas Bach’ın
yer alması, bu ödülün Olimpik değerlerin spor yoluyla toplumda yaygınlaşmasına öncülük
etme hedefini sadece ülkemizde değil, uluslararası alanda da gerçekleştirdiğini gösteriyor.
Yaşam felsefesini mükemmeliyet, saygı ve dostluk gibi değerler üzerine inşa etmiş merhum
Mustafa Koç’un anısını yaşatan ödülün sahiplerinin topluma örnek olduklarını görüyor ve
bundan büyük gurur duyuyorum. Başarıları ve örnek kişiliğiyle gençlerimize rol model olan
İbrahim Çolak’ı ‘2020 Mustafa V. Koç Ödülü’nü kazanması dolayısıyla gönülden kutluyor,
kendisine başarılar diliyorum.”
Thomas Bach: “Sporun birleştirici gücü, günümüz dünyasında iyiliklerin arkasındaki güçtür.
Mustafa V. Koç Spor Ödülü, Türkiye’den dünyaya umut ve iyimserlik dolu güçlü bir mesaj
yolluyor.”
4
Gecenin özel konuğu Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı (IOC) Thomas Bach ise
konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Küresel salgın nedeniyle hepimiz büyük bir belirsizlik
içinde yaşıyoruz. Bu zor zamanlarda ortak değerlerimiz olan Olimpik değerlere,
mükemmelliğe, saygıya, dostluğa ve dayanışmaya fazlasıyla ihtiyaç duyuyoruz. Tam da bu
nedenle Koç Holding’e ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne bu ödül sayesinde dikkatleri
sporun gücüne yönelttikleri için teşekkür ediyorum. Bu ödül Mustafa Koç’un vizyonunu ve
spora olan tutkusunu en güzel şekilde anmaktadır. Bu yılki ödülün tüm adaylarını kutluyorum.
Hepiniz, spor tutkunuzla, sportif başarılarınızla ama en çok da duruşunuzla Olimpik değerlere
örnek oldunuz. Böylece Olimpik değerlerin topluma yayılmasına katkıda bulundunuz. Sadece
sporun verebileceği keyifle insanlara ilham oluyorsunuz. Spor kazanmaktan ya da rekor kırmaktan
çok daha fazlasını ifade eder. Mükemmellik, dostluk, saygı ve dayanışma gibi Olimpik değerler
sayesinde tüm dünyayı birleştirir. Sporun bu birleştirici gücü, günümüz dünyasında, iyiliklerin
arkasındaki güçtür. Bu nedenlerle, Mustafa V. Koç Spor Ödülü, Türkiye’den dünyaya umut ve
iyimserlik dolu güçlü bir mesaj yolluyor. Olimpik dayanışma duygusuyla, hepinize Mustafa Koç
Spor Ödülü’nü ve bizi birleştiren Olimpik değerleri kutladığımız harika bir gece diliyorum.”
Mustafa V. Koç Spor Ödülü Seçici Kurulu:

  • Hasan Arat, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı, Avrupa Olimpiyat
    Komiteleri Yönetim Kurulu Üyesi
  • Prof. Dr. Hülya Aşçı, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve
    Spor Eğitimi Bölüm Başkanı
  • Efe Aydan, Milli Basketbolcu, Avrupa Karmasına Seçilen İlk Türk Sporcu
  • Turgay Demirel, FIBA Avrupa Başkanı, FIBA Dünya Başkan Yardımcısı, Türkiye Milli
    Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi
    Mustafa V. Koç Spor Ödülü Jürisi:
  • Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Mustafa V. Koç Spor Ödülü Jüri Başkanı Caroline N.
    Koç
  • Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç
  • Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyesi Prof.
    Dr. Uğur Erdener
    Milli Sporcumuz İbrahim Çolak Hakkında:
    Milli sporcu İbrahim Çolak, 7 Ocak 1995 yılında İzmir’de doğdu. Daha önce kendi adını taşıyan
    The Çolak hareketini cimnastik literatürüne sokan Çolak, 2018 yılında İskoçya’da yapılan
    Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanarak ülkemize bu branştaki
    ikinci ve en büyük madalyayı getirdi. İbrahim Çolak, 2019 yılında ise Almanya’nın Stuttgart
    kentinde gerçekleştirilen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda halka aletinde altın
    madalya kazanarak cimnastikte büyükler kategorisinde dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk
    sporcu oldu. Milli cimnastikçi ayrıca Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek 2020
    Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde etti.

OKUMAYA DEVAM ET

YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

TAKVİM

Aralık 2020
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

HER ŞEY GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

TOGG | Türkiye’nin Otomobili

TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni #TANAPtamam

GENÇ GAZETECİLER BURADA

GÜÇLÜ TÜRKİYE

TÜRK AKIM PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ

TÜRKİYE YÜZYILI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisini #MilliEnerjideYeniMüjde

ENERJİ PETROL MEDYA GRUP – YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

DÜNYA12 saat önce

“Tanzanya, ülkemizin Doğu Afrika’daki en önemli ortaklarından biridir”

DÜNYA1 gün önce

Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

DÜNYA2 gün önce

“FETÖ’nün Bilişim Militanları akıl sınırlarını da zorlayan kurdukları tuzaklarla örgüte maddi kaynak yaratmaya devam ediyorlar

DÜNYA2 gün önce

Nikaragua Büyükelçisi Tatiana Daniela Garcia Silva ,Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

DÜNYA2 gün önce

Ruanda Büyükelçisi Charles Kayonga’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

DÜNYA2 gün önce

“Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren meselelerde, geri adım atmadan haklarımızın peşinde koşacağız”

DÜNYA3 gün önce

“Günü kurtarmak yerine, enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlayacağız”

DÜNYA3 gün önce

Yenilenebilir Enerji, Enerjide Tam Bağımsızlığımızın Anahtarı Olacak

DÜNYA4 gün önce

Kripto FETÖ’cüler durmuyor Marka patent Adı altında büyük vurgun…Bu soyguna kimler yardım ediyorlar .

DÜNYA4 gün önce

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Günlük 40 Bin Varil Üretime Geçtik

DÜNYA4 gün önce

BAYRAM TATİLİ TRAFİĞİ: BAYRAMDA OTOYOLLARDAN 11,2 MİLYON ARAÇ GEÇTİ

DÜNYA5 gün önce

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ ADANA’DA BAŞLADI

DÜNYA1 hafta önce

Yürüyen Evler | Setencioğlu Tiny House

DÜNYA1 hafta önce

FETÖ’nün bilişim militanları Marka Ve Patent işlerine neden önem veriyorlar ?

DÜNYA1 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

DÜNYA1 hafta önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Müzelerin kapıları bayramda da açık.”

DÜNYA1 hafta önce

Sağlık Turizminde Küresel Merkez Türkiye

DÜNYA2 hafta önce

Muhammed Kaçar Webx | “KAMUYA MAL OLMUŞ İSİMLERE MARKA ALAMAZSINIZ!

DÜNYA2 hafta önce

Türk patent ve marka Kurumundan Kamuoyuna uyarı

DÜNYA2 hafta önce

KOSGEB DESTEKLERİ DEPREM BÖLGESİNE CAN SUYU OLUYOR

DÜNYA2 hafta önce

Ticaret Bakanı Bolat, Yılın İkinci Çeyreğine İlişkin Dış Ticaret Beklenti Anketi’ni Değerlendirdi

DÜNYA2 hafta önce

 Kendilerini Devletten, Hukuktan üstün gören Kripto FETÖ’cüler Durmuyor

GÜNCEL2 hafta önce

Marka patent Adı altında büyük vurgun…

DÜNYA2 hafta önce

“Kimsenin bizim öz güvenimizi örselemesine, hayallerimizle aramıza set çekmesine müsaade etmeyeceğiz”

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kıldı

DÜNYA2 hafta önce

Soruyoruz | Muhammed Kaçar webx onlinemarkatescil.com web sitesi size mi ait

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hükûmet ve devlet olarak teröre karşı çok etkin ve başarılı bir mücadele yürütüyoruz”

DÜNYA2 hafta önce

LİMANLARDA YENİ REKOR!

DÜNYA2 hafta önce

FETÖ’ye bağlı Takım elbiseli teröristler “Akaryakıt istasyonu sahiplerine nasıl kumpas kuruyorlar”

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarda milletvekilleriyle bir araya geldi

DÜNYA2 hafta önce

Enerjide Dışa Bağımlılığı Bitirdiğimizde Türkiye Daha Güçlü Olacak

DÜNYA3 hafta önce

Muhammed Kaçar Webx | Paravan Holding ve şirketler kurarak insanları kandırıyorsun Amacınız ne ?

DÜNYA3 hafta önce

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ, MECLİS’TE GÖREV YAPAN PERSONELLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

DÜNYA3 hafta önce

FETÖ’nün bilişim militanları | İnsanlara kumpas kurarak adli sicil kayıtlarını kirletmek için her türlü yolsuzlukları yapıyorlar

DÜNYA3 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu seçimin galibi demokrasimizdir, millî iradedir”

DÜNYA3 hafta önce

FETÖ’nün bilişim militanları Marka Ve Patent işlerine neden önem veriyorlar ?

DÜNYA3 hafta önce

“Devletimizin bekasına, milletimizin canına kasteden tüm terör örgütlerine karşı başarılı bir mücadele yürüttük”

DÜNYA3 hafta önce

“Altyapısı ve üstyapısıyla Diyarbakır’ı bölgesinin yıldızı hâline getirmek için uğraştık”

DÜNYA3 hafta önce

ELMADAĞ’A BANLİYÖ SEFERLERİ BAŞLADI

DÜNYA4 hafta önce

“Tüm renkleriyle, tüm farklılıklarıyla Türkiye’yi kucaklayan bir anlayışla 85 milyona aşkla hizmet ediyoruz”

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mesajı

DÜNYA4 yıl önce

Metin Aslım : İş ve Cemiyet Hayatının Sevilen Siması

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Emel USLU ATİK ;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Aysu YAVUZ

İYİ Kİ VARSIN3 yıl önce

İyi ki varsın Nurten ÖZTÜRK

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın ZEHRA KARAKAŞ BEGEN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Beril ÇAVUŞOĞLU

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nuray ÖZÇELİK;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hüseyin ÇEŞMECİOĞLU :

DÜNYA2 yıl önce

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı temeli atıldı

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nalan Gazezoğlu

DÜNYA4 yıl önce

Sektöre Yön verenler ; Eda DEMİRHAN

GÜNCEL3 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Berfu GÜVEN

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Gül ALCANSOY;

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Prof. Dr. Başak SOLMAZ

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın AYSUN ŞAHANOĞLU KABA ;

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Nazlıhan ALKAN

DÜNYA2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Hüseyin ÇALIŞKAN

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Hande ORTAY

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Yusuf Burak ASLANPINAR;

İYİ Kİ VARSIN3 yıl önce

İyi ki varsın Semra Aman Akyürek

ENERJİ3 yıl önce

Tekfen Holding “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” ödülünü üçüncü kez aldı!

ENERJİ3 yıl önce

İyi ki Varsın Mehmet Gültekin

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Doç. Dr. Esin Yalçınkaya

Enerji petrol Medya Ceo -Mehmet Ali Setencioğlu ,
MAVİ YOLCULUK5 yıl önce

TEKNE KİRALAMA | İZMİR ÇEŞME ALAÇATI

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Semra İĞTAÇ

GÜNCEL3 yıl önce

Başarımız, Başarınız olacak HANTEK KALIP

DÜNYA1 yıl önce

İyi ki varsın, Haşim İzol

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Sadık KUTANOĞLU

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki varsın Özgür AKIN

DÜNYA4 yıl önce

Sektöre Yön Verenler Esra KANDEMİR

DÜNYA3 yıl önce

Türkiye’nin En Etkin 50 CFO’su belli oldu

DÜNYA2 yıl önce

İyi ki varsın Ebru Milat Sezgin

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi

DÜNYA2 yıl önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Yatırım Forumu’na katıldı

DÜNYA4 yıl önce

İyi ki varsın Sibel Şeref KANCAOĞLU ;

DÜNYA3 yıl önce

Sektöre yön verenler, Ahmet ÇALLI

DÜNYA5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kyoto’da Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni açtı

DÜNYA3 yıl önce

İyi ki varsın Vahide Ayşit

YENİ NESİL MEDYA | TÜRKİYE

GÜÇLÜ TÜRKİYE
GÜÇLÜ TÜRKİYE

GENÇ İŞ DÜNYASI

seers cmp badge