4000 yıllık tarihi geçmişiyle,Roma ve Bizans dönemlerini yaşayan,Fatih Sultan Mehmet’in Fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in Valilik yaptığı,Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği şehir, Evliya Çelebi seyahatnamesinde Trabzon dan bahsederken. “”Tuğra-bozan“ yakıştırması” ve “Bu şehre küçük İstanbul denilse yeridir. İrem bağları gibi süslü bir şehirdir burası”ifadelerini kullanmıştır. .Yeşiliyle, doğasıyla insanı büyüleyen ,sadece yaylalarında değil ,şehrin her yerinde yılın her döneminde mutlak bir şenlikle ,yöresel lezzetleri ile horon edilen yapısının yanı sıra zengin bir liman kenti…TRABZON ..
Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İBİŞ 30 Mart 1958 Trabzon da doğdu.Öğrenim yıllarının bir bölümünü doğup büyüdüğü şehir Trabzon da tamamlayan Erkan İBİŞ :1977 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ni kazanarak ANKARA da eğitim hayatına devam etti. 1982 yılında bu okuldan mezun olan Erkan İBİŞ; 1989 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Nükleer Tıp alanında; UZMAN, 1991 de Doçent, 1997 yılında Profesör oldu, Halen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim üyesi olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Yönetim Kurulu Üyeliği, TAEK Danışma Kurulu Üyeliği, Türk Rus Toplumsal Forumu Eğitim-Bilim Komitesi Başkanlığı, Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği yanı sıra; Başhekim Yardımcılığı, Başhekimlik, Rektör Yardımcılığı, Ana Bilim Dalı Başkanlıkları gibi görevleri de yerine getiren, 6 Ağustos 2012 tarihinden itibaren,Ankara Üniversitesi Rektörü olarak görevini sürdüren Erkan İBİŞ, aynı zamanda ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI görevini de yapmaktadır.
Ankara Üniversitesi “Türkiye Cumhuriyeti’nin İlk Üniversitesi”unvanını taşımaktadır. Hukuk (1925) ve Dİlve Tarih, Coğrafya (1935) fakültelerinin kuruluşunu bizzat yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatları doğrultusunda Ankara Üniversitesi Başkentimiz Ankara’da Hukuk, DTCF, Tıp (1945) , Fen (1943), Veteriner (1842, 1933) ve Ziraat (1846,1933) Fakültelerinin bir araya getirilmesi ile 1946 yılında kurulmuştur. Kökleri Oldukça eski olan ve önce İstanbul’da mektep olarak açılan Veteriner Fakültesi (1842) ve Ziraat Fakülteleri (1846) 1933’de Ankara’ya alınmış ve üniversitenin kuruluşunun temel taşlarından olmuşlardır. Siyasal Bilgiler Fakültesi diğer adıyla Mekteb-i Mülkiye (1859) 1949’da üniversite bünyesine dahil edilmiştir. Fakültelerinin tek çatı altında toplanmasıyla oluşturulmuş Ankara Üniversitesinde daha sonra diğer fakültelerin açılmasıyla ülkemizin ve dünyanın en saygın ve gelişmiş üniversitelerinden biri haline gelmiştir..Bir devlet üniversitesi olan 700’den fazla programı olan Ankara Üniversitesi’nde eğitim dili Türkçe olmakla birlikte, İngilizce ve diğer dillerde uluslararası programlarda da eğitimler verilmektedir. Ankara Üniversitesinde 2020 yılı itibari ile 18 Fakülte , 11 Meslek Yüksek Okulu, 1 Devlet Konservatuarı, 14 enstitü ve biner yataklı 2 Üniversite Hastanesi bulunmakta olup, 70 bine yakın öğrenci vardır.
Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İBİŞ ; Sivil Toplum Kuruluşları hakkında görüşlerini ifade ederken; Ülkemiz de vatandaşların ortak bir amaç uğruna bir araya geldiği, buna bağlı olarak daha iyi yaşam şartları için gerekli faaliyetlerin kolektif ve bağımsız bir biçimde yürütüldüğü topluluk anlamına gelmektedir. “Yani birlikteliği, gönüllülüğü ve dayanışmayı ifade eder. STK, bir ülke de demokrasinin, yaşam standartlarının, birey ilişkilerinin, aktif ve sorumlu vatandaşlık bilincinin gelişmesinde önemli rol oynar. Akademisyenlerin yanı sıra gönüllü bireylerin de deneyimleri ile katkı verdikleri, maddi çıkarın gözetilmediği, dostlukların kurulduğu, acıların sevinçlerin paylaşıldığı, topluma yararlı bireylerin de kazandırıldığı ortak yerlerdir. Kısacası; STK, devletin bütünlüğü, insan hakları ve ötekileştirmeme ilkeleri esasında ülkeleri daha çağdaş ve demokratik hale getirme çabasındaki kurumdur diye tanımlamak istiyorum.
Bu tanımlamam sanıyorum Ankara Üniversitesinin STK’na bakış açısını da ortaya koyuyor. Hem üniversitemizin, hem toplumumuzun hem de ülkemizin kazanımı, gelişimi için STK ile güçlü işbirliği içinde olmamız gerekir. Bu bilinçle çaba gösteriyoruz. İster sosyal, ister kültürel, ister ekonomik, ister bilim amaçlı olsun tüm STK’nı ve onlarla işbirliğini önemsiyoruz. STK ile birlikte çalışmalar yapıyoruz.”diyor Sözlerinin devamında Ankara Üniversitesi, tüm bu söylediklerim temelinde bir düşünceye sahip. Sosyal sorumluluğun kendi sorumluluğu da olduğu bilincinde. Bunun için gıdadan sağlığa, eğitimden teknolojiye, doğadan insana, çocuktan yaşlıya kadar çok farklı konularda sosyal sorumluluk projeleri üretmek üzere kolları sıvadık. Öncelikli uygulamalarımız eğitim, çocuk, yaşlı, çevre, doğa. Bunları geliştirerek sürdüreceğiz. Dedi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.. Doktor Sayın Erkan İBİŞ ‘in aldığı ödül ve Beratlar bulunmaktadır. Bunların bazılarından bahsetmek gerekirse;
Takdim Edilen Ulusal Ödül ve Beratlar 2015 yılı : TÜSİAV tarafından “Sivil Toplum Dostu Beratı” 2017 yılı : Kızılcahamam Belediyesi tarafından “Fahri Hemşerilik” Beratı 2017 yılı : Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından “Sivil Toplum Dostu” Beratı : Beypazarı Beledisi tarafından “Fahri Hemşerilik” Beratı 2019 yılı : Ankara Gazeteciler ve Yazarlar Derneği tarafından “Ankara’ya Değer Katanlar” Ödülü 2019 yılı : Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından “Sivil Toplum Gönüllüsü” Beratı
Takdim Edilen Uluslararası Devlet Nişanları 2018 : Romanya Devleti tarafından tevdi edilen “Romanya Devlet Nişanı (Award of Merit) 2019 : İtalyan Cumhurbaşkanı tarafından tevdi edilen “İtalya Devlet Nişanı” (Commendatore) 2019 : Macaristan Cumhurbaşkanı tarafından tevdi edilen Macaristan Devlet Nişanı (Magyar ErdemrendTisztikeresztje)
Bilim Ödülleri
Genç Araştırmacı Ödülü, Türkiye Nükleer Tıp Derneği, 2018
Behçet Hastalığı Araştırma Ödülü, TÜBiTAK, 1999
Editörlük/Yayın Kurulu Üyeliği
TurkishJournal of MedicalSciences, TÜBİTAK
Journal of NuclearSciences, Ankara Üniversitesi
TurkishJournal of MedicalSciences, TÜBİTAK, Yayın Kurulu Üyeliği
Türkiye Klinikleri Tıp Bilimleri, Yayın Kurulu Üyeliği,
MolecularImagingandRadionuclideTherapy, Yayın Kurulu Üyeliği
Yükseköğretim ve Bilim Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği
Bilişim-Eğitim-Sağlık sektörleri dahil olmak üzere daha bir çok platformda da sayısız ödüllerle taçlandırılan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.SayınErkan İBİŞ e ,Genel Başkanlığını yapmakta olduğum,Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) tarafından , 2020 yılının Haziran ayının ilk haftasında düzenleyeceğimiz “YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ” takdim edilecektir.
Sinerjik ve iletişim odaklı bir yönetim anlayışını benimseyen Ankara Üniversitesi Rektörümüz , Prof.Dr.Erkan İBİŞ , takım ruhu ve liyakat tabanlı yaklaşımlara önem vermektedir. İyi oyunun “iyi kurallar kadar iyi oyuncularla” mümkün olabileceğine inanmakta ve bu doğrultuda çalışmaktadır.
Prof. Dr.Erkan İBİŞ’ in :
Ülkesine olan sevdası ,girişimci ruhu ,vefalı ve uzlaşmacı bilge kişiliği ,Eğitim Camiası başta olmak üzere Devlette ,Kamuda teknoloji ve Bilişim alanında, yaratıcılık özelliği gibi vasıfları ile toplumun sevgisini ve takdirini almış şahsiyeti ile , gelecek de de ,insanlık adına faydalı çoğu kapsamlı projeleri ,hayata kazandıracağını biliyorum. “Engin deneyim,bilgi,beceri,başarılarının Akademisyen ruhunun devam etmesinin,Ülkemiz adına Eğitim,Teknoloji,Sanayi,Bilişim ve iletişim alanlarında katacağı pozitif değerlerin”bilinci ile ;
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024’ün 9 ayında ihracatın geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,2 artışla 193 milyar dolara ulaştığını belirterek, “Böylece ilk 9 ayda mal ihracatında net 5,9 milyar dolar artış sağlandı.” dedi.
Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı Konferans Salonu’nda, eylül ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı.
Orta Vadeli Program’ın en önemli omurgalarından birinin dış ticarette sürdürülebilir bir dengeyi sağlamak, dış ticaret ve cari açığı düşürmek olduğunu dile getiren Bolat, bu çabalarla büyümede ihracatın payını artırarak enflasyonla mücadele programına katkı vermenin amaçlandığına dikkati çekti.
Bolat, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 5,1 büyüdüğünü anımsatarak, bu eğilimin 2024’te de devam ettiğini söyledi.
Bu yılın ilk çeyreğinde ülkenin yüzde 5,3 büyüdüğünü kaydeden Bolat, “Bu büyümenin 2,5 puan katkısı net ihracattan gelmektedir. İkinci çeyrekte yüzde 2,5 büyüdük. Onun da 1,3 puanı net ihracatın katkısından gelmektedir. Bu sağlıklı ve istikrarlı bir büyümenin formülüdür.” diye konuştu.
“Son 14 ayında içinde 9 ay, aylık ihracat rekorları kırdık”
Bolat, eylül ayında dış ticarette dengelenmenin devam ettiğini, 2024 Ocak-Eylül verilerinin de olumlu ilerleyişi gösterdiğini ifade ederek, şu bilgileri paylaştı:
“Eylül ayında ihracatımız 22 milyar 7 milyon dolar oldu. Bu rakam geçen yılın rakamına göre yüzde 1,8’lik küçük bir azalışı ifade etmekle beraber, bunun en önemli sebebi takvim etkisi olmaktadır. Altın ihracatında yüzde 66’lık bir gerilememiz söz konusu. Altın ve enerjiyi çıkardığımızda ihracatımızdaki artış eylülde yüzde 3,3, 20,8 milyar dolara ulaşmış oldu. Son 14 ayında içinde 9 ay, aylık ihracat rekorları kırdık.”
Bolat, ithalatta da eylül ayında azalma trendini görmekten memnuniyet duyduklarının altını çizerek, şöyle devam etti:
“İhracattaki 1,8’lik küçük artışın yanında ithalatımızda da eylül ayında yüzde 1,4’lük bir azalış söz konusu oldu. Yani her kesimde de yaklaşık 400 milyon dolar civarında bir azalış söz konusu oldu. Çeyreklik trend burada çok önemli. 2024 yılı 3’üncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre ihracatta yüzde 4,4’lük artışımız var, bu 3 milyar dolarlık artışa tekabül ediyor. İthalatta da söz konusu dönemde yaklaşık 6 milyar dolarlık azalma söz konusu. Bu da yüzde 6,8’lik bir azalışa tekabül ediyor.”
“Eylülde dış ticaret açığı 5,1 milyar dolar olarak gerçekleşti”
Bakan Bolat, eylülde, dış ticaret açığının 5,1 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, “Geçen yılın aynı döneminde de 5 milyar 95 milyon dolar dış ticaret açığı kaydedilmişti. Her 2 yılı kıyasladığımızda dış ticaret açığımızda çok sınırlı bir artış gerçekleşmiş.” dedi.
Dış ticaret açığının son 14 ayın 11’inde azaldığına dikkati çeken Bolat, açığın üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre 17,4 milyar dolara gerilediğini, ihracatın ithalatı karşılama oranının ise 8,5 yüzde puan artışla yüzde 79,2 seviyesine yükseldiğini bildirdi.
Bolat, eylül ayında ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 81,1 olarak kaydedildiğini anlatarak, şu değerlendirmede bulundu:
“2024’ün 9 ayında ihracat, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,2 artışla 193 milyar dolar oldu. Böylece ilk 9 ayda mal ihracatında net 5,9 milyar dolar artış sağlandı. Bu dönemde ithalatta ise yaklaşık yüzde 8’lik azalışla 252,9 milyar dolara geriledi. Böylece ithalatımızda da net 21,6 milyar dolarlık azalış var.”
“Dış ticaret açığı 9 ayda yüzde 31,5 azaldı”
Dış ticaret açığındaki gelişmelere de değinen Bolat, “Dış ticaret açığı yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,5 azalışla 87,7 milyar dolardan 60,1 milyar dolara geriledi.” ifadesini kullandı. Bolat, böylece 9 ayda dış ticaret açığının 27,6 milyar dolar azaldığını söyledi.
Bolat, 9 ayda hem enflasyon hem de dış ticaret açığında yaşanan düşüşün Türkiye’deki makroekonomik istikrar sürecine büyük katkılar yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“2024’ün eylülünde yıllıklandırılmış ihracatımız yüzde 3,4 artış ile 261,6 milyar dolara ulaşmıştır. Mal ihracatında son 1 yılda 8,6 milyar dolar net artış sağlandı. İthalat düşüşündeki ana eğilim, bu yıl da devam etti. Yıllıklandırılmış ithalatımız geçen yıl 367 milyar dolar iken bu yıl 340,3 milyar dolara geriledi.” Geçen ay yıllıklandırılmış dış ticaret açığının 78,7 milyar dolara gerilediğine işaret eden Bolat, yıl sonunda bu açığın daha da düşeceğini söyledi.
Bolat, ihracatın ithalatı karşılama oranının da eylülde yüzde 76,8 olduğunu aktardı.
Hizmet ihracatının geçen yılı sonunda 106 milyar dolar olduğunu belirten Bolat, Bakanlık olarak 9 ayda hizmetler ihracatını 84 milyar dolar olarak hesapladıklarını söyledi.
Bolat, cari işlemler açığının temmuz itibarıyla 19,1 milyar dolara gerilediğine işaret ederek, “Cari açıkta yıl sonu Orta Vadeli Program tahmini 34,5 milyar dolar. Kesin olarak 20 milyar doların altında cari işlemler açığıyla yılı kapatacağız.” diye konuştu.
Sektörel bazda ihracat rakamları hakkında da bilgi veren Bolat, 9 ayda ihracatın otomotiv sektöründe yüzde 6,7, kimya sektöründe yüzde 5,7, çelik sektöründe yüzde 10,5, tekstil sektöründe yüzde 12 ve mücevher sektöründe yüzde 7,6 arttığını kaydetti.
Bolat, Avrupa Birliğine 9 ayda 80,5 milyar dolar ihracat yapıldığını belirterek, Almanya’da büyük durgunluk yaşandığını ve bu nedenle söz konusu ülkeye yapılan ihracattın 607 milyon dolar azaldığını ifade etti. Bu dönemde İngiltere, ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hollanda’nın, ihracatın en çok arttığı ülkeler olduğunu aktaran Bolat, ihracatın en fazla azaldığı ülkenin yaklaşık 6 aydır ticaret yapılmayan İsrail olduğunu, bu ülkeyi Rusya, Almaya, Fransa ve İsviçre’nin takip ettiğini söyledi.
“Mal ve hizmet ihracatını ne pahasına olursa olsun artırma hedefimiz var”
Hükümet olarak “Türkiye Yüzyılı”nı ticaret yüzyılı yapma hedefiyle yola çıktıklarını aktaran Bolat, “Mal ve hizmet ihracatını ne pahasına olursa olsun artırma hedefimiz var. Ama takdir edersiniz ki kuzeyimizde büyük bir sıcak savaş, güneyimizde bir soy kırım ve genişlemekte olan sıcak savaş var. Özelliklede Avrupa’da yaşanan büyük bir ekonomik durgunluk söz konusu. Bu olumsuzluklara rağmen ihracat için koşturan ihracatçılarımızı kutluyoruz.” diye konuştu.
Bolat, ihracatçılara yardımcı olmak üzere Eximbank kaynakları artırdıklarına dikkati çekerek, “Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Merkez Bankamız ile çalışıyoruz, bir kaç güne kadar Eximbank ve reeskont kredileriyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız yeni açıklamalar yapacak. Gerek miktar artırımı gerekse de maliyet düşürme noktasında çalışmalar nihayete ermek üzere.” değerlendirmesinde bulundu.
Geçmiş yıllarda yüzde 80 seviyelerinde uygulanan ihracat bedellerinin Merkez Bankasına satış yükümlülüğünün yüzde 30’a indirildiğini anımsatan Bolat, “Ayrıca, kurumlar vergisi oranı ihracatçılarımız için 5 puan aşağı çekilerek yüzde 20 seviyesine getirildi. Ayrıca, hizmet ihracatçısı şirketlerin yabancılara sundukları hizmetlerden elde ettikleri kazançlarını Türkiye’ye getirmeleri durumunda, söz konusu kazançların yüzde 80’ini vergi matrahından düşürmeleri mümkün hale getirildi.” dedi.
“İhracat için bütün imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. İhracat için ‘asla durmak yok, çalışmaya devam’ sloganıyla hedeflerimizi gerçekleştirinceye kadar Bakanlık ve ihracatçılar ailesi olarak çalışacağız.”
“Filistin Devleti’nin tanınması büyük önem ifade ediyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile düzenledikleri ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Barışı ve güvenliği sağlamakla görevli uluslararası teşkilatların etkisiz kaldığı bu ortamda Filistin Devleti’nin tanınması, daha büyük anlam ve önem ifade ediyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Finlandiya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptıkları görüşmelerde Gazze ve Lübnan’a yönelik İsrail saldırganlığının da gündemlerinin odağında yer aldığını belirterek şunları söyledi: “İsrail’in katliamlarıyla ilgili tavrımızı hem Birleşmiş Milletlerde hem de bugün Meclisimizde açık yüreklilikle dile getirdim. İsrail’in hakka, hukuka aykırı işgal ve ilhak arayışına karşı tavrımız, tüm devletlerin ve uluslararası kuruluşların asli görevidir.”
“HÂLÂ BUNU YAPMAYAN ÜLKELERE FİLİSTİN DEVLETİ’Nİ TANIMA ÇAĞRIMIZI TEKRARLIYORUZ”
“Buradan bir kez daha Gazze’de acil kalıcı ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması çağrımızı tekrarlıyorum” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Lübnan halkının ve hükûmetinin de bu süreçte yanında olmamız gerekiyor. Güvenlik Konseyi başta olmak üzere barışı ve güvenliği sağlamakla görevli uluslararası teşkilatların etkisiz kaldığı bu ortamda Filistin Devleti’nin tanınması, daha büyük anlam ve önem ifade ediyor. 7 Ekim’den bu yana dokuz ülke Filistin Devleti’ni tanımıştır. Hâlâ bunu yapmayan ülkelere Filistin Devleti’ni tanıma çağrımızı tekrarlıyoruz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, “Birleşmiş Milletler nezdinde Türkiye ve Finlandiya öncülüğünde oluşturulan Arabuluculuk Dostları Grubu, bölgedeki çatışmaların sonlandırılabilmesi adına bir inisiyatif başlatabilir mi?” şeklindeki sorusu üzerine Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile bunları da görüştüklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, müşterek atılabilecek adımlar konusunda, her iki ülkenin de ara buluculuk noktasında ne denli başarılı olabileceğini zamanın göstereceğini ifade etti.
İsrail’in ara buluculuğa yaklaşması veya kabulünün söz konusu olmadığının görüldüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Atılacak adımlarla, temennim odur ki, bakanlarımızın yapacağı ön çalışmalarla böyle bir netice alabilirsek bu netice üzerinden inşallah, bu ara buluculuk çalışmalarına devam ederiz” değerlendirmesini yaptı.
Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb da görüşmede Orta Doğu’da devam etmekte olan çatışmalar konusunun da ele alındığını belirterek, “İsrail’in kendisini savunma ve koruma hakkı olduğunu kabul ederken, kendi güvenliğini sağlama hakkı olduğunu kabul ederken, aynı zamanda İsrail’in uluslararası hukuka uyması gerektiğini de düşünüyoruz. Çünkü yaşanan insanlık trajedisi Gazze’de çok fazla. Şimdi de Lübnan’da aynı şeyi görmeye başladık. Dolayısıyla biz de Finlandiya olarak acil bir ateşkes çağrısında bulunduk Lübnan’da. Saldırıların durması çağrısında bulunduk. Biz de iki devletli bir çözümden yanayız. Bunu sağlayacak siyasi süreci destekliyoruz. Şu anda devam etmekte olan bu iki savaş yani hem Filistin’de hem Lübnan’da yaşananlar belki de barışla sonuçlanacak, barışçıl bir çözüme ulaşılacak ama henüz bu noktadan çok uzaktayız diyebilirim.”
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Gerekli cookie, sayfa gezinmesi ve web sitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri etkinleştirerek bir web sitesi kullanıma yardımcı olur. Web sitesi bu cookie olmadan düzgün çalışamaz.
Tercih cookies, bir web sitesinin, tercih ettiğiniz diliniz veya bulunduğunuz bölgeniz gibi, web sitesinin davrandığını veya görünüşünü değiştiren bilgileri hatırlamasını sağlar.
İstatistik
İstatistik cookies, web sitesi sahiplerinin anonim olarak bilgi toplayıp bildirerek ziyaretçilerin web siteleriyle nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamalarına yardımcı olabilir.
Pazarlama
Pazarlama cookies, ziyaretçileri web sitelerinde izlemek için kullanılır. Amaç, bireysel kullanıcıya ilgi çekici ve böylece yayıncılar ve üçüncü taraf reklamverenler için daha değerli olan reklamları görüntülemektir.
Sınıflandırılmamış
Sınıflandırılmamış cookies, bireysel kurabiye sağlayıcıları ile birlikte sınıflandırma sürecinde olduğumuz cookies.