Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Merkel ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Bölgesel konularda Almanya ile diyaloğumuzu güçlendirerek devam ettireceğiz. Bugün ele aldığımız hususlarda kaydedeceğimiz gelişmelerin gerek çok boyutlu ikili ilişkilerimiz gerekse Avrupa Birliği katılım sürecimiz bakımından katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, Vahdettin Köşkü’nde gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Merkel ve heyetini Türkiye’de misafir etmekten duyduğu büyük memnuniyeti dile getirerek, yoğun ve verimli bir program gerçekleştirdiklerini söyledi.
Almanya Şansölyesi Merkel ile Türk-Alman Üniversitesi’nin yeni eğitim ve sosyal tesis binalarının resmî açılışlarını yaptıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerinde Türkiye-Almanya ikili ilişkilerini kapsamlı şekilde ele aldıklarını, başta Libya ve Suriye olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında da fikir teatisinde bulunduklarını bildirdi.
“Ülkelerimiz arasındaki köklü dostluk ilişkilerinin sürdürülmesinin Türkiye ve Almanya’nın yanı sıra bölgemizin de menfaatine olduğu noktasında hemfikiriz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ve bölgesel belirsizliklerin bu iş birliğinin değerini bir kez daha gözler önüne serdiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ile ekonomi, ticaret, yatırım, enerji ve turizm alanlarında mevcut iş birliğini daha da ileriye taşımakta kararlı olduklarını vurgulayarak, yenilenebilir enerji, dijitalleşme, yapay zekâ gibi konularda da ciddi bir potansiyel bulunduğunu dile getirdi.
Görüşmelerde Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerini de ele aldıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Merkel’e önümüzdeki dönemde AB’den beklentilerimizi aktardım. Almanya Temmuz ayından itibaren AB Dönem Başkanlığı’nı üstlenecek. Bunun, Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesi bakımından önemli bir fırsat teşkil edeceğini düşünüyoruz” dedi.
Almanya’da yaşayan ve sayıları 3,5 milyona yakın Türk toplumunun huzur ve refahının öncelikli meseleleri arasında yer aldığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Türklerin, İkinci Dünya Savaşı sonrasında kalkınmasında ter döktükleri Almanya’da kendilerini evlerinde hissetmeleri çok önemlidir. Bu doğrultuda Alman dostlarımızın atabileceği pek çok adım bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda Barış Pınarı Harekâtımızı bahane eden terör örgütü yandaşları, Almanya’daki Türklere yönelik saldırılar düzenlediler. Büyükelçiliğimizin hizmet aracı örgüt mensupları tarafından ateşe verildi. Bu saldırıları bir kez daha lanetliyor, kınıyorum. Bu eylemlerin görmezden gelinmesini, hele hele bunların demokratik bir hakmış gibi gösterilmesini anlamak mümkün değildir. Almanya’dan sorumluları cezalandırmasını, böyle tablolara müsamaha göstermemesini özellikle bekliyoruz.”
“AVRUPA ÜLKELERİNİN SURİYELİLERE DAHA FAZLA YARDIM YAPMALARI İNSANİ BİR SORUMLULUKTUR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Almanya’nın göç konusunda Avrupa’nın yükünün büyük bir bölümünü üstlendiğini kaydederek, “Avrupa Birliği’nin ve Avrupa ülkelerinin Suriyelilere daha fazla ve daha hızlı yardım yapmaları her şeyden önce insani bir sorumluluktur” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 milyon insanın yaşadığı İdlip’e, son haftalarda rejimin ağır saldırılar düzenlediğine işaret ederek, Suriye rejiminin okullar ve hastaneler dâhil tüm sivil yerleşim yerlerini aralıksız bombaladığını söyledi.
“İdlip halkının içinde bulunduğu insani dramı hafifletmek için elimizden gelen çabayı sergiliyoruz. İdlipli kardeşlerimize yönelik vahşetin son bulması için herkesin rejim üzerinde baskı kurması gerekir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Almanya Şansölyesi Merkel’e de Türkiye’nin özellikle briketten yapılacak barınma imkânları konusunda yaptığı çalışmaları anlattığını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Merkel’e, Berlin Süreci’ni başlatarak Libya’da çözüm çabalarına yönelik destek sağlamasından ötürü teşekkür ederek, Türkiye’nin de Libya’da askerî bir çözümün mümkün olmadığını her vesileyle vurguladıklarını dile getirdi.
“LİBYALI KARDEŞLERİMİZİ ZOR GÜNLERİNDE YALNIZ BIRAKMAMAKTA KARARLIYIZ”
Türkiye olarak Almanya’nın bu inisiyatifine en etkin ve samimi destek veren ülkelerin başında yer aldıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Gerek Sayın Putin ile yaptığımız ateşkes çağrısı gerekse yoğun diplomatik girişimlerimiz neticesinde sahada sağlanan kısmi sükûnet, Berlin Konferansının düzenlenmesinde de ayrıca rol oynamıştır. Talebi üzerine Libya’da meşru hükûmete destek sağlamamızın amacı da kan dökülmesinin önüne geçmek ve siyasi sürecin canlanmasına katkıda bulunmaktır. Ulusal Mutabakat Hükûmetine destek vermek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2259 sayılı kararı gereğince bir tercih değil, yükümlülüktür. Darbeci Hafter ve destekçilerinin son birkaç gündür saldırılarını artırması, bu şahsın uzlaşı gibi bir niyetinin olmadığını göstermiştir. Kendisine verilen bu destekler ciddi manada şımartmıştır. Biz, her hâlükârda Libyalı kardeşlerimizi bu zor günlerinde yalnız bırakmamakta kararlıyız. 5 asırlık kadim bağlarımızın olduğu Libya, savaş baronlarının ve terör örgütlerinin insafına terk edilemeyecek kadar önemli bir ülkedir.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran ve Irak’ta da son dönemde gerilimin arttığına işaret ederek, DEAŞ sonrası tekrar ayağa kalkmaya çalışan Irak’ın, yeni bir kaos ve kargaşa iklimine sürüklenmesine izin verilmemesi gerektiğini, Türkiye ve Almanya olarak sorunların diyalog yoluyla çözümüne öncelik vererek, taraflara sağduyu ve aklıselim çağrısında bulunduklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgesel konularda Almanya ile diyaloğumuzu güçlendirerek devam ettireceğiz. Bugün ele aldığımız hususlarda kaydedeceğimiz gelişmelerin gerek çok boyutlu ikili ilişkilerimiz gerekse AB katılım sürecimiz bakımından katkı sağlamasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Libya’ya müdahale edip etmeyeceğinin ve silah ambargosuna uyup uymayacağının sorulması üzerine, “Biz tabi şu anda oradaki askerî güçlere Libya’nın özelliklede Serrac yanlısı güçlere eğitim vermek, onları belli noktalarda yetiştirebilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkarmış olduğumuz yasal düzenlemeyle oraya heyetimizi gönderdik, gönderiyoruz” diye konuştu.
“Biz Serrac’ı yalnız bırakmayacağız, kendilerine elimizden gelen bu noktadaki desteği vermekte kararlıyız” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin meşru olarak tanıdığı bir kişiye ve onun ordusuna destek verdiğini vurguladı.
“TÜRKİYE’Yİ LİBYA’YA DAVET EDEN DOSTLARA ‘HAYIR’ DEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR”
Libya’da darbeci Hafter’in bazı ülkelerce tanınmasını anlamakta zorlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Nitekim Moskova’da oraya çağrılmışlardır, oradan kaçmıştır adeta. Ondan sonra Berlin sürecine yine davet edilmiştir, Berlin sürecinde de yine ne yazık ki 55 maddelik açıklanan orada belirlenen o metne de yine imzasını koymamış, daha sonra koyacağı söylenmiştir. Ama daha sonra yine aldığım bir bilgiye göre bugün yine Sayın Merkel’den bunu aldım, işte 28’inden sonra bu askerlerin belirlenen 5+5’e isim verdi, oraya katılacağına dair şimdi de bazı şeyler söyleniyor. Bunlar tutarlı şeyler değil ve sürekli olarak eğer bu tür bir insan şımartılırsa böyle bir insana bu tür destekler verilirse ki bu desteklerin arkasında Abu Dabi yönetimi var, Mısır var. Bunlar ciddi manada tabi her türlü silah desteğini veriyorlar ve Wagner yine bu işin arkasında var ve Wagner’in arkasında da kimlerin olduğu malum. Bunun dışında Sudan’dan yine 5 bin, 6 bin civarında kara gücü burada söz konusu. Bütün bunlar olurken 500 yıllık bir maziye sahip olan Türkiye’yi Libya’ya davet eden bu dostlara bizim hayır dememiz zaten mümkün değildi, bizler de buna bu şekilde cevabı verdik ve Türkiye Büyük Millet Meclisinden de kararı çıkardık.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berlin Konferansında onaylanan 55 maddeyi kabul etmek ile altını imza atmanın farklı şeyler olduğunu belirterek, “Hafter henüz buna imzayı koymuş değil, sadece sözde kabul etmiş durumda. Bunları biz tamamıyla kabul olarak anlamıyoruz, yani bizim uluslararası diplomasi anlayışımız veyahut da uluslararası hukuk veya uluslararasındaki anlaşmalarda böyle bir durum söz konusu değil. Hafter’in yarın ne yapacağı da belli olmaz” değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, soru üzerine İdlip’ten 400 bine yakın kişinin Türkiye sınırına doğru hareket hâlinde olduğuna dikkati çekerek, bu kişiler için briket barınaklar yapmak amacıyla Kızılay ve AFAD tarafından çalışmalar yürütüldüğünü anlattı.
“SURİYE’DE GÜVENLİ BÖLGE KONUSUNDA TÜRKİYE’NİN PLAN VE PROJELERİ HAZIR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk etapta 10 bin briket barınak yapma adımları atıldı, gerekirse bunları artırarak devam ettireceğiz. Zira bizim sınıra 30-40 kilometre mesafede Suriye tarafında bu yapılanma gerçekleştirilecek ve bunun içinde ufak da bir, yani tuvaleti, banyosu olacak, ısıtma imkânlarını, her şeyini hazırlıyoruz ve adımı bu şekilde atacağız. Ve bu konuda sağ olsun Şansölye biz de belli bir desteği verebiliriz dediler. Kendileriyle Kızılay ve AFAD’la görüştükten sonra tekrar irtibat kuracağız, ona göre kendilerinden de böyle bir desteğin gelebileceğini ifade ettiler” bilgisini paylaştı.
Güvenli bölge konusunda da Türkiye’nin plan ve projelerinin hazır olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, orada ise kalıcı yaşam alanlarının yapılması yönünde adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
ABD ve Rusya ile yapılan görüşmelere rağmen terör örgütleri PYD-YPG’nin hâlâ bu bölgeden çıkartılmadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde Türkiye’nin terörle mücadelesinin sürdüğünü söyledi.
ALMAN GAZETECİLERİN AKREDİTASYONU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine de uluslararası basın mensuplarının çalışma izinlerinin Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığının görev alanına girdiğinin altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “İletişim Başkanlığımız 2019 yılında 19 farklı Alman medya kuruluşundan toplam 30 gazeteciye yerleşik akreditasyon kartı düzenlemiştir. İletişim Başkanlığımıza 17 Ocak 2020 itibarıyla 28 Alman basın mensubunun başvuruları ulaşmıştır. Başvurular 31 Aralık 2019 tarihinde tamamlanmıştır, bu başvurularla ilgili mevzuat uyarınca bunların değerlendirilmesi yapılmaktadır. Almanya’yla iyi ilişkilerimizden rahatsız olan bazı kesimlerin bu rutin değerlendirmeyi Türkiye’nin Alman gazetecilere akreditasyon vermediği veya Alman gazetecilere diğer yabancı basın mensuplarından farklı muamele edildiği şeklinde yansıtmaya çalıştıklarını görüyoruz. Böyle bir özel muamelenin veya Alman gazetecilere dönük olumsuz bir çifte standardın olmadığını açıkça ve ilk elden burada ifade etmek isterim. İletişim Başkanlığımız mevcut yerleşik akreditasyon sahibi gazetecilerin herhangi bir sorun yaşamaması için özellikle benim de takip ettiğim, izlediğim bir şekilde bu oturum izinlerinden sorumlu olan Göç İdaresi Genel Müdürlüğüyle yakın temas ve iş birliği hâlindedir. Burada bir sorun veya mağduriyet yaşanması da söz konusu değildir. Özellikle basın özgürlüğü konusundaki hassasiyetimi zaten bilenler bilir ve İletişim Başkanım da bu konularda hassastır.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin mültecilere bu zamana kadar yaptığı harcamanın 40 milyar doları aştığını belirterek, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yönelik söz verdiği 6 milyar Avro desteğinin tam anlamıyla verilmediğini, Almanya Şansölyesi Merkel’in bu konuda tek olumlu yaklaşım içerisinde bulunan lider olduğunu vurguladı.
LİBYA’DA ATEŞKES
Libya’da darbeci Hafter güçlerinin Mitiga Havalimanına 11 füze attığını, ateşkesi kabul ettiğine inanmadığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer ben bir devletin başıysam masaya oturup imza attığımız bir anlaşmaya uymayan kişi için kalkıp da ben bu adama yüz vermem. Temenni ederim ki, o masanın etrafında oturanlar da burada 55 maddelik bir anlaşma imzalandı, Hafter’in orada imzası yok, ama Serrac imzaladı ve bu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine de gönderilecek. Ama Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine gönderilecek olan bu 55 maddelik metinde Hafter’in imzası yine yok. Ben ateşkesi kabul ettim hem böyle diyeceksin ve iki gün sonra da Mitiga Havalimanı’nı bombalayacaksın. Şimdi biz buna nasıl inanalım, nasıl güvenelim? Benim devlet yönetim anlayışım, uluslararası siyaset anlayışım bu” değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Metin Kıratlı’nın yemin törenine katıldı.
Anayasa Mahkemesi (AYM) Yüce Divan Salonu’nda gerçekleştirilen törene gelişinde Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra törenin düzenlendiği salona geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kıratlı’nın üyelik yeminini ve kisvesinin giydirilmesi töreni ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya’nın konuşmasını takip etti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yerel Kalkınma Hamlesi ile de şehirlerin yerel potansiyelinin tamamını harekete geçirerek ülke sathına yaydıklarını belirterek, “Yakın dönemde kamuoyuyla detaylarını paylaşacağımız Yerel Kalkınma Hamlesi Programımızla şehirlerimizin potansiyelini, yetkinliklerini ve ihtiyaçlarını dikkate alan yatırım projelerini destekleyeceğiz.” dedi.
Bakan Kacır, Isparta Süleyman Demirel OSB’deki fabrikaların açılışını yaptı. Halı dokumacılığında marka şehrin mirasını dünyayla buluşturacak, mermer kaynaklarını katma değere dönüştürecek, yenilenebilir ve çevre dostu enerji üretim altyapısına güç kazandıracak, yatırım büyüklüğü 1,8 milyara yaklaşan ve 160 istihdam sağlayacak 3 tesisin Isparta’ya hayırlı olmasını dileyen Kacır, şunları söyledi:
AR-GE VE İNOVASYON: Millî Teknoloji Hamlesi vizyonumuz doğrultusunda; Türkiye’yi üretimde, yatırımda, Ar-Ge ve inovasyonda öncü ülkeler arasına dahil edebilmek için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Sanayide ve teknolojide son 22 yılda büyük kazanımlar elde ettik. Ar-Ge harcamalarını 1,2 milyar dolardan, 12 milyar dolara, Ar-Ge personeli sayısını 29 binden 272 bine çıkardık.
OSB SAYISINDA ARTIŞ: Sanayide çalışan sayımız 3 milyon 900 binden, 6 milyon 700 bine yükseldi. Sayıları 191’den 360’a yükselen organize sanayi bölgeleri ve kurduğumuz 45 endüstri bölgesi, Türkiye’nin üretim üsleri hâline geldi. Otomotiv üretimimiz yıllık 357 binden, 1,5 milyona yükseldi. Türkiye, Avrupa’nın üçüncü büyük otomobil üreticisi oldu. Beyaz eşya üretimimiz 6,7 milyon adetten, 32,3 milyon adete yükseldi. Türkiye, Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük beyaz eşya üreticisi oldu. Demir-çelik üretimimiz 16 milyon tondan, 34 milyon tona çıktı.
MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ: Millî Teknoloji Hamlemizin işaret fişeğini yakan savunma sanayimizin millî ve özgün ürünleri bugün dünyada savaş paradigmasını değiştiren ve jeopolitik dengeleri belirleyen unsurlar hâline geldi. Uydu teknolojilerinde gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ülkemizi kendi haberleşme ve görüntüleme uydularını geliştirebilen, test edebilen, üretebilen az sayıda ülkeden biri kıldık.
GÜVEN VE İSTİKRAR: Milletimizin 60 yıllık yerli ve millî otomobil hayalini Togg ile gerçeğe dönüştürdük. Bölgesinde güvenin ve istikrarın adresi ülkemiz, küresel ve bölgesel sınamalara rağmen yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracat rotasında kalkınma yolculuğuna emin adımlarla ilerliyor. Sadece 22 yıla sığdırdığımız asra bedel kazanımlarla Türkiye Yüzyılı’nda yenilerini ekleyecek, Türk sanayisinin rekabetçiliği güçlendirecek destek enstrümanlarını adım adım devreye almaya devam edeceğiz.
KATMA DEĞER VE YÜKSEK TEKNOLOJİ: Katma değerli ve yüksek teknolojili üretimi önceleyerek, sanayimizin yeşil ve dijital dönüşümünü gerçekleştirecek, nitelikli insan kaynağımızı en üst düzeyde harekete geçirerek ülkemizin küresel üretim ve teknoloji geliştirme üssü rolünü perçinleyecek projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.
YTAK PROGRAMI: Hızla hayata geçirdiğimiz Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) programıyla; ekonomimizin yükselişine katkı verecek teknolojik ve stratejik yatırımların gerçekleştirilmesi için uzun vadeli ve uygun koşullarda finansmana erişim imkânı sunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı ile Türkiye’yi yüksek teknoloji yatırımlarının odağı hâline getirecek tarihimizin en büyük ölçekli teşvik programını geçtiğimiz ay devreye aldık.
YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM: Yeşil ve dijital dönüşüm destek programlarıyla işletmelerin ikiz dönüşümde kısa, orta ve uzun vadeli ihtiyaçlarına cevap verecek destek mekanizmalarını onlara sunuyoruz. Başlattığımız Yerel Kalkınma Hamlesi ile de şehirlerimizin yerel potansiyelinin tamamını harekete geçirerek ülke sathına yayıyoruz. “Halka hizmet Hakk’a hizmettir” anlayışıyla; yatırım teşvikleriyle, sanayi alanlarıyla, KOBİ’lerimize sağladığımız imkânlarla ve bölgesel kalkınma projelerimizle Isparta için, Ispartalılar için çalışmaya devam edeceğiz.
3 BİN 150 İLAVE İSTİHDAM: Son 22 yılda OSB’lerimiz için sağladığımız 550 milyon lira finansmanla 3 bin 150 ilave istihdamı Isparta’da oluşturduk. Şehrimize yapılacak yeni ya da ilave yatırımlar için verdiğimiz 850 yatırım teşvik belgesi düzenledik, 55 milyar lira sabit yatırımın ve 11 bin 500 nitelikli istihdamın önünü açtık.
205 PROJE, 791 MİLYONLUK DESTEK: Gülleri kadar güzel gönüllü insanlarıyla maruf Isparta’nın sahip olduğu potansiyeli kalkınma ajanslarımız ile de harekete geçiriyoruz. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımız eliyle şehrimizde; kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin, üniversitelerimizin, özel sektörümüzün ve sivil toplum kuruluşlarımızın 205 projesine 791 milyon lira destek olduk.
KOBİ’LERE DESTEK: Yerel kalkınmanın sac ayağı, başat aktörü olan KOBİ’lerimizi desteklemeyi sürdürüyoruz. 22 yıl öncesine kadar şehrimizde KOSGEB desteklerinden bir elin parmağı kadar KOBİ yararlanmışken son 22 yılda 10 bin 400’den fazla KOBİ’mize 1,2 milyar lira destek sağladık. Şehrimizin araştırma ve inovasyon altyapısını güçlendirecek teknoparkımızı ve Ar-Ge merkezimizi Isparta’ya kazandırdık. TÜBİTAK akademik, bilim insanı ve özel sektör Ar-Ge destek programları kapsamında 728 projeye ve 2 bin 300 bilim insanımıza 1,7 milyar liranın üzerinde destek olduk.
ÖNCÜ ŞEHİR: Şehrimizin bereketli topraklarıyla yoğurulmuş eşsiz lezzetleriyle beraber yerel ve geleneksel değerlerinin de yer aldığı 20 ürünü coğrafi işaretle tescilledik. Tarihinde nice medeniyetlere, beyliklere, imparatorluklara yoldaş olmuş Isparta’mızı Türkiye Yüzyılı’nın da öncü şehri yapmak için gayretimizi sürdüreceğiz. Toroslar’ın yiğidi bol şehri Isparta, yeni yatırımlarla beraber sadece turizmin, kültürün değil sanayinin de öncüsü olacak.
GÜCÜNE GÜÇ KATACAK: Şehirlerimizin gücüne güç katacak, üretime, kalkınmaya, istihdama, büyümeye katkı koyacak tüm yatırımcılarımızın her daim destekçisi olacağız. Önümüzdeki dönemde de ilgili tüm kurumlarımızla yakın iş birliği yürüterek 81 şehrimizde sanayimizin katma değer, yüksek teknoloji rekabet ve verimlilik odaklı dönüşümünü daha da hızlandıracağız.
YERELDEN GENELE: Yakın dönemde kamuoyuyla detaylarını paylaşacağımız Yerel Kalkınma Hamlesi Programımızla şehirlerimizin potansiyelini, yetkinliklerini ve ihtiyaçlarını dikkate alan yatırım projelerini destekleyeceğiz. Türkiye Yüzyılı’nda Isparta’mız Yerel Kalkınma Hamlemiz ile üreten, katma değerini artıran, daha da büyüyen güçlü şehirler için başlattığımız seferberlikten güçlü şekilde nasibini alacak. Isparta’mızı yeni yatırımlarla buluşturarak inşallah yerelden genele yükselen bir güç merkezi hâline getireceğiz. Isparta’ya ektiğimiz bu fideler meşhur gülleri gibi şehrimizin yarınlarına kök salacak, çiçek açacak.
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Gerekli cookie, sayfa gezinmesi ve web sitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri etkinleştirerek bir web sitesi kullanıma yardımcı olur. Web sitesi bu cookie olmadan düzgün çalışamaz.
Tercih cookies, bir web sitesinin, tercih ettiğiniz diliniz veya bulunduğunuz bölgeniz gibi, web sitesinin davrandığını veya görünüşünü değiştiren bilgileri hatırlamasını sağlar.
İstatistik
İstatistik cookies, web sitesi sahiplerinin anonim olarak bilgi toplayıp bildirerek ziyaretçilerin web siteleriyle nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamalarına yardımcı olabilir.
Pazarlama
Pazarlama cookies, ziyaretçileri web sitelerinde izlemek için kullanılır. Amaç, bireysel kullanıcıya ilgi çekici ve böylece yayıncılar ve üçüncü taraf reklamverenler için daha değerli olan reklamları görüntülemektir.
Sınıflandırılmamış
Sınıflandırılmamış cookies, bireysel kurabiye sağlayıcıları ile birlikte sınıflandırma sürecinde olduğumuz cookies.